Kolejny wyrób z szynkowaru tym razem drobiowy. Kurczak, indyk i żurawina to delikatne, aromatyczne połączenie. Doskonale nadaje się także na świąteczny stół. Składniki 1 pierś z kurczaka 250 g mielonej piersi z indyka 1 łyżka suszonej żurawiny żelatyna firmy Tradismak peklosmaczek firmy Tradismak sól przyprawa John firmy Tradismak 1. Mięso z indyka doprawiamy solą i przyprawą. Dodajemy
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatycieniutko,bardzo delikatny,w sam raz do małosolnego ogóreczka lub pomidorka-polecam serdecznie.... Składniki: 40 dag wątróbki drobiowej 25 dag zmielonego boczku 35 dag łopatki wieprzowej zmielonej 2 jajka 60 g smalcu sól,pieprz,maggi Przygotowanie: wątróbkę miksujemy blenderem,dodajemy mielony boczek i łopatkę i dalej miksujemy blenderem,dodajemy jajka i miękki smalec, Jak wszystko ładnie się połączy,przyprawiamy
Swojskie jedzonkołyżki mąki 2 pełne łyżki masła 1 łyżka oleju 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30% 3/4 szklanki bulionu drobiowego niepełne 1/2 szklanki dobrej jakości cydru niepełne 1/2 szklanki soku jabłkowego (tłoczonego) 1/2 łyżeczki ostrej musztardy garść posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Polędwiczkę kroimy w 1,5 cm plastry. Oprószamy
Poezja smakustrukturze. Mam jakiś awers to tego typu pasztetów. Ale mam alternatywę na taki pasztet. Po pierwsze pasztet drobiowy zrobiony z całego kurczaka - tj. z tego, co się da wykroić z niego. Mięso nie jest wcześniej obgotowywane tylko od razu surowe mielone. Tym razem bez dodatku boczku i wątróbki ale za to z kilkoma innymi składnikami, które nadają pasztetowi
Right Behind The Kitchenwersja spodoba się osobom, które lubią drobiowe podroby, gdyż smak jest oryginalny. Polecam! Składniki: 600 g drobiowych serduszek 1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 1/2 papryki czerwonej 1 mała cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 1 łyżka mąki 1 szklanka wody sól, pieprz, olej do smażenia
Na Ciasteczkowych Papierachsmażenia – jak kto lubi, a polubić też warto… zupę z porów. Składniki: - bulion warzywny lub drobiowy (ok. 2litry)- puszka mleka kokosowego 400ml- 3 dorodne pory- 2 marchewki- mały kawałek korzenia selera- ziemniaki (małe-sałatkowe)- sól morska- świeżo mielony pieprz- chilli w płatkach- olej kokosowyDodatkowo- grzanki z chleba wieloziarnistego Pory bardzo dokładnie myjemy, kroimy na plasterki
mojewypiekiinietylkozarówno w sosie koperkowym jak i pomidorowym. Dzisiaj wersja z sosem koperkowym. Pycha :)Składniki- 40 dag mięsa mielonego wieprzowego ( z łopatki )- 1 średnia cebula- 1 jajko- 1 bułka sucha ( kajzerka)- 3 łyzki bułki tartej- pęczek koperku- pieprz, sól- litr bulionu drobiowego- ziele angielskie , liśc laurowy, pieprz- 1 łyżka mąki pszennej- 1 łyzka masłaDo miski wkładamy zmielone mięso, namoczoną kajzerkę
Słodkości i nie tylkofiletów z piersi indyka 250 g ciecierzycy, ugotowanej 200 g marchewki pokrojonej na cienkie plasterki, 200 g warzyw (seler, pietruszka) pokrojonej na cienkie plasterki 200 g wątróbki drobiowej, pokrojonej duża cebula, pokrojona w pióra 100 g orzechów włoskich 1/2 szklanki komosy ryżowej, ugotowanej 3 jajka 2 łyżki siemienia lnianego, zmielonego 2 łyżki masła orzechowego bez cukru(...)jednej cytryny 2 łyżki posiekanego tymianu 1 łyżeczka nasion kolendry, mielonych 1/2 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki kurkumy 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe suszone 1 łyżeczka soli pieprz Galaretka 250 ml domowego bulionu drobiowego lub warzywnego 4 płatki (lub 4 łyżeczki) żelatyny w kolorze czerwonym
SzczyptaSmaQbulionu drobiowego lub wody 500 g piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 1 cukinia 1 puszka posiekanych pomidorów bez skórki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki curry, ½ łyżeczki ostrej papryki i czerwonej, 1½ łyżeczki kminku mielonego, sól pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w krążki(...)przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć około minuty. Przełożyć do garnka. Soczewicę opłukać wodą. Wrzucić do garnka z cebulą. Do garnka z cebulą i soczewicą wlać około 900 ml bulionu drobiowego. Gotować na średnim ogniu. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę. Oprószyć sola i pieprzem. Podsmażyć krótko na 1 łyżce oleju. Kurczaka przełożyć do garnka z bulionem. Czerwoną paprykę i cukinie
Kubki smakuSkładniki: 6 duże papryka czerwona, 2 szklanki ryż ugotowany, 1/2 kg mielone z drobiu, 1 sztuka cebula posiekana, 4 sztuki czosnek ząbki posiekane, 1
W Mojej Kuchni Lubiępełni, nie może zabraknąć również szaszłyków, ja uwielbiam te z cukinią i bananami, przepyszneSkładniki:500g piersi z kurczaka2 małe cukinie1 papryka3 bananysól morska ziołowa Kamis młyneksól morska, pieprz mielony Kamispatyczki do szaszłykówWykonanie:Pierś kurczaka kroimy w kostkę, lub paseczki jak kto woli.Posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy na min. godzine do lodówki.W kostkę kroimy paprykę, cukinię w plastry(...)większe kawałki. Na namoczony ( żeby się nie przypalił) patyczek nadziewamy na przemian mięso, paprykę, cukinię i banana. Obficie oprószamy solą morską ziołową. Grilujemy do czasu ścięcia się mięsa drobiowego
Z Majeczką w kuchniPyszna rolada do obiadu na gorąco i na zimno do kanapek. SKŁADNIKI 750g mielonego mięsa z indyka 1łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyzeczki imbiru
harrisasprawnie luzować kurczaka - dajcie znać w komentarzu! Składniki: 1 kurczak (1,5 - 2kg) 100g wątróbki drobiowej kilka bardzo cienkich plastrów szynki parmeńskiej / szwarcwaldzkiej / boczku - to co lubicie 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku suszone oregano sól i pieprz mielone chilli wędzona papryka folia do pieczenia mrożone maliny pistacje niesolone + garść do serwowania konfitura jagodowa lub mrożone jagody
Spektrum Smakupatelni 1 łyżka migdałów, posiekanych 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 3 duże pomidory bez skórki, pokrojone w kostkę (lub 1×400 g puszka krojonych pomidorów) 2 łyżki rodzynek 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka masła orzechowego 30 g startej gorzkiej czekolady sól i pieprz Przygotowanie: Na dużej i głębokiej
karmelowyfarszu można użyć dowolnego mięska,które zostało nam z rosołu,najlepiej jak jest mieszane np wołowe z drobiowym. Mięso oddzielamy od kości,na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i podsmażam mięso do zarumienienia by nabrało smaczku. Gdy mięso jest już chłodne mielę je w maszynce,kapustę również ( można też posiekać). Cebulę siekam w drobną kostkę,podsmażam na patelni
Niespełnione zdolności kulinarneforemkach. porcja na 2 foremki 9/22 cm: 800 g łopatki wieprzowej bez kości 500 g wątróbek drobiowych 2 cebule 1 duży ząbek czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 średniego selera 200 g suszonych grzybów leśnych 4 łyżki masła sól świeżo mielony pieprz 1 liść laurowy 4-5 kulek ziela angielskiego świeżo mielona gałka muszkatołowa 1 czerstwa bułka moczona
Kolorowa kuchnia Elkipokrojona w kostkę 2 łyżki świeżego imbiru, drobno posiekanego 3 ząbki czosnku, posiekane 800 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 800 g dyni, obranej i pokrojonej w małą kostkę 1 kalafior, podzielony na małe różyczki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego sól i pieprz do smaku olej z dyni, uprażone na suchej patelni pestki (np. słonecznik, dynia
karmelowyteż w zapiekance i w leczo . Teraz trafiły do zupy z pora. składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 500 g pora ( biała i jasnozielona część) 2 łyżki masła 1 łyżeczka tymianku 200 g serka topionego (dałam Emmentaler Lactima) 450 g mięsa mielonego , u mnie karkówka 1 jajko 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz Pory dokładnie umyć i osuszyć
Monia miesza i gotujeSkładniki (porcja): opakowanie makaronu shirataki typu spaghetti jajko 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego około 80g szynki drobiowej ząbek czosnku 3 plastry sera żółtego 5% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki około 2-3 łyżek posiekanej pietruszki sól morska oraz świeżo mielony pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Szynkę podsmażamy na teflonowej patelni, aż się zezłoci makaron dokładnie płuczemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdelikatniejsze w smaku i bardziej miękkie. Polecam tą wersję, o wiele lepsza:) Składniki: 1,2 kg wątróbek drobiowych 3 cebule 1/2 pojemnika śmietany 18% 1/2 słoika musztardy francuskiej 2 szklanki bulion warzywnego (może być z kostki) sól pieprz majeranek oregano słodka mielona papryka 2-3 łyżki oleju Wykonanie: Wątróbki myję pod bieżącą wodą, osączam na sicie i wrzucam
Bea(u)ty kitchengruszkami puchaty sernik Helenki ciasto czekoladowe na białkach Mięsa: karkówka Adama kurczak na butelce roladki drobiowe boczek pieczony w folii wieprzowina w carry karczek pieczony w rękawie pieczeń z selera - dla tych co nie jadają mięsa klops z mięsa mielonego galaretka z mięsa wieprzowego gotowanego w szybkowarze klops z jajkami karczek pieczony z polędwicą w środku Sałatki: sałatka
Proste Potrawyglutenu. Czas przygotowania: 1h Ilość porcji: 4 Składniki: Królik (waga ok. 1200-1300g) 250ml bulionu drobiowego 200ml śmietany kremówki 30% 4 łyżki musztardy z gorczycą 2 cebule 2 łyżki oleju rzepakowego 20g masła 3-4 gałązki rozmarynu Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól U nas królik został podany z ziemniaczkami i sałatką z buraków, jednak
Kolizje SmakówWładysławowie). Udało mi się w domu odtworzyć panierkę do mięsa. Taka panierka smakuje też z mięsem drobiowym!Składniki:4 kotlety schabowe lub z piersi kurczaka/indykasól, pieprzolej do smażeniajajko + mlekomąka Panierka (modyfikujemy wedle smaku):4-5 łyżek bułki tartej1 łyżka mielonej słodkiej papryki1 płaska łyżeczka mielonej ostrej paprykiszczypta chilliSposób przygotowania:1. Mięso płuczemy, osuszamy i rozbijamy delikatnie
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1,2 kg udziec indyka z kością, 1 łyżka kucharek, 1 łyżka pieprz czarny mielony, 1 łyżka papryka słodka, 2 sztuki ziele angielskie, 2
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kurczak 1,5 kg, masło zimne 1/4 kostki, seler nać 5 gałązek, papryka ostra mielona 2 łyżeczki, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: serca drobiowe 70 dag, woda 2 litry, liść laurowy 1 sztuka,ziele angielskie 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka serca kurczaka oczyścić i opłukać - zalać wodą do zakrycia serc i zagotować - po zagotowaniu serca wylać na sito i opłukać - zawsze tak robię z gotowanymi podrobami
W Mojej Kuchni Lubiędoskonala alternatywa do gotowanego miesa drobiowego. Sposob ich obrobki jest bardzo prosty, fajny i szybki. Polecam.Roladki drobiowe z piekarnikaskladniki 2 duze piersi kurczaka lub 4 male 50g pistacji 1 galazka tymianku 3 lyzki serka smietankowego typu Almette czarny pieprz swiezo mielony 4 plastry boczku wedzonego mielona papryka slodka ewentualnie sol wykonanie:W mozdzierzu ugniatamy pistacje i tymianek. Mozna
Przysmaki Karolki