makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:164/561)

Carobnara z cukinią 175

sera pleśniowego. Będzie równie smaczne! Składniki: makaron spaghetti kawałek boczku 2 małe cukinie łyżka śmietnay biały pieprz, sól, czosnek Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Boczek kroimy w drobną kostkę a cukinię ścieramy na drobnych oczkach. Na patelni podsmażamy boczek, a następnie dodajemy cukinię. Wszystko razem podsmażamy, przyprawiamy solą, pieprze, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy śmietanę

Życie ze smakiem
Makaron z pulpetami w sosie chińskim 237

dente. Mięso przyprawiamy wegetą oraz pieprzem (około łyżeczki przypraw), formujemy małe kuleczki i pieczemy w piekarniku przez 15 minut. Na patelni mieszamy sos sojowy, maggi oraz miód po czym dodajemy nasze pulpety. Podgrzewamy przez około 5 minut. Mieszamy z makaronem

Klasyka Gotowania
Zapiekanka makaronowa z szpinakiem, pomidorami i mozzarellą w wersji fit 157

masło klarowane kilka łyżeczek lub olej roślinny 1 kulka mozzarelli 1 większy pomidor bazylia do dekoracji  Przygotowanie :  1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego lekko posmarowanego tłuszczem 2. Na patelni podsmażyć na maśle lub oleju cebulę, czosnek i dodać mrożony szpinak doprawić solą, pieprzem i przyprawami, gdy szpinak się rozmrozi

zdrowa vege kuchnia
SzaFran Spaghetii 205

startego parmezanu - sól, pieprz - 2 żółtka jajka Nastaw duży garnek z wodą, przynajmniej 3 litry wody , solimy.Gdy się zagotuje wrzucamy makaron na 10 min . ale sprawdź dokładnie na opakowaniu. W tym czasie dwie łyżeczki szafranu zagotuj z wodą na patelni i gdy tylko się zagotują składniki wyłącz ogień. Pokrój szynkę w cienkie, drobne pask i. Zetrzyj parmezan i naszykuj śmietanę(...)Etap drugi to sos: dodaj śmietanę, szynkę, parmezan, pieprz i szczyptę soli do szafranu z wodą na patelni. Na wolnym ogniu zagotuj. Gotuj na małym ogniu ok. 6-7 min. MIESZAJ Co chwila mieszaj i jeżeli  gotujesz w tym czasie makaron, to też go zamieszaj. A jeżeli makaron już się ugotował, odcedź, ale zostaw sobie pół szklanki wody

Pasje Jolki
Makaron z cykorią 253

dałam o smaku pomidorowym) pierś z kurczaka 4 małe cykorie ząbek czosnku 180 g śmietanki 30% pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, następnie dodajemy cykorię pokrojoną w paski i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy do miękkości cykorii, następnie wlewamy śmietankę, dodajemy sól i pieprz

e-PrzepisyKulinarne
Stir fry z kurczakiem 226

metoda zaczerpnięta z kuchni azjatyckiej, czyli smażenie produktów na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego tłuszczu. Ważne jest, aby produkty szybko mieszać na patelni, wtedy się nie przypalą. Danie możemy podać z ryżem lub z makaronem sojowym czy też ryżowym.   Stir fry z kurczakiem Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 5 pieczarek(...)sojowym, pieprzymy i mieszamy. Cebulę i marchewkę obieramy, cebulę kroimy  w piórka, a marchewkę kroimy we wstążki używając obieraczki do warzyw. Pieczarki kroimy w plastry. Na jednej mniejszej patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy na nim mięso. Na drugiej większej patelni również rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim cebulę, po chwili dodajemy pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy marchewkę, usmażone mięso

Kulinarne przygody Gatity
Tarta spaghetti frittata 188

Spaghetti frittata to pomysł na śniadanie, gdy zostanie nam w lodówce ugotowany makaron. Postanowiłam przygotować wersję nie smażoną, a pieczoną, która praktycznie robi się sama i nie musimy pilnować patelni ani obracać frittaty. Prosta w przygotowaniu tarta, która obłędnie smakuje, jednym słowem - polecam! Składniki: ciasto na tartę wytrawną (na jogurcie, bez masła) - przepis tutaj 200g ugotowanego makaronu spaghetti 250g śmietanki

Gotowanie i blogowanie
Sałatka z zupek chińskich 451

kurczaka sól pieprz papryka ostra Przygotowanie: Do miski pokruszyć, wsypać zupki chińskie, a następnie zalać je wodą. Po trzech minutach makaron odcedzić na durszlaku. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dokładnie wymieszać. Podsmażyć na patelni i przełożyć do miski. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na małą kostkę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Paprykę, ogórka

Smaczne Potrawy
Polędwiczka wieprzowa po tajsku 221

mleczka kokosowego, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 papryczki chili, 1 małej cukinii, 2 cebul dymek wraz ze szczypiorkiem, 2 ząbków czosnku, pęczka świeżej bazylii tajskiej, 1 cytryny, 200 gram makaronu mie, 6 łyżek sosu sojowego, 3 łyżek sosu rybnego, 2 łyżek oleju sezamowego, 4 cm świeżego imbiru, 1 łyżeczki suszonych nasion kolendry, 1 łyżeczki kminu rzymskiego, 1 łyżeczki kurkumy, 1 łyżeczki(...)marynatę, w której marynowałem mięso wraz ze znajdującą się tam cebulą, a po kolejnej minucie mleko kokosowe. Całość dokładnie wymieszałem i dodałem ponownie na patelnię polędwiczki. Podgrzewałem na średnim ogniu jeszcze przez około 7 minut. Makaron mie ugotowałem i wyłożyłem jego porcje na talerze. Na nim położyłem kawałki mięsa, całość polałem sosem kokosowym wraz z warzywami. Danie udekorowałem obficie listkami

Wyprawy kulinarne
Makaron z sosem borowikowym z letnią truflą i camembertem 270

podania Sposób przyrządzenia: 1. Suszone borowiki zalej szklanką bardzo ciepłej wody i odstaw do czasu, aż grzyby zmiękną (ok. 30min). 2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. 3. Czosnek drobno posiekaj i wrzuć na patelnię z lekko rozgrzanym olejem. 4. Namoczone grzyby pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do czosnku - przemieszaj całość. 5. Śmietanę wymieszaj z połową(...)wody po namaczaniu grzybów i wlej całość na patelnię - doprowadź do wrzenia. 6. Do sosu dodaj posiekane listki oregano, startą truflę/ pastę truflową dopraw do smaku solą i pieprzem - podgrzewaj całość przez ok. 5min. 7. Gorącym sosem polewaj makaron, układając na wierzchu niewielkie kawałki sera camembert. Smacznego! Summer truffle and camembert boletus sauce pasta 2-3 serves Ingredients: 300g

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami 220

łyżki oliwy z oliwek (użyjcie tej z suszonych pomidorów) pieprz sól Do podania: tarty ser np. parmezan lub gran padano Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Łososia, pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy posiekany drobno czosnek, smażymy dosłownie chwileczkę, żeby czosnek się nie spalił. Dorzucamy suszone pomidory, rukolę, łososia i oliwki

PatiGotuje
Makaron i kurczak w białym sosie 166

Składniki: jedna pierś kurczaka 180-200 g śmietany 30% pieprz sól gałka muszkatołowa w całości świeża bazylia dobry twardy ser żółty makaron świderki Wykonanie: Pierś oczyścić, opłukać i pokroić na drobną kostkę lub paseczki i podsmażyć na patelni.  Dodać śmietanę i gotować na małym ogniu. Dodać pieprz, sól i zetrzeć trochę gałki muszkatołowej. Dodać kilkanaście listków bazylii. Gdy śmietana

Pysznie & Pięknie
Zapiekana dyniowa z niebieskim serem, orzechami i makaronem w słodkiej śmietanie 186

środka, więc starsze dzieci na pewno dadzą się skusić. Powodzenia.     Dla 3 osób:   500 g dyni hokkaido + 1 średnia dynia do zapieczenia 100 g makaronu muszelki nr 26 Lubelli 100 g niebieskiego sera pleśniowego 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 150 ml śmietany 30% 2 jajka tymianek, bazylia, rozmaryn sól pieprz oliwa   Dynie kroimy w średnią(...)ścinamy górę i wydrążamy środek, wewnętrzne ścianki dyni nacieramy oliwą i przyprawiamy tak samo jak dynię powyżej.   Orzechy podsmażamy na suchej patelni, na średnim ogniu przez około 10 minut.   Ser kroimy w kostkę.   Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.   Śmietanę mieszamy z rozbełtanymi jajkami, lekko solimy i pieprzymy.   Do dyni wykładamy naprzemiennie makaron, upieczoną

Jadło i czytadło
Makaron calamarata z grzybami leśnymi 229

grzybami. Makaron ugotować w osolonej jedną łyżką soli wodzie. Kiedy ugotowany, odlać wodę zostawiając 100 ml, które później dodamy do sosu grzybowego. Makaron odcedzić i przelać zimną wodą. Grzyby oczyścić, pokroić na średniej wielkości kawałki. Na patelnię włożyć masło, dodać grzyby. Smażyć na średnim ogniu, aż zmiękną. Kiedy miękkie, posolić jedną łyżeczką soli, dodać pieprz, śmietankę, wodę, pokrojony ser oraz

mecooks
Spaghetti ze smażonymi pomidorami i krewetkami 152

kostkę. Czosnek drobno siekamy, przesmażamy na oliwie, dodajemy pomidory, natkę i przyprawy. Krewetki obieramy, kroimy na 3-4 części, również wrzucamy na patelnię. Chwilę wszystko razem przesmażamy, tak aby smaki dobrze się połączyły. W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany makaron dodajemy do krewetek, skrapiamy oliwą, mieszamy i od razu podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem 280

posypania (u mnie mozzarela) olej rzepakowy do smażenia 1. Makaron ugotować -skracając czas gotowania- żeby był lekko twardy, czyli al dente. 2. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Paprykę opłukać i pokroić w paski. Szpinak opłukać i odsączyć. Ciecierzycę i tuńczyka odsączyć. 3. Na patelni -na oleju rzepakowym- smażyć cebulę z czosnkiem przez kilka(...)kolejne 1-2 minuty, aby lekko zmiękła. Dodać przyprawy i wymieszać. Dodać szpinak i smażyć 1-2 minuty, aż szpinak zwiotczeje. Zdjąć patelnię z ognia. Dodać odsączoną ciecierzycę, tuńczyka i pomidory. Wymieszać wszystko i połączyć z makaronem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni na około 40 minut. Zdjąć

UgotujmyTo.pl
Piersi kurze ze szparagami i fasolką 191

Można podać to danie z kaszą, makaronem, ryżem lub kluseczkami. Przygotowanie chrupiącego boczku – boczek pokroić w małą kostkę. Patelnię rozgrzać i wrzucić boczek, smażyć aż cały tłuszcz się wytopi. Boczek musi stać się chrupiący. Jak już jest gotowy zdjąć z patelni i odstawić na później. Mięso – piersi kurze pokroić na mniejsze kawałki i doprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną(...)patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa ze wszystkich stron na złoty kolor. Wrzucić pokrojoną drobno cebulę, posiekany czosnek i chilli. Chwilkę smażyć co jakiś czas zamieszać. Na patelnię wlać wodę, wrzucić oczyszczoną fasolkę. Zagotować i doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Fasolka musi lekko zmięknąć, ale nie powinna być rozgotowana. Szparagi umyć odciąć twarde

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti z kurczakiem i oscypkiem 235

wlewamy sos sojowy, sól, pieprz, pieprz ziołowy i łyżkę oleju, marynujemy przez ok. 20-30 minut. Oscypek kroimy w paski ok. 3 cm. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i trzymamy w cieple. 2. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy cebulę i dusimy, aż się zeszkli, dodajemy mięso i smażymy na lekki ogniu ok. 5-7 minut. Dolewamy wino, doprowadzamy(...)krótko odparować płyn na dość dużym ogniu), dodajemy oscypek, przykrywamy i odstawiamy na ciepły palnik na 5 minut (nie gotujemy już) - po tym czasie ser powinien ładnie zmięknąć. 4. Makaron nakładamy na talerze, na to kurczaka z oscypkiem w jogurtowym sosie, posypujemy kostkami marynowanej dyni, natką pietruszki, płatkami chili i czarnym pieprzem

Kuchnia Prezydentowej