mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:38/191)

Kurczak po zbójnicku wg Aleex 166

najlepiej na całą noc. 2. Cebulę pokroić w piórka, obrane pieczarki w plastry. 3. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, po chwili dodać pieczarki. Posolić. Smażyć, aż z pieczarek odparuje woda. 4. Kapustę kiszoną opłukać pod zimną wodą, jeśli jest zbyt kwaśna. Dokładnie odcisnąć, drobno pokroić i dodać do pieczarek z cebulą. 5. Krótko wszystko przesmażyć, podlać bulionem grzybowym wymieszanym(...)koncentratem pomidorowym lub ketchupem. Dodać szczyptę cukru. Delikatnie oprószyć mielonym kminkiem. 6. Smażyć ok. 10-15 minut. 7. Kapustę z pieczarkami wyłożyć na dno naczynia do zapiekania. Na niej ułożyć części kurczaka. Kurczaka posmarować olejem. 8. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach. 5 minut przed końcem pieczenia, kurczaka posmarować zimną wodą z odrobiną soli

W mojej kuchni
POLĘDWICZKI Z PIECZARKAMI W SOSIE MUSZTARDOWYM 138

pieprz świeżo mielony, oregano, łyżka sosu sojowego. Przygotowanie: Mięso myję i osuszam, oczyszczam z błon. Kroję na 1,5 cm plastry, lekko spłaszczam dłonią. Posypuję świeżo mielonym pieprzem i oregano. Pieczarki obieram i kroję na pół, podsmażam na łyżce oleju z masłem z dodatkiem soli do momentu wyparowania wody i zarumienienia. Zdejmuję z patelni. Na tę samą patelnię

JejKuchnia
Wielkanocne jajka nadziewane pieczarkami. 176

posmakują. Do przyprawienia jajek użyłam  białego pieprzu mielonego , który otrzymałam od  SKWORCU . Zapraszam :) Składniki: 6 jajek 20 dag marynowanych pieczarek 2 łyżki majonezu natka pietruszki według uznania sól do smaku biały pieprz mielony  do smaku Wykonanie: 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka(...)Pieczarki dokładnie odsączamy z zalewy ( kilka malutkich odkładamy do dekoracji ) i razem z żółtkami kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich majonez i drobno pokrojoną natkę pietruszki ( odrobinę odkładamy do dekoracji ), mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Połówki jajek napełniamy farszem, dekorujemy małymi pieczarkami i posypujemy natką pietruszki. 4. Przed podaniem można schłodzić w lodówce. 5. Smacznego

Izabelawkuchni
Sałata z pieczarkami 256

smażenia sól, czarny pieprz, czarnuszka WYKONANIE: Pieczarki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i przekrawamy na pół. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oliwy i przesmażamy na nim pieczarki, doprawiając sola ziołową i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Studzimy. Suszone pomidory odsączamy z oliwy na sitku. Oliwę zachowujemy. Sałatę myjemy i osuszamy. Rwiemy na mniejsze kawałki. Warzywa myjemy , seler kroimy w plasterki, paprykę(...)cienkie plasterki. Na talerze nakładamy sałatę. Na nią wykładamy paprykę, seler naciowy, krążki cebuli i cale kawałki suszonych pomidorów. Na wierzch dodajemy kawałki przesmażonych pieczarek. Całość skrapiamy pomidorowa oliwą i posypujemy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz czarnuszką

Pyry na Gaz
Bolognese z pieczarkami 146

jesienne dni - polecam! :)   Bazą do stworzenia dania był przepis z książki "Kudłaci Kucharze na diecie" Sos bolognese: 500 g mielonego mięsa wołowego lub wołowo-wieprzowego 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 250 g pieczarek 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 szklanka bulionu wołowego 400 ml passaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżeczka(...)siekamy drobno. Seler naciowy kroimy w cienkie plasterki. Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. Do rondelka z nieprzywierającym dnem dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek, gdy się rozgrzeje wrzucamy cebulę, czosnek i seler naciowy. Podsmażamy do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie wrzucamy pokrojone pieczarki, lekko solimy, tak by pieczarki puściły wodę. Podsmażamy do momentu wchłonięcia się całego płynu. Warzywa przekładamy

Cooking Monster
Zapiekanka z mięsem mielonym, pieczarkami i brokułami 528

dente zgodnie z przepisem na opakowaniu - odcedź i przełóż do dużego naczynia żaroodpornego. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso mielone doprawiając solą, pieprzem, papryką i przyprawą do mielonego - wrzuć do makaronu i wszystko razem wymieszaj. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w plastry/piórka - przesmaż na 2 łyżkach oliwy i dodaj do naczynia żaroodpornego, Paprykę pokrój

Alutka-Gotuje
Cannelloni z pomidorowym beszamelem 140

razy w tygodniu. Taka zapiekanka jest bardzo syta, ponieważ łączy w sobie treściwe mielone mięso z warzywami, gęsty sos oraz ser. A pomidorowy beszamel jest po prostu obłędny. 12 rurek makaronu cannelloni 3 cebule 300 g mięsa mielonego wieprzowego (z szynki) Kilka pieczarek 1/2 czerwonej papryki 200 g pomidorów z puszki (krojonych) 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)kopiasta) Ok. 1,5 szklanki mleka Przyprawy: Sól, Pieprz, Lubczyk, Gałka muszkatołowa Natka pietruszki do dekoracji Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Wszystkie warzywa szklimy na odrobinie oleju. Gdy zmiękną dokładamy mielone mięso. Wszystko mieszamy i podsmażamy. Gdy mięso jest miękkie wlewamy pokrojone pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz chilli. Dusimy

VioletoweKucharzenie
Kulebiak chlebowy 178

czasie drobno kroimy cebulę i pieczarki. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki,  przyprawiamy przyprawą warzywną i pieprzem  i smażymy do odparowania wody. Mięso mielimy w maszynie. Dodajemy kapustę, pieczarki z cebulą, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na posypaną mąką stolnicę i dzielimy na dwie części. Formujemy prostokąty, nakładamy farsz i zwijamy. Przekładamy

Maminek kulinarny
FASZEROWANA CUKINIA 172

Witam po krótkiej przerwie :) Dzisiaj zapraszam na FASZEROWANĄ CUKINIĘ zrobioną specjalnie dla Mojego Mężusia :P SKŁADNIKI: 1 cukinia 250g mięsa mielonego wieprzowego 6 szt. pieczarek Pół papryki czerwonej 1 ząbek czosnku Ser feta Ser żółty Oliwa z oliwek Zioła prowansalskie, pieprz cayenne, sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Cukinię myję obieram i kroję wzdłuż na pół(...)Pieczarki i cebulę obieram, czerwoną paprykę myję usuwam nasiona, wszystkie warzywa kroję w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek, wrzucam pieczarki i podsmażam do miękkości, następnie dodaję cebulę i paprykę. Wszystkie składniki duszę przez parę minut, aż cebulka zrobi się miękka. Przyprawiam ziołami prowansalskimi, pieprzem cayenne i szczyptą soli.         Mięso

Zdrowo i kolorowo
Pieczeń z żurawiną i suszonymi grzybami 176

domowe uroczystości. 600 g mięsa mielonego wieprzowego 1 biała cebula 5 pieczarek 10 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 jajka 4 łyżki suszonej żurawiny Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Grzyby zalewamy gorąca wodą, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie odciskamy je z wody i siekamy na mniejsze kawałki. Mięso mielone wyrabiamy z posiekaną w kosteczkę cebulką(...)oraz pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Dodajemy jajka, suszoną żurawinę oraz grzyby. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czerwoną ostrą papryką. Całość dokładnie mieszamy przez kilka minut aby masa była dość ścisła. Mięso przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26x12 cm. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 70 minut (funkcja góra-dół

VioletoweKucharzenie
jajka nadziewane pieczarkami... 153

Składniki: jajka 15 sztuk "M", pieczarki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, majonez 5 łyżek, tarta bułka 2 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony(...)łyżeczki, papryka słodka 1 łyżeczka, szczypiorek 1 pęczek na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojone, obrane pieczarki i na większym ogniu usmażyć do odparowania wody wystudzone pieczarki zmiksować blenderem, do masy dodać żółtka, majonez, kucharka, paprykę słodką, pieprz mielony, tartą bułkę i łyżką wszystko dokładnie wymieszać łyżeczką nakładać porcje pieczarek do jajek, posypać szczypiorkiem - jajka na twardo

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka z dorsza z brokułami pod beszamelem 326

filetu z dorsza lub innej ryby ok. 1 łyżka soku z cytryny 200 g makaronu penne, świderki lub kokardki 100 g małych pieczarek 1 mozzarella (kula – 125 g) 1 brokuł sól morska świeżo mielony pieprz parmezan do posypania słupki/płatki migdałowe do posypania Beszamel: 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1,5 szklanki mleka 1 liść laurowy(...)filetu z dorsza lub innej ryby ok. 1 łyżka soku z cytryny 200 g makaronu penne, świderki lub kokardki 100 g małych pieczarek 1 mozzarella (kula - 125 g) 1 brokuł sól morska świeżo mielony pieprz parmezan do posypania słupki/płatki migdałowe do posypania 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1,5 szklanki mleka 1 liść laurowy 1 łyżka

Poezja smaku
Pulpety w sosie pieczarkowym 244

odchudzić danie, można śmietanę zastąpić jogurtem i podać z razowym makaronem:)   pulpety: 2 podwójne piersi z kurczaka ( KLIK  ) 1 kajzerka namoczona w mleku pieprz mielony sól na sos: 50 dag pieczarek (KLIK) ½ łyżeczki domowej jarzynki sól(...)smaku 2 łyżki masła klarowanego 150 ml śmietany biały mielony pieprz pieprz cytrynowy dodatkowo makaron,   polecam taki KLIK Piersi z kurczaka myję, kroję na kawałki, mielę razem z namoczoną i odciśniętą z mleka kajzerką.  Doprawiam i formuję kulki/pulpety, gotuję na parze ( około 20 minut)  Pieczarki obieram, myję i kroję w plastry, podsmażam na klarowanym maśle, doprawiam

Takie tam pichcenie
matiasy z pieczarką,papryką,konserwowym ogórkiem,cebulą w oleju... 173

Składniki: matiasy 8 sztuk, cebula 1 sztuka, ogórek konserwowy Smak 4 sztuki, pieczarki 10 sztuk, papryka czerwona 1 mała, cukier 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba matiasy wymoczyć z 2 razy po 20 minut zmieniając wodę zimną, potem je wylać na sito aby odciekły z wody pieczarki oczyścić, pokroić(...)talarki i w misce zalać je wrzątkiem na 3 minuty, potem na sitko je wylać matiasy pokroić na 2 cm kawałki i posypać cukrem, pieprzem mielonym dodać pokrojone ogórki konserwowe, paprykę, cebule i pieczarki sparzone wlać z 1/2 szklanki zalewy octowej z ogórków, oleju rzepakowego tyle, aby zakryć składniki i wszystko dobrze wymieszać i schować do lodówki na kilka

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron "sznurki" z mięsem, pieczarkami i sosem 180

Nazwę makaronu wymyślił nasz wnuczek, dla którego każdy długi makaron to sznurki.My do dania wykorzystamy makaron 3-minutowy.Do tego przygotujemy sos z mięsem i pieczarkami.Potrzebujemy:-25-30 dkg mielonego mięsa-4-5 pieczarek-100 g koncentratu pomidorowego-1,5 szklanki wody-pesto-przyprawę barbecue-olej-sól-cukier   Na niewielkiej ilości oleju rumienimy mięso i zdejmujemy z patelni

Maminek kulinarny