Rolada biszkoptowa na Święta Bożego Narodzenia. 167wystygnięcia. Masa: - 330 ml Oryginalny Sok ZIMA (jabłko- cynamon-goździki) lub Oryginalny Sok ZIMA (jabłko -imbir) - 2 galaretki cytrynowe - 250 ml serka mascarpone - 200 g zamrożonych czerwonych porzeczek, malin, jeżyn lub jagód Galaretki rozpuść w 100 ml wrzątku, dodaj sok i całość wymieszaj. Gdy masa wystygnie dodaj serek mascarpone i całość zmiksuj blenderem. Dodaj zamrożone owoce i masę mieszaj
SMYKWKUCHNI
Sposoby na tanie zdrowie 247lepiej zapobiegać, niż leczyć wiadomo od dawna. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym warto zaopatrzyć się w naturalne wspomagacze odporności takie jak cytrusy, imbir, miód czy ekstrakt z malin i aceroli. Regularne stosowanie tych środków może zminimalizować ryzyko wystąpienia infekcji. Jednak nie każdemu taka naturalna kuracja pomoże. Należy pamiętać, że powinniśmy łączyć ją z dietą, bogatą w najpotrzebniejsze witaminy i minerały
Słodkie okruszki
Kakaowo-pomarańczowy budyń z kaszy jaglanej 214kaszy jaglanej (Intenson) 200 ml wody 1 łyżka erytrytolu (Intenston) 1 łyżeczka kakao 50 ml soku ze świeżej pomarańczy 50 ml napoju roślinnego lub mleka dodatki: maliny, morwa suszona (Intenson), mix nasion (Intenson) Przygotowanie: Kaszę opłucz pod bieżącą wodą. Przełóż do rondelka, zalej wodą, dodaj erytrytol i ugotuj. Odstaw na 30 minut, aby kasza doszła i ostygła
Zdrowie na języku :P
Herbata rozgrzewająca 164ręce oraz ciepłą i rozgrzewającą herbatką. Wśród wielu dodatków do herbaty zimą warto wybierać takie, które nas rozgrzeją. Szczególnie dobrymi składnikami będą np. kardamon, imbir, cynamon, sok z malin, goździki czy miód. Rozgrzewająca herbata z cytrusami, imbirem i cynamonem jest nieoceniona w zimowe dni. Dodaje nam wigoru i ponury szary dzień zamienia w bardziej przytulny. Taka herbata korzystnie wpływa
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lulu Bar Warszawa – jak wyglądała nasza wizyta? 154więc nastawiłyśmy się na prawdziwe testowanie. Jako że była sobota, Andrzejki, to nie obyło się bez drinków. Od tego właśnie zaczęłyśmy. Klaudia zaczęła od Pink Flamingo – gin / hibiskus / maliny / cytrusy / białko – 24zł. Chociaż przy pierwszej serii dziewczyny czuły, że drinki są zdecydowanie za słabe, to wystarczyło powiedzieć kelnerowi i druga kolejka już była wyczuwalnie mocniejsza. Plus dla obsługi
Czynniki pierwsze
Mus czekoladowy bez jajek 146pyszny, że nikt nie potrafi mu się oprzeć. W wersji dla dzieci pomijam alkohol i kawę, ale dekoruję mus czekoladowy konfiturami lub świeżymi owocami. Najczęściej są to maliny lub borówki, a w sezonie także czereśnie. Najlepszy przepis na mus czekoladowy jest również jednym z najprostszych. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, żeby przygotować szybki deser czekoladowy dla starszych i młodszych
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Muffinki marchewkowo-dyniowe 177dodajemy masę jajeczną i krótko oraz delikatnie mieszamy łyżką, tylko do połączenia się składników. KROK 4 Ciasto wyłożyć do papilotek, na wierzchu można położyć po (3 wiśnie, borówki, jagody, maliny). Wstawić do piekarnika i piec przez około 18 - 20 minut, do suchego patyczka. Posypać cukrem pudrem. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100g Kcal 286 Białko 6,4 Tłuszcz 20,5 Węglowodany
Wymiar Zdrowia
Biszkopt z konfiturą malinową i musem jabłkowym 204blaty. Pierwszy ułożyć w formie, posmarować musem jabłkowym, przykryć drugim blatem. Ten posmarować konfiturą malinową, przykryć trzecim blatem. Wierzch posypać cukrem pudrem. Kroimy w kwadraty, podajemy udekorowane malinami. Smacznego:) Artykuł Biszkopt z konfiturą malinową i musem jabłkowym pochodzi z serwisu
gotuj ze mną
Eton Mess z wiśniami – deser w kilka chwil 189znaleźć kilka chwil, by przygotować coś słodkiego dla siebie i koleżanki. Dziś polecam Wam pyszny Eton Mess z wiśniami. W wersji tradycyjnej deser ten podaje się najczęściej z truskawkami, malinami lub jagodami. U mnie wersja wiśniowa, która sprawdza się tu idealnie. Smaki doskonale się równoważą. Mała, słodka chwila relaksu Spróbujcie, polecam. Czy wiedzieliście, że Eton Mess po raz pierwszy był
Słodkie okruszki
mini bezy z owocami 169białek, 1,5 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka soku z cytryny, Składniki na krem: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru, Ponadto: truskawki, maliny, borówki amerykańskie, czerwone porzeczki, listki mięty. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści i w masie nie będzie
Słodki Zakątek
Rozgrzewająca herbata z czerwonym winem 180gorące napoje,latem chłodzące. Na dwie szklanki: łyżeczka hibiskusa łyżka żurawin anyż , 2 goździki, 2 ziarenka czarnego pieprzu cynamon skórka z pomarańczy łyżka soku z grantu lub malin szklanka czerwonego wina szklanka wody Zaparzyć łyżeczkę hibiskusa. Go garnka wlać czerwone wino, dodać przyprawy i żurawinę. Gotować kilka minut. Wlać zaparzony hibiskus. Zamieszać. Można dosłodzić miodem
AZgotuj!
Nalewka herbaciana z sokiem malinowym ( doskonała podczas przeziębień ). 184zrobić z samych kwiatów hibiskusa, lecz wtedy można dodać mniej soku z cytryny, aby trunek nie był zbytnio kwaskowaty. Najlepiej do nalewki jest użyć świeżo wyciśniętego soku z malin. Nalewkę najlepiej sporządzać lipiec - sierpień, wtedy nalewka w sam raz dojrzeje na okres zimowy. Do nalewki nie dodajemy soku malinowego z hipermarketów ! P amiętaj : Nalewki i likiery nie służą
Przepisy i porady kulinarne
Sernik z serem ricotta i malinami 170moim domu, aby spełnił standardy rodziny, musi być wilgotny i taki jakby smarowalny. W żadnym wypadku nie przejdzie żaden suchy, Read More Artykuł Sernik z serem ricotta i malinami pochodzi z serwisu Thermomania
Thermomania
Tort piernikowy 137zrobić to poprzedniego dnia a przed podaniem przygotować krem i złożyć tort. Zapraszam na przepis. Polecam Wam także przepisy: – tort czekoladowy z owocami – tort wiśniowy – tort bezowy z malinami – tort z nutellą i truskawkami – tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami TORT PIERNIKOWY Przygotowanie : 2,5 h + chłodzenie Składniki: 150 ml mleka 3 łyżki płynnego miodu 400 g mąki
nietylkopasta.pl
Chmurka truskawkowo-kokosowa 169lodówki) 4 łyżki przesianego cukru pudru 1 łaska łyżeczka proszku do pieczenia 1¼ szklanki przesianej mąki pszennej tortowej Galaretka: 1 litr gorącej wody 4 galaretki truskawkowe 800g mrożonych malin (nie rozmrażamy wcześniej) Krem: 550ml słodkiej śmietany 30% lub 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 roztopiona w kąpieli wodnej biała czekolada 70g kokosu Beza: 4 białka w temperaturze
Kuchnia w czekoladzie