makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:89/561)

Makaron z sosem z pieczonych warzyw 204

podzielić na kilka części. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Czosnek obrać. Warzywa umieścić w naczyniu żaroodpornym, piec ok. 25 minut w 220 stopniach. Makaron ugotować mocno al dente. Warzywa ostudzić, zblendować. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić przecier pomidorowy, dodać zblendowane warzywa. Przyprawić, dodać makaron. Dokładnie wymieszać, podawać*.  *Ja połączyłam z rukolą, suszonymi pomidorami, oliwkami i prażonym słonecznikiem

Corner With Recipes
Makaron w sosie kokosowym 186

masła orzechowego z kawałkami orzechów (typ crunchy) 150 ml mleczka kokosowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego (następnym razem dałabym mniej, ok. 0,5 łyżki) Przygotowanie Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. W woku lub na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek oraz dymkę. Smażyć ok. 1 min. Makaron odcedzić i dodać razem z fasolką do woka. Smażyć ok. 5 minut. Dodać pomidorki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Smażona pierś z kaczki 5 smaków 305

dołu. Podgrzewamy i smażymy pierś ok. 8-10 minut od strony skóry i ok. 6-7 minut od strony mięsa. Smażąc dociskamy kaczkę do patelni. Gdy kaczka się smaży, w osolonym wrzątku gotujemy makaron zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Dymkę siekamy na plasterki (białe i zielone części i przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą sos ostrygowy, sok grejpfrutowy oraz cukier(...)minuty – w tym czasie na tej samej patelni smażymy dymkę, ciągle mieszamy łopatką, aby zebrała z patelni wszystkie resztki po smażeniu kaczki. Po 1-2 minutach dodajemy przygotowany sos. Podsmażamy, aż zacznie wrzeć, ciągle mieszając i dodajemy makaron. Mieszamy, aby oblepił się sosem. Zdejmujemy z ognia. Kaczkę kroimy na plastry – podajemy wraz z makaronem. Post Smażona pierś

Poezja smaku
Zapiekanka makaronowa bez sera 185

masła klarowanego 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Makaron ugotować i odcedzić na sicie. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko podsmażyć szynkę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojonego w półplasterki pora i lekko go zeszklić. Cukinię bez obierania pokroić w kostkę(...)podsmażyć około 5-6 minut na patelni wraz z porem. Całość oprószyć solą i pieprzem, wymieszać i zdjąć z palnika. Dodać szpinak i wymieszać.Całość wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pomidory z puszki wraz z sokiem i jogurtem zblendować na gładko. Doprawić majerankiem, oregano, solą, pieprzem, słodką papryką i bazylią. Wymieszać i zalać makaron. Piec w piekarniku

O kuchni z uczuciem
Łazanki ze słodką kapustą 132

opakowaniu. Kapustę siekam i wrzucam do garnka z wodą z dodatkiem kostki rosołowej. Gotuję tak kapustę ok 15 minut. Odcedzam kapustę. W dużej misce umieszczam makaron łazankowy, ugotowaną i odcedzoną kapustę. Na patelnię wlewam olej, smażę na niej pokrojoną w kostkę cebulę i boczek. Chwilę smażę. Wkładam boczek z cebulą do kapusty i makaronu. Mieszam dodając sól, pieprz. Oczywiście

MojaQchnia.pl
Makaron primavera z wiosennymi warzywami i pesto 215

porcje: 150 g drobnego makaronu – u mnie zacierki ale może być fregola, orzo lub podobny (waga przed ugotowaniem) pęczek rzodkiewek razem z listkami ząbek czosnku przetarty przez praskę 4 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki startego parmezanu ćwierć łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 100 ml oliwy 2 szalotki – obrane, pokrojone na plasterki i podsmażone na patelni czerwona papryka – oczyszczona(...)szpinak. Po minucie odsączamy i przekładamy na patelnię na której smażyły się szalotki i papryka. W garnku gotujemy fasolkę szparagową przez 5 minut. Na patelnię z warzywami dodajemy paski marchewki i cukinii. Makaron mieszamy z pesto i dodajemy do reszty warzyw. Przekładamy warzywa z makaronem na talerze, dekorujemy odsączoną fasolką, pokrojoną na plasterki rzodkiewką i paskami parmezanu. Artykuł Makaron primavera

Ugotowane pozamiatane
Makaron bezglutenowy z bobem, cukinią i suszonym pomidorem 209

czosnkiem sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Bób gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut (sprawdzamy widelcem, czy jest miękki). Odcedzamy, studzimy i obieramy. Makaron gotujemy al'dente. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, cukinię kroimy w plasterki, ja te plasterki przekroiłam jeszcze na pół. Wrzucamy na rozgrzany olej, oprószamy solą, dodajemy drobno pokrojony czosnek. Następnie dodajemy pokrojone suszone pomidory

kruche babeczki
Kurczak z jarmużem, mozarellą i suszonymi pomidorami 230

szybkie, ale też niebywale pyszne i prosto przyprawione! Nie trzeba wiele - smaki same w sobie są doskonałe. W pierwotnym zamyśle miałam wymieszać z gotowanym tagliatelle na patelni - tak jak lubimy, by ten makaron tak cudownie się oblepił sosem! Ale zrezygnowałam z tego pomysłu i na talerzach podałam osobno (tego już nie zdążyłam uchwycić, bo się głodomory dopadły:)). Szczególne wyrazy uznania(...)powodzenie ;) Polecam takie danie nie tylko do makaronu (każdy się nada, jak Ci od pomidorowej zostanie to też;)), ale też do innych dodatków, bo dobrze się skomponuje nawet z ziemniakami, a już idealnie z kaszą czy ryżem. Mozzarellę możesz rozpuścić jak ja, lub podzielić danie wizualnie na porcje jeszcze na patelni, rozłożyć plastry na każdej i poczekać, aż lekko się

Kolorowy Przepisownik
Makaron ryżowy z indykiem i groszkiem w sosie słodko – kwaśnym 420

drobno posiekać. Zagotować wodę. Do dużej miski wsypać makaron ryżowy i zalać wrzątkiem. Dodać sól i wymieszać. Przykryć i odstawić na 10 minut. Po tym czasie makaron odcedzić i przelać wodą. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać czosnek i cebulę. Po 2 minutach dodać indyka i smażyć, aż stanie się złoto – brązowy. Doprawić solą. Dodać groszek, pieprz i opcjonalnie wodę

Jaglusia
Makaron "sznurki" z mięsem, pieczarkami i sosem 199

makaron to sznurki. My do dania wykorzystamy makaron 3-minutowy. Do tego przygotujemy sos z mięsem i pieczarkami. Potrzebujemy: -25-30 dkg mielonego mięsa -4-5 pieczarek -100 g koncentratu pomidorowego -1,5 szklanki wody -pesto -przyprawę barbecue -olej -sól -cukier    Na niewielkiej ilości oleju rumienimy mięso i zdejmujemy z patelni.    Na pozostałym oleju rumienimy pokrojone(...)wlewamy na patelnię i mieszamy z mięsem i pieczarkami.    Gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut.    W tym czasie gotujemy makaron. Odcedzamy, wykładamy na talerz i polewamy sosem z patelni.    Przygotowanie dania zajmuje nie więcej niż 30 minut. Świetnie smakuje z ogórkiem lub papryką konserwową. Smacznego

Maminek kulinarny
Makaron penne z groszkiem i cebulą 252

Puszka zielonego groszku 2 cebule 3 ząbki czosnku 200g ugotowanego kurczaka Opakowanie śmietany 18% 200g żółtego sera Oliwa Oregano, sól, pieprz Makaron penne Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na patelnie. Smażymy kilka minut często mieszając na   małym ogniu. Kiedy cebula nabierze ładnego złotego koloru wyciskamy(...)kurczaka kroimy na małe kawałki i wrzucamy na patelnię, chwilkę podsmażamy. Dorzucamy odsączony z zalewy groszek. Dodajemy śmietanę. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy według uznania. Podsypujemy żółtym serem zostawiając około ¼ objętości. Czekamy aż ser się rozpuści i zdejmujemy sos z ognia. Gdyby sos zrobił się zbyt gęsty można dodać nieco wody. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i posypujemy odrobiną

Kolizje Smaków
Tagliatelle z bakłażanem i pieczarkami 217

łyżeczka suszonego oregano sól do smaku pieprz do smaku garść liści świeżej bazylii olej do smażenia Dodatkowo: 3 porcje makaronu tagliatelle drobno straty parmezan do posypania liście świeżej bazylii do posypania Pieczarki, cebulę i bakłażana pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Pokrojone pieczarki i cebulę wrzucić na rozgrzany olej i smażyć na dość dużym ogniu, co jakiś czas(...)wyciśnięty czosnek. Zmniejszyć ogień, doprawić solą, pieprzem i oregano. Smażyć ok. 15 minut. W tym czasie można nastawić wodę z solą na makaron. Makaron zagotować. Pomidora pokroić w drobne kawałki i dodać na patelnię. Zalać passatą i gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając przez ok. 10 minut. Dodać wino i gotować na małym ogniu, do czasu aż bakłażan

Bullio
Pstrąg łososiowy z makaronem i cukinią 243

lubię takie jedzonko :))) Miłego dnia :) Składniki: pstrąg łososiowy filet średnia cukinia cebula czerwona 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól różowa pieprz olej kokosowy do smażenia Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewam olej kokosowy, wrzucam pokrojoną cebulkę, dodaję czosnek przepuszczony przez praskę i następnie pokrojoną w plasterki cukinię, wszystko podsmażam. Z fileta pozbywam się skóry, kroję na mniejsze(...)porcje, daję na patelnię. Warzywa przesuwam na jedną część patelni, a na drugiej smażę pstrąga. Oprószam go z obu stron solą i pieprzem. Na końcu dorzucam natkę pietruszki i wcześniej przygotowany makaron. Wszystko mieszam, doprawiam solą i gotowe

kruche babeczki
Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym 9068

Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym – propozycja na pyszny obiad z patelni :) Więcej przepisów na obiady znajdziecie pod tym tagiem: Obiad – przepisy . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width(...)zmniejszenia objętości (w razie potrzeby dodać trochę oleju). Następnie zwiększyć płomień i dorzucić pokrojone pieczarki, zarumienić. Kolejno zmniejszyć płomień i dodać na patelnię obie śmietany wymieszane ze sobą i dusić do czasu aż nadmiar sosu odparuje. Makaron ugotować al dente (na pół twardo) w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu odcedzić na sitku, dodać do sosu, wymieszać

Kulinarne Przeboje
MAKARON Z BROKUŁAMI, BOBEM I CUKINIĄ W CYTRYNOWYM SOSIE ORAZ Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 176

sitka i wrzuć do niej makaron, i ugotuj według czasu podanego na opakowaniu (by pozostał również al dente). Odlej 3 chochelki wody po warzywach i makaronie do małej miski. Odcedź. W międzyczasie na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy i zeszklij na niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dorzucić grubsze plasterki cukinii  pokrojone w ćwiartki  (wraz(...)makaronu. Dodaj sok i skórkę z cytryny, sol i pieprz do smaku. Zamieszaj i chwilę podgrzewaj sos. Dorzuć makaron, ponownie dokładnie zamieszaj, dołóż brokuły i bób (obierz go ze skórki wcześniej). Całość delikatnie zamieszaj i posyp parmezanem, uprażonym uprzednio na suchej patelni słonecznikiem orz listkami bazylii (opcjonalnie). Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony