mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:25/191)

Bułki z pieczarkami 6031

więcej smaku. Polecam, bo są pyszne Składniki: - 1 kg pieczarek; - 5 dużych bułek; - 2 cebule; - 10 dag startego żółtego sera; - papryka ostra mielona, papryka słodka mielona, oregano, Wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, wrzucamy na rozgrzany olej, dusimy pod przykryciem do miękkości, lekko dolewając wodą i przyprawiając oregano. Cebule siekamy, podsmażamy na drugiej patelni przyprawiając paprykami. Gdy pieczarki

dom-agi.pl
Sałatka imprezowa. 617

Składniki: 250 g drobnego makaronu muszelki 350 g pieczarek 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 4 łyżki majonezu sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany Pieczarki płuczemy i kroimy w kosteczkę - podsmażamy na odrobinie masełka do momentu wyparowania całej wody (kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem), kurczaka również kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem(...)ostygnięcia, a fasolę oraz kukurydzę odcedzamy na durszlaku (można też przepłukać). Kiedy już wszystkie składniki mamy wystudzone, przekładamy do miski i dokładnie mieszamy z majonezem oraz papryką ostrą mieloną i czosnkiem. Wkładamy do lodówki na godzinę. Smacznego

Moje-pitraszenie
Pieczarkowe gołąbki 202

pieczarek 1 łyżka – płaska domowego warzywka ( tu przepis ) lub innego suszu warzywnego Mięso mielone wykładamy do miski . Cebulkę i pieczarki ( połowę ilości pieczarek podsmażamy , drugą zostawiamy ) , siekamy i podsmażamy na patelni , studzimy , dodajemy do mielonego . Dodajemy kaszę ( kaszę dodajemy surową , nie ugotowaną ) , jajko ,sól , pieprz , warzywko . Wyrabiamy ręka na gładka masę i zostawiamy . Kapustę parzymy(...)Całe liście studzimy , następnie napełniamy farszem i zwijamy w gołąbki jak na zdjęciu . Podsmażamy na patelni na złoty kolor i przekładamy do garnka wyłożonego posiekanym boczkiem i resztą surowych , pieczarek . Porwane i małe liście , również obsmażamy , następnie układamy na wierzchu gołąbków , lekko solimy i nakrywamy . Jeśli położycie gołąbki na gorącej patelni szwem ( czyli miejscem zaklejenia ) do dołu i przysmażycie ( zaspawacie

Ogrodnik w podróży
Pieczone papryki faszerowane mięsem mielonym i cukinią 167

czerwone papryki 300 g pieczarek 1 jajko 1 spora łyżka bułki tartej 1 młoda świeża cukinia Sól Pieprz Niewielka ilość oleju Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Solimy. Cukinię ścieramy na tarce warzywnej, wykładamy na sito, posypujemy solą i pozostawiamy aż cukinia puści sok. Na koniec odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego razem z przestudzonymi(...)pieczarkami, jajkiem i bułką tartą. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy na jednolitą masę. Z papryk odcinamy górną część i usuwamy nasionka. Do papryk wkładamy przygotowany farsz. Zapiekamy w piekarniku w temp. 190 o C przez około 1 godziny. W połowie pieczenia warto je przykryć aby nie wyschły. Przed podaniem usuwamy skórkę z papryk (bardzo łatwo schodzi). SMACZNEGO

Smaki Ewy
Faszerowana cukinia 229

Składniki: * 3 cukinie średniej wielkości * 250 g mięsa mielonego * 200 g pieczarek * 1/2 papryki * cebula * ząbek czosnku * 50 g ugotowanego ryżu * sól * pieprz * łyżeczka słodkiej papryki * łyżeczka majeranku * łyżeczka koncentratu pomidorowego * olej do smażenia * 100 g startego żółtego sera ( opcjonalnie) Przygotowanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, przecinamy wzdłuż przez środek i dużą łyżka wydążamy miąższ do miseczki. Na patelni podsmażamy(...)pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy posiekany ząbek czosnku, pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę oraz miąższ z cukinie. Smażymy do momentu odparowania wody. Kolejno dodajemy mięso mielone i podsmażamy jeszcze 5 minut. Na koniec doprawiamy koncentratem pomidorowym, solom, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Zdejmujemy z gazu do ostygnięcia. Do farszu dodaje ugotowany ryż i mieszam. Przygotowanym nadzieniem faszeruje

Kulinarne przygody
Rolada z boczku nadziewana 173

skóry 1/2 kg mięsa mielonego 1 jajko 7 pieczarek 2 ząbki czosnku pęczek pietruszki po szczypcie tymianku papryki ostrej kolendry sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy solą, pieprzem oraz czosnkiem wyciśniętym przez praskę odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę. Mięso mielone przekładamy do miski wbijamy jajko, oczyszczone i pokrojone(...)plastry pieczarki, posiekaną natkę pietruszki przyprawiamy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami (można zastąpić suszone zioła świeżymi ) wyrabiamy farsz. Płat boczku rozkładamy na desce, rozłożyć na nim równomiernie przygotowany farsz, zwijamy roladę, związujemy sznurkiem. Roladę pieczemy w rękawie do pieczenia w 160 stopniach C około 2 godzin. Pod koniec pieczenia przecinamy rękaw aby rolada nabrała rumianego koloru. Po upieczeniu odstawiamy

kgwjanczewo
Klopsiki z kurkami. 172

około 40 minut 1 słoik kurek ( 220 ml ) 0,5 kg pieczarek 0,5 kg mieszanego mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz 4 łyżki oleju 400 ml bulionu warzywnego 20 dkg śmietany kremówki 2 łyżki białej zasmażki błyskawicznej 4 łyżki oleju sojowego 3 gałązki kopru kilka kropel soku z cytryny Sposób(...)wykonania : Bułkę namoczyć w zimnej wodzie.Cebulę drobno posiekać. Ogórek umyć,przekroić wzdłuż  na połowę,a następnie pokroić na kawałki ( nie obieramy ze skórki ). Kurki osączyć,pieczarki pokroić na połówki. Mięso mielone zagnieść z odciśniętą bułką,posiekaną cebulą i jajkiem,doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować nie duże klopsiki,usmażyć je na teflonowej

Przepisy i porady kulinarne
Pieczarki faszerowane mięsem. 158

mielonego mięsa 1 cebula   10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera   1 jajko   łyżka oleju   sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy, odcinamy trzonki i wydrążamy. Pozostały miąższ drobno kroimy i razem z cebulą podsmażamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy mielone mięso, pieprz(...)sól do smaku, a następnie dokładnie mieszamy. Nakładamy masę na pieczarki, lekko dociskamy. Formę natłuszczamy lub wykładamy folią aluminiową i układamy w niej jeden obok drugiego kapelusze pieczarek. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy około 20 minut. Pod koniec zapiekania posypujemy każdą pieczarkę odrobiną startego sera.  Smacznego

Symfonia smakowa
Muszle makaronowe z wołowiną 159

mielonej 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno startego sera żółtego 1 łyżeczka masła + do wysmarowania formy 2 łyżeczki słodkiej 30% śmietanki posiekany drobno szczypiorek Sposób przygotowania: W osolonej wodzie gotujemy na al dente muszle makaronowe (ok 10-12 minut). Pieczarki myjemy, kroimy w pół talarki i rumienimy na patelni z dodatkiem szczypty soli i łyżki masła. Mięso mielone wołowe łączymy z odcedzoną kukurydzą, upieczonymi pieczarkami, startym serem, jajkiem, przecierem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Ugotowane muszle delikatnie odcedzamy i układamy na talerzu tak by się nie posklejały. Nadziewamy je przygotowanym farszem i układamy w wysmarowanej tłuszczem formie. Ułożone muszle polewamy odrobinką słodkiej śmietanki, przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i zapiekamy w temp. 180st

Kuchnia w czekoladzie
Pulpety z indyka z pieczarkami 149

Składniki : 50-70 dag fileta z indyka 2 małe jajka kasza manna lub bułka tarta około 8 średnich pieczarek mała cebula sól, pieprz czarny mielony, kilka kropel maggi Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodałam drobno pokrojone pieczarki i cebulę, jajka, kaszę, sól, pieprz mielony i maggi, dokładnie połączyłam składniki i pozostawiłam mięso na chwilę by smaki się połączyły Moje

Proste Potrawy
Penne w sosie pomidorowym 218

sosie pomidorowym 1/2 opakowania makaronu Penne 20 dag mięsa mielonego 15 dag pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych sól, pieprz, przyprawa do dań, typu kucharek 2 łyżki keczupu pół cebuli natka pietruszki olej Pieczarki i cebulkę szatkujemy drobno. Następnie wrzucamy składniki na rozgrzany na patelni olej. Smażymy. Mięso mielone dodajemy na patelnię i mieszamy cały czas. W dużym

Gotuję Testuję
Faszerowane pieczarki. 209

Grzyby i mięso? czemu nie? SKŁADNIKI: 30dag. łopatki mielonej 6-8 dużych pieczarek sól, pieprz, majeranek, vegeta, lubczyk drobno posiekany, 1 cebula, 1 łyżka masła klarowanego, bułka tarta, 1-2 jajka WYKONANIE: przygotowujemy farsz: rozgrzać masło, dodać mięso mielone i wszystkie przyprawy, drobno posiekaną cebulę, lubczyk, korzenie pieczarek- smażyć około 20 min., oczyścić kapelusze pieczarek, do wnętrza

Kuchnia Beaty
Weekendowy kociołek 260

znowu kociołek " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tym razem do kociołka wrzuciliśmy kilka pieczarek i nieco mielonego kuminu , to zaowocowało całkiem nowym smakiem. Kociołkowanie , to wspaniała zabawa , a nawet bym zaryzykowała ,że zbawienna , bynajmniej dla mnie , wrzucam , nastawiam i zostawiam . Potem przychodzę , wyjmuję i tyle(...)Składniki : 1 kg łopatki 1 puszka czerwonej fasolki w sosie pomidorowym 6-8 średnich pieczarek 1/2 główki czosnku 3 duże cebule 6 młodych ziemniaków , średniej wielkości 1 duża marchew 1/2 bulwy selera kawałek wędzonego boczku – najlepiej chudego 1 łyżka smalcu przyprawy : 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka mielonej białej gorczycy 1/2 łyżeczki mielonego

Ogrodnik w podróży
Pieczarki faszerowane mięsem i papryką 235

pieczarki 2 łyżki mięsa mielonego wieprzowego 2 plastry papryki czerwonej 2 plastry cebuli białej olej sól i pieprz 1 łyżka tartej mozzarelli szczypiorek do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Pieczarki obieramy, usuwamy nóżki, kapelusze pozostawiamy w całości.  Cebulę i paprykę kroimy w kostkę.  Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę, szklimy ją i dodajemy mięso mielone, podsmażamy. Przekładamy(...)mięso do miseczki, dodajemy pokrojona paprykę - doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.  Farszem nadziewamy pieczarki. Posypujemy tartą mozzarellą.  Zapiekamy w 180 stopniach przez około 20-25 minut.  Potajemy posypując szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety mielone z pieczarkami 186

Jeśli lubicie kotlety mielone , to te nadziane podsmażonymi pieczarkami również Wam zasmakują. Mięciutkie, wilgotne i aromatyczne. Zachęcam do zrobienia :) Składniki na kotlety: 600 g mielonej karkówki 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 60 ml bułki tartej 120 ml zimnej wody 1 jajko 1 płaska łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka soli 3/4 płaskiej łyżeczki pieprzu(...)Ponadto: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia kotletów (polecam bezzapachowy olej kokosowy Skworcu ) 250 g pieczarek Wykonanie: Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Bułkę tartą łączymy z wodą. W misce umieszczamy odpowiednio przygotowane wszystkie składniki kotletów i całość dokładnie wyrabiamy. Mięso odstawiamy do lodówki na godzinę. Pieczarki drobno kroimy, solimy, pieprzymy i podsmażamy

Smak mojego domu