Miłosny Przekładaniec, a więc ciasto idealnie pasujące do zbliżającego się Dnia Zakochanych czyli Walentynek :) Przepis ten pojawił się wcześniej w serwisie Trendy Kosmetyczne, który prowadzony jest przez Malinę - Malinko, pozdrawiam Cię najserdeczniej :)To ciasto dedykuję mojemu ukochanemu mężowi, który w Walentynki obchodzi urodziny :)Przygotowanie tego ciasta może wydać się pracochłonne, ponieważ trzeba upiec kilka placków, ale robi
Codzienna kuchnia niecodziennaPoniższy przepis pierwotnie ukazał się na stronie serwisu Trendy Kosmetyczne, którego gospodynią jest Malina i którą pozdrawiam serdecznie :)Dzisiaj zaproszę Was na coś lekkiego i orzeźwiającego. Czasem coś słodkiego by się zjadło, ale na przykład dieta ogranicza ;) wtedy na pomoc przychodzą wszelkiego rodzaju galaretki i pianki jogurtowe. Przepis podsunęła mi szwagierka - w ramach odchudzania :)))Kolory
Codzienna kuchnia niecodziennaziemniakami.Smacznego!p.s. jeśli nie macie pod ręką sambal oelek to przyprawcie mięso ostrą sproszkowaną papryką :) też będzie pyszne :)Przepis pierwotnie zamieściłam w serwisie Trendy Kosmetyczne, który prowadzi Malina i którą jak zawsze serdecznie pozdrawiam
Codzienna kuchnia niecodziennawody :) Choć o tej porze roku trudno jest kupić dobre ziemniaki :/Smacznego!p.s. powyższy przepis ukazał się wcześniej na stronie serwisu Trendy Kosmetyczne, prowadzonego przez Malinę
Codzienna kuchnia niecodziennaodrobinę na zimny talerz i przechylamy go lekko. Polewa błyskawicznie się schłodzi o zobaczymy jak bardzo zgęstniała.Smacznego!Ten przepis został opublikowany jakiś czas temu w prowadzonym przez Malinę serwisie Trendy Kosmetyczne.p.s. ciasto raczej nie wychodzi z budyniu innego niż czekoladowy lub ewentualnie czekoladowy z toffi lub krówką
Codzienna kuchnia niecodziennaczyli Anessca Nesca.Serdecznie gratuluję dziewczynom, zaraz napiszę do każdej z Was maila z prośbą o przesłanie danych do wysyłki oraz rozmiaru.Dzisiaj odebrałam urodzinową niespodziankę, która wysłała do mnie Malina :) Byłam naprawdę zaskoczona, to niesamowicie miłe i wzruszające :) Tym bardziej, że w paczuszce oprócz kartki z życzeniami znalazłam coś, co okazało się trafione w dziesiątkę
Codzienna kuchnia niecodziennapowoli dodawać budyń, cały czas miksując. Na koniec wlewać powoli olej i wszystko dokładnie wymieszać. Piankę wyłożyć na wystudzony kruchy spód. Dodatkowo: 500 g jeżyn (idealnie sprawdzą się również maliny, jagody czy porzeczki) 1 łyżka cukru pudru Jeżyny wyłożyć równomiernie na piankę, a następnie zetrzeć na nie równomiernie pozostałą część kruchego ciasta. Piec 30-40 minut w 180 °C, wystudzić
Food Squarewody lub dowolnego mleka roślinnego 4 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej) 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy dowolne owoce do przybrania (np. melon, borówki, porzeczki, jeżyny, maliny, truskawki) Przygotowanie: Mleko, wodę, miód i nasiona chia dokładnie połączyć, mieszając wszystko razem za pomocą trzepaczki, a następnie przelać do 4 szklanek i wstawić na 3h lub całą noc do lodówki. Gotowy
Food Squareszklanki mąki pełnoziarnistej) szczypta soli 1/2 kostki zimnego masła 1/2 szklanki cukru brązowego+ 2 łyżki do owoców 4 łyżki płatków owsianych 6 jabłek 1 szklanka borówek lub malin 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka soku z cytryny lody waniliowe do podania (opcjonalnie) Przygotowanie: Mąkę, sól, cukier i płatki owsiane zagniatamy z masłem pokrojonym w drobną kostkę aby powstała kruszonka
Smakowity Blog Kulinarnyposmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w 180 st. C. 30 minut. Ostudzić. Posypać cukrem perłowym. Smacznego! Jeśli nie macie rabarbaru - taka tarta sprawdzi się z każdymi owocami - śliwkami, malinami, jabłkami, morelami... Z czym tylko chcecie. Na wierzchu zamiast kratki może być kruszonka albo beza. Taka tarta, gdzie mamy praktycznie tylko kruche ciasto i owoce, doskonale uwydatnia ich smak
Pożeraczka, czyli raz adobrzewyszedł pyszny! Idąc do sklepu wiedziałam jedno - muszą w deserze być bezy, a do tego coś kwaśnego, dla kontrastu. Myślałam o tradycyjnym lemon curd, z dodatkiem jagód, albo może malin... Kiedy jednak weszłam do sklepu, zobaczyłam limonki, i od razu wiedziałam, że to jest to . Dawno nie było u mnie tych zielonych cytrusów, a przecież są takie pyszne! Delikatniejsze
Pożeraczka, czyli raz adobrzecudo smakuje? Cóż, troszkę jak jagody, odrobinę jak rodzynki. Smaczne, ale nie jestem pewna, czy warte swojej ceny. Swego czasu kupowałam płatki śniadaniowe z suszonymi truskawkami, wiśniami i malinami - gdybym gdzieś dostała taką mieszankę, bez płatków, nie zastanawiałabym się ani chwili - kwaskowe owoce smakowały naprawdę wyśmienicie. Jagody nieco mnie rozczarowały... Co nie znaczy, że nie są smaczne. Jak dla mnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzedodatkowo usztywnione żelatyną, żeby trzymało fason. Dodatek wanilii będzie idealny. Co dalej...? Trzeba przecież dodać jakąś wyraźną smakową nutę. W końcu pomyślałam, że przygotuję warstwę malinową. W sklepie jednak malin nie mieli... Zamiast tego nabyłam mrożoną mieszankę jeżyn, jagód i żurawiny, i przygotowałam mus, oczywiście usztywniony żelatyną. Sprawdził się na medal - ciasto było idealnie słodkie, nie nudne. Pycha! Pozostała rzecz
Pożeraczka, czyli raz adobrzekorzystam z każdej słonecznej minuty spacerując z Ptysią po parku, śmieję się do siebie, bo nagle otuliło mnie ciepło. Chcę już słodkich truskawek, kwaśnego rabarbaru, soczystych wiśni i dojrzałych malin. W kąt rzucę przepisy na ciężkie ciasta, w zamian sięgając po delikatne, puszyste desery. O tak! Póki co jednak - zadośćuczynienie. Przyznałam się już, że zapomniałam o Dniu Czekolady... Wstyd
Pożeraczka, czyli raz adobrzetrochę i potrzebuję poczuć się lepiej. W związku z tym możliwe, że będę nieco mniej piekła - słodkości jakoś nie idą w parze z gubieniem wagi... Póki co jednak mam maliny, truskawki i rabarbar, więc coś z tego z pewnością zmieni się niedługo w pyszne ciacho
Pożeraczka, czyli raz adobrze