twierdzę, że mam świetną receptę dla każdego, jedynie, że znalazłam sposób na siebie i na to jak okiełznać mój własny mózg. :) Ostatni w tym roku zbiór jesiennych, eko malin w nieodpowiednim obuwiu :) Co dalej? Niektórzy z Was już zauważyli drobne zmiany jakie nastąpiły na blogu podczas mojej nieaktywności. Jedną z nich jest zmiana nazwy na My food therapy, która bardziej
Book of spellstwierdzę, że mam świetną receptę dla każdego, jedynie, że znalazłam sposób na siebie i na to jak okiełznać mój własny mózg. :) Ostatni w tym roku zbiór jesiennych, eko malin w nieodpowiednim obuwiu :) Co dalej? Niektórzy z Was już zauważyli drobne zmiany jakie nastąpiły na blogu podczas mojej nieaktywności. Jedną z nich jest zmiana nazwy na My food therapy, która bardziej
Book of spellszbędnych słodzików. W sezonie na mango, gdy jest ono słodkie i niesamowicie żółte, to właśnie po nie sięgamy najczęściej. Jednak deser z równie tapioki dobrze smakuje z ciepłymi malinami czy musem jabłkowym z cynamonem. TAPIOKA NA MLEKU KOKOSOWYM Z MANGO (4 porcje) Składniki 400 ml mleka kokosowego o obniżonej zawartości tłuszczu 100 ml wody kokosowej 1/4 szklanki kuleczek
W kuchni Karmel-itkiPrzepis na smoothie koktajl owocowy z sokiem żurawinowym i malinami uzupełnione miętą w formie dekoracji
Koktajle i drinkiulubionymi owocami. U mnie tym razem znowu borówki i banany. Przy okazji chyba się wydało, że bardzo lubię to połączenie… Wspaniale będzie jednak pasować także mango czy maliny, także kolorystycznie. Jeśli deser miałby posłużyć jako element diety ketogenicznej czy Low Carb, to należy oczywiście zwrócić uwagę na zawartość cukru w owocach. W prezentowanej wersji, do musu dodałam jogurt kokosowy
Modern Cave Girlkakaowe z cukinii . Tym razem dodałam do niego jednak czarne kakao… Do dekoracji użyłam natomiast orzechów pecan. Ale w tej kwestii obowiązuje pełna dowolność. Świetnie pasowały by tutaj maliny albo borówki. Jednak o świeże owoce dobrej jakości o tej porze roku dość ciężko, więc orzechy też się sprawdzą. No ale dosyć tej teorii, przejdźmy w końcu do praktyki! Brownie
Modern Cave Girlśmietanki kokosowej (gęsta część mocno schłodzonego mleka kokoswego z puszki) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 5 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego 1 szklanka owoców leśnych lub malin (mogą być z mrożonki; uprzednio rozmrożone) 8 kropli stewii w płynie Sposób przygotowania Wszystkie składniki spodu zblendować. Otrzymaną masą wyłożyć silikonowe foremki do babeczek. Wstawić do lodówki. Nerkowce odsączyć z wody. Wszystkie składniki masy
Modern Cave Girlpiętrzącym się na straganach truskawkom… To jest właśnie chyba największy problem na diecie ketogenicznej . Jak tu obcinać węglowodany, kiedy przychodzi lato i pojawiają się przepiękne czerwoniutkie truskawki, czereśnie, maliny i inne owoce…? Owoce a dieta low carb i keto Niby większość z wyżej wymienionych owoców jest dozwolona na dietach low-carb. Chociaż dużo zależy też od ich wersji
Modern Cave GirlCiasto czekoladowe z malinami jest przepyszne. Wyszło mi wilgotne i mięciutkie, idealne na deser i nie tylko. SKŁADNIKI ; 5 jajek 100 g masła 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady deserowej 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
Kulinarne Fantazje Mariolisoku wyciśniętego z jasnych winogron 1 szklanka mleka ½ szklanki kaszy manny ½ szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 200g śmietanki 36% 1 śmietan-fix Dodatkowo: Ok 150g herbatników Owoce: maliny, winogrona, brzoskwinie 2 galaretki przeźroczyste o smaku winogronowym Sposób przygotowania: Do przygotowania kremów możemy się zabrać nawet dzień wcześniej. Przygotowanie obydwu kremów jest na takiej samej zasadzie i tak naprawdę
Kuchnia w czekoladzieognia, odstaw na 15 minut, aby ostygła i jeszcze doszła. Kolejno zmiksuj z pozostałymi składnikami na możliwie najgładszą konsystencję. W razie potrzeby dolej więcej napoju. Podałam z malinami, wiórkami kokosowymi i tartą czekoladą gorzką. Wartości odżywcze bez dodatków: energia: 353 kcal białko: 9 g tłuszcze: 7 g węglowodany: 60 g błonnik: 7 g ♥️ Jeżeli nie masz dostępu
Zdrowie na języku :Pciasta owocowe pod kruszonką. Są puszyste, maślane z soczystymi kawałkami owoców, ciężko je zepsuć. Korzystam z sezonowych owoców, dlatego polecam ciasto przygotować nie tylko ze śliwkami, sprawdzą się także maliny, jagody, borówki. Składniki (oprócz masła na kruszonkę) powinny być w temp. pokojowej. Wystarczy wymieszać krótko wszystkie składniki i już! Ciasto jest idealną propozycją do popołudniowej weekendowej kawy i rozmów
Zasmakuj Kuchniszklanka mleka 450 g mąki pszennej 16 g cukru waniliowego lub ziarenka z laski wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500 - 600 g owoców (lekkich - truskawek przekrojonych na pół, malin, jagód, borówek, cienko pokrojonego rabarbaru) cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka umieścić w misie miksera, dodać cukier i cukier waniliowy, ubić mocno
Kocham..lubię..gotuję..