marchewka - 20163 przepisów (strona:48/1345)

Surówka z czerwonej kapusty z sosem farmerskim 34

taki poziom ostrości jaki chciał. Polecam Wam ją sobie zrobić w domu, jeżeli lubicie pikantne klimaty. W ogóle tę dzisiejszą surówkę robiłam zupełnie bez pomyślunku, wrzucałam do miski odruchowo marchewki, cebulę i jabłka (których nie miałam w planie dodawać). Jakoś jabłka są dla mnie, prawie zawsze, najlepszym kompanem kapusty. Pokroiłam więc to i owo, obrałam i starłam tamto. Zrobiłam(...)gołąbkami, które zostały nam z sobotniego obiadu. I to też było bardzo smaczne połączenie. Łączcie z czym tam lubicie. Smacznego. Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 2 marchewki 1 duże jabłko 1 cebula sos farmerski: pół szklanki majonezu pół szklanki śmietany 12% pół szklanki maślanki 1 łyżka poszatkowanego koperku 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 1 łyżka poszatkowanego szczypiorku 1 ząbek

Kardamonovy
Surówka z pora, jabłka i orzechów włoskich 30

finalnie wyszła no naprawdę genialnie. Jak zrobicie ją raz, gwarantuję, że będziecie do niej wracać. Na początku w sumie chciałam ją zrobić w klasyczny sposób, bez orzechów i z marchewką. Ale otwierając szufladę z kuchennymi duperelami, zobaczyłam resztkę orzechów włoskich, które postanowiłam dorzucić do sałatki. I specjalnie zrezygnowałam z marchewki, żeby zupełnie odejść od tradycyjnego przepisu. Surówka z pora, jabłka(...)świeżo mielony pieprz. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Podobne przepisy: Surówka z ogórków, pora i jabłka Surówka z pora, marchewki i jabłka Surówka z pora i kukurydzy Surówka z pora Surówka z selera, marchewki i pora Surówka z pora, gruszki i marchewki Artykuł Surówka z pora, jabłka i orzechów włoskich pochodzi

Kardamonovy
Tradycyjne ogórki konserwowe 81

miłośnik przetworów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 kg ogórków gruntowych 1,5 L wody 1,5 łyżki soli 6 łyżek cukru 1 szklanka octu spirytusowego 10% 1 mała marchewka 4 baldachów kopru (po 1baldach na słoik) 1 mała cebula (po ćwiartce na słoik) 2 łyżeczki ziarna gorczycy (po pół łyżeczki na słoik) 4 liście laurowe (po 1 liściu(...)zmywarce. Następnie na dno każdego słoika wsypać: pół łyżeczki ziarenek gorczycy, 4 ziarna pieprzu , 3 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, ćwiartkę średniej cebuli i kilka plasterków marchewki. Ogórki należy wkładać do słoików pionowo, a na samej górze kilka może być na płasko i na samą górę położyć 1-2 kwiatostany kopru. Następnie trzeba przygotować zalewę. Do garnka należy wlać

ProstePesto.pl
Krem z kiszonych ogórków 107

gęstą konsystencję i robi się ją naprawdę bardzo prosto! Do przygotowania tego kremu z kiszonych ogórków potrzebujesz oczywiście dobrej jakości ogórków i nieco warzyw. W przepisie podałam 1-2 marchewki czy pietruszki, ale ich ilość uzależniona będzie od wielkości warzyw. Marchewka i pietruszka doskonale podkreślą ten pyszny smak, a ziemniaki dodatkowo nadadzą zupie gęstości i spowodują, że zupa stanie się(...)ziemniaków  z ciemnym piwem –  krem z kalafiora  z posypką z bułki tartej –  zupa krem z brokuła –  zupa krem z buraczków –  krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – Krem z pieczonych pomidorów i papryki – Krem z kalafiora z pistacjami – Krem z zielonych szparagów – Krem z pora z jabłkiem –  zupa taco

nietylkopasta.pl
Kasza bulgur z czerwonymi warzywami 70

kasza bulgur z warzywami Bulgur z warzywami to prosty i zdrowy przepis. Pełen energii i beta-karotenu, dzięki obecności czerwonych warzyw. Użyłam swoich ulubionych warzyw takich jak, bataty, bakłażany, marchewka. Dodałam również pomidorki, czerwoną fasolę i kaszę bulgur. Jest to danie inspirowane Bliskim Wschodem, które możesz zjeść z przyjaciółmi na diecie lub z rodzinką na obiad.  kasza bulgur(...)warzywami Składniki: - woreczek   kaszy bulgur Kupiec - jeden długi bakłażan - jeden słodki ziemniak (batat ) - jedna marchewka  - mięsisty i dojrzały pomidor - wędzona papryka - dwie łyżki fasoli czerwonej z puszki - pół łyżeczki pasty z chili - łyżka koncentratu pomidorowego - świeża pietruszka - świeży tymianek - olio evo - jedna łyżeczka kurkumy - 1 czerwona cebula - łyżka zielonego groszku z puszki lub mrożonego - sól i pieprz

Z Kuchni Do Kuchni
Zimne nóżki 68

roku . Wprowadziłam w nim niewielkie zmiany. Żeby przygotować tradycyjne zimne nóżki w galarecie potrzebujesz zaledwie kilku niedrogich składników. Są to  nóżki wieprzowe i ewentualnie golonka wieprzowa, marchewka, cebula, pietruszka, seler oraz trochę przypraw. Jeśli masz taką możliwość, poproś w sklepie, aby przecięli nóżki wieprzowe wzdłuż  na pół.  Sprawdzony przepis na zimne nóżki z golonki i nóżek wieprzowych(...)wieprzowa z nóżek i golonki  3 nóżki wieprzowe, około 1,5 kg 50 dag chudej wieprzowiny  1 średnia golonka wieprzowa o wadze około 1 kg, 2 średnie marchewki, pół małego selera, około 80-100 g 4 duże ząbki czosnku  1 duża cebula, opalona nad gazem lub na suchej patelni 1 pietruszka 2-3 małe liście laurowe

Cztery Fajery
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu 82

groszkiem konserwowym. Warzywa na sałatkę jarzynową nie powinny być rozgotowane, dlatego zawsze wyjmuję je wcześniej, zaraz po tym jak stracą surowość.   Najlepsza sałatka jajeczna z majonezem, marchewką, jabłkiem i zielonym groszkiem.   Sałatka jarzynowa z warzywami z rosołu 8 jajek ugotowanych na twardo, 1 mała pietruszka podgotowana w rosole, 2 średnie marchewki podgotowane w rosole, 1 duże Jabłko(...)smakuje znacznie lepiej, jeśli warzywa podgotujesz w rosole tylko do chwili, aż stracą surowość. W zależności od wielkości warzyw zajmuje to około 30-60 minut. Zbyt długo gotowane jarzyny: marchewka i pietruszka tracą swój smak i konsystencję. My przygotowujemy sałatkę jarzynową bez ziemniaków, ale jeśli chcesz to możesz dodać 2 małe ugotowane w łupinkach, na następnie obrane i pokrojone

Cztery Fajery
Sałatka z kuskusem i szynką 66

Łatwa w przygotowaniu sałatka z kuskusem i szynką. Sprawdzony przepis na pyszną i prostą sałatkę z groszkiem, rzodkiewką i kuskusem perłowym. W sałatce znajdziesz także cebulę, szczypiorek, marchewkę i jabłko. Sałatka z kuskusem i szynką to prawdziwy skład witamin. Śmiało ją można nazwać sałatką wiosenną. Aby wzbogacić sałatkę i zrobić jeszcze bardziej wiosenną, można zamienić korniszony na świeżego ogórka(...)przepis 🙂 Sałatka z kuskusem i szynką przepis kuskus perłowy 0,5 szklanki szynka 150 g rzodkiewka 1 pęczek cebula dymka 1 pęczek czerwona cebula 2 sztuki korniszony 3 sztuki marchewka z groszkiem 1 słoik  jabłko 1 sztuka  majonez 2 - 3 łyżki sól i pieprz do smaku Sos: serek kremowy 100 g śmietana kwaśna 18 % 100 g czosnek

Dieta moja pasja
Zapiekanka z ziemniaków i kurczaka 69

ziemniaków i kurczaka to jednogarnkowe, rozgrzewające i bardzo sycące danie. Skomponowałam ją z warzyw, na które jest sezon właśnie zimą. Jest tutaj czosnek i cebula, a także.. kolorowe marchewki. Bo w zimie też można jeść różnorodnie i kolorowo! W tym tygodniu chcę Wam przedstawić nieco więcej przepisów z ziemniakami w roli głównej. Jest to warzywo, na które sezon trwa(...)wiór Dlatego trzeba znaleźć złoty środek. Drobno pokrojone ziemniaki i odpowiedni czas pieczenia będą tutaj kluczem do udanej zapiekanki. W mojej zapiekance oprócz ziemniaków znajdują się też kolorowe marchewki. Bardzo lubię sięgać po marchew fioletową czy białą, uważam że są nadal mocno niedocenionymi odmianami marchwi w kuchni. Ich dodatek do zapiekanki sprawia, że nabiera ona więcej “odcieni” smaku

Wiszniówka
Kolorowe łazanki 78

Łazanki z kapustą to danie, które miło wspominam z dzieciństwa. Chcę Wam dziś zaproponować przepis na łazanki w wersji zdrowszej i bardziej kolorowej: z czerwoną kapustą, marchewką i jarmużem. Łazanki to danie, które kojarzy nam się z tradycyjną kuchnią polską. Faktycznie, w staropolskich książkach kucharskich łazanki są obowiązkową pozycją na liście przepisów. Jednak danie to oryginalnie nie pochodzi wcale(...)należne miejsce w naszej zimowej kuchni. Więcej o dobroczynnych właściwościach jarmużu pisałam przy okazji przepisu na koktajl z jarmużu. Do łazanek oprócz jarmużu i czerwonej kapusty dodałam także marchewkę, którą warto jeść zimą, bo dobrze przechowana od jesieni świetnie smakuje na świeżo. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jakie jeszcze warzywa i owoce warto jeść w styczniu, zajrzyj do mojego artykułu . KOLOROWE

Wiszniówka
Imprezowe roladki z szynki dojrzewającej w trzech wersjach 106

Sylwestra. Po taką roladkę u mnie sięga każdy. Smakują wybornie same, jak i w towarzystwie domowych sosów, np. czosnkowego. Roladki przygotowuję w trzech wersjach: WERSJA 1 z pieczonymi marchewkami, papryką i sałatą WERSJA 2 z miodową pietruszką, papryką i sałatą WERSJA 3 z jajkiem, kiszonym ogórkiem i sałatą Każda wersja jest równie pyszna. Polecam!  Składniki: 3 większe marchewki(...)Pieczone&Wędzone pieprz i sól do smaku 2 małe pomarańczowe lub żółte papryczki kilka listków sałaty Baby Leaf posiekany szczypiorek 2 małe kiszone ogórki Przygotowanie: Najpierw pieczemy warzywa. Marchewki i pietruszki obieramy i kroimy na 4 części (na długość). Do miski wlewamy oliwę z oliwek, miód (ja miałam stały, więc go wcześniej podgrzałam do rozpuszczenia), doprawiamy całość 2 szczyptami

Słodkie okruszki
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki 74

kiedyś zrobić takie prawdziwe wołowe rolady i opublikować je u siebie. Kluski już mam. Sałatka z modrej też już się pojawiła. Dobra, do rzeczy. Surówka z czerwonej kapusty i marchewki nie jest niczym skomplikowanym. Dwie ważne sprawy: polecam porządnie wygnieść kapustę, sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień. To chyba tyle. Z proporcjami możecie się bawić. Ja specjalnie chciałam dowalić dużo(...)marchewki, już dawno mnie to korciło. Wyszło super. Zjedliśmy ją z pulpetami w sosie pomidorowym i ciemnym ryżem. Reszta zostanie zaraz wchłonięta z tortillami z kurczakiem, jakie mamy dziś na kolację. Jutro na Facebooku może w końcu opublikuję post wakacyjny. Nie potrafię się od miesiąca zmobilizować, a chciałabym polecić Wam parę miejscówek na całkiem zacne jedzenie na Podlasiu. O Kaszubach

Kardamonovy
Kimchi – kiszonka po koreańsku 94

istnieje około 200 wariantów tej potrawy . Według archeologów, pierwszym poddanym fermentacji warzywem był ogórek , którego dziś raczej się do kimchi nie dodaje. Popularnym dodatkiem są za to rzepa i marchewka. A z wielu gatunków kapusty, kisi się najczęściej pekińską, którą wyhodowano po raz pierwszy w centralnych Chinach na początku XV wieku. Możesz więc spokojnie eksperymentować ze składnikami. A oto mój(...)prosta do przygotowania. Kategoria Kiszonki Kuchnia Koreańska Czas przygotowania 45 minutes Czas gotowania 5 minutes Porcje 8 słoików Autor Sergiusz Pinkwart Składniki Składniki warzywne: 2 kapusty pekińskie 2 duże marchewki 1 cebula dymka 10 łyżek soli Pasta do kiszenia: 1 szkl. wody 3 łyżki mąki ryżowej 1 łyżka cukru 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka

smakowitehistorie.com