makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:160/561)

Makaron z kurczakiem, brokułem i mozzarellą 294

słodkiej śmietanki 30 lub 36% (tzw. kremówki); 150 g startej mozzarelli; Mleko - opcjonalnie - max. 1 szklanka - gdyby sos był zbyt gęsty; Sól; Pieprz.  Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Pierś z kurczaka(...)Gdyby sos był zbyt gęsty, gotując go na małym ogniu, cały czas mieszając, wlewać małym porcjami mleko, aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Na patelnię z sosem serowym wrzucić kurczaka i różyczki brokuła i wymieszać. Dodać makaron i wymieszać z pozostałymi składnikami. Zdjąć z ognia. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 osób

Gospodyni Miejska
Torcik spaghetti 195

litra wrzącej osolonej wody i gotować na niewielkiej mocy 2 minuty krócej, niż podane jest na opakowaniu (czyli w przypadku makaronu omnomnom 8 minut). Odcedzić, wymieszać z oliwą. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Rukolę i szpinak umyć, osuszyć i grubo pokroić. Pomidorki umyć, pokroić na połówki. Papryczki umyć, usunąć pestki, pokroić na plasterki. Jaja roztrzepać ze śmietaną

Pełny talerz
Makaron z dynią i suszonymi pomidorami 268

będzie na pół miękka. Przełamujemy jej słodki smak odrobiną czarnego pieprzu i dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory. Całość przesmażamy razem na patelni dosłownie przez chwilę i dodajmy do całości rukolę. Składniki mieszamy z odcedzonym makaronem i danie przekładamy na talerze. Całość możemy posypać odrobiną parmezanu. Smacznego! Post Makaron z dynią i suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańskie spaghetti bolognese 306

kokosowym. Dodać marchewkę i seler. Podsmażyć aż warzywa zmiękną trochę. Dodać pomidory. Ugotować soczewicę i dodać do warzyw. Na koniec doprawić przyprawami. Zostawić patelnię na małym ogniu żeby smaki się przegryzły i ugotować w tym czasie makaron.   Smacznego

Mama z Motylem
Makaron pełnoziarnisty z cukinią i pestkami słonecznika 182

Fusilli ) 200g cukinii 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki pestek słonecznika (1 łyżka na porcję) sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia (użyłam słonecznikowego ) Makaron ugotować al dente (w osolonej wodzie), a pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Natomiast umytą i osuszoną cukinię pokroić w cienkie paseczki. (Młodej cukinii nie należy obierać.) Cukinię przełożyć na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju

Di gotuje
Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku 211

oliwek 2 łyżki keczupu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml bulionu Sól Pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 50 g sera feta 250 g makaronu tagliatelle Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Szklimy je na rozgrzanej patelni. Dodajemy mielone mięso i pokrojoną w małą kosteczkę cukinię (wcześniej obraną ze skóry). Wszystko podsmażamy. Dodajemy keczup, koncentrat pomidorowy oraz wlewamy bulion. Całość

VioletoweKucharzenie
Spaghetti w beszamelu z boczkiem i groszkiem 128

pół opakowania makaronu Czanieckiego spaghetti   Na sos beszamelowy: łyżka masła łyżka mąki pszennej szklanka mleka przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa   Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Boczek wędzony kroimy w kostkę, podsmażamy na suchej patelni, aż się zrumieni. Dodajemy skórkę z cytryny i chwilę smażymy. Odstawiamy. Groszek mrożony gotujemy do miękkości, a jeśli używamy groszku z puszki odsączamy(...)mleko i dobrze mieszamy do rozpuszczania mąki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Mieszamy cały czas, aż sos się zagotuje. Jeśli jest zbyt gęsty rozrzedzamy go mlekiem. Odcedzony makaron przekładamy do dużego garnka, dodajemy boczek ze skórką cytrynową, groszek,  sos i startą mozzarellę (łyżkę mozzarelli można odłożyć do dekoracji), mieszamy. Nakładamy na talerze, posypujemy mozzarellą

Smak mojej kuchni
Spaghetti z pieczarkami i szynką 351

wykonaniem. Smacznego! Składniki: 30 dag pieczarek 4 plasterki szynki 1 szalotka 1/2 opakowania makaronu spaghetti 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka musztardy francuskiej sól, pieprz 100 ml śmietanki 30% 1 łyżka serka kanapkowego (o smaku naturalnym) Wykonanie: Szalotkę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na patelni, następnie dodać pokrojone(...)plastry pieczarki. Doprawić do smaku i podsmażać, aż woda odparuje. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w paski szynkę. Następnie wlać na patelnię śmietankę i dodać musztardę. Zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i poczekać aż sos zgęstnieje.  Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać i posypać posiekaną natką pietruszki

Pasja Smaku
MUSZELKI Z BRĄZOWYMI PIECZARKAMI 215

paatelni rozpuszczam masło.  Pieczarki myję i kroję w kostkę.  Cebulę kroję drobno.  Cebulę i pieczarki przekładam na patelnię , dodaję nattkę oraz przyprawy. Smażę na rumiano , zmniejszam ogień.  Dodaję śmietanę i ser żółty. Mieszam. Dodaję makaron. Całość mieszam, Podaję odrazu.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Makaron z tuńczykiem + film 183

pietruszki siekamy a obrane ząbki czosnku kroimy w drobną kostkę. Do miski, na tarce o drobnych oczkach ścieramy żółty ser. Na patelni z rozgrzaną oliwą delikatnie przesmażamy czosnek, dodajemy tuńczyka i wszystko mieszamy, wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, ugotowany makaron i całość razem łączymy. Na końcu makaron posypujemy startym serem żółtym serem, jeszcze raz wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia. Danie

Smakowite Dania
Makaron penne z brokułem i kalafiorem w sosie śmietankowym 228

oleju i soli, i do gotującej wody wkładamy różyczki kalafiora i brokuła, gotujemy al'dente przez około 6 minut.  3. W głębokiej patelni lub garnku wlewamy śmietanę, zagotowujemy, rozpuszczamy serki topione, dodajemy ugotowane warzywa i makaron.  Całość doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, ziołami. Wszystko dokładnie mieszamy.  Smacznego

Mój pomysł na
Pyszny gulasz wołowy o mocno grzybowym smaku 198

dużo bo sos nie będzie tak pyszny jak powinien. Jeśli macie garnek elektryczny do wolnego gotowania, to wspaniale. Wlać wszystko z patelni do garnka i ustawić na wolne gotowanie. Gotować dwie godziny. Podawać z makaronem, ryżem lub ziemniakami. Było smaczne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Zupa pomidorowa krem 295

idealna zupa pomidorowa dla maluchów. Można w niej przemycić naprawdę dużo warzyw. Do tego zupa ta jest bardzo pożywna. Świetnie smakuje zarówno na ciepło (z ryżem czy makaronem), jak i na zimno. W upały można wykorzystać fakt, że pomidory świetnie wychładzają organizm i jeść ją jak gazpacho! 3 puszki pomidorów garść liści bazylii włoszczyzna 2 cebule 4 ząbki czosnku(...)mieszamy całość. Na patelnię wlewamy chochlę wywaru warzywnego i mieszamy. Odparowane pomidory łączymy z wywarem warzywnym i ugotowaną włoszczyzną i całość blendujemy. Dolewamy zawartość patelni i zagotowujemy zupę ostatni raz. Gotowe! Zupę można jeść z makaronem, ryżem lub bez dodatków. Jeśli chcemy przygotować tą zupę dla niemowlaka możemy przed dodaniem cebulki z zasmażką odlać porcję dla dziecka. Takie danie można

Dieta bez mleka
Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami 295

suszonych pomidorach z dodatkiem brokułów. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 4 porcje. Produkty pierś z kurczaka, brokuł, słoiczek suszonych pomidorów, makaron, bazylia, sól, pieprz. Przygotowanie Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Na patelnie wlej odrobinę oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami. Olej rozgrzej i usmaż na nim mięso. Mięso przypraw solą oraz pieprzem. Brokuł pokrój na mniejsze części(...)dodaj do niego pokrojone pomidory i ugotowane brokuły. Przypraw solą oraz pieprzem i dodaj bazylię. Jeśli danie jest zbyt suche dolej jeszcze trochę oleju z suszonych pomidorów. Podawaj z makaronem. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Pieczona pierś z kurczaka z warzywami kurczak

Fit&Fast Kitchen
Warzywna lazania 186

tradycyjny sposób, czyli w wersji z mięsem mielonym. Tym razem postanowiłam przyrządzić ją bez mięsa, za to z ogromną ilością przeróżnych warzyw... Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo;) Składniki: 250g makaronu lazania, słoik (350g) domowego sosu pomidorowego (ewentualnie kupny), 1/2 cukinii, marchewka, cebula, 350g białych szparagów, puszka czerwonej fasoli, 4 łyżki mrożonego szpinaku, 200g mozarelli, sól, pieprz, 2 łyżki oleju rzepakowego(...)końcówki i pokroić w plasterki, dodać do cebuli. Marchew obrać, pokroić w kosteczkę, zaś cukinię umyć i również pokroić w kosteczkę. Dodać na patelnię. Dusić na małym ogniu ok.10min, doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron na chwilę zanurzać we wrzątku, w razie potrzeby makaron można dociąć. Na dno naczynia żaroodpornego, lub małych kokilek do zapiekania, nałożyć trochę sosu, następnie

Z miłości do słodkości