makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:246/561)

Komunistyczna smieciucha 154

wloskiej 3 ziemniaki  2 marchewki 1 pietruszka 1 duża cebula 1 ząbek czosnku garść makaronu ( obojętnie jakich tu są nitki) 1 łyżka majeranku sól, pieprz przyprawy maly jogurt Wykonanie Warzywa umyć i pokroić w kostkę . Boczek i filet w paski . Na rozgrzaną patelnie wrzucam boczek ,mieszam , gdy jest zrumieniony dodaje kurczaka , chwilkę podsmażam . Przekładam do garnka z osoloną

Eli Gotowanie
Makaron chow mein z kurczakiem i warzywami 423

sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka octu ryżowego 2-3 cm imbiru 2 ząbki czosnku 2 grzyby mun kilka kropli oleju sezamowego (opcjonalnie) olej do smażenia Sposób przygotowania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Wrzucić do miski, dodać 1 łyżkę oleju, 2 ząbki czosnku, starty na tarce, obrany imbir, 2 łyżki sosu(...)słupki, cebulę w piórka, chili jak chcecie ;). Namoczone grzyby posiekać w paski.  W woku lub dużej patelni rozgrzać olej, podsmażyć zamarynowane mięso, dodać warzywa i grzyby, dusić przez chwilę. Doprawić sosem ostrygowym, octem ryżowym i sosem sojowym do smaku. Dodać ugotowany makaron, wymieszać. Podawać natychmiast, posypane posiekanym szczypiorkiem lub cebulką dymką. Wyliczenia: makaron chow mein 4,99 zł kurczak

Obiad za dychę
PENNE Z PIECZARKAMI I SZALOTKĄ 143

SKŁADNIKI: 20 dag pieczarek 2 szalotki 1 ząbek czosnku 20 dag makaronu penne 100 ml śmietany 18% Przyprawy: pieprz i sól, suszona pietruszka, czerwona papryka masło do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Pieczarki myję kroję w kostkę lub plastry.  Szalotkę obieram i drobno kroję. Czosnek drobno kroję.  Na patelni rozgrzewam masło wkładam szalotkę i czosnek a następnie pieczarki.  Doprawiam

Gotowanie Patki
Makaron ryżowy z indykiem i warzywami 223

łyżki oleju kokosowego sól, pieprz Wykonanie: Składniki na sos wlać do miseczki i wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki. Indyka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Imbir i czosnek drobno posiekać. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju kokosowego. Wrzucić imbir i czosnek i chwilkę podsmażyć, po chwili wrzucić

Healthy food explorer
Penne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym 243

smażącej się cebuli. Smażymy do momentu aż szpinak odparuje wodę. Na oddzielnej patelni smażymy umyte i pokrojone w półplasterki pieczarki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Usmażone pieczarki dodajemy do szpinaku. Wlewamy śmietankę, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z sosem. Makaron wykładamy

kulinarne odsłony pati
Sajgonki pieczone w piekarniku 374

gorącej wodzie przez 20 minut.  Gdy zmiękną kroimy w drobną kosteczkę. Makaron chiński przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.  Następnie kroimy go w krótkie kawałeczki. Marchew, pędy bambusa kroimy w malutką kosteczkę.  Liście kapusty pekińskiej oraz cebulkę dymkę drobno siekamy. Imbir siekamy bardzo drobno. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso mielone. Przyprawiamy sosami sojowymi, olejem sezamowym, przyprawą

Mania Gotowania
Tagliatelle w sosie curry z kurczakiem i migdałami 199

łyżeczka curry; sól i biały pieprz; 3 łyżki oleju z pestek winogron; Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, ale nie przelewać zimną wodą. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na dwóch łyżkach oleju. Przełożyć na talerz. Na suchej patelni uprażyć migdały. Przełożyć do miseczki. Na jednej łyżce oleju zarumienić szalotkę pokrojoną

In my kitchen
Pappardelle ze szpinakiem i kurczakiem 382

smażenia Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę i usmażyć na oleju. Na drugą patelnię wrzucić szpinak i odparować wodę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz usmażonego kurczaka. Dodać też śmietanę oraz jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać i chwilę dusić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować al'dente. Dobrze osączyć i wrzucić do sosu. Wymieszać i nakładać na talerze

Monia miesza i gotuje
Makaron w sosie dyniowym ze szpinakiem i boczkiem / Cheesy pumpkin, spinach and bacon pasta 222

nasionami i pokrojonej na 2 cm plastry 1 główka czosnku, z usuniętą suchą zewnętrzną otoczką 2 łyżki oleju sól i pieprz 150 g boczku, pokrojonego w kostkę 400 g makaronu pełnoziarnistego Lubella 1 szklanka mleka 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 szklanka ricotty (lub innego śmietankowego serka) 2 szklanki świeżego szpinaku baby 1/2 szklanki suszonych pomidorów(...)minut, aż dynia będzie miękka. Wyjmij blaszkę z piekarnika i zwiększ jego temperaturę do 220 oC. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wrzuć boczek i podsmażaj aż ładnie zbrązowieje, po czym przełóż na papierowe ręczniki aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu aż będzie al dente. Przed odcedzeniem zachowaj 2 szklanki wody z gotowania, resztę odcedź

karmelowy
Łazanki z kapustą i grzybami 191

Składniki: makaron na łazanki (50 dag) kapusta kiszona (1/2 l) grzyby najlepiej jakieś leśne, ale może też być 10 pieczarek cebula (1/2 szt.) olej woda sól pieprz Czas przygotowania: 45 min Liczba porcji: 5 Przygotowanie: Ja użyłam mrożonych grzybów, więc pierwszym etapem było wrzucenie ich na patelnię z odrobiną wody i rozmrożenie. Ale jeżeli ktoś używa pieczarek lub jakichś innych(...)najdrobniej i smażymy. Cebulę kroimy na drobne kawałki i smażymy na osobnej patelni lub z grzybami. Przyprawiamy pieprzem i solą. Kiedy cebula będzie miękka dorzucamy ją do kapusty. Dodajemy również drobno pokrojone grzyby. Wszystko smażymy razem. To jest też odpowiedni moment, żeby zacząć gotować makaron. Do gotującej się wody dodajemy trochę soli i oleju, a następnie wrzucamy makaron i gotujemy

Weganka gotuje
Makaron kokardki w lekkim sosie paprykowo-pieczarkowym 258

garście makaronu – u mnie kokardki z mąki durum z dodatkiem pomidora i szpinaku Makarony Babuni EkoMak Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy (u mnie tylko kapelusze) w plasterki lub półplasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Na patelni chwilę podsmażamy (u mnie na oleju kokosowym) pokrojoną w czerwoną paprykę z pieczarkami. Następnie całość doprawiamy słodką czerwoną(...)zostać niewielka ilość a la sosu). Gdy całość przestygnie ale będzie jeszcze lekko ciepłe dodajemy czubatą łyżkę jogurtu naturalnego i szybko mieszamy. W stawiamy na mały płomień, dodajemy ugotowany makaron i szybko mieszamy. Danie podajemy ciepłe posypane posiekaną pietruszką. Smacznego

Słodkie okruszki
Tagliatelle z grzybami leśnymi i parmezanem 158

grzyby, kapelusze i nóżki kroimy na małe plastry. 3. Na głębokiej patelni obsmażamy drobno pokrojoną cebulę, następnie dodajemy grzyby, przyprawiamy solą, pieprzem i kurkumą, smażymy razem ok. 7-10 minut. Dolewamy śmietanę, ścieramy gałkę muszkatołową, chwilkę razem dusimy. Pod koniec dodajemy zieloną pietruszkę, mieszamy i dodajemy odcedzony makaron.  4. Podajemy ze świeżo startym serem i zieloną natką pietruszki

Apetyczna babeczka
Spaghetti kukurydziane z tofu i warzywami 207

majeranek woda olej Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Makaron wkładamy do garnka z gotującą się posoloną wodą. Dolewamy pół łyżeczki oleju. Mieszamy. Gotujemy aż osiągnie odpowiadającą nam miękkość. W tym czasie przygotowujemy sos. Cukinię kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w cienkie paski. Wrzucamy na patelnię. Dolewamy odrobinę wody (ok. 1/4 szklanki) i dusimy. Kiedy cukinia przestanie być

Weganka gotuje
Makaron z grzybami mun po chińsku 227

Skworcu) - mielona słodką czerwona papryka - mielone chilli - sól, pieprz ziarnisty czarny - makaron instant   dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Karkówkę kroję w kostkę, dodaję do niego jogurt i przyprawę chińską. Odstawiam na pół godziny. W tym czasie moczę suszone grzyby mun w wodzie. Dalej obsmażamy mięso na patelni. Osobno podsmażam drobno posiekaną cebulę na rumiano. Wszystko łączę wraz

Kuchnia co dnia
Błyskawiczny sos pomidorowy 300

słoniny i 1/2 cebuli w kostkę, podsmażyć to wszystko na rozgrzanej patelni, dodać 200 ml dobrego gatunkowo przecieru pomidorowego, doprawić do smaku solą, chili i odrobiną tymianku. Dodać 50 ml wrzącej wody, szczyptę cukru i chwilkę dusić aż woda odparuje a sos pomidorowy zgęstnieje. Do sosu przekładamy ugotowany makaron, mieszamy, aż sos przyklei się do makaronu. Dodajemy pokrojoną świeżą bazylię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię