mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:70/191)

Full English breakfast, czyli mocarne angielskie śniadanie 120

pozostałym tłuszczu usmaż jajka, pieczarki, frankfurterki i przekrojone na pół pomidory (te ostatnie możesz również zapiec w piekarniku). W razie potrzeby dodaj odrobinę klarowanego masła. Pieczarki, jajka i pomidory możesz przyprawić świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Podawaj na talerzu razem z fasolką w pomidorach. Dobra rada: na patelni po smażeniu boczku możesz ułożyć wszystkie pozostałe składniki i przyrządzić

Food Square
PULPECIKI W SOSIE KOPERKOWO PIECZARKOWYM 200

możecie robić jakie chcecie wedle upodobań👍 Świetnie smakują z kaszą gryczaną lub ryżem brązowym i surówka z marchewki😍 Składniki na 2 porcje: -250 g mięsa mielonego z indyka -1 cebula -200 g pieczarek -koperek wedle uznania (ja dałam ponad pół pęczka) -odrobina wody w razie potrzeby -łyżka skrobi kukurydzianej+ łyżka śmietanki  -łyżka oleju Przygotowanie: 1. Cebulkę kroimy drobno

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlety z ryżem i pieczarkami 142

proponujemy w postaci kotletów.     Szereg pomysłów, które Agnieszka proponuje, jako kotlety wegetariańskie lub wegańskie zamiast mięsnych, śmiało przebija smakiem klasyczne kotlety schabowe lub mielone... Warto eksperymentować... ! Składniki: 200g ryżu 250g pieczarek 1 duża cebula 3-4 kopiaste łyżki mąki ryżowej lub innej sól pieprz 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii sezam

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Makaron z mięsem mielonym i warzywami 154

pochłaniania jedzenia, bo organizm ma cały czas paliwo, żeby funkcjonować. Składniki na 1 porcję: 70g dowolnego makaronu (u mnie pełnoziarniste penne) 100-150g mięsa mielonego (u mnie z szynki) ½ cukinii Kilka pieczarek Garść świeżego szpinaku (możecie użyć poza sezonem mrożony) 1 większy ząbek czosnku lub 2 mniejsze 1-2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek Ulubione zioła

Fabryka pomysłów
KOTLETY SCHABOWE Z PIECZARKAMI 102

Kotlet schabowy z przyprawami: curry, papryka słodka i ostra, majeranek, sól. Pieczarki smażone na maśle z solą, świeżo mielonym pieprzem i natką. Sałata ze śmietaną, rzodkiewką i szczypiorkiem

JejKuchnia
Klopsy w sosie grzybowym 128

Składniki 600 g mielonej łopatki wieprzowej 1 większy por kilkanaście pieczarek 20 g suszonych grzybów np. borowików jajko 3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 2,5 łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki pieprzu kilkanaście kropel ciemnego sosu sojowego 2 łyżki mąki rozpuszczonej o odrobinie wody 1 bulionetka drobiowa Przygotowanie Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju

Gaździnka warzy
ODŚWIĘTNY PASZTET - PRZEPIS RODZINNY 177

ząbków czosnku sporo majeranku 2 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę siekamy i podsmażamy  z pokrojonymi pieczarkami.Podgardle kroimy w kostkę .Wszystko razem mielimy: mięso,podgardle,warzywa,grzybki suszone,i pieczarki z cebulką 3 razy.Przyprawiamy,dodajemy jajka i bułkę tartą ,mąkę,wyciśnięty czosnek.Wkładamy do wysmarowanej formy keksowej  i wysypana bułką tarta. Pieczemy w 180st

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Polędwiczka wieprzowa w marynacie Dijon z syropem figowym i wodą różaną 144

naczyniu żaroodpornym dodajemy 1 łyżkę smalcu i jedną łyżkę masła. Pieczemy około 35 minut w 180C pod przykryciem . W między czasie karmelizujemy marchew i podsmażamy pieczarki bez dodatku tłuszczu , prósząc pieprzem świeżo mielonym tuż przed podaniem Możemy posypać pietruszką Smacznego

Viola cooks with passion
zapiekanka makaronowa lub szybki obiad z patelni 334

wersji - "makaron z patelni" - szybki, prosty i niezawodny. Do tej potrawy, zwłaszcza zimą, polecam wykorzystać TAKIE pomidory. składniki: 200 g makaronu świderki 500 g mielonego mięsa 1 średni por 250 g pieczarek 2 czerwone papryki 3-4 pomidory 300 g  żółtego sera wykonanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Mięso podsmażam na niewielkiej ilości oleju, potem kolejno dokładam

babka w formie
Kolorowe naleśniki 503

wersji na słodko na słono również jest wiele możliwości między innymi dodatkiem może być parówka z serem (ale o tym w następnym wpisie), pieczarki z cebulą , sos spaghetti z mięsem mielonym i wiele innych dodatków. Ogranicza nas tylko wyobraźnia :) Składniki: mąka pszenna 2,5 szklanki mleko 3 szklanki cukier 2 łyżki jajka 2 szt. szczypta soli olej

Kuchnia Viki
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 128

Bardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki 5 pieczarek 1 cebula 100 g żółtego sera 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Oregano 150 g koncentratu pomidorowego Cukinie kroimy na płasko wzdłuż. Wydrążamy środek. Ja użyłam gałki do lodów. Wydrążoną cukinię kroimy

VioletoweKucharzenie
Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue 144

kurczaka świeży jarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek 250 ml śmietanki 18% przyprawa: curry, kurkuma, sól, pieprz Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy, otrzymując dwa dość cienkie płaty mięsa. Dokładnie mieszamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Jajka faszerowane pieczarkami 158

maggi olej do smażenia oliwki do dekoracji Sposób przygotowania: Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki,usmażyć na oleju,ostudzić.Jajka przekroić na pół wydrążyć żółtka.Pieczarki i żółtka zmielić w maszynce do mielenia mięsa.Dodać 3 łyżki majonezu ,doprawić solą,pieprzem i przyprawą maggi.Dokładnie wymieszać .Napełniać połówki jajek za pomocą worka cukierniczego lub łyżki.Udekorować majonezem,na każdej

Bajeczna Kuchnia
Siekane kotlety z indyka 139

Lekkie, szybkie w przygotowaniu kotlety z piersi indyka z dodatkiem pieczarek i cebulki. Bez użycia maszynki do mielenia mięsa. Wystarczy ostry nóż i deska do krojenia. Wszystkie składniki należy bowiem drobno posiekać. Doskonałe dla osób na diecie bezglutenowej. Bez dodatku bułki, bez panierki, jedynie z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Usmażone na gęsim smalcu, który dodatkowo podkręca ich smak. O niebo

Wiem co jem
Pierogi wegetariańskie z soczewicą i pieczarkami 160

dodajemy cebulę pokropioną w kostkę i poszatkowany czosnek. Dusimy 10 minut.  Dodajemy do cebuli pieczarki i dusimy kolejne 10 minut.  Do blendera dodajemy soczewicę, pieczarki i pozostałe składniki. Mieszamy, ale nie mielimy. Składniki mają być drobno rozdrobnione, a nie gładka masa. Robimy ciasto. W mące robimy wgłębienie, dodajemy jako, sól, olej i stopniowo wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto przez

Apetyt na Zielone
Tagliatelle pomidorowe z kurczakiem 173

Tagliatelle pomidorowe z kurczakiem Składniki: sos: - podwójny filet z kurczaka - papryka czerwona - pieczarki - cebula - puszka krojonych pomidorów bez skórki - 1/2 szklanki wody - 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej - pieprz czarny ziarnisty - zielone chilli jalapeno - bazylia, oregano - sól   dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - makaron tagliatelle (u mnie wstęga) Przygotowanie: Kroję fileta z kurczaka w kostkę i podsmażam na oleju(...)dodatkiem papryki mielonej, chilli jalapeno, oregano i bazylii. Osobno podsmażam posiekaną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dodaję pokrojoną paprykę oraz podsmażone mięso. Doprawiam wszystko solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zalewam wodą i duszę pod przykryciem. Gdy już wszystko zmięknie, zwłaszcza papryka, dodaję pomidory z puszki i dokładnie razem podsmażam do miękkości. W międzyczasie gotuję makaron. Odcedzam

Kuchnia co dnia
Pulpety w sosie pieczarkowo - koperkowym z młodymi ziemniakami 136

Składniki:  pół kg mięsa mielonego z łopatki jajko czerstwa bułka woda lub mleko do namoczenia bułki 2 cebule sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego (opcjonalnie) mąka (do obtoczenia)  pół kg pieczarek pęczek koperku 3 łyżki śmietany 3 szklanki bulionu   dodatkowo młode ziemniaki koperek do posypania     Przygotowanie: W garnuszku zagotować bulion. Zmielone mięso włożyć

ChilliJemy
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem 162

farszem. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki soli Ok. 1 szklanka mleka Farsz: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 3 łyżki keczupu Przyprawa meksykańska Sól Pieprz Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Pieczarki

VioletoweKucharzenie
Gołąbki 137

duże. Dzieci nie mogą się oderwać, ale właśnie dla takich chwil i zajadających buzi wiem, że warto Składniki: - 1 spora kapusta; - 0,5 kg mięsa mielonego; - 0,5 kg ryżu; - 10 dag pieczarek; - 2 duże cebule; - sól, pieprz; - 0,5 l bulionu Wykonanie: Ugotować ryż na półtwardo. Wsypać do miski, dodać mięso. Cebulę posiekać, pieczarki drobno pokroić, przesmażyć. Cebulę

dom-agi.pl
Pikantne buritto 143

dość pikantnie przyprawiony zawinięty w placki tortilli i podpieczony w domowym grillu. Może ktoś się skusi na taką propozycję? Pikantne buritto SKŁADNIKI: 200 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego  1/2 cebuli  3 pieczarki  kawałek papryki czerwonej  kawałek papryki żółtej  2 łyżki kukurydzy  natka pietruszki  1 łyżeczka koncentratu  1 łyżeczka sosu chili

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
pierożki rosyjskie pieczone 138

selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować i nie sypać. ================================== Wszystkie składniki

w mojej kuchni
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 200

pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE  .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien dawać się formować i nie sypać. Wszystkie składniki na ciasto

w mojej kuchni
Domowe frytki po wiedeńsku 300

tarce. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu. Na półmisku układamy frytki, dodajemy zielony groszek, kukurydzę oraz usmażone pieczarki, wszystko posypujemy tartym serem i doprawiamy mieloną papryką. Zapiekamy przez chwile w piekarniku aż ser się rozpuści. Podajemy z sosem czosnkowym albo z keczupem i majonezem.frytki przed upieczeniem

Bon Appetit Małgorzaty
Pasztet z zielonej soczewicy 122

wcześniej, w dużej ilości zimnej wody, bo znacznie zwiększy swoją objętość. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Na oliwie smażymy drobno posiekane pieczarki i cebulę, studzimy. Wszystkie przygotowane składniki mielimy w maszynce. Do zmielonej masy dodajemy jajka, paprykę, curry, sól, pieprz i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Pasztet przekładamy do foremki, zapiekamy ok 1 godziny

Apetyczna babeczka
Muffiny mięsne z ziemniaczaną czapeczką 164

duża cebula   1 marchew   1 ząbek czosnku   miąższ z 2 kromek chleba   1/2 papryki   15 dag pieczarek 5 dag drobno startego żółtego sera   2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego SKWORCU 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 czubata łyżka majonezu 2 czubate łyżki keczupu   1 łyżka masła Masa ziemniaczana: 7 ugotowanych ziemniaków 6 łyżek(...)majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy (można dać troszkę więcej jeśli lubimy ostrzejsze smaki) 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanej papryki czerwonej 1. Cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na tartce, pieczarki i paprykę drobno pokroić. Wszystko zeszklić na maśle, podlac wodą i poddusić soląc do smaku. Miąższ chleba posiekać na drobniutko. Mięso wymieszać z jajkiem, miąższem chleba, warzywami i startym serem

Kto ugości moich gości?
Zupa jarzynowa z pieczarkami 151

selera 1,2 puszki zielonego groszku 1 cebula 2 łyżki oliwy 2 liście laurowe kilka ziaren pieprzu czarnego kilka ziaren ziela angielskiego sól papryka mielona 3 łyżki śmietany 12% natka pietruszki Warzywa z pieczarkami obieramy i myjemy. Pomidory parzymy i obieramy ze skóry, siekamy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę, gdy się zeszkli dodajemy cienko pokrojone w plasterki

peggiwkuchni
Kotlety mielone z soczewicą 134

Bardzo smaczne kotlety z dodatkiem zdrowej soczewicy (zielonej, ale można użyć dowolnej) i pieczarek. Są pyszne! Kotleciki są puszyste. Bardzo gorąco zachęcam do wypróbowania.Kotlety mielone z soczewicą PRZEPISSkładniki0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3/4 szkl. soczewicy zielonej (suchej)2 średnie cebule7 średnich pieczarek1 ząbek czosnku1 jajko1 czerstwa bułka2 łyżki bułki tartejpieprzsólmajeranekbułka tarta do obtaczania kotletówolej(...)odstawić na 1h. Następnie gotować przez ok. 0,5h, odcedzić wodę (jeśli została) i zmiksować na "papkę". Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie (ok. 20 min), po czym odcisnąć.Pieczarki umyć, wysuszyć, drobno pokroić i usmażyć.Cebulę drobno pokroić i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę.Wymieszać mięso, soczewicę, pieczarki, bułki, jajko, cebulę, czosnek

coolinarnastrefa.blogspot.com
Papryka faszerowana. 121

Składniki: 2 papryki 3/4 słoiczka konserwowych pieczarek 100 g ryżu 1/2 pęczka zielonej cebulki starty ser papryka ostra mielona zioła prowansalskie Paprykę myjemy odcinamy górę z ogonkiem, wyciągamy gniazda. ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki, zieloną cebulkę siekamy. Ugotowany ryż mieszamy z warzywami, przyprawami i serem - nakładamy do papryki na końcu posypujemy resztą sera

Moje-pitraszenie
Mięsna mielona potrawka 138

mięsa mielonego wieprzowego 1 żółta papryka 1 zielona papryka 2 cebule 100 g pieczarek 1 łyżeczka czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki keczupu pikantnego Sól Pieprz Olej Zieloną oraz żółtą oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki natomiast w plasterki. W głębszym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone warzywa i lekko dusimy. Następnie dokładamy mielone mięso

VioletoweKucharzenie
Zapiekanki a'la tacos 172

kokilki tk. 2 porcje) 200 g mielonej wołowiny 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 5 pieczarek 3/4 szklanki kukurydzy w puszce Bonduell  (opcjonalnie można użyć mieszanki kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduell ) 6 ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki mleka sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy w platerki i podsmażamy na odrobinie oliwy z posiekaną(...)mielone wymieszane z przecisniętym przez praskę czosnkiem, doprawione odrobiną soli i pieprzu. Smażymy pod koniec dodając łyżkę koncentratu pomidorowego.  Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki tłuczemy dodając łyżke masła i mleko. Następnie przekładamy je do rękawa cukierniczego. Na dnie każdej kokilki układamy gruby plaster cebuli. Na nim układamy warstwę usmażonego mięsa, potem pieczarki oraz

Bon appetit mon amie
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 141

Pieczone faszerowane bakłażany. Zazwyczaj faszeruję je mięsem mielonym, pomidorami, generalnie passatą z dodatkami cebuli, chili, pieczarek. Raczej tradycyjnie, bez wyszukanych dodatków. Dziś nieco inna wersja – nie ma passaty – jest śmietanka ze szczypiorkiem. Dodałam także marchewkę, pietruszkę i ugniecione ziemniaki gotowane w mundurkach. Inaczej, ale też pysznie. Czekają mnie jeszcze faszerowane cukinie, które mi polecaliście, ale jeszcze(...)się nie udało… Muszę się za nie zabrać tymczasem zapraszam na pyszne faszerowane bakłażany. Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 bakłażany 2 mniejsze ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 cebula połowa papryczki chilli 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 mniejsza czerwona papryka 200 g śmietany 12% vegeta, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny, majeranek, papryka słodka

Zasmakuj Kuchni
Gulasz pieczony. Pieczone mięso a'la gulasz z piekarnika. 161

dzień do mięsa dorobiłam sosu i zjedliśmy w towarzystwie kaszy gryczanej. Polecam :) Składniki - 0.70 dkg łopatki wieprzowej - 0.40 dkg boczku wędzonego-parzonego - 0.40 dkg pieczarek - 2 kolorowe papryki - 2 cebule - sól, pieprz, czosnek mielony, papryka słodka mielona, kminek mielony, majeranek,  - kilka łyżek keczupu - olej Wykonanie Mięso kroję w większą kostkę, przekładam do miski, dodaje(...)łyżki oleju i wszystkie przyprawy, dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki co najmniej na godzinkę. Pieczarki kroję w ćwiartki, cebulę w piórka, paprykę i boczek w paski. Naczynie żaroodporne smaruję delikatnie olejem, przekładam do niego mięso wraz z marynatą oraz pozostałe składniki. Mieszam. Z wierzchu polewam miejscami keczupem. Wkładam do zimnego piekarnika, piekę przez ok. 1,5 - 2 godziny

Kuchnia z widokiem na ogród
Papryka faszerowana mięsem i pieczarkami 149

gościć na moim stole :) Paprykę faszerowaną można przygotować wcześniej, a w czasie Sylwestra tylko podgrzać :) Składniki: 10 małych papryk 100 g ryżu 500 g pieczarek 3 duże cebule 4 ząbki czosnku 500 g mielonej karkówki 2 czubate łyżeczki majeranku 1 czubata łyżeczka domowej Vegety (suszone warzywa i zioła) 1 czubata łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka bazylii pieprz sól oliwa(...)Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Pieczarki drobno siekamy, wkładamy do garnka, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy 2 łyżki oliwy i dusimy pod przykryciem 5 minut. Po tym czasie odkrywamy i dusimy do momentu odparowania z pieczarek 2/3 wody. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na dużą patelnię, solimy, dodajemy majeranek i podsmażamy na kilku łyżkach oliwy. Gdy cebulka się

Smak mojego domu
Zupa gulaszowa 108

bardziej, że przepis jest banalny, zupa właściwie robi się sama. 3 puszki krojonych pomidorów 500 g mięsa gulaszowego 2 czerwone papryki 300 g pieczarek 1 duża cebula pikantne papryczki chilli 2 łyżki mielonej papryki liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz Na początki mięso obtaczamy w mielonej papryce i doprawiamy solą i pieprzem. A następnie podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu(...)samym czasie w garnku, w którym będziemy robić zupę podsmażamy - na łyżce masła - do miękkości drobno posiekaną cebulę. Pieczarki kroimy na plasterki i dodajemy do cebuli. Podsmażamy jeszcze 10 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, usmażone wcześniej mięso i zalewamy pomidorami z puszki. Dodajemy bardzo drobno posiekane papryczki chilli. Ilość zależy od indywidualnych preferencji, ja dałem 3 sztuki

Marder&Marder Manufacture
lekki gulasz warzywny z kurczakiem... 663

całe 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, papryka żółta 1 sztuka, pomidory 3 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, pieczarki 8 sztuk, cukinia 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżka, woda 2 szklanki, śmietana gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 1 łyżka, woda 1/2 szklanki(...)kostkę, mięso z uda kurczaka obrane z kościu i pokrojone w kostkę, dodać pokrojoną cebulę i podsmażać z 2 minuty dodać pokrojone papryki z pomidorami bez skórki, ząbki czosnku, pieczarki pokrojone, cukinię i podsmażać z 5 minut co jakiś mieszając papryki suszone, kucharka wymieszać i wsypać do warzyw, zamieszać, podsmażać z 2 minuty na większym ogniu wlać wodę

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiące pieczarki + film 219

porcje 500 g pieczarek 3 jajka 4-5 łyżek mąki pszennej bułka tarta do panierowana olej do smażenia szczypta czosnku granulowanego szczypta słodkiej mielonej papryki szczypta pieprzu ziołowego czarny pieprz sól przepis Z oczyszczonych pieczarek odcinamy ogonki ( ja odcinam nóżki w połowie długości ). Do miski przekładamy jajka i wsypujemy mąkę, całość doprawiamy solą, czarnym i ziołowym pieprzem, czosnkiem granulowanym

Smakowite Dania
Paprykando – czyli szybki obiad 262

zwariowany , warto wpuszczać dzieci do kuchni , można się od nich wile nauczyć ; ) Składniki dla 3 osób : 2 czerwone papryki grubościenne 2 małe cebulki 5 pieczarek 1 łyżeczka płaska suszonego czosnku odrobina ostrej papryki mielonej mix makaronu ( po garści różnych kształtów ) 6 jajek 6 małych plastrów boczku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Makarony gotujemy wg. przepisu na opakowaniu(...)Paprykę kroimy w paski , cebulkę w piórka , a pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa wrzucamy na patelnię , solimy , posypujemy czosnkiem,papryką ostrą i smażymy na dużym ogniu do miękkości około 6 minut. Mają być złociste i miękkie ale nie ciapowate. na patelnię do jajek kładziemy tyle kawałków boczku , ile jaj będziemy smażyć i na każdy boczuś wybijamy jajko , solimy i smażymy

Ogrodnik w podróży
Boeuf Stroganow 159

pewno danie, które wymaga dobrego mięsa i czasu, ale warto je zrobić, bo jest bardzo smaczne. Składniki ( 2 porcje): 1 cebula 400 g pieczarek 2 łyżki oleju roślinnego 500 g polędwicy wołowej 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki sól i pieprz 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 4 ogórki kiszone sól, pieprz Przygotowanie: Cebule(...)wielkości garnku. Pieczarki pokrój w kostkę, dołóż do garnka, zamieszaj i jeszcze chwilę podsmaż. Mięso oczyść z błon, pokrój w cienkie paski i szybko obsmaż (aż zmieni kolor na szary) na łyżce oliwy na dużej patelni. Posól i przełóż do garnka z warzywami. Mięso z warzywami zalej wodą, lekko ponad poziom mięsa i warzyw. Dopraw pieprzem i mieloną papryką

Oka w rosole czyli KaFka gotuje