Niedawno byłam przejazdem na Węgrzech, gdzie podczas obiadu w restauracji zainteresowało mnie danie sąsiada. Kawałek wołowiny na grzance, a na nim grillowany ser. Nie wiem jaka
OstryKęsmyjemy i suszymy. Warzywa oraz mięso kroimy, warzywa w dość drobną kostkę, mięso w wąskie paski. Ser ścieramy na tarce – goudę na większych, cheddara na mniejszych oczkach. Składniki marynaty mieszamy w słoiczku i marynujemy mięso, odstawiamy na bok, niech się chociaż trochę „przegryzie” Do tej potrawy przydadzą się dwie patelnie – zdecydowanie usprawni to pracę. Na jednej(...)ingredients on the tortilla – first the cheeses, than meat, fried vegetables and corn, cheese again on the top, cover everything with the second tortilla. Heat up the pan grill and fry the quesadilla on medium heat on one side until it will get golden-brown stripes on the bottom. Noe operation „quesadilla turning” begins
Martyna CooksWitajcie kochani.Kolejny rok już za nami.. Poprzedni żegnałyśmy na słodko - sernikiem. Dziś nasz post pachnie nieco orientalnym, białym i chudym mięskiem na patyku. Składniki salsy
Symfonia SmakówNiedawno byłam przejazdem na Węgrzech, gdzie podczas obiadu w restauracji zainteresowało mnie danie sąsiada. Kawałek wołowiny na grzance, a na nim grillowany ser. Nie wiem jaka
OstryKęsTen dodatek do dań, głównie mięsnych potraw ma postać ni sosu, ni pasty, można powiedzieć, że to relish. Relish można spotkać w kuchniach całego świata, tylko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZredukowane czerwone wino Gotowanie czerwonego wina na średnim ogniu powoduje koncentrację jego smaku i nadaje winu konsystencję gęstego syropu. Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 2
naRuszcieKiedy zobaczyłam ten przepis wiedziałam, że muszę to danie zrobić w swojej kuchni. Intuicja i tym razem mnie nie zawiodła. To był pyszny obiad! Bardzo lubię
Blondynka Gotujemój dodatkowy wariant -sedano czyli seler naciowy , tego dajcie naprawdę dużo, bez strachu, gdyż to on powoduje, że sałatka jest inna, jędrna, po prostu smakuje inaczej od naszych tradycyjnych marynat . Ten seler musi być czuć i musi być widoczny, ma być go więcej niż ogórka. -ogórek gruntowy ze skórką -fasolka szparagowa żółta , Pani Gina dała zieloną. U mojej babci rośnie(...)pasteryzujemy jak zwykle. Uwaga, doskonała sałatka ma być chrupiąca i jędrna.Ma dobrze smakować z rybą w kanapce, jak i z szynką parmeńską ,salami, wiejską kiełbasą, wątróbką z grilla czy mięsem z grilla...dlatego należy dobrze zdecydować jaką zalewę chcemy. Nie należy przesadzać z cukrem, to już wiem.. bo kiedyś mi się sypnęło za dużo i już do ryby
Z Kuchni Do Kuchni