Pieczeń jest rewelacyjna - bardzo aromatyczna dzięki suszonym borowikom i podgrzybkom i lekko słodkawa dzięki żurawinie. Polecam na święta lub domowe uroczystości. 600 g mięsa mielonego wieprzowego 1 biała cebula 5 pieczarek 10 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 2 jajka 4 łyżki suszonej żurawiny Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Grzyby zalewamy gorąca wodą, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie odciskamy je z wody i siekamy na mniejsze kawałki. Mięso mielone wyrabiamy z posiekaną w kosteczkę cebulką... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...