mascarpone z malinami. Polecam Wam ten przepis serdecznie, rolada rozeszła się w mgnieniu oka. A wzorki naprawdę zrobiły wrażenie na gościach. Kakaowa rolada z kremem malinowym. Ciasto cygaretkowe: 35 g masła; 1 białko; 35 g mąki tortowej; 35 g cukru pudru; (dla koloru możemy dodać kakao/barwniki spożywcze - ja pominęłam ten etap). Masło miksujemy z cukrem na gładką masę. Dodajemy(...)obracamy wzorkiem do ściereczki i zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Pozostawiamy do wystudzenia. Krem malinowy: 250 g serka mascarpone; ok. 150 - 200 g malin -wedle uznania; 3 - 4 łyżki cukru pudru. Wszystkie składniki krótko miksujemy ze sobą. Gdy ciasto wystygnie, rozwijamy ściereczkę, nakładamy masę i zawijamy ponownie - bez ściereczki. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego Przepis dodaję do akcji
Miksturownikkakao łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone Ponadto: wiśnie kandyzowane płatki migdałowe 80 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30% Sposób przygotowania : Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Następnie białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę a żółtka z drugą połową cukru. Masę jajeczną łączymy delikatnie z pianą. Mąkę, kakao i proszek(...)wodę. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, dolałam śmietankę i poczekałam aż czekolada
Różne smaki w kuchniprzygotowywania masy serowej.MASA SEROWA:Czekoladę gorzką i mleczną połam na kawałki i roztop w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą umieść nad garnkiem z gotującą się wodą). Uważaj, żeby do czekolady nie dostała się ani kropla wody. Roztopioną czekoladę pozostaw do ostygnięcia.Mascarpone przełóż do miski i dokładnie wymieszaj z przesianym cukrem pudrem.Bardzo powoli, łyżka po łyżce, dodaj do mascarpone roztopioną(...)Śmietanę kremówkę ubij w osobnym naczyniu.Następnie dodaj ją delikatnie do mascarpone wraz z kremowym serkiem śmietankowym. Ostrożnie, ale dokładnie wymieszaj wszystko łyżką lub mikserem na najniższych obrotach (ja użyłam miksera do końcowego mieszania). SKŁADANIE:Wyjmij tortownicę z lodówki. Na ciasteczkowy spód przełóż połowę serowej masy czekoladowej.Wyłóż na nią połowę (150 g) malin, nie odmrażaj
Słodko-Słony Świat Ilonyszklanki cukru 16 g cukru waniliowego ½ szklanki mleka 4 jajka 1 budyń śmietankowy 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej Śniegowa czapa waniliowa: 300 ml śmietany kremowej 30% 150 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 ml likieru waniliowego Dalkowski 1 łyżeczka żelatyny Ponadto: Biała polewa czekoladowa dr.Oetker Śnieżynki cukrowe dr.Oetker Sposób wykonania: Kruszonka: Wszystkie suche składniki(...)piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Śniegowa czapa: Schłodzoną śmietanę połączyć z zimnym serkiem mascarpone i cukrem pudrem, miksować do uzyskania gładkiego gestego kremu-należy uważać i wyczuć śmietanę aby jej nie przebić bo się zwarzy, wlać cienkim strumieniem rozpuszczoną w malutkiej ilości wody żelatynę oraz likier waniliowy, całość zmiksować , masę wyłożyć na zimny upieczony sernik, łyżką porobić nierówności, polać polewą
Wanilia i Kardamonnarysować okrąg o średnicy 20-24 cm i wyłożyć na niego masę białkową. Uformować boki i wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika. Po 5 minutach obniżyć temperaturę do 150 st i piec 1,5 godz. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Schłodzoną śmietankę zmiksować razem z serkiem mascarpone na krem i wyłożyć na wystudzoną bezę. Na wierzch poukładać ulubione
Pieguskowa Kuchniałyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone Ponadto: wiśnie w likierze płatki migdałowe 80 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30% Sposób przygotowania : Biszkopt Żółtka oddzielamy od białek. Następnie białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę a żółtka z drugą połową cukru. Masę jajeczną łączymy delikatnie z pianą. Mąkę, kakao i proszek(...)wodę. Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuscilam w kąpieli wodnej, dolalam śmietankę i poczekalam aż czekolada
Słodkości i nie tylkopieczenia Krem: 350ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 250g mascarpone Czerwony barwnik w proszku Sposób przygotowania Muffinki: Jajko ubijamy z cukrem do momentu rozpuszczenia cukru. Dodajemy mleko oraz olej. Mieszamy. Składniki suche przesiewamy przez sito i mieszamy w osobnym naczyniu, po czym powoli przekładamy do masy mokrej stale mieszając lub ubijając mikserem na najmniejszych obrotach. Blaszkę do muffinek wykładamy(...)śmietankę ubijamy mikserem na gęsty krem. Dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Krem dzielimy na dwie części w proporcjach ok ⅔ i ⅓ . Do większej ilości stopniowo dodajemy barwnik spożywczy. Mieszamy do uzyskania pożądanego koloru. Krem przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy wierzch babeczki na kształt czapki. Z białej masy robimy białą otoczkę na dole i pompon. Schładzamy, by krem się
Kuchnia w czekoladziefont-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Jajka – 4 szt Serek mascarpone – 20 dag Herbata owocowa ostudzona – 1 szkl Alkohol – 3 łyżki Biszkopty Cukier waniliowy Truskawki -40 dag Żółtka oddzielić od białek. Żółtka urzec z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka ubić na sztywno w osobnym naczyniu i delikatnie wymieszać z żółtkami i serkiem
Camilla w kuchniczekoladowym i dekoracją z ulubionych pralinek – ja wybrałam Ferrero ;) Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem 250 g serka mascarpone 1 tabliczka czekolady + pralinki Ferrero do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy pokrojoną w małe kawałki czekoladę lub dropsy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni(...)wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Serek wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby miał temperaturę pokojową. Czekoladę na krem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy nie jest już gorąca mieszamy energicznie mieszamy z serkiem do uzyskania jednolitej masy. Krem
Ciastkozercyżółtek i ubijamy na sztywną pianę z solą. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem dopieczenia, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki do połączenia się. Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez(...)mascarpone 200 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru kokosowego wykonanie: Serek mascarpone miksujemy z wiórkami kokosowymi oraz likierem. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę dodajemy do serka i delikatnie miksujemy do połączenia się. Biszkopt delikatnie rozwijamy. Gotową masę wykładamy na biszkopt i zwijamy ponownię roladę wzdłuż dłuższego boku. Obsypujemy delikatne cukrem pudrem, owijamy
Domowy Smak Jedzeniamasła 1 łyżka kakao 1 małe jajko 1/6 szklanki gorącej wody 1/6 łyżeczki proszku do pieczenia (szczypta) Mała szczypta sody oczyszczonej Malutka szczypta soli Krem 50ml śmietany kremówki ½ łyżeczki serka mascarpone ½ łyżeczki cukru pudru Pomarańczowy barwnik Posypka halloweenowa W rondelku ustawionym na średnim gazie rozpuszczamy masło z dodatkiem kakao i gorącą wodą. Odstawiamy na chwilkę. Jajka wraz z cukrem ubijamy(...)jogurt naturalny oraz masę kakaową. Mieszamy mikserem do połączenia składników. Powstałą masę nakładamy do papilotek (najlepiej podwójnych) do 2/3 wysokości. Pieczemy około 9 minut w temp 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. (Kontrola czy rosną:)) Śmietanę kremówkę ubijamy dodając cukier puder i serek mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy barwnik. Nakładamy na wystudzone babeczki i posypujemy posypką
Kolizje Smakówmasa lekko przestygła. Miękkie masło miksujemy z cukrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę, jajko, proszek do pieczenia, mąkę i miksujemy do powstania jednolitej masy. Masę wylewamy na blaszkę, a na jej wierzchu układamy biszkopty, wciskając je nieco w masę. Pieczemy około 15 do 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wyjmujemy, a gdy przestygnie, nasączamy kawą. Masa serowa(...)innych dodatków) 500 g serka mascarpone 2 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 budynie waniliowe 200 ml śmietany kremówki 10 jaj pół szklanki zaparzonej mocnej kawy do nasączenia biszkoptów opakowanie biszkoptów na wyłożenie drugiej warstwy blachy (około 150 g). Biały ser miksujemy z cukrem i kremówką, następnie dodajemy do nich stopniowo mascarpone. Do masy wbijamy jajka i łączymy
Poezja Smaków - blog kulinarnylistę potrzebnych składników, jeśli będziecie robili biszkopty oddzielnie, albo tylko jeden- to podzielcie składniki na pół. Jajka ubijamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli , aż powstanie puszysta masa. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelewamy do tortownicy (średnica 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego(...)misce miksujemy zimną śmietanę, jak zacznie robić się gęsta dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Następnie dodajemy serki mascarpone, a na samym końcu śmietanfixy. Jak będziecie mieli dobrą śmietanę to śmietanfixy nie są potrzebne, jednak ich dodanie będzie powodowało, że masa nie będzie chłonęła zbyt dużo wilgoci i nam nie wypłynie z tortu. Masę kremową dzielimy na 5 części. Przygotowanie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukru trzcinowego 4 jajka 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Na wierzch: 200 ml śmietany 30 % do ubijania do deserów 2 łyżki cukru pudru 150 g serka mascarpone Na dekorację: 1 łyżka orzechów laskowych 1 łyżka migdałów 4 łyżki cukru Przygotowanie: Masło roztapiamy, osobno roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę. Herbatniki kruszymy, dodajemy do nich płatki owsiane(...)Następnie dodajemy mąkę i ostudzoną kawę. Tak przygotowaną masę przelewamy na przygotowaną podstawę z herbatników. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Ubitą śmietaną przekładamy na ostudzony sernik i smarujemy równomiernie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiżycie dziś wieczorem. No dobra, koniec tego gadania, czas na działanie. Zaczynamy! Składniki na 12 szt: 100 g czekolady gorzkiej co najmniej 70% zawartości kakao 100 g serka mascarpone 1 łyżka likieru czekoladowego (możesz pominąć, możesz użyć inny) 100 g gorzkiej czekolady do obtoczenia, oblania pralin u mnie posypka chipsów karmelowych, możesz obtoczyć kokosem, orzechami albo pominąć ten etap Wykonanie(...)czyli 100 g czekolady rozpuściłam na parze, odstawiłam na bok do lekkiego przestudzenia. W misce zmiksowałam serek mascarpone, do którego dolałam ciepłą, ale nie gorącą roztopioną czekoladę, oczywiście nadal miksowałam. Na końcu wlałam likier i zmiksowałam do połączenia się składników. Miseczkę z masą wstawiłam do lodówki na około godzinę czasu. Po tym czasie masę nabierałam łyżeczką i szybko formowałam kulki
Blondynka Gotuje