makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:234/561)

Muszle makaronowe z wołowiną i pieczarkami. 371

sera ( użyłam goudy) 1 łyżeczka: oregano, bazylii, słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chilli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron należy ugotować w osolonej wodzie ( al dente), następnie wyłożyć go tak aby się nie posklejał.  Na patelni smażymy na maśle mięso, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pieczarki obrane i pokrojone oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy

Niezły Młynek
Jak przygotować idealne zielone pesto? Pesto z rukoli z makaronem. 214

ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól himalajska świeżo mielony pieprz Dodatkowo: 300 – 350 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti świeże listki rukoli mała garść orzeszków ziemnych lub kilka migdałów Przygotowanie: 1) Orzeszki ziemne lub migdały podprażyć na suchej patelni (przeznaczone do pesto oraz do podania). 2) Prażone orzeszki/migdały, umytą, osuszoną rukolę, olej/oliwę, czosnek oraz sok z cytryny(...)domach utrzeć w moździerzu na gładki sos. 3) Doprawić solą oraz pieprzem i w razie potrzeby sokiem z cytryny, jeżeli sos jest zbyt gęsty można dolać odrobinę oleju/oliwy. 4) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i wymieszać z sosem (dobrze jest dać pesto odrobinę czasu po przygotowaniu, żeby smaki mogły się przegryźć, ale można używać od razu

Fitsweet.me
Makaron z ciecierzycą, jarmużem i chorizo 126

posypania  Sól i pieprz  Sok z cytryny, do skropienia przygotowanie Makaron ugotować, odcedzić.  Przygotować jarmuż. Wrzucić opłukane liście jarmużu na 3 - 4 minuty do wrzątku. Odsączyć,  usunąć grube, łykowate nerwy.  Wysuszyć liście, pokroić w grubsze paski.    Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić chorizo, smażyć na średnim ogniu aż kiełbasa się trochę wytopi. Dodać czosnek

Stare Gary
Zimowy ramen. 191

szczypiorku 600 ml bulionu 2 łyżki pasty miso (opcjonalnie) 1 łyżka sosu mirin (opcjonalnie) makaron japoński lub chiński (pszenny) 2 cm imbiru sól i pieprz 4 łyżeczki pokruszonych suszonych alg (opcjonalnie) olej do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka skropić olejem i oprószyć solą. Usmażyć na patelni grillowej. Jajka ugotować na miękko - 6 minut włożone do wrzącej wody. Ostudzić szybko

zadanie-gotowanie
Makaronowe szaleństwo z warzywami 157

kostkę, cebule obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę i czosnek - zeszklić.  Dodać pokrojone paróweczki i podsmażyć chwilkę, następnie dodać paprykę i cebulę i podsmażyć 5 minut. Doprawiamy solą ziołową i pieprzem.  Na koniec dodajemy makaron - całość mieszamy i podpiekamy przez około 3-4 minuty.  Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z BROKUŁAMI 457

bardzo ziemnej wodzie, przecedzić. Oba sery zetrzeć na drobnej tarce, odstawić. Cebulkę i czosnek pokroić drobno. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulkę, lekko zeszklić. Po minucie, dwóch dodać czosnek i lekko przesmażyć. Następnie dodajemy śmietanę, szybko mieszamy rózgą i zalewamy wodą z makaronu, mieszamy dokładnie, by nie było grudek. Doprawiamy porządnie solą i pieprzem i gotujemy kilka minut. Dodajemy starty

Calzonella.com
Makaron z grzybami 171

natki pietruszki • 1/3 szklanki śmietanki 18% do zup i sosów • 4 łyżki tartego parmezanu lub grana padano Przygotowanie : Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i włożyć z powrotem do garnka. Grzyby oczyścić i opłukać, osuszyć i pokroić na plasterki. Na większej patelni na oliwie poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę razem podsmażać. Dodać pokrojoną(...)przez około 5 minut. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać natkę pietruszki oraz śmietankę. Wymieszać i zagotować. Po około minucie gotowania odstawić z ognia i wymieszać w garnku z odcedzonym makaronem. Podawać z tartym pamezanem

KUCHNIA POLSKA
Zapiekany makaron w sosie serowym 220

papryki w proszku; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml   Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente, w osolonej wodzie. Odcedzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. grube wiórki). Około 1/2 szklanki odłożyć do posypania po wierzchu zapiekanki. Na dużej patelni rozpuścić masło. Na rozpuszczone masło wsypać mąkę pszenną (1/4 szklanki) i dokładnie i energicznie wymieszać(...)wlać na patelnię z sosem i dokładnie wymieszać. Na patelnię z sosem dodać starty ser (oprócz pozostawionej 1/2 szklanki), gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż ser całkowicie się roztopi. Gotowy sos zdjąć z ognia i przyprawić słodką papryką oraz solą i pieprzem do smaku. Wlać do gorącego, ugotowanego makaronu i dokładnie wymieszać.  Wymieszany makaron z sosem przełożyć

Gospodyni Miejska
Spaghetti z dynią 161

szklanka (200ml) gęstego mleka kokosowego 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 1 pęczek natki pietruszki 400g makaronu spaghetti Obraną i wypestkowaną dynię pokrój w wąskie paski – możesz to zrobić za pomocą szatkownicy. Paprykę pokrój w małą kostkę. Na suchej rozgrzanej patelni rozgrzej pokruszone na nieco mniejsze kawałki orzechy włoskie. Przesyp je na talerzyk, a na patelnię wlej oliwę, wrzuć(...)zagotuj i duś dynię bez przykrycia około 3 minuty. Dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Posiekaną natkę pietruszki wymieszaj z orzechami i dorzuć do sosu. Podawaj z ugotowanym makaronem. 4 porcje

Roślinna - blog wegański
Orientalny kurczak z dynią w sosie z nerkowców 208

plasterki. W blenderze zmiksować ze sobą pomidor, mleko kokosowe, orzechy nerkowca, ząbek czosnku. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i kurczaka. Po kilku minutach dodać cukinię. Następnie dodać zmiksowany krem orzechowo – kokosowy i wodę. Posolić i popieprzyć. Odparować nadmiar płynu. Spróbować. Na talerz wyłożyć makaron i sos z kurczakiem. Smacznego

Jaglusia
Kurczak po chińsku 267

przedstawiam wersję na co dzień, na obiad dla każdego, z ogólnodostępnych składników. Składniki: 500 g filetów z kurczaka 1 papryka 1-2 cebule 1 mała cukinia 2 marchewki makaron sojowy sos sojowy czarny sezam Marynata: sok z ½ cytryny 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru suszonego lub 2 łyżeczki świeżego tartego imbiru 0,5 łyżeczki cynamonu pół(...)pokroić w paski, włożyć do marynaty i zostawić na minimum 3 godziny. Rozgrzać wok lub dużą, głęboką patelnię, i podsmażyć mięso. Następnie dodać warzywa pokrojone w słupek (cebula w piórka). Smażyć, aż warzywa trochę zmięknął, ale nadal będą lekko al dente. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i pozostawić na ok. 5 minut, aż zmięknie (informacja powinna być na opakowaniu). Makaron odcedzić

Dobra karma
Makaron z tuńczykiem i cukinią 207

natki pietruszki 1/2 pęczka grubego szczypioru 2 ząbki czosnku sól ziołowa, pieprz starty grana padano  Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej, czosnek przeciskamy przez praskę, natkę i szczypior drobno siekamy. Lekko odsączonego tuńczyka wkładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy cukinię, dokładnie mieszamy, a kiedy zacznie mięknąć (a nastąpi

Czary - gary w kuchni
Makaron z naturalnym sosem pomidorowym 197

wodą i obieramy ze skórki, po czym kroimy w kostkę. Wodę i pomidory wkładamy na patelnie i dusimy przez około 10 minut. Przyprawiamy do smaku (Sos ten ma dość intensywny pomidorowy smak, więc prawdopodobnie trzeba będzie porządnie doprawić solą). Sos blendujemy i mieszamy z makaronem.  Gotowe

Klasyka Gotowania
Makaron pappardelle ze szparagami, bobem i winem 169

końce. Ułamią się one same w odpowiednim miejscu. Odetnij ‚główki’, łodygi pokrój w ukośne plasterki. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Na 2 minut przed końcem gotowania – dodaj szparagi – główki i plasterki. Odcedź i odstaw na bok. Bób ugotuj al dente.* Na dużej patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim cebulę do momentu aż się zeszkli, dodaj czosnek

Moja pasja smaku
Sajgonki z wołowiną i warzywami 261

height: 1em;" /> Warto jednak się z nimi zmierzyć bo smak wynagradza cały trud . A radość domowników bezcenna Składniki : 0,2 kg wołowiny ( może być gulaszowa ) 100 g makaronu sojowego kawałek słodkiej , cienkościennej papryki np Ramiro lub Marconi Red 2 szalotki 1/2 marchewki 1/2 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 płaska łyżeczka chilli lub mniej jeśli(...)szalotkę i seler naciowy , tniemy w małe , cienkie słupki ( jak zapałki ) . Czosnek drobniutko siekamy . Mięso także siekamy drobno .Na patelni rozgrzewamy nieco oleju , podsmażamy pocięte warzywa , z czosnkiem , dokładamy mięso i wszystkie przyprawy , smażymy około 5 minut . Dodajemy ugotowany, pokrojony , makaron ( według instrukcji producenta , gdyż niektóre się gotuje , inne tylko zalewa wrzątkiem ) . Podsmażamy jeszcze minutkę , odstawiamy do wystygnięcia . Płaty

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania