aquafaby szklanka/ok 60g mąki z ciecierzycy 30g suszonych pomidorów solonych przyprawy: słodka papryka suszona, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy WYKONANIE: Suszone pomidory zalewamy wrzątkiem na ok 10-15 min. Odlewamy wodę, po czym wszystkie składniki blędujemy ze sobą na gładką masę. Lepimy kotlety- wielkość wdg naszego uznania. mi wyszło 9 średnich rozmiarów. Na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem kokosowym smażymy
healthy dreamsszwarcwaldzkiej w cienkich plastrach Musztarda sarepska, kremska lub rosyjska Listki świeżej pietruszki Sól himalajska Świeżo mielony czarny pieprz Suszony lubczyk Liść laurowy i ziele angielskie 50g masła Mąka pszenna Sos worcestershire Olej rzepakowy Przygotowanie: 1/ Plastry udźca rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety 2/ Solimy i pieprzymy kotlety a następnie nakładamy łyżeczką musztardę po jednej ze stron udźca. Nakładamy
Kuchnia PROzdrowotnabazylia suszona do oprószenia sól i pieprz do oprószenia papryka słodka mielona do oprószenia ok. 1 łyżeczki boczek wędzony parzony w plastrach 6 szt. olej rzepakowy 5 łyżek cebula 2-3 szt. ~~METODA~~ Schab rozbijamy jak na kotlety schabowe, tyle że cieniej. Każdy plaster oprószamy solą, pieprzem i bazylią. Na brzegu układamy plaster mozzarelli
Kuchnia Paulettessojowego 3 łyżki koncentratu Sól i pieprz Pietruszka suszona 1/3 łyżeczki chilli PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone i pozostałe składniki mieszam dokładnie. Cebulkę obieram a następnie kroję w kostkę. Kaszę kuskus przygotowuję jak na opakowaniu. Następnie dodaję do mięsa. Mieszam dokładnie. Formuje kotlety. Na papier do pieczenia kładę kotlety. Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Podaję gorące
Gotowanie Patkiodparuje.Doadc posiekany drobno czosnek i 2 łyżki oleju.Smazymy jeszcze chwilę.Mięso mielone mieszamy z ostudzony szpinakiem,jajkami i PŁATKAMI( nie mielimy i nie gotujemy,maja być surowe ).Doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową.Dobrze masę wymieszać.Jesli masa będzie za rzadka dosypać odrobinę bułki tartej.Formujemy kotlety i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicebula sól pieprz majeranek szczypta hyzopu 1 jajko bułka tarta do panierowania Rybę mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy namoczony i odciśnięty chleb, posiekaną cebulę , jajko i przyprawy , wkładamy do blendera i miksujemy kilka minut. Formujemy z masy niewielkie kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor
Gotowanie jest łatweCebulę poddusić na tłuszczu. Bułkę namoczyć w bulionie. Mięso pokroić na kawałki a następnie zmiksować (nie mielić) z bułką i jajkami. Dodać cebulę, posiekany czosnek niedźwiedzi, pestki słonecznika, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Mięso podzielić na 6 części, formować z nich podłużne kotlety. Zawijać je w liście czosnku niedźwiedziego a następnie w odpowiedniej wielkości kawałki otrzewnej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu
królestwo garówuważając by nie były one zbyt cienkie. Posypujemy je z obydwu stron równomiernie solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Mięso warto odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na godzinę. Naczynie do zapiekania (polecam ceramiczne) smarujemy masłem lub margaryną. Na dnie wykładamy rozbite i przyprawione kotlety. Następne kładziemy na nich porwane plasterki żółtego sera tak, by pokryły dokładnie mięso. Można również oczywiście
Kuchenna Kontrrewolucyabułka tarta do panierki, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: Ryż ugotować na pół sypko i zmieszać z mielonym mięsem. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na tłuszczu, dodać do masy mięsno-ryżowej razem z posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron i podawać z sosami
Tradycyjna Kuchniaczosnkiem i bazyliąpieprz ziołowy Fit Up do makaronów z dodatkiem błonnika i suszonych pomidorówMięso mielone przyprawiamy papryką wędzoną słodką, majerankiem, tymiankiem, suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, pieprzem ziołowym i czosnkiem w płatkach, dokładnie mieszamy i robimy dużego, spłaszczonego trochę kotleta :)Papryki myjemy, kroimy na pół, wydrążamy środki i kroimy na małe kawałki. Pieczarki myjemy, obieramy
Parowar FacetaNawet nie zdążyliśmy powróżyć z majonezu. Składniki: bułka do hamburgera mięso mielone jajko trochę bułki tartej przyprawa do mięsa mielonego boczek ser sałata ogórek konserwowy pomidor sałata czerwona cebula sos tatarski sos bbq musztarda Mięso wsadzamy do miski, dodajemy przyprawy, jajco i bułkę. Mieszamy. Formułujemy kotleta i smażymy na małej ilości tłuszczu. Pod koniec smażenia dorzucamy
Brzuszki Łakomczuszkiwsunęłam pod kotleta kawałek sałaty i okazało się to zmyślnym posunięciem! Hamburgery podałam w swojskich bułeczkach, na które przepis znajdziecie tutaj (jednak upiekłam zamiast 10 tylko 8, za to nieco większych bułeczek), zamiast sezamy posypałam je czarnuszką i były przepyszne! Polecam! Składniki na hamburgery po amerykańsku na 8 sztuk 1 kg mięsa wołowego, mielonego (najlepszy jest antrykot(...)sporej miski, dodajemy jajko, cebule, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną papryki, dokładnie wyrabiamy. Masę dzielimy na 8 części. Papier do pieczenia tniemy na 8 kwadratów nieco większych niż kotlety. Dłonie smarujemy oliwą i formujemy z mięsa dość sporego hamburgera, układamy na papierze, z resztą kotletów postępujemy tak samo, układamy je jeden na drugim i wkładamy do lodówki
Rozpustne gotowaniePyszne i błyskawiczne kotleciki z zielonym akcentem, czyli kontynuujemy tydzień w kolorze zielonym :)Wczoraj Shrek, dziś kotleciki..., a jutro limonkowy curd... Składniki:400 mielonego
Delicious Titbitsniespodzianka są naprawdę proste w przygotowaniu o niebo lepsze niż kupione! Tym razem użyłam mielonego mięsa wołowo-wieprzowego jednak jeśli macie czas i możliwość lepsza byłyba z mielona wołowina. Przy następnej okazji wpis uzupłnię o lepsze zdjęcia oraz przepisy na sosy, które tym razem zastąpiłam ketchupem:) Potraktujmy więc ten wpis jako początek domowej przygody z burgerami(...)roślinnego 1 jajko *sezam KOTLETY : 1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego b/k (u mnie z braku czasu było gotowe:( - mieszane wołowo-wieprzowe) 2 czubate łyżki ketchupu pikantnego 2 czubate łyżki musztardy 1 duża cebula 1 łyżka oleju - u mnie z pesetek winogron 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu nasze ulubione przyprawy
cucinareniespodzianka są naprawdę proste w przygotowaniu o niebo lepsze niż kupione! Tym razem użyłam mielonego mięsa wołowo-wieprzowego jednak jeśli macie czas i możliwość lepsza byłyba z mielona wołowina. Przy następnej okazji wpis uzupłnię o lepsze zdjęcia oraz przepisy na sosy, które tym razem zastąpiłam ketchupem:) Potraktujmy więc ten wpis jako początek domowej przygody z burgerami(...)roślinnego 1 jajko *sezam KOTLETY : 1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego b/k (u mnie z braku czasu było gotowe:( - mieszane wołowo-wieprzowe) 2 czubate łyżki ketchupu pikantnego 2 czubate łyżki musztardy 1 duża cebula 1 łyżka oleju - u mnie z pesetek winogron 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu nasze ulubione przyprawy
cucinarepikantne. Dzisiaj burgery Tex-Mex. Z duszonymi warzywami. Naprawdę niezłe wyszły. Wielki soczysty kotlet, pikantny sos i ciepłe warzywa. A wszystko to pomiędzy dwiema połówkami lekko zgrillowanej paprykowej bułki. Niebo w gębie. A wy co macie dzisiaj na obiad? bułki do hamburgerów (z TEGO przepisu) mielony antrykot (150 g na osobę) czerwona papryka żółta papryka cebula 1-2 ząbki(...)każdy). Tak w średnicy ze 2 cm większe. Podczas smażenia się skurczą i wtedy będą idealnie wielkości bułki. W środku, przed smażeniem, robimy wgłębienie. W trakcie smażenia kotlety się wybrzuszają więc wgłębienie zniknie i burgery będą idealnie płaskie. Smażymy na dobrze rozgrzanej suchej patelni przez 4-5 minuty z każdej strony. I odkładamy na talerz na 3-4 minuty żeby
Marder&Marder ManufactureDziś przepis na kotlety ruskie, które będą świetną alternatywa dla tradycyjnych pierogów ruskich. Idealnie sprawdzą się na szybki obiad do tego tani i łatwy do zrobienia. Kotleciki są obłędne w smaku, więc radzę zrobić więcej ponieważ szybko znikają. Składniki: 1 kg ziemniaków 500 g białego sera 2 duże cebule bułka tarta do panierowania(...)sól, pieprz świeżo mielony Wykonanie: Ugotowane ziemniaki, ostudzić i przecisnąć przez praskę. Ser pokruszyć, dodać do ziemniaków. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Do ziemniaków dodać ser, cebulę i doprawić do smaku solą i dużą ilością pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Gdyby masa byłaby zbyt rzadka, dosypać trochę bułki tartej. Z masy uformować kotlety i panierować
magiczna kuchnia Kasi