maliny - 13477 przepisów (strona:562/899)

Ciasto biedronka 302

Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem śmietankowo-owocowy: 600ml śmietanki kremówki 30-36% 400g owoców typu jagody, maliny, porzeczki, truskawki, wiśnie itp. (u mnie jagody i porzeczki) – mogą być mrożone owoce pół szklanki cukru 4 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 400ml gorącej wody pół

Blog z Apetytem
Produkty nawadniające organizm 110

wody cukinia 95% wody rzodkiewki 94% wody arbuz – 93%wody truskawki 92% wody szpinak 91% wody grejpfruty 91% wody brokuły 91% wody kalafior 91% wody melon 90% wody maliny 97% wody brzoskwinie 87% wody ananas 87 %wody pomarańcze 87 % wody Artykuł Produkty nawadniające organizm pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Czekoladowy torcik – mus z awokado – bez jajek, bez mąki i bez cukru 145

szklanki syropu daktylowego, z agawy, melasy albo miodu 1 łyżeczka kawy zbożowej Inki klasycznej, bezglutenowej lub smakowej 4 lekko czubate łyżki gorzkiego kakao lub karobu owoce leśne (truskawki, maliny, borówki, porzeczki) lub bakalie do dekoracji Spód do ciasta: 1 szklanka suszonych daktyli namoczonych na noc 1 i 1/2 szklanki orzechów nerkowca namoczonych na noc 1/2 szklanki wiórków kokosowych Spód: Nerkowce

Poezja smaku
"Antybiotyki z apteki Pana Boga" Zbigniew T. Nowak 120

radzą nadzieja jest właśnie  w naturze.  Babka lancetowata, bez czarny, czosnek pospolity, cebula jadalna, chrzan pospolity, dziewanna, goździkowiec korzenny, jeżówka purpurowa, lebiodka pospolita, lipa drobnolistna, macierzanka piaskowa, malina właściwa, miód pszczeli, nagietek lekarski, olejek z drzewa herbacianego, propolis, sosna pospolita, szałwia lekarska i tymianek pospolity to zioła, które są dla nas dużym wsparciem w wielu dolegliwościach. Dzięki

kruche babeczki
Czekoladowa owsianka z cukinią 205

pewno nie pożałujecie Czekoladowa owsianka z cukinią Przepis na jedną porcję 50 g płatków owsianych 100 g cukinii 30 g twarogu łyżka gorzkiego kakao ulubione owoce, np. borówki, maliny kostka gorzkiej czekolady łyżka orzechów nerkowca (9 g) Cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do rondelka wlej ok. 150 ml wody. Gotuj na wolnym ogniu. Gdy woda

365 dni dookoła kuchni
Orzechowy pudding chia z borówkami 124

nasionami chia, ale na zdjęciu nie za bardzo coś te płatki widać, więc jednak nazwałam to pudingiem chia :) Borówki można zastąpić innymi owocami, świetnie na pewno sprawdzą się maliny i oczywiście banan. Masło orzechowe i banan to w końcu połączenie doskonałe i teraz zaczynam żałować, że go nie dodałam ;) Składniki: 3 płaskie łyżki nasion chia 4 łyżki płatków owsianych szklanka

Healthy food explorer
Torcik malinowy 104

Delikatny biszkopt przełożony słodkim serkiem homogenizowanym i bitą śmietaną, przełamany kwaskowatym dżemem porzeczkowym i malinami

Z Hrabiną w kuchni
Szaszłyki owocowe 134

Składniki (na 7 sztuk) - 3 plastry arbuza (ok. 231 g), - 2 nektarynki (ok. 286 g), - 14 winogron (ok. 183 g), - pół szklanki borówek (ok. 60 g), - pół szklanki malin (ok. 60 g). Sposób przygotowania 1. Wydrążamy „kuleczki” z arbuza i nektarynki. 2. Nabijamy owoce na patyczki. Szaszłyki owocowe są bogate w: - antyoksydanty, które działają przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednego szaszłyka: Porcja

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Panna cotta 195

Składniki 250 ml śmietanki min. 30% 250 ml mleka 3 łyżki cukru połowa laski wanilii 3 łyżeczki żelatyny szklanka truskawek + łyżeczka cukru pudru (mogą być inne kwaśne owoce, np. maliny, porzeczki, jagody, agrest itp.) Czas przygotowania: 15 minut + kilka godzin chłodzenia Liczba porcji: 4 Przygotowanie Mleko i śmietankę wlewamy do rondelka. Dodajemy cukier i laskę wanilii i wszystko razem podgrzewamy

Analiza Smaku
Koktajle owocowe – jak dużo o nich wiesz? 101

przywracają skórze jędrność i elastyczność, a dodanie do koktajlu cytryny pomoże rozświetlić cerę po męczącej zimie. Nie można też zapomnieć o antyoksydantach, które znajdują się na przykład w truskawkach, malinach i jabłkach. Chronią one nasze komórki, spowalniając procesy starzenia. Zatem regularnie pite i odpowiednio skomponowane koktajle owocowe pomogą zregenerować zmęczoną skórę i przywrócić jej młodzieńczy blask. Szczupła sylwetka Koktajle owocowe

Okiem Blondynki by McBlondi
Drożdżowe jagodzianki z kruszonką 148

Posypane kruszonką jagodzianki wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut i pieczemy w temperaturze 170 stopni. Drożdżowe jagodzianki z kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Deser z malinami, serkiem i kruszonką Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Gnocchi w sosie grzybowym – przepis Artykuł Drożdżowe jagodzianki z kruszonką pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Czekoladowy pudding jaglany z czereśniami 131

Połączenie czekolady i owoców? Czemu nie? W końcu to nie może się nie udać, zwłaszcza latem, kiedy królują truskawki, maliny, jagody i moje ulubione soczyste czereśnie. Dlatego mam dla Was kolejną zdrowszą wersję deseru – tym razem mocno czekoladowy pudding jaglany z czereśniami. Naturalnie słodki, idealnie kremowy i aksamitny. Co więcej, czekoladowy pudding jaglany jest na tyle treściwy i sycący

Fitsweet.me
kasza manna z jagodami... 145

jagód, zagotować do lekkiego zagęszczenia. Wlać na kaszki manny, posypać świeżymi jagodami, wystudzić i zajadać - smaki z dzieciństwa z wakacji u babci to właśnie taka kaszka manna z jagodami, malinami, wiśniami, najlepszy deser na lato..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowe doniczki z borówkami 192

kremowego wnętrza, poprzez strzelające sokiem, jędrne borówki, aż po chrupiące kawałeczki ciastek. Takie doniczki możecie wypełnić także nadzieniami według własnych upodobań, ważne, aby były na zimno...krem budyniowy i maliny? Wanilia z truskawkami? A może biała czekolada z jagodami leśnymi lub kakao z wiśniami? Wybór i dobór smaków zależy od Was! To prawdziwa, słodka uczta pełna czekolady! Wspaniale zanurzać się

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Płatki ryżowe – przepis 114

krowiego. PRZEPIS NA P ŁATKI RYŻOWE Składniki na p łatki ryżowe: 1,5 szkl mleka 10 łyżek płatków ryżowych 2 łyżki chia 1 łyżka syropu klonowego ulubione owoce np maliny Jak zrobić p łatki ryżowe: Mleko zagotowujemy, wrzucamy płatki i gotujemy 2-3 minutki. Przykrywamy przykrywką, wyłączamy grzanie. Po 5 minutach dodajemy syrop klonowy i chia, mieszamy. Zostawiamy na kolejne

Dorota Smakuje