mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:157/243)

Mielone w sosie. 197

majeranek, można dodać wyciśnięty czosnek ( ze trzy lub cztery ząbki), pół szklanki mleka, olej, czerwona papryka (ostra i słodka), mąka. Przygotowanie: Przygotować miskę. Wbić do niej jajka, wyłożyć mięso mielone, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, posypać bułką tartą i zalać ją mlekiem ( tak polać bułkę mlekiem by ona nim nasiąkła i zmiękła ). W między czasie można już nalać(...)tłuszcz położyć uformowane kotlety. Smażyć ze wszystkich stron tak by uzyskały ciemniejszy kolor. Usmażone kotlety przełożyć do garnka i zalać wodą (bądź przygotowanym wcześniej bulionem - wtedy już nie brać pod uwagę dalszych wskazówek z przyprawami by nie przesolić). Z patelni wylać olej i zalać ją gorącą, przegotowaną wodą. Następnie wlać ją do garnka z gotującymi się kotletami.  Doprawić solą

W kuchni u Moniki
Kotlety ziemniaczane z biała fasolą 132

pobliżu dzieci miałam, jak kotlety skosztowały, to wszystkie poznikały, ja tylko jednego spróbowałam, bo na więcej się nie załapałam.  Składniki: 500 g ugotowanych, ugniecionych ziemniaków, 2 białe cebule, 1 łyżka masła, ½ łyżeczki cukru, 200 g białej fasoli z puszki, 1 jajko, garść świeżych listków bazylii, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)Kotleciki smażymy z dwóch str. na oleju, na złoty kolor. Podajemy na ciepło np. z kefirem. Rada: najlepsze ziemniaki, to te z wcześniejszego dnia, dobrze schłodzone w lodówce. Wysmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z nadmiaru oleju. Smacznego

Moniki Smakołyki
Cukiniowe zamieszanie 73

Czas Przygotowania : 30 min Moje cukinie szaleją , nie nadążam z przetwarzaniem ich. Pora na kolejny przepis z serii na zimę. Składniki 1 kg małych cukini 4

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
SZYBKIE DANIA JEDNOGARNKOWE - 3 inspirujące przepisy: TEST patelni WOLL 135

łyżki mąki pszennej 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz i papryka mielona do smaku liść laurowy Gulasz segedyński -przygotowanie krok po kroku: Krok 1. Kapustę kiszoną opłukać, osączyć i pokroić kilka razy Cebulę i pieczarki obrać, następnie pokroić w kostkę. Mięso opłukać, pokroić jak na kotlety, delikatnie rozbić i prószyć solą i mąką z każdej strony. Następnie rozgrzać patelnię

Moja Książka Kucharska
KOTLETY SIEKANE Z PIERSI KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CZOSNKIEM KONSERWOWYM 1538

lubię je też podjeść jak są już zimne :) Do przygotowania kotletów siekanych wykorzystałam  czosnek konserwowy Jamar  i przyprawy  Skworcu . Składniki: * 1 kg piersi z kurczaka * 5-6 większych pieczarek * połowa czerwonej papryki * 3 jajka * 5-6 łyżek mąki pszennej * 1/2 łyżeczki soli * pieprz czarny mielony - na czubku łyżeczki * 2-3 łyżeczki  pietruszki suszonej

Zrób to smacznie
BURGER Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 159

Burgery z mięsem z indyka i duszonymi pieczarkami.  SKŁADNIKI: 6 kotletów do burgerów PRZEPIS  6 plastrów ser żółtego 6 bułek np. Kajzerek 12 plastrów ogórków konserwowych 6 kawałków jarmużu Pieczarki lub PRZEPIS 20 dag pieczarek 1 natka pietruszki 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżka papryki czerwonej sól i pieprz do smaku Sos 3 łyżki

Gotowanie Patki
Placki ziemniaczane po królewsku z sercem i sosem pomidorowym. 97

łyżeczka czarnego pieprzu sól do smaku jajko Nadzienie: 0,5 kg mielonej łopatki kajzerka jajko cebula 3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku łyżka majeranku 2 łyżki masła 0,5 kg pieczarek olej do smażenia sos pomidorowy przepis ---->   TU Mięso przygotowujemy jak na tradycyjne kotlety, robimy je tylko bardziej pikantne. Pieczarki kroimy i smażymy na maśle

Dieta moja pasja
Domowe kotlety sojowe 114

papryka, gałka muszkatołowa tymianek, pietruszka bułka tarta Przygotowanie Na wieczór przed przygotowaniem kotletów soję zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnie zmieniamy wodę i gotujemy soję około 2 godz do miękkości. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Soję odcedzamy i miksujemy blenderem lub mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Przypraw

e-PrzepisyKulinarne
Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa. 132

zaprezentuję Wam boczniaki właśnie w tej panierce, które smakują jak kotlety schabowe Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa.   Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity 5 min   Składniki 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub mąka z ciecierzycy) 1 łyżka papryki czerwonej ½ łyżeczki mielonego chili Wykonanie Ciecierzycę mielimy w młynku (na grubo). Dodajemy przyprawy

Apetyt na Zielone
Grillowana wołowina z mozzarellą 134

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na najmniejszych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, zagęszczamy bułką tartą. Mięso dzielimy na 4 porcje. Każdą kulkę sera dzielimy na pół. Tak przygotowany ser (1/2 kulki) owijamy mięsem, rozpłaszczamy. Przygotowane kotlety grillujemy   z obu stron. Cebulę razem z posiekanym czosnkiem podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory

R'n'G Kitchen
Ciasteczka po Janczewsku 115

drobnych oczkach. Z mąki i mleka zagniatamy ciasto. Po wyrobieniu łączymy z mielonym sadłem, dodajemy startą skórkę z cytryny, limonki które rozcieramy razem z cukrem. Bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto napowietrzając je. Rozwałkowujemy wyrobione ciasto na stolnicy o grubości 0,5 cm delikatnie przewałkujemy wałkiem do rozbijania kotletów, smarujemy roztrzepanym jajkiem, kroimy radełkiem prostokąty, posypujemy grubym cukrem. Układamy ciasteczka

kgwjanczewo
SCHAB Z GALARETKĄ Z SZYNKOWARA 269

Orientalna mieszanka przypraw do kababu. Charakterystyczny bułgarski smak typowy dla mielonych podłużnych kotlecików pieczonych na grillu we wszystkich kurortach słonecznego wybrzeża Morza Czarnego  1 szt.   Natura Smak John a 40 g   - Szczególne polecamy tę przyprawę do wyrobów z mięsa drobiowego: kurczaków, gulaszu, steków i kotletów. ale także do doprawiania golonki wieprzowej gotowanej, pieczonej

Z Majeczką w kuchni
Mielone z pieczarkami 196

naszej kuchni od zawsze. Danie szybkie i nie wymagające specjalnych dodatków. Może dlatego chciałabym zaproponować dziś mielone nieco inaczej, bo z dodatkiem pieczarek. Smak takich kotlecików jest  inny niż tradycyjny. Zapraszam do wypróbowania. Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 30 dag. pieczarek 1 cebula 2 jajka bułka tarta przyprawy-sól ,pieprz Wykonanie(...)Pieczarki  i cebulę  kroimy w kostkę, podduszamy na maśle dodajemy do mięsa. łączymy z pozostałymi składnikami. Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej. Smażmy na wolnym ogniu

W kuchennym oknie Ewy
Kebab z mięsa mielonego 201

jogurtu greckiego Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę.Mięso mielone mieszamy dokładnie z przyprawami, czosnkiem i cebulą. Przekładamy do lodówki. Marynujemy mięso w przyprawach co najmniej 1 godzinę. Kapustę pekińską szatkujemy, pomidora kroimy w grubsze plastry, dumkę siekamy. Zamarynowane mięso formujemy w płaskie kotlety (ala burgery) i smażymy na patelni grillowej, około 5-6 minut z każdej

Mania Gotowania
Kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami – kuchnia podkarpacka 149

dowolnym sosem i surówką. Przepis pochodzi od pani Jolanty Woś z Sokołowa Małopolskiego i został opublikowany w zbiorze lokalnych przepisów „Eurogalicja od kuchni”, wydanym przez Stowarzyszenie LGD Eurogalicja. Kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami - kuchnia podkarpacka Składniki: 2 szklanki kaszy jęczmiennej 10 grzybów suszonych 1 cebula 1 jajko 250 g włoszczyzny (seler, pietruszka, marchew) 2 łyżki oleju 3 łyżki smalcu(...)grzyby mielimy. Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoto na oleju. Zmielone warzywa i grzyby oraz podsmażoną cebulę dodajemy do kaszy. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem, majerankiem i ewentualnie solą. Masę mieszamy i formujemy niewielkie kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na smalcu. Najlepiej smakują polane sosem pomidorowym lub grzybowym z surówką z kiszonej kapusty. Kotlety z kaszy jęczmiennej

Trzeci talerz