Tartalettki jagodowe

Tartalettki  jagodowe

Tartalettki jagodowe

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie:  2, 5 szklanki jagód 1 serek mascarpone 250 g 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach zimnej wody, czekamy aż napęcznieje. Składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy żelatynę. Na tarteletki wykładamy jagodowy krem, dekorujemy jagodami. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, tarta, muffiny, tort, torty, zupa, ciasto, krem, mascarpone, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, krem mascarpone, ciasto z masa, ciasta z masa, zupa krem, ciasto z kremem mascarpone, ciasto z kremem, ciasta z kremami

Inne przepisy z Humanistka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.