maliny - 13477 przepisów (strona:566/899)

30 słodkości na Wielkanoc (30 ricette di dolci per Pasqua) 141

Ciambella al cioccolato e banane) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Kakaowa tarta z kremem z białej czekolady z malinami  Bezglutenowe mini serniczki z jogurtem greckim (Mini cheesecake con yogurt greco, senza glutine) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Tarta z kremem cytrynowym (Crostata alla crema

La grande e la piccola cuoca
Dania wielkanocne 147

wszystkim jest delikatne i bardzo dekoracyjne. Czy czuć w nim szpinak? Absolutnie nie! Tarta z owocami – przepis z bloga ZarazWracam Uwielbiam tarty. Na przykład te z truskawkami albo malinami czy borówkami. Pomimo to że choć głownie kojarzą mi się z latem i ciepłymi letnimi dniami to tartę owocową warto także zaserwować na święta. Innymi słowy -nie znam nikogo

Arbuziaki
Muffinki z owocami 112

składników. Masło roztopiłam i wystudzone połączyłam z całością. Na koniec dodałam umyte i osuszone owoce. Ja akurat miałam borówki, ale można dodać to co naprawdę lubi się  najbardziej: maliny, porzeczki a nawet garść rodzynek. Wykładałam do foremek na muffiny. Piekłam do 25 minut w 180 stopniach. Przy wypiekach jak zwykle pomocne mi były produkty z firmy Stella . Mają niezawodne

Pieprzyć z Fantazją
MAZUREK PODWÓJNIE CZEKOLADOWY 153

jajko KREM 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki cukru 200 ml śmietany 30% 100 g masła 200 g gorzkiej czekolady DODATKOWO: bezpestkowe ciemne winogrona (pokrojone na połówki) lub borówki, jeżyny, maliny WYKONANIE KRUCHY SPÓD: Mąkę i kakao przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, szczyptę soli i pokrojone w kostkę masło. Miksujemy lub rozcieramy palcami, aż powstanie drobna kruszonka. Dodajemy jajko i mieszamy

cool and minty
Marchewka, cukinia i pyszny przepis na obiad do pracy 137

świeżo mielonym pieprzem i już . Potem do drugiego pudłka starłam kawałek sera, aby całość po podgrzaniu posypać serem. Na drugie śniadanie w słoiku zrobiłam płatki z jogurtem i mrożonymi malinami i truskawkami. A popołudniową przekąską był biały ser wymieszany z natką pietruszki, doprawiony solą i pieprzem oraz warzywa. Podsumowując to był szybko i pysznie przygotowany zestaw jedzenia do pracy

Kuchnia na wzgórzu
Naleśniki z sosem z białych michałków 104

mogłeś pomyśleć, zamarzyć. Wyobraź sobie delikatne i chrupiące naleśniki, które polane zostały najlepszym na Świecie sosem na bazie michałków białych z nadzieniem z owoców leśnych, a najlepiej w ogóle malin. Takie moje małe niebo, zresztą sam spójrz, wygląda jak chmurka.  Składniki: 1/2 szklanki mąki  jajko  1 szklanka mleka  olej do smażenia szczypta soli  konfitura

Mango Papaja
Inspiracje na Wielkanoc 2019 173

śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami Ziemniaki zapiekane z serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami   Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami Mazurek różano

karmelowy
Szöllősi Pincészet, Nészmely, Pinot Noir, 2017 148

Noir, 2017. Kolor: przejrzysty, średniointensywny z łososiowymi refleksami, ze swoistym jedwabistym połyskiem. Nos: bardzo przyjemny, niezbyt intensywny. Pierwsze skrzypce grają charakterystyczne dla szczepu czerwone owoce, takie jak poziomki, truskawki, maliny i czerwona porzeczka. Po dłuższej chwili kontaktu z powietrzem pojawiają się nuty gotowanej truskawki i żurawiny. Świeżości nadaje wyraźnie wyczuwalna mineralność („mokre kamienie”). Podniebienie: tutaj zdecydowanie wyraźniejsza jest wyżej wspomniana

Kate's Kitchen
Truskawkowa chmurka 209

truskawkami.Wylać na upieczone ciasto. Składniki na krem ubić. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, podgrzać do rozpuszczenia i ciepłą połączyć z kremem. Wyłożyć na stężałą galaretkę z malinami. Białka ubić z odrobiną soli, wsypywać powoli cukier, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać i rozsmarować na blaszce wyłożonej pergaminem (odwrócona do góry dnem) i piec 1 godzinę w temp.120-130

Cukiernia Pychotki
Zupa owocowa 204

kogo: dla chcących przywołać lato dla lubiących owocowe smaki dla mających zamrażarkę nadal wypchaną zamrożonymi w lecie owocami Składniki: ⦁ 750g owoców (mogą być mrożone) np. truskawek, jagód, malin ⦁ 250ml soku jabłkowego ⦁ 2,5 litra wody ⦁ 2 łyżki kisielu truskawkowego wymieszanych z 2 łyżkami wody (można pominąć) ⦁ 200g makaronu ⦁ cukier (do smaku, można pominąć) Wykonanie: Owoce włożyć do garnka, zalać wodą

Mania Wypiekania
Tort kruchy z budyniem i owocami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański) 140

roślinnego -3 łyżeczki babki jajowatej Budyń waniliowy -500ml mleka kokosowego -200ml wody -180-200g ksylitolu -2 budynie z mieloną wanilią np. Amylon   Dodatkowo -owoce typu maliny, porzeczki, wiśnie, truskawki np. mrożone KRUCHE KAKAOWE CIASTO 1. Skrobię, mąki, orzechy, kakao   i proszek wymieszać razem. 2. Olej, ksylitol i napój roślinny podgrzać w garnuszku. 3. Gdy całość

Candy Pandas
Nocna owsianka bez gotowania 147

mnie w normie Składniki na 1 porcję : 30g płatków owsianych górskich 150ml mleka owsianego lub wody 1 łyżeczka nasion chia Do podania: 3 truskawki lub garść innych owoców jagodowych (maliny, jeżyny, borówki) 1/4 łyżeczki nasion chia 3 listki mięty Wieczorem wsypać płatki owsiane górskie do słoika, zalać mlekiem owsianym, dodać łyżeczkę nasion chia i wymieszać. Wstawić do lodówki

Dietolog
Bułeczki pszenno-owsiane 113

których zamieszczam odnośniki niżej. Być może tak samo, jak ja polubicie jego receptury. Smacznego! Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami Pampuchy drożdżowe z sosem wiśniowym Pancakes z bitą śmietaną i malinami Tarta szpinakowo-truskawkowa Przepis na bułeczki pszenno-owsiane Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 200 ml mleka 3,2% 20 g masła 60 g zmielonych płatków owsianych

Kuchnia Bazylii
Szpinakowy omlet z owocami, masą śmietanową i czekoladową nutą 93

migdałowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Masa śmietanowa: 50ml śmietany 30% 150g serka homogenizowanego naturalnego 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 20g czekolady mlecznej 70g malin 70g borówek amerykańskich cukier puder Wykonanie: 1. Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodać żółtka, rozmrożony szpinak, cukier, aromat, nadal miksując dodać mąkę

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania