masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:157/237)

Makaron w sosie szpinakowo - pomdorowym 163

cebula; 250 g serka mascarpone; 3 łyżki startego parmezanu;  Olej do smażenia; Sól; Pieprz.   Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę. Szpinak umyć, drobno posiekać.  Pomidory wraz z zalewą zmiksować blenderem na gładką masę. Na rozgrzany na patelni

Gospodyni Miejska
Faszerowana papryka w sosie z serka mascarpone 152

bulionu 250 g serka mascarpone sól bazylia pieprz Wykonanie: Papryki umyć i z każdej ściąć górę, a następnie usunąć gniazda nasienne. Farsz Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać mięso mielone pokrojoną drobno cebulę i wymieszać.  Doprawić solą majerankiem, papryką  i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki

O kuchni z uczuciem
Ciasto czekoladowe Malibu z kremem kokosowym z białej czekolady 191

Kieliszek likieru kokosowego np.Malibu     Krem kokosowy: ·       250 ml śmietany kremówki ·       150 g serka mascarpone ·       100 g białej czekolady ·       1/2 szklanki wiórków kokosowych ·       1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w około(...)Mąkę przesiać. Połączyć z sodą i proszkiem do pieczenia. Cukry wsypać do miski i wymieszać. Dodać do nich roztopione masło, zmiksować. Dodawać jajka, cały czas miksując do uzyskania puszystej masy. Do masy wlewać stopniowo mleko kokosowe oraz czekoladą. Kiedy składniki się połączą dodać suche składniki. Zmiksować na niskich obrotach tylko do połączenia się składników. Formę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć

Mania Gotowania
Tort czekoladowo - miętowy 139

czekoladowo - miętowy Składniki na 3 blaty 20cm: Na biszkopty:  5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 50g startej czekolady Na krem miętowy: 300g mascarpone 200g śmietanki kremówki 30 lub 36% 2 łyżki cukru pudru 1-2 łyżeczki ekstraktu z mięty 2-3 krople zielonego barwnika w żelu lub paście Do nasączenia:  szklanka herbaty(...)sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Do ubitej masy dodajemy mąkę z kakao oraz startą czekoladę, delikatnie mieszamy do połączenia składników. 3 okrągłe tortownice lub foremki aluminiowe wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Masę dzielimy równo na 3 części, przekładamy do foremek, wyrównujemy. Pieczemy około 15-17 minut w 160 stopniach

Smak mojej kuchni
Pudding dyniowy z drożdżówki! 97

klonowego pestki dyni do dekoracji tłuszcz do wysmarowania naczynia Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Puree i mascarpone zmiksować z jajkiem, solą, naparem, i syropem klonowym. Na koniec dodać proszek budyniowy i ponownie zmiksować. W natłuszczonym naczyniu ułożyć plastry bułeczki. Zalać przygotowaną masą dyniowo-serową. Piec około 25 minut. Po 15 minutach pieczenia przykryć wierzch folią aluminiową. Następnie wyjąć, posypać

Poranek na słodko
Czekoladowe biszkopty 132

mąka była przesiana (i napowietrzona). Wszystko wymieszać delikatnie łyżką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć przygotowaną masę. Piec około 15 min w temp.180 stopni. Po upieczeniu biszkopt wystudzić i pokroić na kwadraciki, które zmieszczą się do papierowych papilotek. Krem 250 serka mascarpone krem orzechowo czekoladowy typu nutella Serek mascarpone zmiksować z kremem czekoladowo-orzechowym. Nałożyć na kwadraciki biszkopta. Udekorować

WYSPA SZCZĘSLIWA
Śmietankowy sernik dietetyczny z domowymi lodami 183

blenderem lub jak kto woli zmiksowac w mikserze. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do miski z masą serową. Wymieszać łużką, łopatką do ciast. Przelac do misy multicookera redmond . Ustawić program CAKE i czas 1 godzina. SKŁADNIKI NA LODY: 3 łyżki serka mascarpone 1 łyzka jogurtu naturalnego miąższ z 1 marakuji garśc mrozonych owoców lesnych PRZYGOTOWANIE: Składniki zmiksować i zamrozić

ClauditteMissCooking
Najlepsze czekoladowe ciasto 182

dwie łyżeczki na 250ml wrzątku) Na krem 10g płatków róży 100g cukru szczypta kwasku cytrynowego 250g serka mascarpone Nagrzewamy piekarnik do 175*C. Mieszamy mąkę, cukier, kakao, sodę i sól. Dodajemy jajka, maślankę, rozpuszczone masło i syrop waniliowy. Mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Dodajemy kawę i nie przejmujemy się, że ciasto jest bardzo lejące. Okrągłą formę do ciasta smarujemy masłem

les mirabelles
Tiramisu pana Pawła 272

Składniki na krem:9 żółtek240 g cukru kryształu 750 g serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów kakao do dekoracji1/2 szklanki wody Składniki na poncz kawowy:250 ml espresso 60 ml amaretto 90 g cukruPonieważ sposób przygotowania tego tiramisu jest dla mnie innowacyjny, i niezwykle rzadko spotykany na innych blogach, pozwoliłam sobie na nazwanie go imieniem cukiernika, od którego pochodzi(...)wody i cukru (fot.1). Żółtka ubijamy dosyć długo, 15-20 minut, na bardzo puszystą masę. która powinna conajmniej podwoić swoją objętość. Do drugiej miski przekładamy sam serek macarpone i lekko mieszamy, tak aby był gładki i równomierny. Następnie do ubitych żółtek dodajemy serek mascarpone (fot.2). Mieszamy całość. Uwaga! Jeżeli korzystamy z miksera, ustawiamy go na bardzo wolne obroty.Przygotowujemy teraz naczynie

Świat Ciasta
Tort bezowy kokosowo-kawowy 330

masie nie powinno być żadnych grudek cukru. Wlać sok z cytryny, zmiksować. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać masę łyżką.   Piekarnik rozgrzać do 90 ° C z termoobiegiem. Masę bezową podzielić na cztery równe części i wyłożyć równomiernie w narysowanych okręgach. Piec obie blachy jednocześnie przez 3 godziny.  Wyjąć z piekarnika. Zostawić na blachach do całkowitego ostygnięcia. Bezy najlepiej(...)dodać cukier puder nie przestając ubijać. Stopniowo dodawać mascarpone. Wsypać kawę, zmiksować by powstał gładki krem. Schłodzić. Dekoracja :   Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej: czekoladę połamać na małe kawałki, wrzucić do metalowej miseczki. Miseczkę postawić nad rondlem z gotującą się wodą. Rozpuszczoną czekoladę wylać na szklaną deseczkę. Cienko rozsmarować. Kiedy masa całkowicie zastygnie, nożem o szerokim ostrzu lub metalową łopatką

maniapieczenia
Babeczki czekoladowe z kremem piernikowym 237

cukrem na jasną, puszystą masę. Do masy jajecznej wlać płynną, ale nie gorącą czekoladę – wymieszać. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Do składników płynnych dodać składniki suche – wymieszać. Porcje ciasta nakładać do papilotek lub kubeczków na muffinki, do wysokości około 2/3. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Upieczone babeczki pozostawić do ostygnięcia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Dodać

kolorowotorcikowo
Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą 147

woda różana - marmolada wieloowocowa twarda Dodatkowo: - olej do smażenia - lukier   Mascarpone przekładamy do miski, wbijamy całe jajka (najlepiej po jednym, po wymieszaniu wbijamy kolejne) – mieszamy rózgą. Dodajemy proszek do pieczenia, rum i wodę różaną – ponownie mieszamy. Mąkę przesiewamy i dodajemy porcjami (na 3 – 4 razy) do masy serowej – mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. W szerokim garnku (ja robiłam(...)rumiano. U mnie jednorazowo zmieściło się 8 pączków. Wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu. Układamy na kratce i jeszcze ciepłe zanurzamy w lukrze. Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą, wyglądem i wielkością przypominają najprawdziwsze pączki drożdżowe . Przeważnie pączki z serka robione są w wersji ”mini”, takie na jeden kęs. Od dawna kusiło mnie, aby je nadziać marmoladą

mojewypiekiinietylko
Babeczki mleczne z kremem i karmelizowanymi płatkami 154

Bardzo smaczne, pachnące, waniliowe, miękkie babeczki z nutą mleczną, która nadaje pyszny aromat i smak. Każda babeczka przykryta jest lekko słodkim kremem z mascarpone i chrupiącymi, 'karmelizowanymi' płatkami kukurydzianymi. Składniki (12 babeczek) Babeczki (wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej) 100 g masła, miękkiego 1/2 szklanki cukru 2 łyżki cukru z wanilią 2 jajka 2/3 szklanki kefiru 1 szklanka mąki(...)cukrem i cukrem z wanilią na jasną, puszystą masę. Dodać jajka, cały czas miksować. Dodać kefir, mąkę wymieszaną z proszkiem i solą oraz mleko w proszku, miksować. Ciasto rozłożyć do foremek wyłożonych papilotkami, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Krem 100 g śmietany 36% 100 g mascarpone łyżka cukru pudru Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno

Słodkie inspiracje
Tort jagodowy z roladkami 184

Tort zrobił wrażenie na gościach. Jest połączeniem lekkiego biszkoptu z masą jagodową i śmietanową. Dodatkowo boki zostały wyłożone roladkami z jagodami w żelu. Taki tort sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach. Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Rolada jagodowa: 4 jajka 0,5 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 250 g jagód w żelu lub konfitury jagodowej  (klik) 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody Krem: 750 ml śmietany 36% 24 g śmietan fixu 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 300 g jagód Dodatkowo: 8 łyżek likieru o smaku pinacolady CANARI  (klik) 200 g borówek amerykańskich Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka

VioletoweKucharzenie
Tort czekoladowo-śliwkowy 182

mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix  100 g gorzkiej czekolady POZOSTAŁE: 1 kg śliwek 40 ml wódki powidła śliwkowe cukier 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej(...)wyłożyć papierem do pieczenia (dno). Piekarnik nagrzać do temperatury 170°C. Do miski wbić jajka i wsypać cukier. Ubijać aż do uzyskania puszystej i gęstej pianki. Do ubitej masy dodać olej delikatnie mieszając, następnie przesiać przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszać aż do połączenia wszystkich składników (delikatnie żeby ciasto urosło puszyste). Przelać masę do tortownicy i piec

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania