makaron - 33044 przepisów (strona:1693/2203)

Zapiekana kasza ze szpinakiem, cukinią, serem feta i mozzarella 276

tygodni nie jadłam i chyba stęskniłam się za jej smakiem. ;) Feta, szpinak, cukinia, czosnek to ostatnio moje ulubione połączenie, które pasuje zarówno do kaszy, ryżu jak i makaronu. W wersji niewegetariańskiej dobrze smakuje z kawałkiem ryby czy mięsa. Nie jestem w stanie sprecyzować ilości porcji, ale myślę że trzy osoby spokojnie by się najadły. ;) Ja na pewno ten przepis będę

Kuchnia Ellie
Rosół z gęsi ze szczypiorkowymi kluseczkami 165

wypłynięcia. Podawać od razu po ugotowaniu. Polecam Wam również tradycyjny niedzielny rosół , z kurczaka i wołowiny, jaki bardzo często podaję w niedzielę. Do takiego rosołu koniecznie musi być domowy makaron, na który mój przepis znajdziecie przy okazji tego wpisu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Przepis na… – pesto z rukoli 237

łyżki czosnek – 2 ząbki sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Przyprawiamy solą i pieprzem wedle gustu. To wszystko. Dodajemy do makaronu czy inncyh dań (przepisy na stronie) Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku: https://www.facebook.com/pages/Bon-Ton-Italia/1606161612932078 – Bon Ton Italia Dziękujemy

Bon Ton Italia
Klopsiki z indyka , nadziewane serem 193

zasadzie można podawać " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Gdyby sos był zbyt rzadki , można go dogęścić dodając kolejne kawałki serka topionego . Pyszne danie , szczególnie z makaronem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego !       400 × 267 Post Klopsiki z indyka , nadziewane serem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pulpety cielęce w sosie koperkowym 130

pozostałą cebule i wrzucamy nasze pulpeciki. Wszystko razem dusimy ok. 20 minut. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek, zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą i pieprzem. Pulpety podałam z makaronem razowym

magiczna kuchnia Kasi
Ziemniaczane naleśniki 511

Naleśniki, któż ich nie zna i nie lubi? chyba każdy. Raz z serem, raz z owocami, czy jako makaron a może jako krokiety? Dobre są zawsze i wszędzie. Tym razem zaproponuję naleśniki z tartymi ziemniakami, inne niż tradycyjne ale jakie pyszne . Ja podałam je z surówką chińską [ klik ] i sosem z mango [ klik ] , kombinacja rewelacyjna. Polecam gorąco. Ziemniaczane naleśniki. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
ZUPA KREM Z POMIDORÓW 163

taka potrzeba) dodajemy śmietankę. Gdy zupa jest zbyt gęsta dolewamy trochę wody lub bulionu. Podajemy z grzankami (podsmażonymi na oleju kokosowym, z dodatkiem ziół i szczyptą soli), z drobnym makaronem lub sam, bez dodatków. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Zupa cebulowa 174

Całość gotujemy na wolnym ogniu jeszcze min 30 min. Im dłużej tym lepiej. Najważniejsze by cebula była miękka i rozpływała się w ustach, w konsystencji ma być jak "rozgotowany" makaron. Gotową zupę przelewamy do misek posypujemy serem i podajemy z grzankami

Piekielna Kuchnia Pati
Sałatka z zupek chińskich 442

łyżki majonezu(żeby była trochę mniej kaloryczna można dać pół na pół  jogurtem naturalnym,będzie równie smaczna) płaska łyżeczka musztardy  sól,pieprz, przyprawa curry Przygotowanie: Makaron z zupek wraz z przyprawami(bez oleju)dajemy do miski i zalewamy szklanką wrzątku,przykrywamy i odstawiamy do napęcznienia na kilka minut,odsączamy.  Szynkę i paprykę kroimy w kostkę,kapustkę szatkujemy

Swojskie jedzonko
Klopsiki w sosie koperkowym 331

sokiem z cytryny, solą, pieprzem i chilli. Możemy dodać także posiekaną drobno żurawinę. Na koniec wrzucamy koperek. Klopsiki bardzo dobrze smakują z ryżem, ale można także podać je z makaronem lub tłuczonymi ziemniakami. Smacznego

MyCookBook.pl
Rosół Domowy 176

liściem laurowym dokładamy do zawartości garnka. Wszystkie składniki gotujemy jeszcze przez około 2 godziny, dodając umytą gałązkę lubczyku. Rosół solimy pod sam koniec, jeżeli oczywiście tego wymaga. Podajemy z makaronem z dodatkiem natki pietruszki. Uwaga! Należy pamiętać, że najlepiej podawać rosół na gorąco. Pamiętajmy, że z mięsa, które gotowało się w rosole można zrobić sosy, farsze i inne smakołyki. Smacznego

ChilliJemy
Teardrop of India_part 1 128

wspomnieć o niesamowitych ludziach tam żyjących. Niesamowitych bo szczerych, niesamowitych bo uprzejmych i żyjących w swoim odosobnionym świecie. Wyspa, ze względu na posiadanie całego mnóstwa świeżych owoców, warzyw oraz makaronów i innych dodatków całkowicie bez glutenu bo ryzowe, bez laktozy bo mleko kokosowe całkowicie mnie zauroczyła. Tak, jak starając się zachować swoja dietę w świecie Europejskim, i niestety często kończąc

Lajtkraft food intolerance
Zapiekanka pasterska 290

spojrzeniu na składniki przypomina Wam się inne danie, które też bardzo lubię? Mięso, warzywa, wino, pomidory - jak nic sos boloński ! Według mnie bardzo przypomina ten pyszny sos do makaronu. Pewnie dlatego też zapiekanka pasterska jest taka smaczna, że ciężko się od niej oderwać. Danie inspirowane przepisem z magazynu Good Food 5/2015. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść
Karnawałowe kwiatuszki serowe 169

smażenia, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE : 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Dodaję pokruszony ser, cukry, jajko, śmietanę, spirytus, sodę oraz proszek do pieczenia. 2. Zagniatam ciasto, jak na makaron. 3. Przygotowane ciasto rozwałkowuję na grubość 5mm. Foremką w kształcie kwiatuszka wykrawam w cieście kwiatki. Na środku każdego kwiatka robię kieliszkiem małe kółeczko. 4. Kwiatki smażę na oleju na złoty kolor

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szare kluski z okrasą 200

sól do smaku . Całość mieszamy , aż do uzyskania jednolitej masy . Masa powinna być bardzo gęsta . Nastawiamy duży garnek wody i doprowadzamy ją do wrzenia ( wcześniej lekko solimy , jak na makaron " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Testowo sprawdzamy

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania