mascarpone - 11293 przepisów (strona:344/753)

Kakaowe muffinki nadziewane malinami z kremem mascarpone/pyszne babeczki z malinami 250

pszennej  -1 szkl cukru -2 łyżki kakao (pełne) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 płaska łyżeczka sody -1 szczypta soli KREM -500ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -pół szklanki cukru pudru DODATKOWO -250g malin Skłądniki mokre oddzielamy od suchych, mokre dajemy do suchych i mieszamy trzepaczką na gładkie ciasto. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy(...)wysokości ciastem. Pieczemy około 25 minut w tem 180 stopni-do suchego patyczka. Muffinki studzimy. KREM Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone-miksujemy na gładki krem  i gotowe :) W każdej babeczce wycinamy nożem dziurkę-na kształt lejka, do dziurki wkładamy maliny (wycięte ciasto kruszymy do miseczki) Na każdą babeczkę wyciskamy krem Następnie na czubek każdej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 340

szkl cukru 2 łyżki masła 4 łyżki puree z malin  krem malinowy: 120 g białej czekolady 200 ml śmietany 30% 1/2 szkl puree z malin 200 g serka mascarpone Przygotowanie: puree z malin : Maliny przekładamy do garnka z 2-3 łyżkami wody i podgrzewamy aż puszczą sok, rozdrabniamy widelcem lub blenderem ,a następnie przecieramy przez sito aby pozbyć się(...)ciepłej śmietanie rozpuszczamy pokruszona czekoladę, na koniec dodając puree z malin. Studzimy i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie masa zgęstnieje. Miksujemy ja z serkiem mascarpone. W upieczonych muffinach robimy na środku dziurkę, która napełniamy curdem malinowym. Na wierzchu za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem malinowy

Bon appetit mon amie
makaron z krewetkami w pikantnym sosie mascarpone 232

koloru. Składniki: podaję na 2 porcje - krewetki- ilość dowolna, jaką życzycie sobie zjeść ja lubię sobie nie żałować, robię po 8 - 10 na osobę - garść pomidorków koktajlowych - 250 g mascarpone - 4 ząbki czosnku - średnia cebula - 1 papryczka chili - łyżka lub dwie soku z cytryny - 2 łyżki masła - grubo mielony pieprz i sól morska do smaku - świeża bazylia - 1/2 opakowania makaronu(...)zębami dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe wraz z drugą łyżką masła. Przykrywamy i dusimy 5-7 minut. Dodajemy krewetki i smażymy razem 2 minuty. Teraz czas na mascarpone. dzielimy je na kilka części, by szybciej się rozpuszczało i wykładamy na patenie. Podlewamy kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu, by sos nie był zbyt gęsty.  Przyprawiamy solą, sokiem

Cook&Love
Rolada bezowa z kremem cappuccino i dżemem jagodowym 174

się bezy co ułatwia nam zwijanie rolady. Składniki: Beza: 5 białek 2/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu jabłkowego szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 20 g skondensowanego mleczka w tubce o smaku czekoladowym / kawowym 5 łyżek Cappuccino o smaku czekoladowym ok. 5 łyżek dżemy jagodowego / porzeczkowego Wykonanie: Serek mascarpone miksujemy z skondensowanym mlekiem, następnie

W Moim Magicznym Domu
Ciasto krówka bez pieczenia z galaretką kawową 287

minut Składniki na ciasto krówka: (na formę o wymiarach 28 cm x 14 cm x 7 cm) 400 g masy krówkowej (kajmak) 200 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 250 g herbatników kakaowych Galaretka kawowa: 250 ml zaparzonej kawy naturalnej 3 łyżki cukru trzcinowego galaretka wiśniowa Polewa: 100 g czekolady deserowej 70 ml śmietany 30% łyżeczka(...)miodu naturalnego 50 g dowolnych orzeszków (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić ciasto krówkę bez pieczenia z galaretką kawową? Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodając po łyżce serek mascarpone i masę krówkową. Miksować tylko do połączenia się składników, powoli dodając rozpuszczoną i zimną żelatynę. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i gdy napęcznieje delikatnie podgrzać, aby się rozpuściła

Kuchcik gotuje
Mini serniczki z jagodami 304

bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na 12 sztuk: 150g kakaowych herbatników 80g masła 82% 500g sera białego zmielonego podwójnie (można użyć dobrego sera z wiaderka) 100g mascarpone 5 łyżek cukru pudru 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Szklanka jagód leśnych 1 tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Masło(...)topimy, studzimy. Herbatniki kruszymy np. za pomocą rozdrabniacza, a następnie mieszamy z tłuszczem. Wykładamy po równo na każdą foremkę i lekko dociskamy równając powierzchnię. Ser biały, mascarpone, jajka, cukier puder oraz mąkę mieszamy mikserem tylko do połączenia składników, by nie napowietrzać zbytnio masy. Nakładamy po równo do każdej papilotki i posypujemy jagodami. Formę z muffinkami wkładamy do nagrzanego

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z malinami 177

jest naprawdę EXTRA   Składniki: – 1 ¼ szk. mąki – 2 łyżki cukru – szczypta soli – 125g masła – 3 łyżki lodowatej wody Krem – 250 g serka mascarpone – 250 g mleka skondensowanego z puszki – 2 jajka – 500 g świeżych malin ( jedno kartonowe pudełko) Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło, 3 łyżki wody(...)stopni) i piec ok. 15 minut. Po tym czasie zdjąć obciążenie i piec przez kolejne ok. 15 minut ( piec na lekki złoty kolor). W tym czasie przygotować nadzienie. Serek mascarpone, mleko skondensowane i jajka wymieszać w mikserze na gładki krem. Wyciągamy podpieczone ciasto i wylewamy delikatnie na spód krem. Piec ok. 20 minut aż masa zastygnie. Wyciągamy z piekarnika chwilę

I LOVE LIFE
Wiśniowa chmurka 303

pieczenia łyżka cukru waniliowego 3 żółtka 30g cukru pudru Galaretka: 600g wiśni (świeże lub z kompotu) 3 galaretki wiśniowe 500ml gorącej wody Krem: 500 ml kremówki 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 40-50g płatków migdałowych Beza: Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodając(...)500ml gorącej wody, ostudzić. Do tężejącej galaretki dodać wiśnie i wylać na kruche ciasto. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem: Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Krem rozsmarować na galaretce, przykryć bezą i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia

Smakołyki Asi
Jagodowa kostka 162

trochę zostało i tak na szybko z tego co miałam w domu zrobiliśmy to ciacho. Na dole biszkopt z czterech jajek, następnie dżem z owoców leśnych, masa z serków mascarpone i śmietanki 30% i w tym borówki, potem ciasta petitki, kolejna porcja masy, ciastka i wierzch to cienka warstewka masy i borówki. Ciasto pyszne, polecam i miłego piątku Wam życzę(...)papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Ciasto pieczemy około 20 minut. Sprawdzamy czy upieczone drewnianym patyczkiem. Po upieczeniu studzimy.  Składniki masa: 500 g serka mascarpone 250 g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: borówka amerykańska (około 700 g) ciastka petitki borówka amerykańska słoiczek dżemu z owoców leśnych 1. Do misy miksera dajemy śmietankę, ubijamy

kruche babeczki
EKSPRESOWY KREM CYTRYNOWY NA BAZIE SERKA MASCARPONE 174

postach ;) Składniki: * starta skórka z 1 sparzonej cytryny * wyciśnięty sok z 1 cytryny * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 60 g cukru  * woda * 150 ml śmietany kremówki * 300 g serka mascarpone Wykonanie: Ze sparzonej cytryny zetrzeć skórkę, następnie wycisnąć z niej sok. Do soku dolać wody tak by płynnej masy łącznie było ok. 100 ml. Sok z wodą wlać do garnka(...)ciągle mieszając ugotować kisiel, na końcu dodać skórkę cytrynową, wymieszać. Masę należy wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, stopniowo dodawać kremówkę do masy cytrynowej, na końcu dodać serek mascarpone i wszystko wymieszać mikserem. Krem jest gotowy do użytku

Zrób to smacznie
Sernik cytryna z pomarańczą i kokosem 119

sama, dlatego postanowiłam, że cytrusami dodam mu smaku i zapachu. Przepis jest prosty, więc śmiało próbujcie! Składniki 1,2 kg twarogu półtłustego 3 spore łyżki ricotty 2 łyżki serka mascarpone 2 łyżki śmietanki 36% 4 jajka 1 szklanka cukru pudru + 1 łyżka skórka otarta z 1 cytryny + wyciśnięty sok sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżki likieru kokosowego dekoracja (agrest, borówka(...)misy miksera/robota i wbijamy po jajku, ciągle miksując. Dodajemy cukier puder, likier, sok z pomarańczy, z cytryny i otartą z niej skórkę. Miksujemy. Do masy dodajemy po łyżce ricottę, mascarpone, śmietankę. Miksujemy chwilę na niskich obrotach. Masę serową przekładamy do tortownicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy wierzch, tak, aby na powierzchni masa była równiutka i nie zrobiły się

Raj dla Podniebienia
Tarta z kremem malinowym 154

przełóż do formy na tartę. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia. KREM 500 g mascarpone 300 ml schłodzonego mleka kokosowego z puszki 300 g złośliwych Łyżka miodu + maliny do dekoracji Maliny umyj, przełóż je do naczynia blendera, dodaj miód i zmiksuj dokładnie. Do miski przełóż śmietankę kokosową (górną cześć mleka kokosowego(...)delikatnie ubijaj za pomocą miksera. Następnie dodaj mascarpone. Całość ubijaj, aby powstała zwarta i jednolita masa. Pod koniec ubijania dodaj zmiksowane maliny i delikatnie wymieszaj. Krem wyłóż na wystudzony spód. Wyrównaj wierzch ciasta, a następnie ułóż na nim maliny. Gotową tartę włóż na ok. 2 h do lodówki. Podawaj z sosem malinowym. Czytaj więcej – przepisy z malinami   Artykuł

365 dni dookoła kuchni
Sernik Rafaello 682

nadzieniem kokosowym) lub śmietankowych 5 łyżek zmielonych migdałów bez skórek 30 g masła 6 łyżek wiórków kokosowych Masa serowa: 500 g twarogu tłustego (nie polecam tutaj kubełkowego) 500 g mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 5 jajek 2 żółtka (białka zachować do bezy) 1 puszka 400 g mleka kokosowego (gęsta część) 3 łyżki(...)średnicy 26 cm, mocno docisnąć. Na wierzch wysypać wiórki kokosowe (fot.1) i wstawić do lodówki. Twaróg zmielić trzykrotnie w maszynce lub rozmiksować na gładko blenderem  (fot.2) . Dodać mascarpone i zmiksować (dalej blenderem lub ręcznym mikserem), dodać mąkę ziemniaczaną, cukier i cukier wanilinowy i zmiksować na gładką masę. Dodawać kolejno jajka i żółtka za każdym razem miksując do połączenia się

Świat Ciasta
Krówkowe szaleństwo - bezy, masa krówkowa i bita śmietana 224

ubić na gładką masę, dodać masę krówkową - ubijać. Następnie dodajemy likier kawowy i ponownie ubijamy. Na sam koniec dodajemy pokruszone bezy - mieszamy całość łyżką.  Masa śmietanowa: 250g serka mascarpone 330ml śmietany 30% 2 śmietan fix Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz śmietan fix.  Masę śmietanową wykładamy na masę bezową, dekorujemy startą czekoladą. Wkładamy

My World by Dagmara Rek
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 144

łyżki cukru 5 łyżek cukru pudru 150 g masła 150 g wiórek koksowych 5 łyżek likieru kokosowego MASA PORZECZKOWA: 3 łyżeczki żelatyny 250 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1/2 szkl. czerwonych porzeczek 100 ml wrzątku WIERZCH galaretka malinowa mały koszyczek czerwonych porzeczek Przygotowujemy biszkopt: Jajka ubić z solą i cukrem na puszystą masę. Dolać(...)składniki się zmieszają dodać kokos. Wymieszać. Przygotowujemy masę porzeczkową: Porzeczki zmiksować na gładki mus. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i wystudzić do temperatury pokojowej. Dodać zmiksowane porzeczki. Śmietanę kremówkę, mascarpone i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać żelatynę z porzeczkami i zmiksować do połączenia się składników. Na spód formy do ciasta  ułożyć 1 warstwę ciasta kakaowego. Na to wylać

Kuchnia w oparach