Danie dnia: Super chrupiące nuggetsy 137super prosty sposób zrobić super chrupiące nuggetsy. Czas : 15 minut plus marynowanie Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Przepis pochodzi z serwisu Seriouseats.com Składniki: 500 g filetu z kurczaka 2 szklanki maślanki lub kefiru 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka cebuli w proszku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 szklanka mąki ½ szklanki oleju Przygotowanie: Krok 1 Filety(...)lodówki na noc. Nie marynuj mięsa dłużej niż 12 godzin. Krok 2 Do szerokiej misy wsyp szklankę mąki. Przekładaj kawałki mięsa z maślankowej marynaty do misy z mąką i dokładnie obtocz w niej kurczaka. Krok 3 Rozgrzej na patelni lub rondlu pół szklanki oleju (najlepiej słonecznikowego). Kiedy będzie gorący, wkładaj do niego kawałki mięsa. Smaż partiami. Mięso będzie gotowe
Niedzielny kucharz
SAŁATKA WARSTWOWA GYROS 175Składniki: kurczak gyros: - 800g piersi z kurczaka - 2-3 łyżki oleju (u mnie oliwa z wytłoczyn, bez posmaku) - 30g przyprawy gyros (użyłam z 'Kuchni Świata", bez zbędnych dodatków) Piersi umyć, osuszyć ręcznikiem kuchennym, pokroić na nieduże kawałki. W misce wymieszać oliwę z przyprawą gyros. Wrzucić do niej kawałki kurczaka i dokładnie przemieszać tak, by każdy kawałek był pokryty marynatą. Odstawić(...)duża papryka (ok. 300g, u mnie po połowie czerwona i żółta) - 150g kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej (ja dałam prawie 300g i uważam, że mogłoby być jej jeszcze więcej) Kurczaka wykładamy na rozgrzaną patelnię i obsmażamy ok. 10 minut, kilka razy mieszając w trakcie smażenia. Odstawiamy do przestudzenia. W czym czasie przygotowujemy sobie sos czosnkowy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez
Smaczne Zdrowe
Zapiekany filet z kolorowymi warzywami 146Kolorowe dania je się oczami - taki obiad zawsze smakuje lepiej:). 2 filety z kurczaka 1 mała cukinia 1 papryka 2 małe cebule marynata: 3 łyżki oleju, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Filet kroimy na spore kawałki. Mieszamy z olejem i przyprawami. Cukinię, cebulę i paprykę kroimy w cienkie plastry. 2. W małym naczyniu żaroodpornym układamy
Szefowa kuchni
Kofty drobiowe – przepyszne szaszłyki z mięsa mielonego 244caption id="attachment_9219" align="aligncenter" width="1200"] Kofty drobiowe – przepyszne szaszłyki z mięsa mielonego[/caption] Zobacz inne przepisy na grilla: Szaszłyki Z Kiełbasą, Kurczakiem I Warzywami Kiełbasa Na Grilla W Prostej, Aromatycznej Marynacie Biała Kiełbasa Na Grilla Grillowane Tosty Z Jajkiem Na Twardo Najlepsza Sałatka Ziemniaczana Do Grilla Szybka Sałatka Z Ogórkiem I Serem Feta (Na Grilla
e-PrzepisyKulinarne
Grillowany filet z kurczaka pod kurkami 160doprawiane odrobiną czosnku i grubo mielonym pieprzem. Mega prosto i mega smacznie Na 3 porcje ok. 400 gramów fileta z kurczaka 200 gramów kurek ok. 60 gramów masła 1 średnia cebula mały ząbek czosnku grubo mielony pieprz sól Marynata olej, sól, słodka papryka w proszku,odrobina czosnku granulowanego Zielona pietruszka lub szczypiorek do podania. Fileta z kurczaka dzielimy
Andzia Pichci
Grillowany filet z indyka w marynacie z sezamem 151uwielbiam mięso z indyka. Nie tylko świetnie smakuje ale ma też wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczne. Bezapelacyjnie wygrywa pod względem zdrowotnym z kurczakiem. Tym razem postanowiłem przygotować filet z indyka w marynacie, w której znajduje się sezam, sos sojowy, odrobinę chrzanu wasabi oraz pieprz i trawa cytrynowa. Do tego oczywiście miks sałat. Tak skomponowany obiad świetnie sprawdzi się
Programista w kuchni
"Smaczna kuchnia. Domowe wyroby" 207pieczenie oj tutaj kolorowe i bardzo apetyczne rolady do przygotowania w domu. Przechodzimy do mięs panierowanych i szaszłyków gdzie znajdziemy przepisy na kotlety, kawałki kurczaka, szaszłyki czy grillowany kebab, ostatnie są zalewy i marynaty, które na pewno wykorzystamy do zamarynowania mięs. Mamy tutaj marynaty do schabu, do drobiu, żeberek, steków, wołowiny czy kaczki. "Smaczna kuchnia. Domowe wyroby" to książka
kruche babeczki
Pieprz 234steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna dania z drobiu w jasnych sosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania z dziczyzny, marynaty do dziczyzny pieczona dziczyzna Warzywa zielona fasolka szparagowa, białe fasole, fasola „Jaś”, grzyby kalafior, duszone ogórki wszystkie rodzaje kapusty, pomidory
Pomysłowa kuchnia
Grillowany filet z indyka w marynacie z sezamem 197uwielbiam mięso z indyka. Nie tylko świetnie smakuje ale ma też wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczne. Bezapelacyjnie wygrywa pod względem zdrowotnym z kurczakiem. Tym razem postanowiłem przygotować filet z indyka w marynacie, w której znajduje się sezam, sos sojowy, odrobinę chrzanu wasabi oraz pieprz i trawa cytrynowa. Do tego oczywiście miks sałat. Tak skomponowany obiad świetnie sprawdzi się
Programista w kuchni
MAŚLANA BUŁKA Z KURCZAKIEM 191słodkiej 1 łyżeczka suszonej bazyli Sól i pieprz do smaku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę PRZYGOTOWANIE: Na samym początku przygotowuję mięso. Filet z kurczaka myję, osuszam recznikiem papierowym. W miseczce łączę składniki marynaty. Nacieram przygotowaną marynatą. Mięso przekładam do woreczka do pieczenia. Zamykam szczelnie. Woreczek z mięsem przekładam do foremki/keksówki. Foremkę napełniam zimną wodą
Gotowanie Patki
miodowe uda kurczaka z piekarnika... 216potraw w płynie 2 łyżeczki, udka kurczaka całe 4 duże, woda 1/2 szklanki wszystkie składniki oprócz wody dokładnie wymieszać i natrzeć dokładnie uda kurczaka, schować do lodówki na całą noc uda z marynatą przełożyć na blaszkę do pieczenia piec w 200 C bez przykrycia, grzanie góra/dół 40 minut, pod koniec pieczenia uda obrócić, polać wodą i na termoobiegu
W Mojej Kuchni Lubię
Udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 192Składniki : 4 udka Składniki na marynatę: 2 5 ml miodu 4 łyżki musztardy dujon i tyle samo francuskiej 4 łyżki octu winnego - u mnie ryżowy
Proste Potrawy
Pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym 348pieprz, sól Sposób przygotowania: musztardę, miód, sok z pomarańcza, kurkumę, curry, pieprz oraz szczyptę soli dokładnie razem wymieszać, dodać drobno posiekaną miętę. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w podłużne paski. Mięso obtoczyć w marynacie i pozostawić na około 2 godziny, a następnie nabić na drewniane patyczki i grillować na rozgrzanej patelni. Smacznego
Fit-amina
Kurczak z rozmarynem i cytryną 285pokroić na niewielkie kawałki. Włożyć do głębokiego naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Wymieszać ze szczyptą soli i rozmarynem. Podpiec w 200°C przez 30 minut. Zamarynowanego kurczaka obsmażyć z każdej strony na rozgrzanej patelni. Pozostałą marynatę wymieszać z miodem. Cytryny pokroić na ćwiartki, czosnek w poprzek na pół. Podudzia ułożyć na podpieczonych ziemniakach, polać marynatą, obłożyć cytryną, dołożyć czosnek. Temperaturę zmniejszyć
Pełny talerz
Testowanie produktów marki Prymat 2181.dipy serowy (do chipsów i nachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia gorczyca biała czosnek granulowany 6. Oraz: nuggetsy klasyczne nuggetsy pikantne Czyli przysłano wszystkiego
IMPRESJA SMAKU