mielone z serem - 3500 przepisów (strona:119/234)

Szynka wieprzowa zapiekana z warzywami w sakiewce z ciasta (a'la kleftiko) 163

lepiej przejdzie wszystkimi smakami. 500g szynki wieprzowej  pół puszki groszku konserwowego 2 nieduże marchewki 2 średnie ziemniaki 50g żółtego sera 1 duży pomidor sok wyciśnięty z 1 cytryny 4 łyżki oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku świeżo mielona sól morska świeżo mielony czarny pieprz suszone otarte oregano pół kostki masła ciasto filo: 3 szklanki mąki pszennej(...)niewielkim ogniu na maśle razem z groszkiem, po czym odstawiamy do przestudzenia. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kostkę. Do lekkiego zrumienienia podsmażamy je na głębokim tłuszczu. Ser ścieramy na drobnej tarce. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Pomidora kroimy w grube plastry (po jednym na jedną sakiewkę). Podsmażamy je przez chwilę na suchej patelni i odkładamy. Przyprawione mięso, pół

Kuchenna Kontrrewolucya
Piersi z kurczaka pod pierzynką szpinakową 321

pierzynką szpinakową    Składniki: 2 piersi z kurczaka 3-4 łyżki sezamu 1/2 szklanki bułki tartej 100 g sera feta 250 g świeżych liści szpinaku (może byćrównież mrożony) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego słodka papryka mielona 2 łyżki jogurtu greckiego papryka mielona ostra bazylia oregano sól, pieprz oliwa z oliwek 6 pomidorów suszonych 4 plastry(...)Smażymy do momentu, aż liście zwiędną i woda odparuje, około 4-5 minut. Doprawimy odrobiną sosu sojowego oraz pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Pomidory suszone kroimy w paski. Ser feta  kroimy w kosteczkę. Szynkę podsmażamy z obu stron (bez tłuszczu) na patelni do momentu aż będzie chrupiąca. Następnie na tej samej patelni smażymy pomidory suszone. Dodajemy fetę

Mania Gotowania
Spaghetti Gordona Ramsay'a z czerwonym winem 124

suszonych pomidorów (można zastąpić zwykłym olejem) sól, pieprz ser żółty do posypania (opcjonalnie)  liście bazylii do dekoracji (opcjonalnie) 1. Marchewkę ścieramy na tarce (małe oczka), cebulę kroimy drobno. Smażymy kilka minut na rozgrzanym oleju. 2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano. Mieszamy.  3. Do całości dodajemy mięso mielone, które mieszamy z warzywami i koncentratem pomidorowym(...)Wyłączamy gaz i zostawiamy na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy.  6. Podajemy z makaronem spaghetti (u mnie z pełnoziarnistym). Posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkami bazylii. A poniżej możecie zobaczyć jak cudnie prezentują się tabliczki, o których jakiś czas temu pisałam TUTAJ . :-) Krzaczek bazylii nabrał nowego wyrazu. To prawdziwa ozdoba kuchennego okna! Wszystkie

Szefowa kuchni
Papryka faszerowana chudym mięsem 199

razem z posiekanym czosnkiem duszę na oleju, dodaję pomidory suszone. Mięso myje i kroję na mniejsze kawałki. Mielę w maszynce do mięsa. Zmielone mięso przekładam do podsmażonej cebuli, mieszam razem, przyprawiam i duszę aż mięso zmieni kolor.  Na koniec dodaję żółty ser, drobniutko starty, mieszam. Gotowym farszem napełniam papryki, nakrywam odciętymi wcześniej  wierzchami.  Układam w naczyniu

Takie tam pichcenie
Sernik pastelowa zebra 168

Matcha. Idealny na wiosenny podwieczorek do kawy. Składniki: Ser • 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica • 8 jajek • 3/4 szklanki cukru pudru • 250 g masła • 1 szklanka śmietany 18% – 250 g • 3 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki szafranu • 1 łyżeczka mielonej zielonej herbaty Matcha Polewa • 1/2 puszki masy kajmakowej gotowej • 1/2 szklanki śmietanki(...)łyżka cukru pudru Wykonanie: • Szafran zalać 1 łyżką wrzątku. • Herbatę Matcha zalać również 1 łyżką wrzątku i wymieszać. Ser • Masło utrzeć z cukrem, dodać ser i wbijać po jednym jajku co 30 sekund każde, cały czas ucierając. • Zmiksować na jednolitą masę, dodać śmietanę i mąkę ziemniaczaną. • Zmiksować jak najkrócej tylko do połączenia składników

To co kocham
10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y część 2. 347

serem mozzarella Czas wykonania: 5 min Składniki: 1 placek tortilla 50 g szynki parmeńskiej 30 g sera mozzarella garść mix sałat Sos: 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu odrobinę sosu pikantnego (można pominąć) świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Wymieszać wszystkie wyżej wymienione składniki na sos. Placki do tortilli wysmarować sosem, wyłożyć plasterki szynki, paprykę pokrojoną w paseczki, ser pokrojony(...)łyżki musztardy 1 łyżeczka oliwy 1 łyżeczka miodu 1/4 łyżeczki ostrego sosu świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Pokroić ser oraz warzywa w kostkę. Wyżej wymienione składniki na sos wymieszać. Sałatę przełożyć do pudełka, dodać ser i warzywa. Całość polać sosem. Do gotowej sałatki można dodać pestki dyni lub grzanki.   Sałatka do pudełka : Sałatka

KuchniaWeDwoje.pl
Krem czosnkowy zapiekany z cheddarem i bazyliowymi grzankami 169

laurowy- 2 szt-ziele angielskie – 5 szt-świeży tymianek – 1 łyżka-sól – 1 łyżeczka-pieprz mielony -1 szczyptaDODATKOWO:-pieczywo pszenne – 100 g-świeża bazylia – 1 pęczek-olej Kujawski z czosnkiem i bazylią – 100 ml-ser cheddar – 100 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:GRZANKI: Bazylię drobno siekamy i mieszamy z olejem. Zalewamy pokrojone w kostkę pieczywo

Ostra na Słodko
Makaron ze szparagami i pieczarkami 166

pieczarek (u mnie brązowe) 8 zielonych szparagów ⅓ szklanki śmietanki 30% 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka tartego, dojrzewającego sera skórka otarta z cytryny 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy sól morska, świeżo mielony pieprz Makaron kokardki (farfalle) gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie, gdy się gotuje, pieczarki bardzo dokładnie(...)dodajemy pieczarki. Po kolejnych dwóch minutach solimy je i wyciskamy do nich czosnek. Ścieramy wprost na patelnię skórę z cytryny (przelanej uprzednio wrzątkiem). Do pieczarek dolewamy śmietanę i dodajemy ser, a następnie sok z cytryny. Solimy i pieprzymy do smaku. Zachowujemy ok. 4 łyżki wody z gotowania makaronu i dodajemy do sosu. Dodajemy ugotowany makaron (nie przelewamy zimną wodą

Poezja smaku
Langosz węgierski przysmak 247

tłuszczem, jest chrupiący , pulchny i naprawdę smaczny. Składniki. 50dag mąki 350ml mleka 30g drożdży 3 ziemniaki w mundurkach Ser żółty Śmietana kwaśna Szczypta cukru sól Czosnek Olej Wykonanie. Robimy zaczyn, kiedy rośnie gotujemy ziemniaki lub wykorzystujemy pozostałe z poprzedniego dnia. Ziemniaki mielimy lub dobrze rozdrabniamy na puree. Łączymy mąkę, ziemniaki, zaczyn, 1 łyżeczkę oleju, sól, resztę mleka dodajemy stopniowo(...)stron na rumiano i osączamy na papierowym ręczniku. Usmażone przykrywamy ściereczką, aby nie wystygły. I teraz możemy poszaleć. Langosze pędzlujemy miksturą wodno-czosnkową, smarujemy śmietaną ,posypujemy startym serem, raczej ostrym, składamy na pół i „Jo etuagyat!” Można jeść tylko z czosnkiem, ale też „na bogato” tak jak pizzę.  Langosze możemy podawać z widelcem i nożem .  Langosz nadziany kapustą

Kulinarny karnet Christophera
Cukinia faszerowana mięsem i warzywami 195

wykorzystałam cebulę, marchew, paprykę, pomidory. składniki: 2 cukinie po ok 700 g 450 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 1 duża cebula 2 średnie marchewki 1 średnia papryka 500 g pomidorów sól,pieprz oregano garść posiekanej natki pietruszki olej do smażenia starty ser żółty do posypania Cukinie dokładnie umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć miękki miąższ(...)pokroić na kawałki. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać mięso mielone i smażyć aż zmieni kolor. Następnie dodać startą marchewkę i pokrojone pomidory. Wszystko razem dusić aż marchewka zmięknie a pomidory się całkowicie rozpadną. Gdy już odparuje 2/3 płynu

Monia miesza i gotuje
Burrata z pomidorami i brzoskwiniami 104

plastry, koniecznie w poprzek tak, aby gniazda nasienne nie wypływały. Na talerzu z pomidorami połóż pokrojone w plasterki brzoskwinie oraz sery burrata. Bezpośrednio przed podaniem polej całość oliwą, dobrej jakości octem balsamico z modeny, dopraw świeżo mieloną solą i pieprzem. SMACZNEGO! Artykuł Burrata z pomidorami i brzoskwiniami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Szybka zapiekanka makaronowa dla jednej osoby 217

podsmażona cebula wraz z czerwoną papryką piersi z kurczaka reszta makaronu sos ser Wszystko zapiekamy aż do zarumienienia się sera. Zajrzyj również: 1.  Drożdżowe bułeczki z czekoladą 2.  Drożdżowa babka cytrynowa 3.  Pasztet z mięsa mielonego z jajkiem

My World by Dagmara Rek
Wielkanocna przystawka śledziowa – serniczek z ciecierzycy ze śledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką 139

smaku 2 jajka wierzch 1 płat śledzia wiejskiego w oleju (użyłam śledzików firmy SEKO) 1 ogórek świeży 1 limonka kawałek sera mozzarella Wykonanie Ugotowaną ciecierzycę blendujemy z czosnkiem, solą, przyprawami i oliwą na gładką pastę. Twaróg mielimy dwukrotnie, miksujemy z pastą z ciecierzycy, dodajemy śmietankę kokosową, wbijamy po jajku i miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę serową przekładamy

Raj dla Podniebienia
Naleśniki ze szparagami 134

Szparagi umyć, obrać. Odłamać końcówki, jeżeli są świeże nie trzeba ich obierać. Pokroić w skos, w cienkie plasterki. Podsmażyć na oliwie. Ser włożyć do miski, rozdrobnić (najlepiej widelcem). Dodać skórkę pomarańczową, szparagi, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą. Nakładać farsz na naleśniki – rozłożyć naleśnika, na połowie ułożyć farsz, złożyć naleśnika na pół, a następnie na cztery

królestwo garów
Kotlety z selera z żółtym serem 263

mimo że od zawsze mięsożerna – zostałam wierną fanką kotletów z selera. Do wyboru z potraw nie zawierających w sobie mielonego (spaghetti, kotlety, pulpety) lub kurczaka (pierś w panierce, pierś bez panierki) były jeszcze „naleśniki ze serem” na słodko – za każdym razem umierałam trochę w środku widząc to „ze serem” nabazgrane ręcznie na tablicy, ale nie miałam serca (albo

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania