Zapraszam! Składniki: 500 g piersi z kurczaka, 1 nieduży bakłażan lub cukinia, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 3 łyżki marynowanej cebulki, przyprawa ziołowa do grillowanego mięsa, sól, Marynata: 3 łyżeczki musztardy sarebskiej, 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oliwy, 9 - 10 liści mięty, przyprawa ziołowa do grillowanego mięsa, sól Sposób przygotowania: Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w grubą kostkę
Nie tylko w kuchnilżej upiec. Składniki udziec z kością sos sojowy 4-5 ząbków czosnku pieprz ziołowy papryka ostra 3 liście laurowe 4 ziela angielskie majeranek Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą,dodajemy olej rzepakowy,około pół szklanki i smarujemy mięso.Najlepiej zamarynowanego udźca zostawić na noc wtedy smaki fajnie się przegryzą.Następnego dnia mięso razem z zalewą wsadzamy
Niespełnione zdolności kulinarnewariacja na temat kurczaka. Z dodatkiem papryki, czosnku, fasoli i kukurydzy. Dla chętnych z żółtym serem. Bardzo smaczne danie i szybkie - samo przygotowanie trwa około pół godziny (oprócz wcześniejszej marynaty). Sycące, można je podać z ryżem, ale równie dobrze z kaszą kuskus czy jęczmienną. Polecam gorąco! 1 podwójna pierś z kurczaka puszka pokrojonych pomidorów puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieburaczkom odpowiedniej kwaśności i smaku. To idealny dodatek zarówno do przetworów, jak i innych potraw, szczególnie przygotowywanych na zimno. Ocet można z powodzeniem wykorzystać do surówek, wytrawnych galaretek czy marynat. Produkt jest wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy Jamar , firma oferuje wiele wspaniałych produktów, niezbędnych w każdej kuchni
Tradycyjna kuchnia Kasiszklanka (ew. mięsny lub woda) * olej- 1/4 szklanki * papryka słodka, zioła prowansalskie- po 1 łyżce * sól, pieprz- do smaku Z papryki, ziół prowansalskich, soli, pieprzu oraz oleju przygotować marynatę, zalać mięso, wmasować i odstawić na minimum 30 minut. Piekarnik nagrzać na 200 stopni (termoobieg). Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka, a pieczarki umyć i odkroić dłuższe
Kraina Miodem Płynącadziś mam dla Was przepis na kurczaka – takiego mega soczystego i mega chrupiącego! Jeszcze bardziej niż tego z KFC , którego tak polubiliście! Mięso zamarynowane wcześniej w jogurtowej marynacie z dodatkiem chili i czosnku , a potem panierowane w pokruszonej ( nie startej! ) bułce tworzy fantastyczne danie, które z całą pewnością każdemu posmakuje! Może nie jest dietetyczne i nie jest
Ostra na Słodkoogórki tniemy wzdłuż, na cienkie plastry i wkładamy do słoików. Uważamy przy tym,aby pocięty ogórek, przy wkładaniu, nie rozpadł na poszczególne plastry. Słój z ogórkami z alewamy marynatą, uważając aby warzywa były w niej całkowicie zanurzone a następnie zamykamy słój. Ogórki pasteryzujemy (w garnku lub piekarniku), w temperaturze 80-85 stopni przez
Miód i pieprzgorczycy i ząbki czosnku, całość zalewamy wodą i octem. Następnie gotujemy przez dziesięć minut, odstawiamy do wystygnięcia i przeniknięcia smaków. Następnie myjemy pomidory i wkładamy do słoików, zalewamy marynatą, uważając aby pomidory były w niej całkowicie zanurzone. Dodajemy gałązkę świeżej bazylii i zamykamy słój. Pasteryzujemy pomidory (w garnku lub piekarniku) w temperaturze 80-85 stopni przez
Miód i pieprzmąż tylko chodzi i powtarza: gdzie Ty to wszystko będziesz trzymać? Ogórki, sałatki i inne marynaty, dżemy... słoiczki mnożą się z dnia na dzień :) W zimie będzie w czym wybierać. Tym razem podzielę się z Wami pomysłem, na bardzo aromatyczny dżem. SKŁADNIKI: 1 kg śliwek 2 gruszki 300 g cukru żelującego (2:1) 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika
Kuchnia w opałachmarynujemy w tym kurczaka przez ok. 2 godziny. Ryż gotujemy wedłu przepisy na opakowaniu, dodając pod koniec kurkumę. Brokuł gotujemy tak, aby nie był zbyt miękki. Kurczaka razem z marynatą smażymy na patelni. Pod koniec smażenia dodajemy różyczki brokułów i ryż. Smacznego
Salonik smakówkonieczne obwiązać sznurkiem, aby lepiej trzymało formę. Czosnek rozdrobnić najlepiej blenderem, kminek zgnieść w moździerzu . Do miski włożyć czosnek, kminek,paprykę,dodać oliwę i wymieszać. Marynatą natrzeć mięso,przykryć lub owinąć folią i włożyć na na min 12 godzin do lodówki - najlepiej na noc. Przed pieczeniem doprowadzić mięso do temperatury pokojowej. Posolić popieprzyć, obsmażyć ze wszystkich stron
Stare Garyogórki kroimy w cienkie plasterki. Do plastrów ogórków, dodajemy obraną i również pokrojoną w plastry, marchew, oraz pokrojoną w piórka cebulę. Całość wkładamy do słoików, zalewamy marynatą, uważając aby warzywa były w niej całkowicie zanurzone i zamykamy słoje. Pasteryzujemy ogórki (w garnku lub piekarniku) w temperaturze 80-85 stopni przez 25-30 minut
Miód i pieprzsolidne, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dodajemy też trochę suszonego, ok. łyżeczkę soli, ok. pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu i dolewamy 1/4 szklanki oliwy. Mieszamy i wcieramy powstałą marynatę w kurczaka, a pod skórę kurczaka delikatnie wciskamy kawałki masełka. Nasadzamy kurczaka na butelkę z piwem, wkładamy do brytfanki lub stawiamy na blachę (nalewamy trochę wody do naczynia żeby
Pelusiowa Kuchniapojedynczy filet z kurczaka 3 łyżeczki pesto bazyliowego 20 dag pieczarek pół czerwonej papryki olej do smazenia 2 łyzki świeżego koperku masło do smazenia sól, pieprz Do marynaty; sól, pieprz, garam masala , oliwa Przygotowanie; Filet z kurczaka myje, osuszam i nacieram przyprawami i oliwą. Odstawiam na około 2 godz. Nastepnie smaże go na patelni z każdej
Radość kipiąca uśmiechem.smażenia - oliwa z oliwek - pietruszka, pomidorki cherry panierka: - mąka pszenna - 2 jaja Schab kroję na kotlety o grubości ok. 1,5-2 cm, lekko je rozbijam, wcieram w nie marynatę przygotowaną z przypraw i oliwy z oliwek, zostawiam w lodówce na minimum 12 godzin w przykrytym szczelnie naczyniu. Następnego dnia wyciągam kotlety z lodówki, obtaczam je w mące
Wielopokoleniowo