marchewka - 20163 przepisów (strona:904/1345)

Placki marchwiowe z kaszą gryczaną – Lubelski Kociołek IV 186

szklanki ugotowanej kaszy gryczanej (w przepisie była krakowska) 2 jajka 3 łyżki mąki (według mnie można pominąć ten składnik) gałka muszkatołowa, sól, pieprz olej do smażenia Do dzieła!!! Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do niej pestki dyni, jajka, kaszę i mąkę (opcjonalnie). Całość przyprawiamy do smaku, forujemy małe placuszki smażymy na rozgrzanym oleju

sierotka maRysia w kuchni
Schab pieczony w mleku 211

połowy zanurzone. Zamykamy naczynie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy aż mięso będzie miękkie Mięso można także przykryć pokrojonymi w kostkę lub plasterki ziemniakami i marchewką wtedy powstanie nam gotowe jednogarnkowe danie Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Wilgotne, orkiszowe ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym na Halloween i nie tylko (wegańskie) 194

porównaniu do zrobienia całego ciasta przez mojego kochanego, domowego cukiernika! :) Przepis na tortownicę o średnicy 21cm, +/- 14 kawałków, jeden (ok. 100g) 250kcal. Składniki na ciasto: - 3 szklanki startej marchewki - 2 szklanki mąki orkiszowej - 1 szklanka rodzynek - 1 szklanki orzechów włoskich - 0,5 szklanki oleju rzepakowego/kokosowego - 2 banany - 3 łyżki cynamonu - 2-3 łyżki ksylitolu - 2 łyżki masła orzechowego - 1 łyżeczka

Be Fit Be Strong
Dyniowe kluseczki 190

mną. Oczywiście, niepotrzebnie się tak stresowałam, bo wszyscy są naprawdę mili, i jakoś daję sobie radę. Na czym polega moja praca, póki co? W czwartek ulepiłam dwadzieścia cztery marcepanowe marchewki, zrobiłam krem serowo-maślany i obłożyłam nim całe mnóstwo marchewkowych ciast, a przez resztę dnia maczałam różne rzeczy w czekoladzie. Sami powiedzcie - czy może być jakakolwiek lepsza praca

Pożeraczka, czyli raz adobrze
GULASZ WOŁOWY - BAZA 182

SKŁADNIKI: 500 gram Mięsa Wołowego 250 gram Mieszanki Warzywnej Chińskiej ( Pędy fasoli, Marchewka,Papryka i Cebula Czerwona) 1 Litr Wody 3 Łyżki koncentratu Pomidorowego Pieprz, Sól, Czosnek, Koper Suszony Oliwa z Oliwek MARYNATA DO MIĘSA: 3 Łyżki Sosu Sojowego Ciemnego 1 Łyżka Sosy Sojowego Chilli 3 Łyżki Sosu Słodko-Kwaśnego  2 ząbki czosnku(drobno posiekane) Przyprawy: pół łyżeczki pieprzy

Gotowanie Patki
Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty 152

może powstaną pierożki z dynią? Zobaczcie jakie pierogowe przepisy znajdziecie na blogu: Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pierogi ze szpinakiem  z dipem z ricotty Składniki: na ciasto do pierogów: 2 szklanki

Moja smaczna kuchnia
Krem brokułowy z oliwą chilli 148

odrobinę tej zupy? Do przygotowania ok 4 porcji zupy potrzebujemy: – 500 g brokułów – 1 ziemniaka – 1 ząbek czosnku – ok 300 ml wody – 1 marchewkę – sól, pieprz – oliwę chilli Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki (odcinamy tylko koniec łodygi). Ziemniaka wraz marchwią obieramy i kroimy w drobną kostkę. Warzywa umieszczamy w garnku razem

Szybko Tanio Smacznie
Sum afrykański na warzywach 142

posiekanego kopru, szczypta czarnej ostrej papryki, świeżo zmielony pieprz, 2 listki laurowe. Po marynowaniu ryba trafiła na gorącą oliwę, po zrumienieniu z obu stron wylądowała z kolei na warzywach . Marchewkę i żółtą fasolę podgotowałem ok. 7 minut, po czym dorzuciłem do smażonej papryki na kolejne 183 sekundy. Na koniec świeża natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Ot to cały

Right Behind The Kitchen
Mielony inaczej 107

Turcji, o której pisałem wcześniej ) i jajkiem. Mięso smażyłem na patelni grillowej ale może być także inna patelnia z odrobiną oliwy na powierzchni. Do mielonego dodałem lekką surówkę. Starłem marchewkę, wrzuciłem szczypiorek, kukurydzę, całość posoliłem aby przede wszystkim marchew zmiękła. Na koniec kila łyżek jogurtu naturalnego oraz łyżeczka chrzanu dla wzmocnienia smaku surówki. Chrupiącą pitę wyciągnąłem z piekarnika

Right Behind The Kitchen
Vapiano - Warszawa 133

cebula, marchew, szczypior, sos pomidorowo - śmietanowy). Sporo mięsa, jednak znów sos pomidorowy poległ - blady, bez wyraźnego smaku. Druga pasta - granchi di fume - szyjki rakowe, cukinia, groszek cukrowy, marchewka, szczypiorek, sos homarowy. Dość fajnie dobrane składniki, a w szczególności groszek cukrowy, który przełamał delikatny smak pozostałych warzyw i sosu. Prosty deser na koniec - mascarpone ze świeżymi truskawkami

Right Behind The Kitchen
Ławica Czesia czyli muszle nadziewane aromatycznym mięsem 161

trzeba tylko troszkę poświęcić czasu na rozdrobnienie mięsa na małe kawałki. Mięso mięsem ale pora na obróbkę cieplną moich ulubionych składników sosu pomidorowego. Średnią kostkę selera i jedną średnią marchewką starłem na grubych oczkach na tarce. Z kolei dużą cebulę cukrową pokroiłem w kostkę (naprawdę słodziutka ;). Oczywiście całość podsmażyłem na oliwie do miękkości, następnie dodałem przecier pomidorowy

Right Behind The Kitchen
Żurek świąteczny wg kuchni staropolskiej 190

dniach zamieszać i odstawić na kolejny dzień / dwa. Żur W dużym garnku kładziemy 500 g białej kiełbasy (jeśli nie ma surowej, może być parzona), pokrojone dwie duże marchewki, dwa średnie korzenie pietruszki, tyle samo selera, 1 por, łyżeczkę ziaren pieprzu, 2 łyżki suszonych grzybów. Całość zalewamy ok. 1,5 l zimnej wody, wsypujemy łyżeczkę soli, przykrywamy, wstawiamy na ogień, doprowadzamy

Right Behind The Kitchen
Żołądki drobiowe w cieście z kalarepą i surówką 129

samej wodzie gotujemy do miękkości obraną i pokrojona na ok. 3 mm plastry kalarepę , którą także później studzimy. W tym czasie przygotowujemy prościutką surówkę. Siekamy na drobne pałeczki marchewkę i czerwoną cebulę oraz 2-3 plastry ugotowanej kalarepy. Surówka skończona. Robimy ciasto. W misce ubijamy jajko ze szczyptą soli, odrobiną suszonych, posiekanych płatków chilli lub po prostu z pieprzem, dosypujemy

Right Behind The Kitchen
Namiastka Wiednia dla smakoszy i kilka praktycznych wskazówek 136

podpowiada nam po polsku co wybrać... Tak, w Wiedniu pracuje wielu Polaków. Wybrane - genialny klasyk kuchni austriackiej - Tafelspitz - duszona wołowina podana z chrupiącymi placuszkami ziemniaczanymi, szpinakiem i tartą marchewką. Do tego dania podaje się rewelacyjny mus jabłkowo-chrzanowy i sos czosnkowy. Po tym oczywiście tort Sachera i ciastko duńskie - bajecznie dobre desery. Tak naprawdę autentyczny tort Sachera dostaniemy tylko

Right Behind The Kitchen
Mus z gęsich żołądków - czyli gęsina nie tylko na Św. Marcina 197

gotowania używamy szybkowaru, dzięki któremu przygotujemy twarde żołądki w dość krótkim czasie. Jeśli takowego nie posiadamy, czeka długie duszenie aż uzyskamy niemal rozpadające się gęsie żołądki. Cebulę i marchewkę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na złoty kolor na oleju rzepakowym. Po kilku minutach dorzucamy oczyszczone żołądki pokrojone na drobne kawałki oraz jedno jabłko, solimy i smażymy jeszcze

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania