maliny - 13477 przepisów (strona:551/899)

Siniak owocowy (sernik na zimno) 68

poruszonych herbatników * 1/3 kostki masła rozpuszczonego Na masę serową: * 1 kg zmielonego sera * 2 galaretki niebieskie * 3 łyżki cukru pudru * garść borówek Na górę: * 2 galaretki przezroczyste * maliny, borówki, jeżyny Rozpuszczone masło wymieszałam ze zblendowanymi herbatnikami. Wylepiłam spód tortownicy 20 cm średnicy. Wcześniej dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki. W tym czasie rozpuściłam dwie niebieskie galaretki

Pieprzyć z Fantazją
Zdrowe przekąski, które nie wyrzucą cię z ketozy 129

ketozie. Nie przekarmiaj koktajli ketonowych, bo nie osiągniesz swoich celów. Aby przygotować zdrowe koktajle ketonowe , użyj zalecanych owoców o niskiej zawartości węglowodanów, takich jak jeżyny, truskawki i maliny. Możesz dodać tłuszcz do koktajli za pomocą mleka kokosowego. Umieść kombinację w blenderze i zmiksuj do pożądanej konsystencji. Uzupełnij je kokosowym mięsem lub jagodami po wlaniu ich do filiżanek. Wniosek Teraz

jakszef.pl
Kaczka z buraczkami w winie i rozmarynie 86

charakteryzuje się pięknym, żywo czerwonym kolorem, możliwym do uzyskania wyłącznie z odmiany Carmenere. Kompozycja jest jedwabiście gładka i wyjątkowo aromatyczna, a degustacja zachwyca bogactwem smaku z dominującą nutą dojrzałych malin, truskawek i pieprzu. Intensywny aromat cechuje się wyjątkową soczystością i elegancją- CONO SUR, Carmenere SKŁADNIKI: 1 pierś z kaczki 3 ugotowane buraki 2 łyżki syropu klonowego 80 ml czerwonego wina

kulinarnyJa
Ptysie z kremem karpatkowym 98

rozpuszczoną czekoladą. Ptysie najlepiej smakują n drugi dzień kiedy ciasto nawilgnie od kremu. Ptysie z kremem karpatkowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sernik oreo z borówkami i malinami Pudding chia z musem z mango i kiwi – Ksiega-smaku.pl Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Churros – przepis na Hiszpańską przekąskę Artykuł Ptysie z kremem karpatkowym pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Omlet z musli z owocami i orzechowym serkiem 100

łyżeczka erytrytolu (Intenson) 1/3 łyżeczki oleju kokosowego (Intenson) Dodatki: 75 g gęstego jogurtu naturalnego  10 g masła orzechowego  10 g miodu  1/2 banana kilka mrożonych malin  chipsy kokosowe (Intenson) Przygotowanie: Do blendera/malaksera przełóż wszystkie składniki na omleta i zmiksuj na możliwie gładką masę, aczkolwiek nie musi być idealnie bezgrudkowa. Odstaw na 10 minut.  Na patelni

Zdrowie na języku :P
E-BOOK Mała Cukierenka „Wyjątkowe Torty i Ciasta” 111

polubicie tak jak ja, że Wam się spodoba. E-book ma 150 stron. Każdy przepis ma piękne zdjęcia i jest dokładnie opisany. Są przepisy na torty z malinami, truskawkami, o smaku cytrynowym, czekoladowym. Jest tort makowy, orzechowy, szarlotka, sernik i beza. Przepisy mają różną skale trudności, są bardzo proste, bez pieczenia i trudniejsze, które zajmą nam więcej czasu. Niektóre

Mała Cukierenka
BARSZCZ WIGILIJNY NA ZAKWASIE 90

Maria Disslowa, autorka jednej z ważniejszych książek kulinarnych w Polsce, "Jak gotować: praktyczny podręcznik kucharstwa" . Zamiast stosować zakwas, niektórzy zakwaszali niegdyś barszcz sokiem z cytryny, porzeczek czy wiśni. Połączenie malin i buraka znam dość dobrze, ale z powyższymi zestawieniami nie miałam nigdy do czynienia. Nie chciałam zbytnio kombinować podczas tej Gwiazdki, postawiłam więc na klasykę. I na naturalny zakwas. BARSZCZ

W kuchni Karmel-itki
Ciasto truskawkowe 96

deser nie jest taki prosty w smaku, a dodatkowo ładnie wygląda i fanom truskawek z pewnością zasmakuje. Ciasto takie można przygotować również z innymi sezonowymi owocami, np. z malinami czy jagodami. Wtedy galaretkę zmieniamy adekwatnie do owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24x40cm: Składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki

Danka Pichci
Truskawkowy deser z kaszą jaglaną 60

pierwszymi owocami, które się pojawiły są truskawki i właśnie z nimi zrobiłam na dzisiejsze popołudnie deser. Tego typu podwieczorki możemy przygotowywać z innymi ulubionymi owocami sezonowymi, jak np. maliny czy jagody. Mój deser jest smaczny, sycący i rozpływa się w ustach, polecam!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki:  1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 i 1/2 szklanki mleka 1 cukier waniliowy

Danka Pichci
Rolada biszkoptowa na Święta Bożego Narodzenia. 117

wystygnięcia. Masa: - 330 ml Oryginalny Sok ZIMA (jabłko- cynamon-goździki) lub Oryginalny Sok ZIMA (jabłko -imbir) - 2 galaretki cytrynowe - 250 ml serka mascarpone - 200 g zamrożonych czerwonych porzeczek, malin, jeżyn lub jagód Galaretki rozpuść w 100 ml wrzątku, dodaj sok i całość wymieszaj. Gdy masa wystygnie dodaj serek mascarpone i całość zmiksuj blenderem. Dodaj zamrożone owoce i masę mieszaj

SMYKWKUCHNI
Sposoby na tanie zdrowie 161

lepiej zapobiegać, niż leczyć wiadomo od dawna. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym warto zaopatrzyć się w naturalne wspomagacze odporności takie jak cytrusy, imbir, miód czy ekstrakt z malin i aceroli. Regularne stosowanie tych środków może zminimalizować ryzyko wystąpienia infekcji. Jednak nie każdemu taka naturalna kuracja pomoże. Należy pamiętać, że powinniśmy łączyć ją z dietą, bogatą w najpotrzebniejsze witaminy i minerały

Słodkie okruszki
Kakaowo-pomarańczowy budyń z kaszy jaglanej 161

kaszy jaglanej (Intenson) 200 ml wody 1 łyżka erytrytolu (Intenston) 1 łyżeczka kakao 50 ml soku ze świeżej pomarańczy  50 ml napoju roślinnego lub mleka  dodatki: maliny, morwa suszona (Intenson), mix nasion (Intenson) Przygotowanie: Kaszę opłucz pod bieżącą wodą. Przełóż do rondelka, zalej wodą, dodaj erytrytol i ugotuj. Odstaw na 30 minut, aby kasza doszła i ostygła

Zdrowie na języku :P
Herbata rozgrzewająca 107

ręce oraz ciepłą i rozgrzewającą herbatką. Wśród wielu dodatków do herbaty zimą warto wybierać takie, które nas rozgrzeją. Szczególnie dobrymi składnikami będą np. kardamon, imbir, cynamon, sok z malin, goździki czy miód. Rozgrzewająca herbata z cytrusami, imbirem i cynamonem jest nieoceniona w zimowe dni. Dodaje nam wigoru i ponury szary dzień zamienia w bardziej przytulny. Taka herbata korzystnie wpływa

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lulu Bar Warszawa – jak wyglądała nasza wizyta? 111

więc nastawiłyśmy się na prawdziwe testowanie. Jako że była sobota, Andrzejki, to nie obyło się bez drinków. Od tego właśnie zaczęłyśmy. Klaudia zaczęła od Pink Flamingo – gin / hibiskus / maliny / cytrusy / białko – 24zł. Chociaż przy pierwszej serii dziewczyny czuły, że drinki są zdecydowanie za słabe, to wystarczyło powiedzieć kelnerowi i druga kolejka już była wyczuwalnie mocniejsza. Plus dla obsługi

Czynniki pierwsze
Piernik szlachecki, czyli tradycyjny piernik Babci 81

piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 60 minut. Pozostałe składniki: 510 g kajmaku (gotowa masa krówkowa – kajmak) 350 g – 400 g marmolady z borówek amerykańskich lub z malin Polewa czekoladowa Przełożenie ciasta: Każdy piernik podzielić na trzy części. Na dolną warstwę wyłożyć marmoladę. Przykryć piernikiem, na który wyłożyć kajmak. Przykryć górną warstwą i polać polewą czekoladową. Ozdobić według

Przepisy Babci