maliny - 13477 przepisów (strona:558/899)

Konopna straciatella na karobowym spodzie - keto, bez cukru, bez laktozy, bez glutenu 168

jeśli mamy taką potrzebę. Wkładamy do lekkiego stężenia do lodówki, następnie wlewamy na spód. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Podajemy z owocami. Wyśmienicie smakuje z malinami lub jeżynami. Można na górę posypać karobem i ułożyć owoce. Wartości odżywcze dla porcji 150g bez owoców na górze : Kcal 358 W4g/B9,1g/T33

Szkrab Je Sam
Placek ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka 181

śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka Sezon na ciasta ucierane zaczyna się wiosną, kiedy tylko pojawia się rabarbar, czy pierwsze truskawki. To łatwe i smaczne ciasto latem pieczone jest z malinami, borówkami czy jeżynami. Jesienią natomiast ciasta ucierane na Podkarpaciu piecze się przede wszystkim ze śliwkami. Ciasta z owocami można oprószyć cukrem pudrem, ale częściej piecze się je ze słodką kruszonką

Trzeci talerz
Siniak owocowy (sernik na zimno) 118

poruszonych herbatników * 1/3 kostki masła rozpuszczonego Na masę serową: * 1 kg zmielonego sera * 2 galaretki niebieskie * 3 łyżki cukru pudru * garść borówek Na górę: * 2 galaretki przezroczyste * maliny, borówki, jeżyny Rozpuszczone masło wymieszałam ze zblendowanymi herbatnikami. Wylepiłam spód tortownicy 20 cm średnicy. Wcześniej dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki. W tym czasie rozpuściłam dwie niebieskie galaretki

Pieprzyć z Fantazją
Budyń z owocami i galaretką 166

mleka 2 żółtka jaj 1 cukier waniliowy  1 łyżka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka mąki pszennej 1 galaretka tutaj owoce leśne Dowolne owoce tutaj maliny i jeżyny Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Z 500 ml. mleka odlewamy pół szklanki, dodajemy żółtka i mąki dokładnie mieszamy.  Resztę mleka doprowadzić do wrzenia, dodać cukier i cukier waniliowy

Andzia Pichci
Środa: Chłodnik z truskawek i innych owoców 100

jedzenia, bo właśnie wróciliśmy z urlopu i nie było kiedy przygotować jedzenia. Chłodnik z truskawek jest mega prosty do zrobienia. Kluczowymi składnikami są truskawki, choć równie dobrze możecie użyć malin, czy borówek. Poza tym bardzo ważną rolę odgrywa sok z pomarańczy, który właściwie nie jest wyczuwalny w potrawie, ale nadaje całości przyjemnego, cytrusowego smaku. Chłodnik najlepiej smakuje wystudzony, jednak można

Niedzielny kucharz
PLACKI Z MĄKI KUKURYDZIANEJ 79

patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wylewać łyżką porcje ciasta, smażyć placki na złoty kolor z obu stron na średnio nagrzanym palniku grzewczym. Placki podałam z dżemem z aronii, wiśni i malin  Bartfan

Zrób to smacznie
Wrzesień 139

Owoce : pigwa, żurawina, figi, maliny, jeżyny, poziomki, jabłka, gruszki, kiwi, jagody, winogrona, czarny bez, brzoskwinie, śliwki. Warzywa : chrzan, rukola, jarmuż, cykoria, dynia, seler, borowiki, bakłażan, sałata maślana, patisony, fasolka szparagowa, por, marchewka, brukselka. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

Coś bym zjadła
Tarta z galaretkami 150

Tarta z galaretkami – pyszny kruchy spód, delikatny krem ze śmietanki i mascarpone a do tego świeże jeżyny (można zastąpić malinami) i kolorowe galaretki pocięte w kawałki. Ciasto nie jest trudne do przygotowania, jednak troszkę czasu potrzebujemy aby je wykonać. Można je spokojnie przygotować nawet jeden czy dwa dni wcześniej bo jeszcze lepsze jest następnego dnia.       PRZEPIS

Dorota Smakuje
Syropy owocowe – przyrządzać samodzielnie czy kupować? 151

powstają na podstawie starannie wyselekcjonowanych, dojrzałych owoców. Dzięki temu zachowują niepowtarzalny, w pełni naturalny smak i aromat. Naturalne substancje wytwarzane są z pomarańczy, czarnej porzeczki, wiśni, jabłka i mięty, maliny oraz truskawki. Zagęszczone cukrem soki doskonale nadają się jako dodatek do wody mineralnej bądź herbaty. Receptura tworzenia syropów owocowych znana jest nam od setek lat. Jak wiadomo, dieta naszych przodków

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Fit sernik na zimno 148

przepis . Składniki 400 g sera homogenizowanego 4 krople zapachu śmietankowego ksylitol / według uznania  3 torebki herbaty owocowej  10  łyżeczek żelatyny 200 ml śmietany 30 procent maliny Wykonanie Na wstępnie z naszej żelatyny odliczamy 6 łyżeczek, następnie zalewamy ugotowaną i wrzącą wodą i bardzo dokładnie mieszamy aż pozbędziemy się wszystkich grudek . Resztę żelatyny którą nam została wykorzystamy

Mój Smak
Tort prawie oreo z pralinami kokosowymi 118

łyżeczki wody kokosowej liofilozowanej pół szklanki gorącej wody Krem: 500 gram mascarpone mleczko kokosowe ok 1/2 szklanki 1 łyżka cukru pudru trzcinowego ( 2łyżki malibu opcjonalnie) owoce: jeżyny, czarne maliny, praliny kokosowe Mascaropne przełożyć do naczynia, wlać mleko kokosowe, dodać cukier puder, malibu i wymieszać. Na talerz umieścić dolny blat nasączyć pączem. Posmarować 1/3 częścią kremu. To samo zrobić z pozostałymi

AZgotuj!
Zdrowe brownie z ciecierzycy 104

ciacho jest równie dobre i jeśli lubisz fit słodycze na pewno Ci zasmakuje. Brownie przygotowałam z ciecierzycy z puszki, z dodatkiem czarnych porzeczek, ale sprawdzą się również maliny i jagody, do wypieku użyłam też czarnego kakao, które nadało niesamowicie ciemny kolor ciastu. PRZEPIS NA BROWNIE Z CIECIERZYCY - puszka ciecierzycy wraz z zalewą - 2 jaja - 3 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki

SMYKWKUCHNI
5 najpopularniejszych rodzajów makaronu 128

pszennej, ale coraz częściej można spotkać produkty powstające na bazie mąk smakowych, np. szpinakowych, marchewkowych czy pomidorowych. Spaghetti na słodko 300 g makaronu spaghetti, 300 g owoców np. truskawek, malin, borówek, 250 g chudego sera twarogowego, cynamon, cukier brązowy. Do przestudzonego makaronu al dente wystarczy dodać rozdrobniony twaróg. Danie przed samym podaniem posypać owocami, cynamonem i cukrem brązowym. Penne Charakteryzuje

CookMag
Ciasto z porzeczkami 115

zawsze wszystkich składników w temperaturze pokojowej. To jest najważniejsza zasada. Całe wykonanie jest tak proste, że nie wymaga innych zasad. Jeżeli nie przepadasz za porzeczkami, możesz je zastąpić np. malinami czy borówką amerykańską. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 370 g mąki pszennej 100 g jogurtu naturalnego 250 g porzeczek czerwonych i czarnych (łącznie) 120 g cukru

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne