marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:147/253)

Zraziki drobiowe nadziewane kuskusem 259

przekąska i zawsze jest to jakaś alternatywa dla zwykłych kotletów. Na pewno zaskoczycie smakoszy Waszej kuchni.Składniki:marynata:  ok. 4-5 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka  ziół prowansalskie, 1/2 cytryny, 1 łyżeczka  curry 1 pierś z kurczaka pół szklanki kuskus 4 łyżki serka śmietankowego sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej

pieprzny smaczek
Pomidorowy pęczak z kurczakiem i cebulą 357

zdaniem rodziny nieco zbyt pikantny, postępujcie więc ostrożnie z chilli :)Składniki:- 100 g (1 woreczek) ugotowanej kaszy pęczak- 1 pierś z kurczaka- 1 duża cebula (lub dwie małe)- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki- 2 łyżki oleju do smażenia Marynata: - płaska łyżeczka bazylii- płaska łyżeczka oregano- szczypta rozmarynu- szczypta soli - pół łyżeczki curry- 1/3 łyżeczki chilli (lub według uznania)- łyżeczka słodkiej

Kulinarne zapędy Kokosa
Domowy kebab z kurczaka 195

które trafiłam większość mówiła mi że mam pokroić kurczaka, posypać gotowcem przyprawowym i usmażyć. Ale to nie przypomina mi kebaba, ja chciałam inaczej, bardziej jak w tureckiej kebabowni. Oczywiście nie kupiłam olbrzymiego mięsa i nie opiekałam go, bo kto by to wszystko zjadł. Sama zrobiłam imitację mięsa na patyku, zrobiłam marynatę, zrobiłam mini rożen na którym opiekłam mięso. Na pewno(...)nieco w powietrzu. Przygotuj marynatę. Mieszaj jogurt i wszystkie przyprawy podane w przepisie. Nasmaruj szaszłyki marynatą za pomocą pędzla kuchennego. Wstaw mięso na min 30 minut do lodówki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st (z termoobiegiem, 220 st bez termoobiegu). Wstaw naczynie z kurczakiem i piecz mięso przez godzinę, co 15-20 minut przekręcaj nieco kurczaka jak na rożnie

nietylkopasta.pl
Makaron z kurczakiem w sosie szpinakowo - pomidorowym 272

makaronu- pół paczki (ok. 6 brykietów) mrożonego szpinaku- 2-3 ząbki czosnku - 2 pomidory- kulka mozarelli - 1 pierś z kurczaka- olej do smażenia - żółty ser do posypania - chilli, słodka papryka, bazylia, oregano, sól, pieprz, łyżka oleju (do marynaty) Pierwszym krokiem będzie zamarynowanie pokrojonego uprzednio w kostkę mięsa. Najlepiej zrobic to co najmniej dwie godziny przed przyrządzeniem, jednakże krótszy czas

Kulinarne zapędy Kokosa
Paprykowy kurczak z warzywami 130

pomidorki koktajlowe, bakłażana, czy brokuła. W każdej z wersji danie będzie równie smaczne. Paprykowy kurczak z warzywami Składniki: 6 nóżek lub udek z kurczaka papryka żółta papryka czerwona mała cukinia kilka igiełek świeżego rozmarynu łyżka miodu Marynata: 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 i 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego łyżeczka papryki ostrej 1/2 łyżeczki chilli lub pieprzu(...)łyżki octu balsamicznego pieprz sól Na początku nacinamy w kilku miejscach mięso. Następnie mieszamy przyprawy: paprykę słodką i ostrą, chilli, czosnek, kurkumę, ziele angielskie, pieprz i sól. Dokładnie obtaczamy kurczaka w przyprawach, dolewamy oliwę i ocet. Później dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy na minimum godzinę do lodówki (można zostawić na całą noc). W tym czasie usuwamy z papryk gniazda nasienne

PatiGotuje
Sałatka Mimoza 133

Czas Przygotowania : 20 min Czas Gotowania : 40 min Gotowe w : 3 h   Istnieje wiele sałatek warstwowych. Ponieważ zalegały mi puszki makreli w oleju (a nie

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Domowa wędlina z piersi z kurczaka, z suszonymi pomidorami i szpinakiem 103

Zdrowa, dietetyczna, domowa wędlina z piersi z kurczaka , z suszonymi pomidorami i szpinakiem, gotowana na parze. Wędlina szybka i łatwa do przygotowania. Piersi nadziewamy suszonymi pomidorami i listkami szpinaku z odrobiną tymianku, wiążemy sznurkiem wędliniarskim i wkładamy na 15 minut do marynaty zrobionej z przeciśniętych ząbków czosnku, soku z cytryny i oliwy z suszonych pomidorów. Pierś gotujemy około(...)minut na parze przy pomocy specjalnego sita do gotowania na parze lub zwykłego metalowego durszlaka. Domowa wędlina z piersi kurczaka jest świetna na kanapki, grzanki lub jako obiad z ulubioną sałatką. Składniki: (2-4 porcje) 2 pojedyncze piersi z kurczaka 10 pomidorów suszonych w oliwie garść świeżego szpinaku 6 gałązek świeżego tymianku (same listki – około 1 łyżki) 2 – 3 łyżki

Moja Delicja
Domowa wędlina z piersi z kurczaka, z suszonymi pomidorami i szpinakiem 239

Zdrowa, dietetyczna, domowa wędlina z piersi z kurczaka, z suszonymi pomidorami i szpinakiem, gotowana na parze. Wędlina szybka i łatwa do przygotowania. Piersi nadziewamy suszonymi pomidorami i listkami szpinaku z odrobiną tymianku, wiążemy sznurkiem wędliniarskim i wkładamy na 15 minut do marynaty zrobionej z przeciśniętych ząbków czosnku, soku z cytryny i oliwy z suszonych pomidorów. Pierś gotujemy około 15 minut(...)pojedyncze piersi z kurczaka 10 pomidorów suszonych w oliwie garść świeżego szpinaku 6 gałązek świeżego tymianku (same listki – około 1 łyżki) 2 – 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny szczypta soli morskiej, świeżo mielony pieprz   Przygotowanie: Pomidory suszone pokroić w mniejsze kawałki. Szpinak umyć, osuszyć. Przygotować marynatę: W miseczce wymieszać oliwę

Moja Delicja
Roladki z kurczaka do kanapek 78

tego możemy przygotować ją idealnie pod nasz smak 😉 Na blogu pokazałam Wam już przepisy na schab na kanapki oraz schab na kanapki w marynacie cytrynowo-cebulowej . Tym razem będzie troszkę inaczej - przygotowałam roladki z kurczaka. Roladki z kurczaka do kanapek - przepis Do przygotowania roladek będziesz potrzebować: 500g filetów z kurczaka, 2 jajka, 250g pieczarek, pęczek natki pietruszki, 2 łyżki bułki

Z notatnika dietetyka
Pieczone udka z kurczaka  345

osob :) dla mnie i mojego faceta wiec podam skladniki na 2 porcje a jezeli chcesz zrobic wiecej po prostu pomnoz ilosc skladnikow. SKLADNIKI: -2 cale udka z kurczaka -olej lub oliwa z oliwek -przyprawy sol, pieprz, majeranek, tymianek, ziola prowansalskie, rozmaryn, slodka czerwona papryka w proszku, czosnek granulowany( moze byc swiezy), suszona natka pietruszki, suszony koperek, ostra czerwona papryka(...)pluczemy i osuszamy . W miseczce mieszamy po 1 plaskiej lyzeczce przypraw z okolo 7-8 lyzkami oleju lub oliwy. Obtaczamy udka w przygotowanej marynacie i odstawiamy do lodowki na co najmniej 2 godziny (ja zazwyczaj przygotowuje kurczaka okolo 5-6 godzin przed pieczeniem).  Nastawiamy piekarnik na 180 stopni . Na blaszy z piekarnika rozwijamy folie, ukladamy na niej udka, przykrywamy

PychaDania
Pieczone udka z kurczaka+ film 122

ząbki czosnku przepis Obrany kawałek imbiru kroimy w drobną kosteczkę. Do dużej miski wlewamy olej, dodajemy przyprawę do kurczaka, pokrojony imbir oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość dokładnie mieszamy. Do miski z marynatą przekładamy umyte i osuszone udka i dokładnie obtaczamy je w marynacie, po czym wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Po tym czasie udka

Smakowite Dania
Miodowe skrzydełka 113

łyżeczek oleju rzepakowego 10 łyżeczek sosu sojowego sok z połowy cytryny 2 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Składniki na marynatę mieszamy dokładnie w dużym naczyniu za pomocą trzepaczki lub dużej łyżki. Gdy się połączą wrzucamy do niej umyte skrzydełka z kurczaka. Każdy kawałek drobiu musi być dobrze pokryty naszą zalewą w związku z czym najlepiej go kilka razu poobracać. Odstawiamy

Wielki apetyt
Chicken Ramen 169

ściętym bądź miękkim posiekany drobno szczypiorek opcjonalnie: pocięte w paseczki jedno nori opcjonalnie: kiełki fasoli mung Przygotowanie: Kurczak: 1. Kurczaka natrzeć solą, owinąć w folię spożywczą i zostawić na 2-3 godziny w lodówce, najlepiej jednak by leżał w solnej marynacie przez całą noc. Baza zupy: 1. Do garnuszka wlać wodę i gotować ją na dużym ogniu 2. dodać imbir

KreatywnePiny
Piersi z kurczaka wysuszone na wiór? Sprawdź, jak uzyskać soczyste mięso! 204

się z mięsem twardym i wysuszonym na wiór. Czy słusznie? Oczywiście, że nie! Wystarczy tylko pamiętać o kilku podstawowych zasadach, a kurczak zawsze będzie pyszny i soczysty. Zanim zaczniemy poddawać mięso obróbce termicznej, powinniśmy je potrzymać w marynacie – najlepiej całą noc. Dzięki temu przyprawy przenikną mięso, nadając mu wspaniały smak, ale nie tylko. Marynata sprawi, że skruszeje ono i będzie

CookMag
Sos algierski przepis 532

Przepis na szybki, domowy, pikantny sos algierski. Sos idealny do pieczonego kurczaka, burgerów, dań mięsnych, wędlin, na grilla, a także jako szybka marynata do mięs. Algierski to sos na zimno z wyczuwalnymi kawałkami składników. Przygotowuje się go bardzo szybko i jest zaraz gotowy do spożycia. Sos algierski doskonale sprawdza się sezonie grillowym, jak i przez cały rok. Świąteczne mięsa, pasztet

Dieta moja pasja
Ryżowy makaron z zielonymi warzywami w tajskim sosie z sezamem! 190

będą już miękkie, ale nadał lekko chrupiące. Dodajemy sezam, posiekaną dymkę i odcedzony na sicie makaron. Całość mieszamy. Dodatkowo możesz dodać jeszcze łyżkę marynaty w stylu tajskim. Jeśli tylko masz ochotę możesz dodać kawałki kurczaka i usmażyć z warzywami, bądź też pokrojone w kostkę tofu.  Pyszny obiad w zaledwie kilka chwil! Smacznego!  Wpis powstał we współpracy z marką

SMYKWKUCHNI
FIT OBIAD # ZDROWE ODŻYWIANIE CZĘŚĆ I 460

smaczny filet z kurczaka zamarynowany i ugrillowany podany z ryżem brązowym i surówką z kapusty ! :)  Na 2 porcje: filety z kurczaka 2 szt. ryż brązowy 1 torebka olej do posmarowania patelni Marynata: sos sojowy 1 i 1/2  łyżeczki sól nisko sodowa 1/2 łyżeczki czosnek 1 ząbek papryka słodka mielona 1 i 1/2 łyżki koperek suszony 1 łyżeczka pieprz

Kuchnia Paulettes
SKRZYDEŁKA KURCZAKA TAI - PAN 161

łyżeczka mięty 1/2 szkl.oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 90 dag.skrzydełek z kurczaka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W dużej misce mieszamy wszystkie składniki marynaty.Wkładamy skrzydełka kurczaka,przykrywamy i zostawiamy na noc .Skrzydełka możemy grillować polewając je marynatą podczas pieczenia lub zrobić tak jak ja, wkładając je wraz z marynatą do woreczka do pieczenia i piec w piekarniku do miękkości.Potem rozciąć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
pieczone uda kurczaka na termoobiegu... 178

przyprawa do kurczaka 2 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki przyprawę curry, do kurczaka, kucharka, pieprz mielony, przyprawę w płynie, olej rzepakowy wymieszać dokładnie marynatą natrzeć całe udka, włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki na 1 godzinę nagrzać piekarnik lub urządzenie do pieczenie /u mnie frytownica Philips

W Mojej Kuchni Lubię
Pałki curry z ryżem 239

Składniki: 1/2 kg pałek z kurczaka 3/4 szklanki ryżu 1 łyżeczka pasty curry 1 łyżeczka soli marynata: 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 łyżeczka przyprawy curry 1 … Czytaj dalej Pałki curry z ryżem

czarrna od kuchni
Rolada z piersi kurczaka do chleba 412

Polecam prostą domowa wędlinkę która może być na co dzień jak i na  święta. Składniki : 2 podwójne filety z kurczaka 300 gr mięsa mielonego 1 jajko musztarda ( nie musi być ) Marynata : olej / oliwa z oliwek majeranek, papryka słodka i ostra, kurkuma, sól i pieprz 1. Filety myjemy, wycieramy, delikatnie rozcinamy na szersze płaty i delikatnie rozbijamy, następnie wkładamy

Gotowanie...to proste !
Nuggetsy z kurczaka light - pieczone w maślankowej marynacie 210

Słynne nuggettsy w wersji light- bez dodatku tłuszczu, w panierce kukurydzianej i marynacie maślankowej. Są po prostu pyszne! Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 szklanka maślanki, 1 szklanka płatków kukurydzianych, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka. Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Płatki

Tradycyjna Kuchnia
Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą 171

piekarnika i zapominamy o nim a pyszne mięsko robi się samo :)   SKŁADNIKI:   70-80 dag schabu (można zastąpić szynką lub filetem z kurczaka albo indyka*) ulubiona przyprawa do wieprzowiny (u mnie wymieszana z Marynatą Staropolską ) olej do marynaty 1/2 papryki czerownej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 2 marchewki 1 cebula 25 dag pieczarek 3 łyżki Keczupu Kieleckiego

Kto ugości moich gości?
Domowa przyprawa Cajun 163

których potem będziemy się odwoływać. Dzisiaj zatem przyprawa cajun. Jest rewelacyjna i można ją nie tylko do burgerów stosować. Idealnie nadaje się jako marynata grillowa do wszelakiego mięsa. A nawet do ryb czy pieczonych kurczaków. To przyprawa amerykańskiego południa, obszaru Zatoki Meksykańskiej. W zasadzie cała Luizjana stoi na tej przyprawie. Bo właśnie nazwa przyprawy wzięła się od ludności Cajun zamieszkującej

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania