
Jakiś czas temu dostałam w prezencie od Cioci z Zachodu maleńki słoiczek. W tym słoiczku taplały się w niewielkiej ilości płynu dwie, malutkie, czarne i chropowate kulki, które zostały uznane przez Francuzów za jeden z najlepszych afrodyzjaków. Trufle! :D Nazywane kiedyś dziećmi diabła ze względu na swój wygląd i to, że rosną pod ziemią, dziś są ulubieńcami koneserów dobrej i wykwintnej kuchni. Długo patrzyłam na nie onieśmielona z daleka, bo przecież takiego rarytasu nie wolno zmarnować! W końcu postawiłam... czytaj dalej...

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...
Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)