marchewki - 4038 przepisów (strona:153/270)

Delikatna pasta z kurczaka 208

cayenne, dla fanów orientalnych smaków polecam świeżą kolendrę lub harissę- ile upodobań tyle wersji smakowych! :) Ja najbardziej lubię jej delikatną i klasyczną wersję, oto ona: * mięso- 200 g  * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * musztarda- 1 łyżeczka * cebula- 1 szt. * olej ryżowy- do smażenia * sól, pieprz- do smaku * szczypior- do posypania Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, a następnie wraz

Kraina Miodem Płynąca
Kilka pomysłów na... 176

było, zapomniałam, a po za tym, nie miałam czasu wstawić, tego co tygodniowego posta, nadrabiam dzisiaj, mam nadzieje, że będzie smacznie ;)   Naleśniki z pastą z białej fasoli i marchewki, z nerkowcami  ryż curry, z tuńczykiem, ananasem, rodzynkami i brokułem, posypane orzeszkami ziemnymi Nietypowe, ale powiem wam, że bardzo smaczne połączenie.  Naleśniki z farszem z czerwonej soczewicy (soczewica

More food, love and dreams
Gulasz z indyka w warzywach 169

Moja propozycja na pyszny obiad Zapraszam na gulasz Składniki - 60 dg piersi z indyka - 1 cebula - 1 marchewka - 1/2 szklanki groszku zielonego - przyprawa do potraw chińskich - kurkuma - pieprz - olej - 1 czubata łyżka mąki Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w dużą kostkę Dać na patelnię dodać  troszkę oleju smażyć  - Mięso pokroić w dużą kostkę dodać do cebuli obsmażyć

W królestwie smaków Beaty
Surówka dwudniowa 346

się ją z dnia na dzień. Smakuje wyśmienicie. Autorka proponuje bardziej urozmaicony skład i dwie wersje zalewy. Nam smakuje w najprostszej postaci. 1 główka kapusty średniej wielkości 2 spore marchewki 1 większa cebula Zalewa: 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki octu 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 2 łyżki musztardy 1 łyżka soli Kapustę poszatkować, cebulkę pokroić w drobną kostkę, marchew

Praktyczna pl
Liebster Blog Award razy cztery 156

kupić jakiś ładny, nowy komplet, bo stary zaczyna mnie powoli nudzić. 3. A skoro o zupie mowa... Klarowna czy krem? Z jakich warzyw najchętniej? Krem, zdecydowanie. Z dyni lub marchewki pojawiają się u mnie najczęściej, ale lubię też eksperymentować z nowymi smakami i połączeniami. 4. Przyznaj się do swojego kulinarnego grzechu. Po którym wcale nie prosisz o pokutę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Chińska surówka z kapusty 1952

dają bardzo delikatny smak, bez wyczuwalnego smaku octowego. Surówkę można jeść od razu po zrobieniu lub odczekać aż nieco zmięknie. Składniki: 1/2 główki średniej wielkości białej kapusty 3 średnie marchewki 3 - 4 ząbki czosnku  1/2 szklanki oleju rzepakowego 4 łyżki octu ryżowego, jabłkowego lub spirytusowego 4 łyżki cukru 1 łyżeczka soli  1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Przygotowanie: Kapustę

Kuchcik gotuje
Placki ziemniaczane z lubczykiem 198

średnich - 1 marchew - 1 jajko - 2 czubate łyżki mąki - 1 gałązkę lubczyku - szczypior z 1 cebuli - 1 ząbek czosnku - sól - pieprz - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Ziemniaki i marchewkę obrać zetrzeć na drobnej tarce  posolić odcisnąć  powstały sok do szklanki  - Dodać zmiażdżony czosnek posiekany lubczyk i  szczypior  z cebuli doprawić  solą pieprzem

W królestwie smaków Beaty
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 160

wieczorny jogging na plaży przy zachodzącym słońcu.   A oto część mojego zestawu wyjazdowego: cukinię, paprykę, kalarepę i ziemniaki (niewidoczne na zdjęciu) wrzuciłam na grilla. cytrynę - dodaję do wody marchewki - przegryzam miedzy posiłkami bób - wiadomo, gotuję i jem bez opamiętania :) kalafiora i batata - po prostu ugotuję pomidory - do kanapek owoce jako przekąska Dodatkowo ryż, makaron, kasza jaglana, chleb razowy, mnóstwo

Powiedz dietom nie
Risotto ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą - przepis 225

mieć dużo cierpliwości i powoli mieszać składniki aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ale ta cierpliwość się opłaca. Spróbujcie. Risotto ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą Składniki: warzywa na bulion: marchewka, pietruszka z natką, seler z natka, por, ziemniak ok. 1,5 litra wody przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz oliwa 1 cebula pół opakowania szpinaku 1 szklanka ryżu

Pyza i Surówka
Drugie urodziny Wrocławskiego Bazaru Smakoszy 167

wprowadzał  nas w zachwyt, serwując swoje niebanalne dania. Ucztę rozpoczęliśmy od lekkiej sałaty podanej w niezwykle oryginalny sposób, co możecie zaobserwować na zdjęciach. Nawet sama marchewka obtoczona w czarnym sezamie, smakowała lepiej niż niejedna marchew, którą jadłem w swoim życiu. Następnie wyruszyliśmy w kulinarną podróż na nadmorskie wybrzeża. Kolejnym daniem była kasza bulgur, przyrządzona z niezwykłą pieczołowitością, jeśli

Food Square
Miszmasz w cieście francuskim 212

Danie, które prezentuję jest naprawdę godne polecenia. Bałagan mięsno - warzywny w cieście francuskim.Bardzo smaczny i efektowny bałagan. Polecam nic trudnego, a efekt murowany. SKŁADNIKI 2 płaty ciasta francuskiego 5 marchewek 1 pietruszka 1 mały por 1 mała cukinia pół główki kapusty pekińskiej 3 ząbki czosnku 2 połówki piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka majeranek, pierz , sól, papryka słodka olej

W kuchennym oknie Ewy
Ziemniaczana zupa krem z szaszłykami 197

tradycji polskiej, zupa stała się pierwszym daniem obiadu. Ziemniaczana zupa krem z szaszłykami.   Składniki: - bulion drobiowy ok. 3 l - 8 ziemniaków - 1 duży batat (słodki ziemniak) - 2 marchewki - kawałek selera - por - 5 szalotek - 6 ząbków czosnku wędzonego - świeża ostra papryczka 1-2 - sól morska - pieprz czerwony - 1 łyżeczka mielonego cuminu - kilka suszonych prawdziwków - olej z pestek winogron Dodatkowo: - 250g

mojewypiekiinietylko
Domowa chińszczyzna - kurczak sojowy z makaronem ryżowym 269

Składniki: 50 dag piersi kurczaka 20 dag makaronu ryżowego 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 4 łodygi selera naciowego 2 marchewki 3 ząbki czosnku imbir świeży do smaku 2 cebule 4 liście kapusty pekińskiej 4 pieczarki 1 średnia cukinia oleju sezamowego sos sojowy (ciemny) sos ostrygowy papryka ostra papryka słodka Sposób wykonania: Piersi kurczaka umyć, pokroić w paski i wymieszać

Qchnia po prostu
Nem rán – WIETNAMSKIE SAJGONKI Z MIĘSEM, I WARZYWAMI 293

odcedzamy. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, moczymy ok. 20 minut, odcedzamy, drobno kroimy. Marchew ścieramy na grubszych oczkach, cebulę drobno siekamy. Mięso mielone mieszamy z ugotowanym i posiekanym makaronem, grzybami, marchewką, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Doprawiamy do smaku sosem sojowym , odrobiną soli, pieprzu, chili i cukrem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Papier ryżowy moczymy po ok. 6 sekund w ciepłej wodzie, układamy

Ostra na Słodko
Królik duszony z wędzoną papryką 114

wody. Gotowe mięso przełoży na talerz i trzymać w cieple. Garnek z sosem zdjąć z ogniem, dodać czekoladę i wymieszać. Nie gotować z czekoladą. Podałam z groszkiem i karmelizowaną marchewką. zastawa

królestwo garów