mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:34/191)

Zapiekanka makaronowa 168

Pomysł na danie z makaronem.Składniki:-30 dkg makaronu ( rurki )-30 dkg mięsa mielonego-20 dkg pieczarek-1 cebula-1 papryka-kawałek pora-ząbek czosnku-10 dkg żółtego sera-3 jajka-szklanka mleka-1 i 1/4 szklanki mąki-1 dkg drożdży-pieprz, sól-przyprawa warzywna-olej do smażenia   Paprykę kroimy w kostkę a cebulę i pora

Maminek kulinarny
Pasta do pieczywa 176

oleju szklimy dowolnie pokrojoną cebulkę.Dodajemy pokrojone pieczarki.   Posypujemy delikatnie pieprzem,  przyprawą warzywną i smażymy do odparowania wodya następnie studzimy.   Jajka, parówki i pieczarki z cebulką mielimy przez maszynkę.   Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.Doskonale smakuje z każdym pieczywem i ogórkiem kiszonym lub innymi dodatkami.Smacznego

Maminek kulinarny
Ł... Łazanki! 245

docelowo na kwadraciki. Ci, którzy śledzą mojego bloga wiedzą, że uwielbiam dania, które można do woli modyfikować. Tak samo jest i z łazankami. Znajdą się tam pieczarki, boczek, mięso mielone... tym razem jednak pozostanę wierna recepturze mamy i podam je tak, jak jadałam w domu, a więc z kiełbasą i cebulą podsmażoną na smalcu oraz kapustą kiszoną. Składniki

Kitchens Alphabet
Galantyna wieprzowo-drobiowa 168

włożyć mięso do miski, przykryć i odstawić na całą noc do lodówki.FarszPieczarki opłukać, pokroić w półplastry, udusić na tłuszczu.Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć.Mięso mielone wymieszać z pieczarkami i cebulę.Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać.Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka,  włożyć do siatki.Następnie przełożyć

Kuchnia Danusi
Pieczarki faszerowane kaszanką 222

przygotowane pieczarki można przygotować w piekarniku lub na grillu. Wystarczy ok 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu lub w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Polecam też:Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Monia miesza i gotuje
Cukiniowe krążki 187

pierwszy przygotowałam faszerowaną cukinię. Jako farsz proponuję mielone mięso z pieczarkami i ryżem. Cukinia to pożywne i lekkie warzywo, a w połączeniu z mięsnym farszem jest doskonałą propozycją na letni obiad lub kolację.  duża cukinia 10 dag ryżu ok. 20 dag miąższu z cukinii 50 dag mięsa wieprzowego posiekany koperek 20 dag pieczarek 1 cebula jajko olej

Salonik smaków
Burrito 213

jest proste w przygotowaniu i bardzo sycące. Dla miłośników kuchni meksykańskiej jest to pozycja obowiązkowa do wykonania. Burrito       Składniki: 4 tortille 500 g mięsa mielonego wieprzowego 8  pieczarek 1/2 czerwonej papryki 2/3 puszki kukurydzy mała puszka czerwonej fasoli 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory 100 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka sosu worhestershire około

Mania Gotowania
Leczo , sos do makaronu bądź ryżu według mojej mamy 176

bądź dobry sos do makaronu czy też do ryżu. Jak dla mnie idealny. Zajadałam się , zajadałam ! Muszę zrobić go ponownie. Składniki :* kolorowe papryki* marchewka* cebula* cukinia* pieczarki , grzyby leśne * mielone mięso * sól , pieprz , ulubione przyprawy* pomidory w puszce  * koncentrat pomidorowy* ketchup pikantny * olej rzepakowy* opcjonalnie czerwona fasola bądź kukurydza konserwowa  Przygotowanie :Na oleju

Magiczne Życie Marty
Naleśniki z farszem 132

również pokroic według swojego gustu ( i tak wszystkie te składniki pózniej miksujemy ).Pieczarki i cebule poddusic na małym ogniu ok. 30 minut.Nastepnie połączyc obgotowaną wcześniej kapustę z uduszonymi pieczarkami i cebulką.Mielimy to wszystko. Dodajemy sól i pieprz do smaku i ugniatamy ręką aby w miare możliwości połączyc ze sobą cały farsz.Gdy farsz będzie gotowy , bierzemy sie za smażenie naleśników

Słodkości i nie tylko
Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym 152

razem chciałam Was zaprosić pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym. Przygotowałam je zmieszanego wieprzowego i wołowego mięsa. Do sosu dodałam białego wytrawnego wina, przez co zyskał dodatkowego smaku. Mięso możemy podać  z kaszą gryczaną, ryżem lub puree z ziemniaków. Pulpety z pieczarkami w sosie śmietankowym Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1000 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego (najlepiej zmielonego(...)domu) 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/2 łyżeczka ostrej papryki pieprz sól 2 czerwone cebule 200 g małych pieczarek 100 ml białego wytrawnego wina 200 ml śmietany natka pietruszki olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia Wykonanie: Do miski wkładamy zmielone mięso, dodajemy przyprawy i 1-2 łyżki zimnej wody. Wszystko dokładnie mieszamy, do uzyskania jednolitej masy. ja z reguły pomagam

Kulinarne przygody Gatity
PULPETY Z RYŻEM I PIECZARKAMI W SOSIE WARZYWNYM 345

Kolejna odsłona moich ulubionych pulpetów. Tym razem mięso wzbogaciłam pieczarkami oraz ryżem, a sos aromatycznymi warzywami.  Wyszło lekko i pysznie :)) Składniki: 600g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) 150g pieczarek 1 woreczek ugotowanego brązowego ryżu (100g) 2 jajka 1 cebula 2 marchewki kawałek pora 2 łodygi selera naciowego 2 łyżki mąki sól pieprz liść laurowy ziele angielskie majeranek

Walijskie Pichcenie
Zupa z pora z mięsem mielonym 352

pieczarek * 200 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 serek topiony ( prostokąt ) śmietankowy lub ziołowy * 1 łyżka śmietany 18% * sól, pieprz * 2 łyżki masła * 1 łyżka oleju rzepakowego Wykonanie: Marchew obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rosół zagotować, wrzucić marchew - gotować pod przykryciem. W tym czasie rozgrzać na patelni olej. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć na rumiano, mięso mielone. Mięso dodać do gotującego się rosołu. Pora pokroić w plastry. Pora poddusić na łyżce masła - miękkiego dodać do zupy.  Pieczarki pokroić w półplastry. Na pozostałym maśle udusić grzyby - dodać do zupy. Zupę gotować kilka minut. Serek topiony rozprowadzić w gorącej wodzie, dodać śmietanę - całość wlać do gotującej się zupy.  Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem

kolorowotorcikowo
Domowy hamburger - przepis 156

Domowy hamburger - przepis Składniki (4 hamburgery): - 4 żytnie bułki - 500g mięsa mielonego wołowego - kilka plasterków pomidora - garść orzeszków pini - 3 pieczarki - rukola - sól morska - świeżo mielony pieprz - 4 łyżeczki musztardy francuskiej Sos: - 250ml przecieru pomidorowego - 4 łyżki jogurtu naturalnego typu grecki - sól i świeżo mielony pieprz (do smaku) - przyprawa chili (szczypta) - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka oregano(...)stron solą i pieprzem, smaż na rozgrzanej patelni grillowej z każdej strony ok 2 minuty aż się zarumienią; - na tej samej patelni połóż i grilluj pokrojone w plasterki pieczarki; - orzeszki pini podsmaż na suchej patelni, aby były podprażone - bułkę podgrzej w piekarniku tuż przed podaniem ok.1-2 minuty (rozgrzany piekarnik do 200 stopni) - wszystkie składniki sosu wymieszaj ze sobą i dopraw

MintTaste
FASZEROWANE MUSZLE 145

się zwykłe mielone, możemy farszem mięsno-pieczarkowym nafaszerować makaronowe muszle i mamy smaczny i ciekawy obiad     SKŁADNIKI opakowanie makaronu muszle, ½ pora, 25 dag pieczarek, 25 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, czosnek, 2 łyżki koncentratu Sos: ½ szkl. śmietany,  2 łyżki majonezu,  ser żółty, przyprawy: sól, pieprz, bazylia WYKONANIE   Makaron gotujemy w osolonej wodzie(...)Pora kroimy w plastry, pieczarki na małe części. Podsmażamy mięso, następnie dodajemy pora i pieczarki, dusimy do miękkości, podlewamy wodą, gdy składniki będą już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy czosnkiem i przyprawami. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle. Składniki na sos oprócz sera miksujemy, polewamy nim muszle, a na wierzchu układamy ser. Zapiekamy 15 min.w 170 stopniach

słodki bratek
nadziewana cukinia 136

Chociaż wiadomo, że taka z działki jest najlepsza. Dzisiejsza propozycja obiadowa jest połączeniem cukinii i mięsa mielonego. Proste danie, które jak można się spodziewać robi się bardzo szybko. Składniki: 2 średnie cukinie 300 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3  pieczarki 2 pomidory świeże lub z puszki ser żółty lub mozzarella przyprawy - sól, pieprz, oregano, papryka słodka(...)cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do cebuli dodajemy posiekany czosnek z oregano i przez chwilę podsmażamy dodajemy mięso mielone i podsmażamy aż mięso będzie gotowe dodajemy pokrojone pieczarki, miąższ z cukinii i posiekane pomidory, doprawiamy do smaku i dusimy przez ok 10-15 min+ cukinię układamy na blasze do pieczenia wyłożoną papierem

Gotowanie z pasją