makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:242/561)

Nadziewane muszle makaronowe 323

długo bo 12 minut i jedna muszla mi pękła. Proponuję gotować ok. 8 minut i po tym czasie sprawdzić Gdy makaron się gotuje, obieramy i myjemy pieczarki, kroimy w kosteczkę Cebulę również obieramy i kroimy w kosteczkę Na patelnię wrzucamy mięso z cebulą i pieczarkami i smażymy na małym ogniu doprawiając pieprzem Ser żółty kroimy w kwadraty Podsmażone mięso

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Makaron z brokułem i boczkiem w sosie z sera pleśniowego 200

zawartości tłuszczu 18%; 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł umyć, osuszyć, podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie lub na parze. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na suchej pateli (bez dodatku tłuszczu). Na patelnię, do podsmażonego boczku, dodać ser pleśniowy. Podsmażać, stale mieszając, aż ser się

Gospodyni Miejska
Polędwiczka wieprzowa Lady gray i rukolowy makaron. 199

elastyczne ciasto. Wałkujemy nie za cienko i kroimy w grubsze wstążki. Wstawiamy wodę, doprowadzamy do wrzenia solimy i wkładamy nasz makaron. Gotujemy chwilkę od wypłynięcia. Polędwiczkę oczyszczamy, kroimy w kostkę i opruszamy delikatnie mąką. Obsmażamy na mocno rozgrzanym patelni. Pod koniec dodajemy pokrojoną szalotkę i chwilę razem smażymy. Chwilę przed końcem wlewamy do mięsa 2 łyżki octu balsamicznego. Całość przekładamy

Malinowe Pocałunki
Makaronowe muszle z grillowanymi warzywami 201

pomidorowego typu passata - puszka pomidorów krojonych - suszone oregano - suszona  bazylia - sól - żaroodporne naczynie (20x30cm) Zaczynamy od nastawiania wody na makaron, który następnie gotujemy z dodatkiem soli i oliwy przez okolo 15 minut (ma być al dente). Rozgrzewamy patelnię grillową. Warzywa posypujemy solą gruboziarnistą i partiami grillujemy do momentu aż pojawią się na nich charakterystyczne brązowe pręgi. W międzyczasie

W mojej holenderskiej kuchni
Co do chleba? #3 Pesto z (u)palonym słonecznikiem made by Lucjan 250

swąd dochodzący z kuchni. Oooo! I tak oto mam pesto z... palonym słonecznikiem. Wyraziste w smaku ;) Słonecznik lekko uprażyłam na patelni ;) Wszystkie składniki wylądowały w misie blendera i zostały zmiksowane na gładką, jednorodną masę. Gotowe! Dzisiaj serwowałam z makaronem. Nadaje się także do kanapek. Albo do... ale o tym pod koniec tygodnia ;) Nadmiar pesto spokojnie można przechowywać w lodówce

bastalena
Sajgonki z krewetkami 202

Dzisiaj trochę kuchni azjatyckiej .. :) Myślę, że sajgonki najczęściej kojarzą nam się z wersją pieczoną albo na głębokim tłuszczu albo na patelni. Ja zdecydowałam się przygotować wersję bardziej fit - a mianowicie pieczone w piekarniku. Przyznam, że podane na ciepło, prosto z piekarnika jak i po wystygnięciu smakują dobrze. Dowolność w dobieraniu dodatków do farszu jest przeogromna. Ja dzisiaj postawiłam na przewodni(...)obieramy z ogonków i kroimy na mniejsze cząstki.     Krewetki przekładamy na patelnię. Dodajemy wyciśnięty sok z całej limonki, przeciśnięte ząbki czosnku oraz starty na tarce mały kawałek (ok 1 cm) korzenia imbiru. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem mieszamy.   Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem. Po paru minutach gdy zmięknie kroimy go na mniejsze kawałki

Taste Therapy
Penne z cukinią, kabanosami z włoską nutą 163

słupki, wystarczy pokroić cukinię po długości obieraczką do warzyw, a następnie nożem w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim cebulę z dodatkiem cukru i soli. Dodajemy cukinię i całość smażymy ok. 3 min delikatnie mieszając. Następnie dodajemy kabanosy, ugotowany makaron, doprawiamy pieprzem, włoską przyprawą, mieszamy i podgrzewamy. Całość przekładamy na talerz, posypujemy bardzo drobno startym parmezanem

Moniki Smakołyki
Spaghetti z kurczakiem i świeżym szpinakiem. 227

Jeżeli zastanawiacie się nad prostym i szybkim pomysłem na obiad to mamy dla Was idealne rozwiązanie. Mianowicie spaghetti z kurczakiem i szpinakiem.   Składniki dla 2 osób : Makaron spaghetti  Szpinak (świeży) 400 g Pierś z kurczaka (pojedyncza)  3 ząbki czosnku Śmietanka 30 % Zioła prowansalskie  sól, pieprz Olej Łyżeczka papryki w proszku (słodkiej) Jak sami widzicie składników jest(...)niewielkiej ilości oleju. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pierś lekko ją obsmażając. Szpinak umyj, osusz i wrzuć na patelnie na której smaży się kurczak. Gdy szpinak zmniejszy swoją objętość dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól pieprz i szczyptę ziół. Gotujemy osoloną wodę na makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedy kurczak będzie już prawie gotowy dodajemy śmietankę

Wspólne smaki
Zapiekanka z makaronem i brokułem 390

makaronu, np. Rurki. Przygotowanie: Na wrzącą wodę wrzucamy makaron. Dodajemy łyżeczkę soli oraz dużą łyżkę oliwy. Makaron gotujemy al dente. Brokuł dzielimy na różyczki. Wrzucamy na wrzącą osoloną wodę oraz gotujemy do miękkości. Czosnek i cebulę obieramy. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy wykładamy wycisnięty czosnek oraz posiekaną drobno cebulę. Kiedy składniki będą miały kolor złoty dodajemy pokrojoną pierś(...)możemy także roztopić kostkę rosołową w połowie szklanki wody oraz dodać do pozostałych składników. Włączamy piekarnik. Rozgrzewamy go do temperatury ok 200*. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub oliwą. Wykładamy makaron, sos, następnie starty ser żółty, układamy kolejną warstwę makaronu i reszty składników. Na koniec posypujemy obficie serem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut. Danie to możemy przygotować także

Kuchnia Pełna Pasji
Tajski smażony makaron ryżowy z krewetkami (Phad Thai) 191

soku z limonki lub cytryny, 1/2 łyżeczki soli i cukru i chili. 2 . Makaron moczyć w misce z ciepłą wodą ok. 25 minut, odcedzić na sitku (ja gotowałam 3 minuty, przelałam wodą, skropiłam olejem, żeby się nie posklejał). 3. Rozgrzać na mocnym ogniu wok lub dużą patelnię, wlać 1 łyżkę oleju i kiedy zacznie lekko dymić wrzucić krewetki wraz

Kuchnia Prezydentowej
Kalafior Kung Pao 234

miseczki wlać ocet ryżowy, ketchup, sos sojowy i wodę. Dodać cukier trzcinowy i mąkę kukurydzianą. Dokładnie wymieszać, najlepiej trzepaczką kuchenną, aby nie było grudek. KALAFIOR KUNG PAO: Makaron ugotować, w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kalafior umyć, osuszyć, podzielić na niewielkie różyczki. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z błon i nasion, pokroić w kostkę. Szczypiorek wraz z dymką umyć(...)imbir, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i orzechy i podsmażać dalej przez 2 minuty. Na koniec wlać na patelnię przygotowany wcześniej sos i całość podsmażać na dużym ogniu, przez około 1 minutę lub do zgęstnienia sosu. Dodać posiekany szczypiorek oraz makaron. Dobrze wymieszać, aby sos dokładnie pokrył makaron. Podawać gorące, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników

Gospodyni Miejska
Pesto z suszonych grzybów 280

zmiksować  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); blenderem razem z porem lub cebulą, oraz pół szklanki wody. Na patelni rozgrzać olej, dodać zmiksowane pesto i przesmażać przez około 10 minut. W razie potrzeby dodać kilka łyżek wrzątku. Doprawić do smaku solą. Świetne jako dodatek do makaronu z dodatkiem śmietany lub serków w plasterkach jak np w tym przepisie do makaronu w którym

zielonacukinka
Makaron z tuńczykiem, brokułem i prażonym słonecznikiem 247

gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 2 ząbki czosnku; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie lub na parze. Podzielić na różyczki. Słonecznik uprażyć na złoty kolor na rozgrzanej, suchej (tj. bez dodatku tłuszczu) patelni. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać

Gospodyni Miejska
Zupa grzybowa 181

warzyw (na marchewce, pietruszce i selerze) bulion drobiowy lub rosół ugotowany wcześniej makaron natka pietruszki lub koperek olej Kurki zalewamy wodą z solą aby łatwiej było spłukać z nich brudki.  Grzyby myjemy a co większe kroimy. Gotujemy przez 30 minut wywar z warzyw. Na patelni z kapką oleju podsmażamy plastry cebuli.  Gdy się zeszkli dodajemy pocięte kurki. Smażymy

prawdziwe jedzenie
Śmietankowe penne z kurczakiem i warzywami 421

szklanka bulionu 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka mąki pszennej 150 g makaronu penne Sól Pieprz Sól czosnkowa Szczypta chilli Suszony koperek Liść lubczyku Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka.  Cebulę oraz paprykę również kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Na patelni podsmażamy warzywa. Gdy zmniejszą objętość dokładamy mięso.  Dolewamy bulion wymieszany

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania