mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:154/298)

Sos bolognese z papryką 107

Mieszamy i przesmażamy do zmięknięcia. Dodajemy mięso mielone. Gdy zmieni kolor wkładamy pokrojone w kostkę pomidory i doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Całość podlewamy winem i gotujemy około 5 minut (aż wyparuje). Ponownie podlewamy wodą i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy około 30-40 minut na wolnym ogniu. Podajemy z ulubionym makaronem spaghetti (u mnie bucatini

VioletoweKucharzenie
CURRY RYBNE W MLEKU KOKOSOWYM (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 197

zawsze łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. U mnie podawane ze spaghetti z cukinii lub makaronem konjac . Składniki: 500 g białej ryby np. dorsza 60 g cebuli 3 ząbki czosnku 20 g świeżej papryczki chili lub pół łyżeczki mielonej chili 5 g kurkumy 5 g curry lub garam masala sól himalajska , pieprz biały lub czarny, imbir mielony, kolendra(...)gotować na małym ogniu pod przykryciem przez ok 20-25 minut. Delikatnie mieszać by ryba nie rozpadła się. Całość doprawić do smaku. Podawać np ze spaghetti z cukinii lub makaronem konjac. Smacznego! — BTW całości bez makaronu: 1130 g, 2134 kcal, B 98 g, T 179 g, W 21 g. W 100 g: 189 kcal

Ola la LCHF
Lasagne bez beszamelu 209

dodatek jest bezglutenowy. Lasagne bez beszamelu Składniki: na 6 porcji 500 g mielonego, wieprzowo – wołowe 1 cebula 500 g pokrojonych pomidorów z puszki 1 pęczek świeżej bazylii 200 g pieczarek 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka oliwy 8 sztuk świeżego makaronu lub 12-14 suchego lasagne sól i pieprz do smaku Sos serowy 2 ząbki

codojedzenia
Spaghetti bolognese 145

bolognese, która jest idealna.   Bardzo dobrze smakuje z makaronem spaghetti jak również jako farsz do lasagny. Idealnie nadaje się również do faszerowania warzyw. Sos jest gotowy po 30 min, jednak po dłuższym czasie gotowania jest jeszcze lepszy.     Składniki dla 4-5 osób: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 większe cebule, 5-6 ząbków czosnku(...)bazylia ( lub suszona), 2 łyżeczki oregano, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 3-4 łyżki oleju lub oliwy, 1 puszka pomidorów ( pokrojonych), 0,5l przecieru pomidorowego, sól, pieprz, 0,5 kg makaronu spaghetti, ser corregio Wykonanie: Na rozgrzanym oleju/oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.   Doprawiam oregano i ziołami prowansalskimi. Jak cebulka się zeszkli dodaję mięso i marchewkę

Passion of Cooking
Zupa spaghetti z klopsikami 192

cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego 1 marchewka 1 papryka 50 g makaronu spaghetti 500 ml sosu pomidorowego 600 ml wody sól, pieprz 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku   Przepisy Thermomix. Zupa spaghetti z klopsikami. Wykonanie: Mielone mięso doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekane zioła, dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy małe(...)taką dodałam do naczynia). Siekamy czas 15s/obr.4 . Dodajemy masło i podduszamy czas 5min/Varoma/obr.1 wsteczne . Warzywa zalewamy wodą, dodajemy sos pomidorowy. Gotujemy czas 10 min/Varoma/obr. 1 wsteczne . Dodajemy połamany makaron (makaron łamiemy dlatego, że wygodniej nalewa się i je zupę), klopsiki i gotujemy czas 10 min/100 stopni/obr.Soft wsteczne .   The post Zupa spaghetti z klopsikami appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Zupa koperkowa z klopsikami 193

może być też i kremówka) 2-3 garście makaronu typu spatzle lub klusek lanych (lub innego makaronu) 2 mniejsze lub 1 bardzo duży pęczek świeżego koperku 2-3 łyżki soku z cytryny 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne Klopsiki: 500 g chudego mięsa mielonego (użyłam z piersi indyka) 1 mała cebula 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 jajko(...)Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Czerstwą kajzerkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do namoczenia. Następnie dokładnie odciskamy ją z płynu i dodajemy do mielonego mięsa. Dodajemy też jajko, tymianek oraz pieprz i sól (do smaku). Całość dokładnie mieszamy (lub wyrabiamy ręką). Z masy mięsnej formujemy kuleczki (najlepiej robić to zwilżonymi w wodzie dłońmi

MyCookBook.pl
Trzy kolory: pomarańczowy (potrawka ostro-kwaśna z kurczaka + penne) 152

choć ni marchewki, ni pomarańczy w nim się nie uświadczy. ;) 1 średnia, podwójna pierś kurczaka 1 szklanka makaronu penne  6 łyżek słodkiej śmietanki 30% 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku pół sporej cytryny sól morska i pieprz czarny (świeżo mielone) 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 łyżki słodkiej papryki w proszku warzywna przyprawa uniwersalna/ 2 bulionowe kostki warzywne(...)Filet z piersi kurczaka płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, po czym osuszamy. Kroimy je w niezbyt dużą kostkę i przerzucamy do miski. Oprószamy mięso dość obficie solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Dobrze jest zawinąć miskę od góry folią spożywczą i dać mięsu przejść przez około godzinę w lodówce. Na patelni rozgrzewamy niezbyt dużą ilość (około łyżki stołowej) tłuszczu. Przygotowanego

Kuchenna Kontrrewolucya
Chrupiący makaron - Paccheri. 175

Paccheri with meat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 15 dag mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka(...)sól, pieprz Panierunek: 1 jajko bułka tarta frytura do smażenia Wykonanie: Paccheri ugotować  al dente, w osolonej wodzie. Zahartować . Mięso, ser i pozostałe składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce, jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym

Kulinarny karnet Christophera
Makaron ze smażonym kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 319

Składniki (dla 2 osób) 1 filet z kurczaka (250g) 200g młodego szpinaku 120g pomidorków koktajlowych 180g wąskiego makaronu wstążki (tagliatelle, wąskie fettuccine) 1-2 ząbki czosnku 50ml słodkiej śmietany 18% 1 łyżka masła 3 łyżki oliwy sól pieprz czarny świeżo mielony Instrukcje Filet z kurczaka oczyszczamy z ewentualnych błoniastych części i nadmiaru tłuszczu. Kroimy w kostkę o boku(...)łyżki oliwy i wrzucamy kawałki kurczaka. Lekko solimy i intensywnie smażymy przez 2 minuty mieszając. Dodajemy pomidorki, również je solimy i smażymy z mięsem przez kolejne 2 minuty. Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta w lekko osolonej wodzie. Odsączony mieszamy z 1 łyżką oliwy. Na talerze nakładamy kolejno makaron, szpinak oraz mięso z pomidorkami. Natychmiast podajemy. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div

Kulinarna Pokusa
"Crema di zucca" Krem z dyni z razowym makaronem, kosteczkami prazonego bakłazana i parmezanem 157

Krem z dyni a raczej sos do makaronu. Składniki: makaron razowy średnia lub pół dyni 3 łyżki oleju średniej wielkości por (biała część) natka pietruszki ser parmezan sól pieprz 1 łyżka octu winnego pół bakłażana 0,5 litra mleka Przygotowanie: 1. Pora pokrój drobno i zacznij dusić na łyżce oleju. Dadaj pokrojone w kostki(...)kawałki dyni, smaż kilka minut. Zalej mlekiem, posól i dodaj sporo mielonego pieprzu. Gotuj aż dynia będzie miękka, ok 15 minut. Po tym czasie zmiksuj i jeśli będzie za gęste dolej mleka i łyżkę octu. Sprawdź czy jest dobrze doprawione. 2. Nastaw makaron penne i ugotuj al dente. 3. Na patelni rozgrzej resztę

AZgotuj!
Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny 120

ilość limonek. Rosół polski z pieczonego kurczaka i wołowiny podczas warsztatów jedliśmy z pielmieniami, ale równie dobrze smakuje z makaronem. Więcej informacji o cynamonie znajdziecie w artykule Jak rozróżnić dobry i zły cynamon natomiast bardzo aromatyczny, pochodzący z Indii, mielony cynamon, który przyda się do świątecznych pierników i wielu innych ciast jest dostępny w sklepie internetowym Kuchnie Świata Rosół

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Menu na tydzień – zawsze jest pora na kalafiora 144

ilość dla dwóch osób, które sporo jedzą, ale pamiętajcie – można mrozić): Polędwica z dorsza 500 g Mięso mielone wołowe 0,5 kg Skrzydełka z kurczaka 1,5 kg Filet z kaczki 0,2 kg Kasza gryczana Drobny makaron Jajko Masło Koncentrat pomidorowy Biała fasolka w puszce 2 kalafiory 1 kalarepa 1 biała rzepa 1 cukinia

Niedzielny kucharz
Sos Ortolana 204

gęsty, lekko pikantny i wyrazisty w smaku. W zupełności nie wymaga już żadnych dodatków. Wystarczy go podgrzać, połączyć z makaronem i obficie posypać parmezanem. Do tego lampka dobrego, czerwonego wina i danie w stylu włoskim gotowe. W połączeniu z mieloną wołowiną również smakuje wyśmienicie. Którą wersję wybierzecie? - zdecydujcie sami. Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas

Wędrówki po kuchni
Gotowane klopsy z szynki 159

Dzisiaj bardzo dietetycznie i lekko. Uwielbiam dobrze doprawione gotowane mięso. Te klopsy są idealne do ziemniaków, makaronu oraz ryżu. Można podawać je z sosem no pieczarkowym czy z boczniaków. Danie idealne na zimowy obiad. Składniki : * 400g mielonego mięsa z szynki wieprzowej * mała cebula * ząbek czosnku * 3 łyżki zmielonych płatków owsianych * jajko * sól, pieprz, mielony imbir i cynamon

Magiczne Życie Marty
Pulpeciki w sosie pomidorowym 133

prawda jeszcze nie z rodzaju 'ciężkich dań' - tylko pyszne pulpeciki w sosie pomidorowym. Możemy je podawać zarówno z makaronem czy ryżem, zresztą w obecności każdego z ulubionych przez nas dodatków będą smakować wyśmienicie :) Smacznego! Składniki: Pulpety: 500 g mielonego mięsa 1 jajko 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 3 łyżki tartego sera żółtego  3 łyżki bułki tartej

psgotujemy
Rok bloga - popularne dania obiadowe 168

odwiedzają  mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może  zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z PIECZARKAMI PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM SPAGHETTI BOLOGNESE KACZKA ZAPIEKANA Z MORELĄ MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad

W kuchennym oknie Ewy