marchewki - 4038 przepisów (strona:139/270)

Czysty, aromatyczny barszcz czerwony z fasolą 261

już pełny obiad. SKŁADNIKI 1,6l bulionu / rosołu / bulionu z kostki (2 kostki jarzynowe lub drobiowe) 400-450g buraków (1 duży burak lub 2 mniejsze) 1 mała marchewka, ok.150g 1 mała pietruszka, ok.150g 1 puszka białej fasoli 1 duży ząbek czosnku 8-10 łyżek koncentratu barszczu Krakus 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru 2 duże liście laurowe

Karo in the Kitchen
Fasolka po bretońsku 696

karłowy) 400 g dobrej cienkiej kiełbasy (u mnie Toruńska) 300 - 400 g dobrego chudego boczku wędzonego lub świeżego ze skórą (u mnie świeży) 2 duże dojrzałe pomidory 1 duża marchewka 1 duży ziemniak 2 łyżki koncentratu pomidorowego (u mnie Dawtona) 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżeczka cząbru 2 listki laurowe

Kuchcik gotuje
FOTODIETA - MOŻE WARTO SPRÓBOWAĆ? 156

mogli Ci zazdrościć ( żartuję ;) ), żeby byli z Ciebie dumni - żebyś Ty mógł/mogła być z siebie dumny/dumna!! Niedowiarkom można tym samym pokazać, że dieta to nie sama marchewka i sałata. Fotodieta zmniejsza szanse na dokładki. Już zrobiłaś/eś zdjęcie swojemu posiłkowi.. i znowu masz robić kolejne?? Może jednak się najadłaś/eś i wcale nie masz

Vroblewska-fitlife
Domowa vegeta śródziemnomorska – bez chemii 396

czerwonych papryk słodkich 2 duże zielone papryki 4 duże cebule zielone , części ,liści pora ( końcówki z jednego dużego ) 2 główki czosnku 3 sporej wielkości korzenie pietruszki 3 średniej wielkości marchewki pęczek oregano mały pęczek tymianku i rozmarynu 1 czubata łyżka soli Pomidory tniemy w ćwiartki i pozbawiamy komór z nasionami i galaretką . Osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do suszarki ( można

Ogrodnik w podróży
Fizoły 167

nowe smaki, nie zawsze oczywiste, ale jednak warte uwagi! Wersji fizołów jest sporo. Zawsze jednak podstawą jest fasola i śliwki. Wersja wegańska: Fasolę, śliwki, przesmażoną cebulę i dwie ugotowane marchewki lub korpiele (czyli brukiew) i gryzule (czyli rzepę) smażymy na dużym ogniu szybko i podlewamy 1 szklanką płynu (np. bulionu warzywnego). Przyprawy i grzyby pozostają bez zmian. Wersja wegetariańska

ladykitchen
Zupa krem z dyni i kalafiora / Pumpkin and cauliflower soup 180

smaku olej z dyni, uprażone na suchej patelni pestki (np. słonecznik, dynia i pinie), do podania Przygotowanie: W dużym garnku z odrobiną oleju podsmaż na średnim ogniu cebulę, selera, marchewkę, przez 5-7 minut. Dodaj imbir i czosnek, wymieszaj i smaż przez 2 minuty aż poczujesz jego aromat. Następnie dodaj bulion, dynię, kalafior, tymianek, kmin i dopraw całość solą

karmelowy
Naturalnie aromatyczna bulionetka warzywna bez chemii 369

której powinny unikać osoby odchudzające się, ponieważ jest kaloryczna i posiada wysoki indeks glikemiczny. Nasza bulionetka nie jej trudna w przygotowaniu, a dodatkowo jest zdrowsza niż sklepowe. Składniki: 6 marchewek 3 pietruszki 1 seler 1 por 5 ząbków czosnku 2 garście świeżego lubczyku 2 garście świeżego selera naciowego 14 kuleczek ziela angielskiego 250g soli 1,5 łyżeczki imbiru Przygotowanie: Umyj

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Wolnowar Russell Hobbs - wrażenia z użytkowania 418

tylko wolnopieczone mięsa. Idealnie sprawdzi się również jako narzędzie do przygotowania jednogarnkowego obiadu - gulaszu czy nawet zupy. Piekąc udka z kurczaka, włożyłam do wolnowaru również obrane ziemniaki i marchewki - wszystko się świetnie upiekło i przepięknie pachniało. Warzywa przygotowane w wolnowarze są jędrne, soczyste i dużo smaczniejsze niż te prosto z wody.  A co najważniejsze - moja praca sprowadziła się

Gotowanie i blogowanie
Słów parę o koktajlach w ogóle oraz przepis na koktajl owocowy z jarmużem 271

eksperymentowanie z innymi przyprawami, np. cynamonem, goździkami czy nawet chili lub pieprzem. Warto również wzbogacać koktajle o chociaż jeden dodatek warzywny. Może to być tytułowy jarmuż, ale również szpinak, marchewka, burak, seler naciowy, ogórek, pomidor, kapusta, brokuły czy dowolne kiełki. Tak naprawdę wszystko, co nadaje się do spożywania na surowo. 2. Płynna baza Oczywistym dodatkiem rozrzedzającym koktajle jest woda

Ratunku obiad
Zupa pomidorowa z pulpecikami z dorsza 167

specjalnie skomplikowane. Ugotujcie dzień wcześniej, bo po odgrzaniu jest jeszcze smaczniej :) Składniki: 500 g dorsza (bez ości i skóry) 1 mała sucha bułka 1/2 litra soku pomidorowego 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka niewielki kawałek selera (ilość zbliżona do ilości pietruszki) sól i pieprz do smaku natka pietruszki - do posypania przed podaniem mąka ziemniaczana do obtoczenia pulpetów 2-3 łyżki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Marchewka z fasolą 200

Składniki: 4 marchewki 2 garście fasolki szparagowej 1 ziemniak masło, sól, cukier Przygotowanie: Marchew i fasolkę umyć, marchew i ziemniaka obrać, a fasolkę pozbawić końcówek Marchew i ziemniaka pokroić w kostkę, a fasolkę podzielić na mniejsze kawałki Składniki wymieszać w garnku, zalać ciepłą wodą tak by były nie końca zanurzone, posolić i gotować po przykryciem do miękkości W trakcie gotowania

Proste Potrawy
Mielonka warzywna zamiast kostki do słoików na zimę 128

uzyskać oczekiwany smak potrawy bez spożywczych dodatków. Dlatego postanowiłam przygotować własną mieszankę warzywną, która podkreśli smak moich zup, sosów i innych dań na bazie wywarów. Składniki: 1 kg marchewki ½ kg selera 1 kg kapusty włoskiej 1 kg pietruszki 1 kg cebuli 1 kg kalarepki 1 kg soli Wykonanie: Warzywa umyć, obrać, pokroić, następnie zmielić przez maszynkę i wymieszać

Tradycyjna Kuchnia
Ogórki w zalewie musztardowej – ogórki kozackie 834

wody 1,5 szkl. cukru (ja dałam 1) 3 łyżki soli (polecam tą do ogórków) 1 szkl. octu 10% 6 sporych łyżek musztardy Do każdego słoika: kilka plasterków marchewki kilka ziarenek gorczycy, ziela angielskiego 1 listek laurowy Sposób przygotowania Ogórki myjemy, układamy do słoików. Większe tniemy w ćwiartki lub plastry. Zalewę zagotowujemy. Do słoików dodajemy przyprawy. Zalewamy zalewą. Pasteryzujemy

Mieszam w Garnku
Kotletoplacki z cukinią i marchewką 184

furorę w mojej kuchni (wciąż i niezmiennie przepisy nadganiam i na pewno batatowe przepisy się pojawią). Składniki na ok. 9 szt. 1 większa cukinia 1 mała cebula 3 większe marchewki 2 ząbki czosnku 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego  4 łyżki wody 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki dobrej jakości oleju + olej do posmarowania „kotletoplacków

gutfut
prosto z działki ,sok z całej marchewki 142

Wykonanie Umyć pęczek marchewki ,oraz jabłka i osuszyć. Ananasa obrać i pokroić na kawałki. Jabłka pokroić na cząstki ,wyrzucić tylko ogonek. Wycisnąć sok za pomocą wyciskarki,lub sokowirówki:)) Smacznego

w mojej kuchni