ziemię. Dlatego postanowiłem wykorzystać zwykły, tłusty twaróg. Trzeba jednak zdać sobie sprawę z tego, że zachowuje się on zupełnie inaczej niż serek Philadephia. Ten prawdziwy zawiera bowiem ok. 20% tłuszczu w swojej masie. To podobnie jak z mascarpone przy robieniu tiramisu. Wysokotłuszczowy ser sprawia, że masa podczas ubijania emulguje i staje się gęsta. Ser o niskiej zawartości tłuszczu zrobi się
Jacob Tastestruskawek najlepiej odmiany: marmolada - 100 g serka mascarpone - 2 krople aromatu różanego - 1 łyżeczka cukru pudru - 10 g żelatyny deserowej-fix Serek mascarpone, ubij na puch za pomocą trzepaczki, dodawaj po malutku zmiksowane truskawki, połącz na gładką masę z cukrem i aromatem. Żelatynę zalej 35-40 ml wrzątku, dokładnie wmieszaj i dodaj do masy. Bardzo dokładnie wymieszaj, wlej do naczynek
SMYKWKUCHNIblendujemy do uzyskania konsystencji jednolitego musu. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, po czym studzimy. W dużej misce ucieramy serek mascarpone z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodajemy mus truskawkowy oraz wystudzoną żelatynę. Połowę masy wykładamy na pokruszone biszkopty i dokładnie ją rozprowadzamy, na masie układamy połowę pokrojonych na kawałki truskawek a na owocach rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch
Smakowite Daniałyżki cukru pudru do smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i jogurt przekładamy do miski, dodajemy rozmrożone jagody, miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Na talerzu układamy porcję makaronu, polewamy przygotowanym sosem, wierch możemy posypać jagodami
Bajeczna Kuchniadużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder, sok wyciśnięty z pomarańczy oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy wszystko z serkiem za pomocą łyżki- następnie znowu miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Do gotowego kremu dodajemy startą z dwóch pomarańczy skórkę i delikatnie- ręcznie mieszamy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem
Domowe TortyHokkaido); dynię kroimy na "ósemki", usuwamy gniazda nasienne, i pieczemy 20 minut w nagrzanym piecu] - 1 ząbek upieczonego czosnku - 2 łyżki serka mascarpone - 1 białko - sól - odrobina chili - 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej W/w składniki miksujemy na gładką masę blenderem. Gotową wystudzoną masą nadziewamy pierogi. Pierogi wrzucamy na wrzątek i od wypłynięcia na powierzchnię wody gotujemy 4-5 minut
SMYKWKUCHNIstężęnia. Żelatynę zalewamy wodą, tyle żeby przykryła. Mieszamy. Kiedy zgęstnieje podgrzewamy, ale nie gotujemy. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, miksujemy. Dodajemy ser oraz przestudzoną żelatynę, miksujemy. Dosładzamy do smaku cukrem pudrem, miksujemy.Gotową masę wylewamy na zastygnięty spód ciasteczkowy.Na wierzchu wg uznania wciskamy ciastka a cała górę posypujemy pokruszonymi. Odstawiamy do lodówki do stężenia.Wierzch możemy
Z Majeczką w kuchnimiodu 25 dag truskawek 1 banan WYKONANIE Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy. Serek mascarpone miksujemy z jogurtem naturalnym i miodem. Wlewamy lekko tężejącą galaretkę i ponownie wszystko miksujemy. Masę wlewamy do wypłukanej zimną wodą dużej salaterki. Truskawki płuczemy, szypułkujemy i kroimy na połówki lub ćwiartki. banan obieramy i kroimy
W kuchennym oknie Ewyłyżki wódki lub rumu 6 orzechów laskowych 10 orzechów włoskich (pokruszonych) Kakao (to prawdziwe :- ) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy dodając wódkę lub rum. Przestudzoną czekoladę dodajemy do serka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny (masa musi być na tyle twarda, żeby można było formować kulki.) Lepiąc trufle
kuchnia do kwadratuczekolady 80 g serka mascarpone1 łyżka wódki lub malibu 10 obranych migdałów wiórki kokosowe Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy dodając wódkę lub rum. Przestudzoną czekoladę dodajemy do serka i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wstawiamy do lodówki na ok 2-3 godziny (masa musi być na tyle twarda, żeby można było formować kulki, w przeciwieństwie
kuchnia do kwadratuwsypujemy mąkę z sodą i solą, zmielone pistacje i dodajemy ekstrakt. Mieszamy i gotową masą wypełniamy do wysokości 3/4 nasze papilotki. Muffinki pieczemy przez 25-30 min. w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Kolejny krok to krem. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Następnie dodajemy serek mascarpone oraz startą skórkę z cytryny i jeszcze chwilę miksujemy. Kiedy muffinki wystygną nakładamy krem
Kuchenne Wariacjekakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 banany 400 g śmietany 30% 1 opakowanie serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1/2 cytryny 6 kostek czekolady Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem nie przerywając ubijania dodajemy po jednym żółtku, ubijamy aż powstanie puszysta masa. Mąkę ziemniaczaną, tortową mieszamy z kakaem, proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopniowo do ubitej masy(...)stopni C, przez około 30 minut. Po upieczeniu odstawić do przestygnięcia. Banany obieramy ze skórki, kroimy po wzdłuż na cienkie plastry, skrapiamy sokiem z cytryny. Ubijamy śmietanę razem z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Biszkopt przekrawamy na dwie części. Na pierwsza część ciasta układamy banany przykrywamy 3/4 części ubitej śmietany z serkiem, przykrywamy drugą połową ciasta, wierzch ciasta smarujemy pozostałą
kgwjanczewołyżki spirytusu, Masa cappuccino: 2 jajka, ½ szklanki cukru, 200g masła, 4 łyżki cappuccino w proszku, 1 kieliszek spirytusu, Masa śmietanowa: 350ml śmietany 30%, 1 opakowanie fixu do śmietany, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, 150g serka mascarpone, ½ szklanki wody, 1 łyżka żelatyny, Dodatkowo: 150g migdałów, cukrowe ozdoby do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt jasny: Białka ubijam na sztywną pianę(...)Masa cappuccino: Jajka razem z cukrem ubijam około 15 minut nad kąpielą wodną. Masę odstawiam do przestudzenia. Masło razem z proszkiem cappuccino ucieram na puszystą masę. Dodaję masę jajeczną. Na końcu wlewam spirytus. Ucieram. 5. Jeden z ciemnych biszkoptów smaruję połową masy cappuccino. Przykrywam biszkoptem jasnym. Wykładam pozostałą masę, wyrównuję i przykrywam drugim blatem biszkoptu ciemnego. 6. Masa śmietanowa: Żelatynę
Tradycyjna kuchnia Kasiupieczeniu! A na dopełnienie słodkości - krem chałwowy Czego będziemy potrzebować? - 250 g serka mascarpone - 200 ml śmietanki mocno kremowej - najlepsza tortowa 36% - 300g chałwy sezamowej o smaku waniliowym Śmietankę ubić z mascarpone. Dodajemy pokruszona chałwę. Łączymy mikserem na gładką masę (p.s. Ja lubię jak zostaje trochę większych kawałków chałwy ;) Schłodzić, po czym ozdobić
Sajkofanka smaku