rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do składników na patelni. Na koniec dodać zielony groszek. 3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut. 4. Danie podawać z ryżem lub makaronem ryżowym
Pasja Smakupomidorowy i doprawić do smaku: solą, pieprzem i chili. Jeśli sos jest za rzadki należy łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozprowadzić z wodą i zagęścić go. Podawać z ryżem lub makaronem
Pasja Smakuwprost rozpływało się w ustach. Danie główne Chciałabym zwrócić uwagę zwłaszcza na to, że dania podawane były bez popularnych w naszej kuchni ziemniaków (w tradycyjnej postaci), ryżu czy makaronu, a doskonale zaspokajały apetyt. Jednocześnie były lekkie i interesujące w smaku. Przed przyjściem do restauracji nie byłam pewna czym będę w stanie zjeść przystawkę, danie główne i deser
Pasja Smakuzdecydowałam się jeszcze na paste: zamówiłam tagliatelle z cukinią i polędwiczkami wieprzowymi (ok. 26 zł). Porcja dania była spora, ale aromat zachęcał do jedzenia. Polędwiczki świetnie komponowały się z makaronem i kremowym sosem. To danie z pewnością mogę polecić. Do Browaru Zamość warto jednak przyjechać na sam kufel piwa. Polecam zwłaszcza ciemne i pszeniczne. Jeśli chodzi o jasne
Pasja Smakuśrednim ogniu. Do składników wlać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, bulion i soczewicę. Gotować na średnim ogniu przez kilka minut. Doprawić do smaku. Można podawać np. z makaronem
Pasja Smakusiebie także kilka rad odnośnie produktów, które nie znalazły się w prezentowanych przepisach. Czytelnicy (o ile jeszcze nie wiedzą) będą mogli poznać właściwości awokado i przepis na domowy makaron czy sposób zrobienia klarowanego masła. I powiem szczerze, że spodziewałam się trochę bardziej odchudzonych przepisów na desery. Książka ma na celu pokazanie, że można jeść smacznie, a jednocześnie zdrowo. Warto poświęcić
Pasja Smakujeszcze trochę pieprzem, chyba ,że mamy już bardzo pieprzną to wtedy tylko kroimy. Na blacie ( lub na stolnicy) rozwałkowujemy partiami ciasto, delikatnie je podsypując ( ja używam maszynki do makaronu) - niezbyt cienko, by nam nie popękały w gotowaniu. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy szklanką koła, na każdym kładziemy ok.łyżeczki farszu i dokładnie zaklejamy. My dociskamy jeszcze widelcem. Odkładamy na podsypany
Smaczne Zdrowewolnym ogniu. Zmiksować zupę w malakserze albo przetrzeć przez sito ( używam blendera). Dodać kremówkę lub kwaśną śmietanę, przed podaniem posypać szczypiorkiem i nałożyć kleksik śmietany. Można również podawać z makaronem, np.łazankami. Smacznego
Smaczne Zdrowebyć pyszna! :) Oczywiście, nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła, także po oryginalny przepis zapraszam na bloga autorki przepisu ;) Rzadko zdarzało mi się robić sałatki z ryżem, częściej z makaronem, jak można zauważyć na blogu. Sama nie wiem dlaczego, ale stanowczo powinnam to zmienić. SMACZNEGO!!! Mam nadzieję, że Wam również posmakuje tak jak mi ;) Składniki: Na sałatkę
Czerwona Porzeczkasosie z papryką i grzybami. Zapach był tak apetyczny, że nie mogliśmy doczekać się obiadu. Takie potrawy nam najbardziej smakują z kaszą, która świetnie łączy się z sosem, ale makaron czy ziemniaki też pasują więc przygotujcie to co lubicie. Jako dodatek wystarczyły nam ogórki małosolne. Alkohol dodany w niewielkich ilościach do duszonych czy pieczonych potraw bardzo podnosi smak dania. Mięsa
Smaczna PyzaDużo mięsa, pyszny ser i kurczak. Szybko i smacznie to temat przewodni tego lata w mojej kuchni. Mało u mnie kuchni meksykańskiej, wybieram makarony. Jednak domową tortillę zrobić muszę i kropka. Przepis będzie na blogu na pewno. Składniki : * 2 tortille pszenne * filet z kurczaka * ulubione przyprawy * 20 dag sera żółtego * sos pomidorowy Przygotowanie : Kurczaka przyprawić, zgrillować. Odstawić do przestygnięcia
Magiczne Życie Martynaszemu zaskoczeniu okazało sie , że ,, wyrosła ,, nam pod bokiem pizzeria ( Pizzeria Swojska ) Musiałam sprawdzić czy awaryjnie można zamawiać. Menu jak na początek spore . Różnego rodzaju pizze , wybór makaronów , zapiekanek, mięs z grilla. sałatek, dań z pieca. Ceny do przyjęcia. Obsługa bardzo miła. Zamówiłam na próbę : Calzone ( pieróg) sos, szynka, ser, pieczarki --17 zł Sałatkę grecką ( kapusta pekińska ,ser feta
Buniabaje w kuchnijesiennego sezonu do przygotowania mojego pysznego sosu. Chutney to sos słodko - kwaśny, który idealnie nadaje się do mięs, kiełbas, wędlin. Można zastąpić go również jako dodatek do makaronu, kanapek czy wykwintnych tart. Ja lubię go tak bardzo, że czasem sięgam po niego łyżeczką prosto ze słoiczka. Chuney'e są ciekawą alternatywą dla dżemów, które są słodkie
Sajkofanka smakuogórek sałatkowy 2 pomidory 1 puszka kukurydzy konserwowej 100 g szynki konserwowej 2 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek szczypiorku 3-4 łyżki majonezu sól pieprz mielony Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzić. Ogórek umyć, obrać z skórki i pokroić kostkę. Pomidory umyć , wydrążyć nasiona i pokroić. Szynkę pokroić w cieniutkie paseczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy
Ala piecze i gotujepomidorowym dodałam do sosu białą fasolę oraz pomidory z puszki. Powiem skromnie, wyszło bardzo smacznie. Podałam z ryżem ugotowanym na sypko ale można również z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki 0,5 czerstwej bułki 0,5 szk mleka 1 jajko 0,5 cebuli 50 g żółtego sera 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej Sos pomidorowy
Ala piecze i gotuje