makaron - 33044 przepisów (strona:1700/2203)

Pesto z bazylii i orzechów włoskich 156

Pesto bazyliowe z orzechami włoskimi (2- 3 porcje) Pesto jest jednym z moich ulubionych dań. Przygotowuje się je tyle ile trwa gotowanie makaronu, a danie jest pyszne. Składniki: listki bazylii z połowy dużego krzaczka 6 całych orzechów włoskich garść startego twardego sera (np.: parmezanu) mały ząbek czosnku lub pół dużego 6- 7 łyżek oliwy z oliwek Przygotowanie: Tutaj

Moja Micha
Zupa Pomidorowa 165

niebyła ostra co do soli to kwestia gustu ja po sprawdzeniu smaku najczęściej dodaję jeszcze jedną – dwie szczypty soli ) . Zupa pomidorowa jest gotowa można ją podawać z ryżem lub makaronem . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Oliwa Band of Chefs 121

Manaki. Uprawiane są one w rodzinnych gajach w regionie: Ermioni-Kranidi na Peloponezie. Dedykowana jest do dań z grilla. Doskonale komponuje się z daniami z wieprzowiny, wołowiny, rybami, drobiem, makaronem i sałatkami. Mi smakuje również ze świeżą bagietką.  Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-7 minut. Gorącą bagietkę natrzeć czosnkiem, skropić oliwą

królestwo garów
Paola dania dla dzieci 163

cynamonem i brązowymi, słodkimi rodzynkami. Pamiętasz jeszcze inne dania na słodko, które tak lubiłaś jako dziecko; kluski leniwe, pierogi z owocami czy słodkim serem, ryż ze śmietaną i truskawkami, makaron z twarogiem i sosem owocowym, naleśniki z owocami, zupy owocowe. Mama i babcia często dodawały do nich różne domowe soki, syropy, które robiły z dojrzałych, pełnych słońca, pachnących owoców

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
RYBNA ZUPA Z PULPETAMI 175

wrzucamy na gotujący się bulion. Gotujemy ok 20 minut. Następnie zupę zaciągamy odrobiną mąki rozrobionej w zimnej wodzie. Na koniec dodajemy do smaku śmietanę 18%. Podajemy z drobnym makaronem

Walijskie Pichcenie
Kukutki makowe 488

łyżka cukru, 2 łyżki miodu płynnego, 30g rodzynek, 30g posiekanych orzechów włoskich, kilka kropli aromatu migdałowego. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam. Dodaję żółtka oraz wodę. Zagniatam ciasto, jak na makaron. Z przygotowanego ciasta formuje 3cm wałeczki. Kluseczki wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzam. 2. Mak mielony dokładnie mieszam z rozpuszczonym masłem, cukrem, miodem, bakaliami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Proste przepisy na świąteczne włoskie dania 175

dorsza z bazyliowym pesto      Składniki:   1 litr mleka   100 g mąki   100 g masła   1 kg filetów z dorsza   250 g makaronu do  lazanii  ( Barilla )   60 g bazylii   250 g oliwy extra  vergine     50 g migdał y   skórka z jednej cytryny     Sposób

SzczyptaSmaQ
Makaron z tuńczykiem. 132

Składniki: 1/2 cebuli 1/2 papryki 185 g tuńczyka w wodzie czosnek granulowany, oregano, pieprz, sól 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 garści makaronu razowego świderki Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w półksiężyce i podsmażamy na odrobinie oliwy. Kiedy papryka zmięknie a cebulka się ładnie zeszkli, dodajemy odcedzonego tuńczyka, koncentrat i przyprawy - dokładnie mieszamy. i podgrzewamy kilka minut. Jest to przepis

Moje-pitraszenie
Krój, gotuj, wow! - Insignis - jedyna książka kucharska w formie komiksu - recenzja 141

Zawiera 50 ciekawych przepisów!   Przepisy pochodzą z biblii kuchni włoskiej o tytule „Srebrna łyżeczka” (wł. Il cucchiaio d’argento). Podzielona jest na 6 działów: wprowadzenie przystawki makarony dania główne wypieki i desery ekstra info   Przepisy są klasyczne (np. pizza margherita, tiramisu) oraz bardziej wyszukane (taleggio, placek z rukolą). Każdy znajdzie coś dla siebie! Ciekawostką jest

Di gotuje
Kremowa, rozgrzewająca zupa z kurczakiem i warzywami 366

zupie ląduje jeszcze płaska łyżeczka kurkumy. Gotujemy całość około 7-8 minut bez przykrycia, aż zupa lekko zgęstnieje. Podajemy z tym, z czym lubimy – u nas to na zmianę makaron jajeczny nitki, jak do rosołu, domowa zacierka albo ryż. W każdej opcji ta zupa jest pyszna. Sycąca, mimo że lekka, rozgrzewa. A ten kolor… tylko poprawia humor Jeśli macie

Karo in the Kitchen
Rosół wołowy 129

się przypali. Po tym czasie dodajemy obrane, umyte warzywa i gotujemy dalej aż do miękkości mięsa. Przyprawiamy solą ( jeżeli jest taka potrzeba ) i pieprzem mielonym.  Podajemy z makaronem i przybieramy natką pietruszki. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Jak Pan może Panie pomidorze, czyli zupa pomidorowa 190

czerwonej i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Całość gotuję jeszcze 2-3 minuty i gotowe. Doprawiam natką pietruszki lub listkami bazylii. Zupę pomidorową najczęściej jemy z ryżem lub makaronem

Niebieski kubek z kawa
Zupa serowo-brokułowa z kurczakiem 160

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Uwielbiam brokuła a w połączeniu z serem jest przepyszny.  Zupę przygotowałam z ziemniakami, ale śmiało można je zastąpić makaronem.   mięso drobiowe na wywar 1 brokuł (świeży lub niecałe opakowanie mrożonego)   3-4 ziemniaki 1-2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora natka pietruszka, koperek 2 listki laurowe

Di gotuje
Cappelletti z pieczarkami, jarmużem i oregano 148

swoich pierożków.  Tradycyjne włoskie tortellini podaje się z sosem pomidorowym zaś  cappelletti podawane jest do bulionu i zup, a co najważniejsze ma inny kształt, moja wersja pysznego makaronu z Modeny. Pod naszym dachem pierożki zasmakowały z barszczem i maślanym sosem z oregano. Ciasto: - 20 dag mąki pszennej - 2 jaja - szczypta soli  Farsz; - 3 pieczarki - 2 garści jarmużu

Apetyczna babeczka
Bułeczki z pieczarkami , parówkami 128

Zostało trochę pieczarek z parówkami, które robiłam do makaronu , więc postanowiłam zrobić bułeczki z takim farszem..wyszły bardzo smaczne..w sumie takie bułeczki można zrobić z innym farszem lub wcale bez farszu. 35 dkg mąki pszennej 2 łyżeczki cukru 200 ml ciepłego mleka 4 g drożdży suchych lub 8 g świeżych 50 g masła 0,5 łyżeczki soli pieczarki cebula

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania