makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:90/561)

Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym 9049

Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym – propozycja na pyszny obiad z patelni :) Więcej przepisów na obiady znajdziecie pod tym tagiem: Obiad – przepisy . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width(...)zmniejszenia objętości (w razie potrzeby dodać trochę oleju). Następnie zwiększyć płomień i dorzucić pokrojone pieczarki, zarumienić. Kolejno zmniejszyć płomień i dodać na patelnię obie śmietany wymieszane ze sobą i dusić do czasu aż nadmiar sosu odparuje. Makaron ugotować al dente (na pół twardo) w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu odcedzić na sitku, dodać do sosu, wymieszać

Kulinarne Przeboje
MAKARON Z BROKUŁAMI, BOBEM I CUKINIĄ W CYTRYNOWYM SOSIE ORAZ Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 154

sitka i wrzuć do niej makaron, i ugotuj według czasu podanego na opakowaniu (by pozostał również al dente). Odlej 3 chochelki wody po warzywach i makaronie do małej miski. Odcedź. W międzyczasie na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy i zeszklij na niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dorzucić grubsze plasterki cukinii  pokrojone w ćwiartki  (wraz(...)makaronu. Dodaj sok i skórkę z cytryny, sol i pieprz do smaku. Zamieszaj i chwilę podgrzewaj sos. Dorzuć makaron, ponownie dokładnie zamieszaj, dołóż brokuły i bób (obierz go ze skórki wcześniej). Całość delikatnie zamieszaj i posyp parmezanem, uprażonym uprzednio na suchej patelni słonecznikiem orz listkami bazylii (opcjonalnie). Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Spaghetti z oliwą i czosnkiem 149

makaronu spaghetti 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej bazylii 80 ml oliwy z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę ,dodajemy posiekany czosnek. Lekko podsmażamy. Następnie do oliwy dodajemy odcedzony makaron ,dokładnie łączymy z oliwą ,dodajemy posiekaną bazylię. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Makaron z cukinią, pieczarkami i mozzarellą 217

makaron np. świderki 1 cukinia 250 g pieczarek 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli zioła prowansalskie natka pietruszki olej lub oliwa sól, pieprz Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę i zmiażdżony czosnek, zeszklić. Cukinię umyć i pokroić (ja pokroiłam w kostkę). Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić. Do cebuli i czosnku

talerz przyjemności
Zapiekanka jajeczna z makaronem ryżowym i kurczakiem 177

formy Natka pietruszki do posypania Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawa do mięsa. Cebulę kroimy z kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Szklimy na rozgrzanej patelni, dokładamy mięso. Podsmażamy do miękkości. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Mieszamy razem z przesmażonym kurczakiem. Gdy całość przestygnie wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem, oregano i lubczykiem

VioletoweKucharzenie
Makaron z cukinią i szafranem 108

baby i to wystarczyło;)  sól i pieprz dwie szczypty płatków chili lub około połowy świeżej papryczki chili drobniutko pokrojonej 100-150ml gęstej śmietany Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej drobno posiekaną cebulkę aż się zeszkli, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szafran, smażyć przez chwilę, następnie dodać cukinię pokrojoną w drobną kostkę

Codzienne Gotowanie
Sajgonki z warzywami 217

Warzywa umyć, obrać. Cebulę pokroić w półksiężyce, paprykę w paseczki. Pędy bambusa osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć warzywa. Makaron przygotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Do makaronu dodać warzywa oraz sos sojowy, dokładnie wymieszać.  Papier ryżowy zwilżyć wodą aby zmiękł, uważać

magiczna kuchnia Kasi
Tagliatelle Carbonara 163

żółtka 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki startego drobniutko sera żółtego 1 większa cebula sól, pieprz świeża bazylia ( opcjonalnie ) Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Boczek kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na rumiano. Podsmażony, ściągamy z patelni i przekładamy do miseczki. Smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, pod koniec dodając czosnek przeciśnięty przez praskę. Przekładamy do boczku. W osobnej miseczce mieszamy(...)przyprawy ( sól, pieprz ). Wlewamy to na patelnię i dodajemy wcześniej obsmażony boczek i cebulę. Mieszamy dokładnie i po chwili dolewamy resztę śmietanki, mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia, do sosu dodajemy nasz ugotowany makaron, mieszamy do połączenia się całości. Dekorujemy świeżą bazylią. Artykuł Tagliatelle Carbonara pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Makaron sojowy z patisonem i pomidorami 194

skórki i kroimy w kostkę. Patisona kroimy w plastry lub kostkę. Oliwki kroimy na pół. Do gotującej się wody dodajemy sól, łyżkę oliwy i wrzucamy makaron. w tym samym czasie wrzucamy warzywa na patelnię, na której smaży się już czosnek. Przyprawiamy pieprzem solą i bazylią. Po 4 minutach odcedzamy makaron i przekładamy na talerz. W tym momencie warzywa są już

Weganka gotuje
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. 152

sól, piperz 2 łyzki smietany 18 proc. 2 łyzki startego parmezanu 20 dag makaronu ( ja uzyłam penne i razowe świderki ) ser do dekoracji 2 łyzki masła 2  łyżki  suszonych drobno pokrojonych pomidorów ( bez oliwy) Przygotowanie; Szpinak umyc i drobno pokroić, na patelnie wrzucic masło(...)pokrojony szpinak, dusic do miekkosci.Dodać czosnek przeciśnięty przez praske a także śmietanę oraz doprawić do smaku. Na końcu dorzucić pomidory. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wrzucić na patelnie do szpinaku. Dobrze wymieszać, ciagle podgrzewając. Na końcu dodac ser. Wymieszac i podawać. Po wierzchu można posypać startym serem.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Klasyczna carbonara - sposób nr 2 141

żółtek i jednego białka, dzięki czemu sos jest idealnie kremowy. Dodatkowo nie wrzucam już masy jajecznej na patelnię, przez co nie ma obawy, że jajka za szybko się zetnę i wyjdzie jajecznica. Do przygotowania porcji dla 2 osób będziemy potrzebować: - porcję makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) - 150 g wędzonego boczku - 2 żółtka(...)białko - szklankę startego parmezanu (szklanka 200 ml) - dużą szczyptę soli, pieprzu, bazylii i oregano - dodatkowo parmezan do posypania na wierzch 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Boczek smażymy na mocno rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, do zrumienia (ok. 10 min). 3. W tym czasie w dużej misce roztrzepujemy żółtka i jedno białko. Dodajemy parmezan oraz przyprawy i całość

Bez Cebuli
Tofu z papryką i makaronem pełnoziarnistym 161

osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 8-10 minut. Między czasie oczyszczamy, myjemy i kroimy w kostkę paprykę. Odsączamy i kroimy w kostkę tofu. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy tofu, paprykę i makaron. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy. Na gotowe danie polewamy olej lniany. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Makaron alfredo z frankfurterkami 153

Duda 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 300 g jogurtu greckiego 100 g parmezanu sól, pieprz 300 g makaronu penne Makaron gotujemy osobno w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej. Frankfurterki kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.  Podsmażamy do momentu, aż zaczną lekko się rumienić. Teraz dodajemy do nich przeciśnięte(...)ząbki czosnku oraz paprykę. Podsmażamy jeszcze minutę, często mieszając. Patelnię pozostawiamy na malutkim ogniu, dodajemy jogurt oraz ser i mieszamy do momentu aż ser się nie roztopi. Doprawiamy solą i pieprzem. Gorący makaron mieszamy z przygotowanym sosem. Podajemy ze świeżym koperkiem. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Jedzonko do pracy #2 153

godzinie!  Śniadanie: Omlet chiński (3 jajka roztrzepane z 1 łyżką sosu sojowego) i sałatka rozmaitości (sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka, dymka). Lunch: Makaron z brokułem - makaron i brokuła ugotować al dente, na patelni przesmażyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać 150g serka Philadelphia, podlać mlekiem dla uzyskania w miarę rzadkiego sosu, dodać makaron i podzielonego na małe

Codzienne Gotowanie
Makaron z pesto buraczkowym / Pasta with beetroot pesto 231

smaku 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny sok z jednej cytryny 4 łyżki startego parmezanu+trochę do podania 50 g orzechów włoskich, uprażonych na suchej patelni + trochę do podania 300 g makaronu Lubella mikro liście buraka do podania (opcjonalnie) Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 °C. Umieść po jednym buraku i ząbku czosnku na 4 kawałkach folii aluminiowej

karmelowy