marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:130/253)

Szaszłyki z piersi kurczaka z ananasem 291

owoce plus mięso to polecam. Możemy również zrezygnować z grilla i upiec go w piekarniku. Szaszłyki z piersi kurczaka z ananasem   Składniki: duża pierś z kurczaka około 7 plastrów ananasa z puszki Marynata: pół szklanki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżeczki curry ½ łyżeczki kurkumy 1 łyżka sosu sojowego 1/4 łyżeczki pieprzy cayenne pieprz Przygotowanie

Mania Gotowania
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 389

pomidorow, paprika, czosnek, przyprawa do kurczaka z knorra, pieprz, troche oliwki I z ketchupem Ukladamy obrane lub nie ziemniaki w naczyniu zaroodpornym, na to udka z kurczaka, pieczarki ( baby)ok 100 gr, polewamy marynata Wkladamy do nagrzanego piekarnika 180 C na 30 min. Wyjmujemy I posypujemy serem feta, wkaladamy na dalsze 20-30 min. Smacznego

Smaki Edyty
Miodowo-tymiankowe udka z kurczaka 225

wymyślono- konserwowanie lub doprawianie miodem znane było już w prehistorycznych czasach. A do tego mój ukochany tymianek - po prostu pycha. Ułatwiłam sobie pracę piekąc razem z kurczakiem ziemniaki , które przy okazji nabierają smaku marynaty i pieczonego drobiu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Podróże kulinarne- kurczak po tajsku 189

czymś, z czym kompletnie sobie nie radzę..     Składniki na 4-5 porcji: Marynata: 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy ½ łyżeczki chili 1 limonka 1 łyżka sproszkowanego imbiru 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka ziaren kolendry 1 podwójny filet z kurczaka Sos: 2 cebule 300ml mleka kokosowego 3 papryki żółte lub czerwone 1 zielona papryka Dodatki: 2 łyżki(...)przez praskę czosnku, soku z limonki, roztłuczonej w moździerzu kolendry i pozostałych składników. Mięso kroimy w paski, rozprowadzamy na nim równomiernie marynatę i umieszczamy w lodówce na minimum godzinę. W woku podsmażamy cebulę na odrobinie oliwy, dodajemy kurczaka z przyprawami. Po chwili dodajemy papryki pokrojone w paski i wlewamy mleko kokosowe. Dusimy pod przykryciem aż papryka zmięknie. Potrawę podajemy

Wrzosowa Polana
Aromatyczne, grillowane szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami 200

Kielecką delikatesową stołową i sos sojowy. Doprawiamy solą, pieprzem. Składniki w misce bardzo dokładnie mieszamy, tak by równomiernie pokryły się marynatą. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie szaszłyki nadziewamy warstwowo: boczek, kurczak, cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula. Gotowe szaszłyki grillujemy przez około 10-15 minut. Miodowo-musztardowy sos a la tzatziki: Jogurt naturalny(...)Kielecką delikatesową stołową i sos sojowy. Doprawiamy solą, pieprzem. Składniki w misce bardzo dokładnie mieszamy, tak by równomiernie pokryły się marynatą. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie szaszłyki nadziewamy warstwowo: boczek, kurczak, cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula. Gotowe szaszłyki grillujemy przez około 10-15 minut. Miodowo-musztardowy sos a la tzatziki: Jogurt naturalny

Pogotujmy.pl
Pierś z kurczaka w musztardzie z sezamem. 123

kurczaka w musztardzie z sezamem. Super szybki i bezproblemowy pomysł na obiad ! Pyszna pierś z kurczaka w musztardzie z sezamem – każdy pokocha to danie ! Pierś z kurczaka wypełniona pełną paletą smaków a to dzięki pysznym dodatkom takim jak: cynamon , kardamon , czosnek , cebulka suszona, sezam , musztarda, ketchup oraz syrop klonowy. Powłoka przypraw daje mięsu cudowny smak, a kurczak jest delikatny(...)łyżka białego sezamu – 1 łyżka czarnego sezamu W miseczce łączymy musztardę, ketchup, syrop klonowy, sezam oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w plastry. Mięso wkładamy do marynaty i mieszamy. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy kawałki mięsa i polewamy olejem. Piekarnika nastawiamy

Zdrowy Styl Joanny
Pierś kurczaka w marynacie smażona z warzywami 106

ryżem Curry . Oczywiście możecie zjeść z tym, co Wam pasuje najbardziej Co potrzeba: 2 duże piersi z kurczaka, 200 g pokrojonej botwinki z malutkimi buraczkami, 1 zblanszowany brokuł, 2 duże cebule, 6 łyżek oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka soli Co potrzeba na marynatę: 3 łyżki(...)sosu sojowego jasnego, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 pełna łyżka oregano, 1 pełna łyżka czosnku niedźwiedziego, 1 łyżka oleju rzepakowego Wykonanie: Składniki na marynatę mieszamy w misce. Dodajemy pokrojone w cienkie plastry piersi kurczaka, mieszamy, odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie na większej i wysokiej patelni rozgrzewamy olej, smażymy krótko zamarynowaną pierś z kurczaka tak, żeby pozostała krucha

Bułka z Chlebem
Smażona pierś z kurczaka Sriracha 158

Przepis spodoba się dzieciom. Na razie kończymy z przepisami na śledzie . Temat mocno się wyczerpał w ostatnich tygodniach. Czas na mięso – pierś z kurczaka. Podamy je tym razem usmażone po wcześniejszej kąpieli w marynacie z sosu Sriracha. Smak was na pewno mile zaskoczy. To przepis dla tych, którzy z podejrzliwością podchodzą do asortymentu ze znanych barów właśnie z kurczakami

Kuchennyviral.pl
Kurczak zapiekany w sosie barbecue 202

zamarynowany nabierze intensywnego smaku. Nie potrzeba tu żadnych innych przypraw, no może odrobinę soli i pieprzu, sos barbecue wyśmienicie spełni zadanie najlepszej marynaty . Składniki na porcje dla  3 osób : 3 ćwiartki z kurczaka - małe (około 800g mięsa) sól, pieprz czarny Sos barbecue od Folwark - do zamarynowania mi ę sa i posmarowania w trakcie pieczenia 2 łyżki oleju - do smażenia

Grunt to przepis!
Skrzydełka w pikantnej marynacie 149

Pewnie już zauważyliście, że ja lubię nietypowe marynaty i łącze rożne smaki. Dziś przedstawiam Wam pikantną, ale bardzo smaczną marynatę do skrzydełek. Spróbujcie Składniki: – 1kg skrzydełek z kurczaka – 1 słodka nektarynka lub brzoskwinia – 1 łyżka cukru trzcinowego – 1 łyżka oleju sezamowego – 1 łyżka octu balsamicznego – 1/2 łyżki sosu rybnego – 1 łyżeczka czosnku granulowanego(...)brzoskwinię (musi być bardzo słodka) umyć, osuszyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do nektarynki dodać resztę składników (oprócz skrzydełek) i wszystko dokładnie wymieszać. Skrzydełka natrzeć dokładnie marynatą, przełożyć do szczelnie zamykanego naczynia i wstawić do lodówki na minimum 6 godzin. Następnie przełożyć skrzydełka do naczynia żaroodpornego ( w 1 rząd), przykryć papierem do pieczenia i piec w piekarniku

Smaki Armine
Skrzydełka z wolnowaru 337

jest wolnowar (slow cooker) pisałam już  tutaj . Moja dzisiejsza propozycja to skrzydełka z kurczaka pieczone w wolnowarze. Dzięki temu, że pieką się długo i w niskiej temperaturze, rewelacyjnie przechodzą marynatą aż do kości. Smakują naprawdę fantastycznie. Przygotowanie takich skrzydełek jest bardzo szybkie i proste, a reszta robi się sama :) Składniki: 10-12 skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki miodu

kuchnia doski
Ostry jogurtowy kurczak w tortillach 159

curry, ostra papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wkładamy do niego kawałki kurczaka i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie smażymy kurczaka na oliwie z oliwek. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty. Każdy placek tortilli smarujemy sosem czosnkowym (jogurt wymieszamy z majonezem i posiekanym czosnkiem). Układamy kawałki kurczaka, trochę sałaty lodowej, kawałki pomidora i czerwonej

VioletoweKucharzenie
Najlepsza szynka drobiowa 413

podczas pieczenia wędliny domowej. I tak wyszła… najlepsza szynka drobiowa.     Składniki na 2 szynki: - piersi drobiowe - ok.1,2 kg (wykroiłam z 2 dużych kurczaków) - sól morska - świeżo zmielony pieprz czarny Składniki marynaty: - 2 łyżki miodu - 2 łyżki musztardy Dijon - 2 łyżki musztardy ziarnistej - 2 łyżki powideł śliwkowych - 2 łyżki oliwy z pestek winogron - 2 łyżki sosu sojowego

mojewypiekiinietylko
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 171

Składniki: 6 podudzi z kurczaka 1 puszka pomidorów krojonych 2 małe cebule 2 ząbki czosnku ok. 20 szt. oliwek zielonych 4-5 plastrów cytryny 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2-3 łyżki oliwy 1 pęczek natki pietruszki 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili szczypta szafranu 1/2 łyżeczki kuminu mielonego 1/2 łyżeczki kurkumy sól, pieprz Marynata: 3 łyżki soku(...)cytryny z oliwą z oliwek i dodajemy przyprawy: kurkumę, kumin, kolendrę oraz drobno posiekane listki mięty. Całość mieszamy do połączenia składników. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i dokładnie obtaczamy w otrzymanej marynacie. Mięso zostawiamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Cebule i czosnek obieramy. Cebule

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 171

Składniki: 6 podudzi z kurczaka 1 puszka pomidorów krojonych 2 małe cebule 2 ząbki czosnku ok. 20 szt. oliwek zielonych 4-5 plastrów cytryny 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2-3 łyżki oliwy 1 pęczek natki pietruszki 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili szczypta szafranu 1/2 łyżeczki kuminu mielonego 1/2 łyżeczki kurkumy sól, pieprz Marynata: 3 łyżki soku(...)cytryny z oliwą z oliwek i dodajemy przyprawy: kurkumę, kumin, kolendrę oraz drobno posiekane listki mięty. Całość mieszamy do połączenia składników. Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i dokładnie obtaczamy w otrzymanej marynacie. Mięso zostawiamy w misce, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Cebule i czosnek obieramy. Cebule

Kuchnia MagdaLeny