temat, a to przez to, że właśnie podjadam te daktyle. Co zawiera herbata AMELIA: kawałki jabłka kawałki brzoskwini owoce dzikiej róży kawałki buraka kawałki karmelu kawałki białej czekolady pączki róży kwiaty piwonii i słonecznika Ta owocowa nie zawiera kwiatów hibiskusa, jak to często bywa w herbatach owocowych. Po zaparzeniu napar wygląda mętnie,a to przez rozpuszczającą się czekoladę. W smaku
Blondynka GotujeAmioniak. To on jest odpowiedzialny za zmiękczanie ciast. I to dzięki niemu możemy zajadać się piernikami nie tylko zaraz po upieczeniu, i po kilku tygodniach leżakowania
Poezja Smaków - blog kulinarnyBardzo lubię kapuśniaczki, ale jakoś nigdy nie było mi po drodze, żeby przygotować je samodzielnie. Dość konkretnie zmobilizowała mnie wizyta kogoś bardzo bliskiego kogo nie widziałam
Blondynka GotujeTłusty czwartek już tuż, tuż. Proponuje Wam dzisiaj gniazdka poznańskie, trochę się bałam czy wyjdą. Nie robiłam ich nigdy, mam ten przepis od dawna ale nigdy
Kuchnia PokoleńCzasem każdy ma jakiegoś bzika każdy jakieś hobby ma , a ja w domu mam piekarnik " kota" oraz psa ha ha ha . Dlatego właśnie je upiekłam
Różowa kuchniaPączusie twarogowe nadziewane powidłami śliwkowymi Składniki: ciasto: - 1/3 szklanki mąki pszennej - 125g twarogu (u mnie półtłusty) - 1 jajko - 1/4 szklanki cukru - 1/3 łyżeczki proszku
Kuchnia co dniaKolejna propozycja na tradycyjny specjał karnawałowy, a mianowicie faworki. Bardzo lubię te tradycyjne, cieniutkie, chrupiące, lecz tym razem specjalnie dla mojej Siostrzyczki upiekłam
Rozpustne gotowanieSzybkie, delikatne, łatwe i bardzo pyszne. Idealnie pasują do kawy nie tylko w tłusty czwartek. Polecam bo są tego warte. Składniki: - 1,5 szklanki mąki pszennej
magiczna kuchnia KasiJa tu sobie kombinuję z drożdżówkami, to z herbatą Matcha, to z różnymi połączeniami to czekolady z owocami, z konfiturami, a klasycznych na blogu nie
Blondynka GotujeKto ma dosyć tradycyjnych faworków niech przygotuje faworki warkocze. Wbrew pozorom są łatwe do przygotowania i przy tym ładnie wyglądają. SKŁADNIKI: 30 dag mąki, 5
Tradycyjna kuchnia KasiTym razem spełniam własną zachciankę i wracam do moich smaków z dzieciństwa. Pewnie każdy z Was, jak dobrze poszuka na strychu, albo w babcinej szufladzie w
bistro mamaOstatni raz robiłam faworki z mamą, kiedy miałam mniej więcej 15 lat. Oczywiście pisząc "robiłam" mam na myśli, że przekładałam ciasto przez naciętą w
bistro mamaJak dla mnie drożdżówki idealne, zarówno pod względem wykonania jak i smaku. Konfitura pomarańczowa w połączeniu z malinami - duet idealny. ETERNO już od kilkunastu tygodni na
Blondynka GotujeTradcycyjne pączusie serowe są na blogu już od jakiegoś czasu, u mnie zajadają się nimi wszyscy, są przepyszne... :-) Dzisiaj troszkę zmieniłam smak pączusi
Smaczne ZdroweSkładniki: 100 g suszonych śliwek bez pestek masło do posmarowania formy 2 łyżki octu winnego 50 g drożdży 1 łyżeczka soli 500 g mąki pszennej 2
Blondynka Gotuje