Ciekawy i prosty przepis na smaczne bułczane łódeczki :) Wykonanie banalne, a efekt? Sami zobaczcie! Składniki: 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 szklanka mleka 3 żółtka 1 ½ szklanki mąki Sól do smaku Olej do smażenia Wykonanie: Żółtka wymieszać ze śmietaną i rozprowadzić mlekiem. Wsypać mąkę, posolić i zmiksować. Rozgrzać olej w małym rondelku i moczyć chochelkę wazową w gorącym oleju aby się mocno rozgrzała. Następnie włożyć do ciasta dokładnie oblepić i zanurzyć również w gorącym oleju. Po chwili wyjąć, gdy... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com