mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:71/298)

Spaghetti bolognese (na szybko) 106

prostu zaspokojenie zwykłego głodu. (3-4 porcje)  Sos:  500g mięsa mielonego (najlepiej dobrej jakości, mieszanego, np. wołowo-wieprzowego) 300 ml passaty pomidorowej (najlepiej czosnkowej lub ziołowej) (*)   2 cebule 2 ząbki czosnku bazylia, oregano, tymianek zioła toskańskie (opcjonalnie) sól, pieprz olej Dodatkowo: makaron do spaghetti Opcjonalnie: żółty ser do posypania posiekana zielenina   Cebule pokroić w kostkę(...)własnych upodobań) i podsmażyć z drobno posiekanym czosnkiem (na odrobinie oleju). Dodać mięso mielone i mieszając - doprowadzić do delikatnego obsmażenia. (W międzyczasie lekko posolić.) Wlać passatę pomidorową, wymieszać i doprawić do smaku. Całość dusić pod przykryciem. W czasie przygotowania sosu - ugotować makaron (al dente, według przepisu z opakowania). Odcedzony - przełożyć na talerze, polać gorącym sosem (w razie czego

Di gotuje
SPAGHETTI CARBONARA (keto, LCHF, bez glutenu) 207

wędzonego boczku 40 g startego sera pecorino 40 g startego parmezanu 4 jajka 1 ząbek czosnku pieprz czarny świeżo mielony 2 łyżeczki drobno posiekanej pietruszki 300 g makaronu konjac spaghetti Makaron spaghetti konjac przepłukać pod gorącą bieżącą wodą na sitku a następnie przełożyć do miski, zalać wrzątkiem i pozostawić na 5 minut. Po tym czasie odcedzić na sitku(...)podsmażyć boczek i czosnek, mieszając by się nie przypaliły. Jajka wbić do miski a następnie dodać pieprz mielony i wymieszać dokładnie widelcem. Do masy jajecznej dodać starte sery, pozostawiając odrobinę do posypania gotowego dania. Całość dokładnie wymieszać. Na patelnię wyłożyć makaron i wymieszać z podsmażonym boczkiem i wytopionym z niego tłuszczem. Następnie powoli wlać przygotowaną masę jajeczną energicznie mieszając

Ola la LCHF
SPAGHETTI CARBONARA (keto, LCHF, bez glutenu) 237

wędzonego boczku 40 g startego sera pecorino 40 g startego parmezanu 4 jajka 1 ząbek czosnku pieprz czarny świeżo mielony 2 łyżeczki drobno posiekanej pietruszki 300 g makaronu konjac spaghetti Makaron spaghetti konjac przepłukać pod gorącą bieżącą wodą na sitku a następnie przełożyć do miski, zalać wrzątkiem i pozostawić na 5 minut. Po tym czasie odcedzić na sitku(...)podsmażyć boczek i czosnek, mieszając by się nie przypaliły. Jajka wbić do miski a następnie dodać pieprz mielony i wymieszać dokładnie widelcem. Do masy jajecznej dodać starte sery, pozostawiając odrobinę do posypania gotowego dania. Całość dokładnie wymieszać. Na patelnię wyłożyć makaron i wymieszać z podsmażonym boczkiem i wytopionym z niego tłuszczem. Następnie powoli wlać przygotowaną masę jajeczną energicznie mieszając

Ola la LCHF
MAKARON Z ZIELONĄ PAPRYKĄ I BIAŁĄ FASOLĄ 169

mielone. Kilka składników, minimum przypraw, a dom wypełni się aromatem pobudzającym kubki smakowe... :) SKŁADNIKI (2-3 porcje): około 1 szklanki białej fasoli (wcześniej ugotowanej) 1 zielona papryka 2 pomidory 1 średnia cebula por (zielona część) kilka listków natki selera 2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól olej rzepakowy 1 łyżka masła ulubiony makaron SPOSÓB

wege i kropka
Spagetti Patryka 113

cukru 2 przeciery pomidorowe po 160 gram 350 gram mięsa mielonego  1/2 szklanki wody przyprawy; sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka Makaron do spagetti ( u mnie Lubella ) 400 gram Sposób wykonania: Patryk podgrzał odrobinę oliwy z oliwek, dodał czosnek przepuszczony przez praskę i cukier, następnie mięso mielone a na koniec przecier pomidorowy. Mieszał, żeby lekko się(...)podsmażył, ale nie przywarł, wlał wodę, dodał przyprawy w tym dość sporo ostrej papryki. Makaron ugotował al dente wg przepisu na opakowaniu, wymieszał z mięsem

Darcia w kuchni
Tagliatelle z cukinią 104

młoda cukinia 0,5 szklanki (125 ml) śmietanki 30% 1 mała młoda cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego parmezanu 1 łyżka masła sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: parmezan Przygotowanie: 1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 2) Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej patelni z masłem. Kiedy cebula zacznie się złocić dodać czosnek przeciśniety przez

Fitsweet.me
Tagliatelle z cukinią 114

młoda cukinia 0,5 szklanki (125 ml) śmietanki 30% 1 mała młoda cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego parmezanu 1 łyżka masła sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: parmezan Przygotowanie: 1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 2) Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej patelni z masłem. Kiedy cebula zacznie się złocić dodać czosnek przeciśniety przez

Fitsweet.me
Wielkanocna propozycja na słono 836

nadzieję że również znajdziecie coś pysznego w wersji wytrawnej:) Zapraszam :) Jajka nadziewane pieczarkami   Jajka nadziewane pasztetem z ciecierzycy   Pieczarki nadziewane mięsem mielonym zapiekane w piekarniku   Warstwowa sałatka z makaronem ryżowym   Rolada szpinakowa z łososiem   Szparagi w szynce   Galaretka drobiowa   Sałatka nicejska   Sałatka chińska   Pasztet   Rolada z mięsa mielonego

Sama słodycz i szczypta chili
Paprykowa sałatka z pstrągiem wędzonym 186

SKŁADNIKI: 30g świeżej rukoli 40g makaronu żytniego razowego- przed ugotowaniem 75g wędzonego pstrąga 80g papryki świeżej 60g kukurydzy konserwowej oregano bazylia sól czosnkowa papryka mielona ostra i słodka estragon pieprz PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić Paprykę pokroić w kostkę Pstrąga podzielić na małe kawałeczki Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać  Dodać przyprawy i ponownie wymieszać

peanutbuttermonster
Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku 165

oliwki. 300 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g pieczarek 1 cebula 1 młoda cukinia 10 czarnych oliwek 2 łyżki keczupu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml bulionu Sól Pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 50 g sera feta 250 g makaronu tagliatelle Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Szklimy je na rozgrzanej patelni. Dodajemy mielone mięso(...)Dodajemy keczup, koncentrat pomidorowy oraz wlewamy bulion. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami. Na samym końcu dodajemy pokrojone czarne oliwki oraz ser feta. Podajemy w ugotowanym al dente makaronem tagliatelle

VioletoweKucharzenie
Spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (bolognese) 116

jakości składników i pyszny obiad gotowy. A jeśli chcemy podać danie w prawdziwie włoskim stylu, zamieńmy spaghetti na tagliatelle i podajmy z listkiem świeżej bazylii. makaron spaghetti (ilość wg potrzeby) ok. 500-700 g mielonego mięsa 2 cebule 1 duża marchewka 3 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych oregano przyprawa pomidorowo-bazyliowa z czosnkiem niedźwiedzim sól, pieprz, odrobina cukru(...)zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy cały czas by się nie przypalił. Po chwili dodajemy startą marchewkę i smażymy razem jeszcze około 5 minut. Następnie na patelnię dodajemy mielone mięso. Smażymy do czasu aż straci różowy kolor. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy pomidory wraz z zalewą. Dusimy do momentu aż sos się zredukuje a pomidory rozpadną

Smaki Na Talerzu
Jesienny makaron z grzybami, kurczakiem i szynką parmeńską 133

Gdybyście mieli zdecydować jaki smak kojarzy Wam się z jesienią to co by to było? Ja zdecydowanie w tym okresie stawiam na dynię, na grzyby i.. pomarańcze. Podrzucam Wam właśnie prosty i szybki przepis na makaron z delikatnym, śmietanowym sosem grzybowym z kurczakiem oraz chipsem z szynki parmeńskiej. Jeżeli macie w domu porcję mrożonych grzybów to przygotowanie tego dania

Mango Papaja
Maccheroni z krewetkami 206

gram sera pacorino romano, 3 filetów z sardeli, 100 ml białego wytrawnego wina, 3 ząbków czosnku, pęczka natki pietruszki, 4 łyżek oliwy, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Najważniejsze w przygotowaniu dobrego makaronu jest użycie do tego dobrego makaronu :) Do dzisiejszego dania polecam użycie makaronu o grubej strukturze - ja użyłem makaronu maccheroni, ale równie dobrze może to być tagiatelle

Wyprawy kulinarne
Sos Boloński - Bolognese 159

Boloński jak sama jego nazwa wskazuje pochodzi z włoskiego miasta Bolonia. Jest on jednym z obecnie najpopularniejszych sosów podawanych z makaronem. W jego skład wchodzą głownie mielone mięso (wieprzowe, wołowe) oraz warzywa  Sekretem idealnego sosu jest jego długie gotowanie - minimum 2 godziny.Sos Boloński - Bolognese - Składniki:500 g mięsa mielonegoduża cebula2 ząbki czosnkuok

Słodka Strona
Tagliatelle bolognese 116

Włoski klasyk po mojemu ...Czas przygotowania: 40 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: ok 18,50 złSKŁADNIKI:Makaron tagliatelle ok. 400 gMięso mielone wołowo-wieprzowe 400 g 1 puszka pomidorów krojonych1/2 koncentratu pomidorowego1 marchewka1 pietruszkaCebula 1 średniaCzosnek 2 ząbekiSer tarty grana padanoOliwa150 ml bulionusól, pieprz, oreganoPRZYGOTOWANIE:Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy mięso mielone(...)pietruszkę. Dolewamy bulionu i wszystko dusimy ok 20 min. Dokładamy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy oregano, solą i pieprzem. Wszystko razem smażymy, a w miedzy czasie wstawiamy makaron. Gdy makaron będzie aldente, odcedzamy go i wykładamy na talerz. Polewamy wszystko naszym sosem bolognese i posypujemy tartym serem. Smacznego

kulinarnyJa