smażenia1. Pieczarki opłukać, osuszyć i ewentualnie obrać. Delikatnie usunąć korzenie.2. Do miseczki przełożyć serek, wcisnąć czosnek, dodać posiekany koperek (u mnie mrożony) i doprawić mielonym pieprzem. Wymieszać.3. Łyżeczką nakładać serek do otworu w pieczarce po usuniętym korzeniu. Nakładać tyle, aby po wyrównaniu była równa z powierzchnią pieczarki.4. Do jednej miseczki wsypać kilka łyżek mąki. Do drugiej jajko roztrzepane
UgotujmyTo.plplastry sera feta 10 oliwek 2 łyżki groszku i kukurydzy przyprawa do kuchni meksykańskiej 500ml. przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 2 pieczarki 1 łyzka pikantnego keczupu Pieczarki, oliwki, fetę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do mięsa mielonego, wsypujemy przyprawę do kuchni meksykańskiej, dodajemy groszek, kukurydzę i rozdrobniony czosnek. MieszamyPrzecier pomidorowy mieszamy z keczupem dodajemy, możemy dodatkowo dodać groszek
NaKońcuJęzykaSzybkie,smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu danie a zasyca brzuszki :) Składniki - ryż biały ( 2 woreczki po 100 gr ) - duża pojedyncza pierś z kurczaka - pieczarki ( ok.30 dkg.) - pół czerwonej papryki - domowa wegeta, czosnek mielony,papryka czerwona mielona, sos sojowy, - śmietana 12% - mąka ok. 3 łyżki Wykonanie Ryż gotuję w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu i zostawiam(...)przykryciem, aby napęczniał. Pierś kroje w średniej wielkości kostkę, pieczarki w plasterki, paprykę w paseczki. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i podsmażam na nim do lekkiego zrumienienia pierś, dodaję paprykę, mieszam, delikatnie podsmażam, następnie dodaję pieczarki. Zmniejszam ogień i czekam az pieczarki i papryka będzie lekko miękka i odparuje całą wodę. Doprawiam wegetą, czosnkiem, papryką i sosem sojowym. Wlewam śmietanę
Kuchnia z widokiem na ogródmąki pszennej - 1 jajko - 2 łyżki oleju - pół szklanki gorącej wody (prawie wrzącej) - pół szklanki zimnego mleka (z lodówki) - sól Farsz: - ok 800g mięsa mielonego wieprzowego - 100g kaszy gryczanej - 5-6 pieczarek - pół cebuli - sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto. Do szklanki wlać gorącą wodę i zimne mleko. Do miski wsypać połowę mąki, jajko, sól i olej a następnie wodę
Kulinarne blogowaniePołączenie wieprzowiny z wołowiną, daje nam odpowiednią konsystencję na wykonanie smacznych mielonych. Składniki: 25 dag mielonej wieprzowiny 250 dag mielonej wołowiny biała część pora 15 dag pieczarek 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżki grysiku sól i pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Pora umyć
Tradycyjna Kuchniapozostałym tłuszczu usmaż jajka, pieczarki, frankfurterki i przekrojone na pół pomidory (te ostatnie możesz również zapiec w piekarniku). W razie potrzeby dodaj odrobinę klarowanego masła. Pieczarki, jajka i pomidory możesz przyprawić świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Podawaj na talerzu razem z fasolką w pomidorach. Dobra rada: na patelni po smażeniu boczku możesz ułożyć wszystkie pozostałe składniki i przyrządzić
Food Squaremożecie robić jakie chcecie wedle upodobań👍 Świetnie smakują z kaszą gryczaną lub ryżem brązowym i surówka z marchewki😍 Składniki na 2 porcje: -250 g mięsa mielonego z indyka -1 cebula -200 g pieczarek -koperek wedle uznania (ja dałam ponad pół pęczka) -odrobina wody w razie potrzeby -łyżka skrobi kukurydzianej+ łyżka śmietanki -łyżka oleju Przygotowanie: 1. Cebulkę kroimy drobno
Zdrowie i pysznie na talerzuproponujemy w postaci kotletów. Szereg pomysłów, które Agnieszka proponuje, jako kotlety wegetariańskie lub wegańskie zamiast mięsnych, śmiało przebija smakiem klasyczne kotlety schabowe lub mielone... Warto eksperymentować... ! Składniki: 200g ryżu 250g pieczarek 1 duża cebula 3-4 kopiaste łyżki mąki ryżowej lub innej sól pieprz 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii sezam
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepochłaniania jedzenia, bo organizm ma cały czas paliwo, żeby funkcjonować. Składniki na 1 porcję: 70g dowolnego makaronu (u mnie pełnoziarniste penne) 100-150g mięsa mielonego (u mnie z szynki) ½ cukinii Kilka pieczarek Garść świeżego szpinaku (możecie użyć poza sezonem mrożony) 1 większy ząbek czosnku lub 2 mniejsze 1-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek Ulubione zioła
Fabryka pomysłówKotlet schabowy z przyprawami: curry, papryka słodka i ostra, majeranek, sól. Pieczarki smażone na maśle z solą, świeżo mielonym pieprzem i natką. Sałata ze śmietaną, rzodkiewką i szczypiorkiem
JejKuchniaSkładniki 600 g mielonej łopatki wieprzowej 1 większy por kilkanaście pieczarek 20 g suszonych grzybów np. borowików jajko 3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 2,5 łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki pieprzu kilkanaście kropel ciemnego sosu sojowego 2 łyżki mąki rozpuszczonej o odrobinie wody 1 bulionetka drobiowa Przygotowanie Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju
Gaździnka warzynaczyniu żaroodpornym dodajemy 1 łyżkę smalcu i jedną łyżkę masła. Pieczemy około 35 minut w 180C pod przykryciem . W między czasie karmelizujemy marchew i podsmażamy pieczarki bez dodatku tłuszczu , prósząc pieprzem świeżo mielonym tuż przed podaniem Możemy posypać pietruszką Smacznego
Viola cooks with passionwersji - "makaron z patelni" - szybki, prosty i niezawodny. Do tej potrawy, zwłaszcza zimą, polecam wykorzystać TAKIE pomidory. składniki: 200 g makaronu świderki 500 g mielonego mięsa 1 średni por 250 g pieczarek 2 czerwone papryki 3-4 pomidory 300 g żółtego sera wykonanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Mięso podsmażam na niewielkiej ilości oleju, potem kolejno dokładam
babka w formiewersji na słodko na słono również jest wiele możliwości między innymi dodatkiem może być parówka z serem (ale o tym w następnym wpisie), pieczarki z cebulą , sos spaghetti z mięsem mielonym i wiele innych dodatków. Ogranicza nas tylko wyobraźnia :) Składniki: mąka pszenna 2,5 szklanki mleko 3 szklanki cukier 2 łyżki jajka 2 szt. szczypta soli olej
Kuchnia VikiBardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki 5 pieczarek 1 cebula 100 g żółtego sera 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Oregano 150 g koncentratu pomidorowego Cukinie kroimy na płasko wzdłuż. Wydrążamy środek. Ja użyłam gałki do lodów. Wydrążoną cukinię kroimy
VioletoweKucharzenie