tarce o grubych oczkach. Starte jabłka przełożyć do rondelka, posypać cukrem - smażyć 5 minut. Pod koniec smażenia dodać cynamon. Na patelni rozgrzać olej z miodem, wsypać makaron i tarte orzechy. Wymieszać. Smażyć do podgrzania składników. Gotowy makaron wykładać na talerze, na wierzchu kłaść jabłka. Można dodać łyżkę jogurtu naturalnego. Smacznego
kolorowotorcikowokurczakiem i szpinakiem Składniki: pół opakowania makaronu ryżowego opakowanie mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym 3 ząbki czosnku filet z kurczaka przyprawy do kurczaka (takie jakie lubisz;) olej do smażenia Przygotowanie: Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, czyli zalewamy go gorącą wodą i zostawiamy na 4-5 minut (zależy czy lubimy twardszy, czy bardziej rozgotowany). Na patelnię (najlepiej
Lawendowe Niebomakaronu, ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu sól i pieprz Przygotowanie: Na większej patelni rozgrzej olej, wrzuć boczek, podsmaż go do chrupkości i przełóż na papierowe ręczniki. Do tej samej patelni włóż karkówkę, dopraw ziołami, solą i pieprzem, podsmaż do zarumienienia i przełóż łyżką cedzakową do miski. Do tej samej patelni dodaj masło, włóż cebulę i czosnek i smaż przez(...)minuty. Dodaj wino i gotuj zdrapując przypieczone drobinki z dna patelni aż odparuje, po czym wmieszaj karkówkę i boczek. Podsmaż aż całość będzie podgrzana. Wmieszaj parmezan, bazylię, mascarpone, makaron i smaż przez kilka minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj. Smacznego! English version Pork sparagus and mushroom pasta (4 servings) Ingredients: 2 tablespoons canola oil 400 g roasted
karmelowyPOMIDOROWYM z MAKARONEM Składniki: makaron np. tagliatelle 200 g krewetek 2-3 ząbki czosnku 1 cebula 1 puszka pomidorów (najlepiej krojonych) sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekana cebulę oraz czosnek. Kiedy się zeszklą dodajemy krewetki. Krewetki obsmażamy z każdej strony, a następnie całość zalewamy pomidorami z puszki (najlepiej jeśli
Bon appetit mon amiekształcie ryżu • 2 piersi kurczaka • 1 puszka kukurydzy • 3 łyżki majonezu • 2 łyżeczki curry • sól, pieprz do smaku • 1 łyżka natki pietruszki • olej do smażenia Wykonanie: • Makaron ugotować w wodzie z solą, odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie. • Kurczaka pokroić w kostkę, posypać solą, pieprzem, przyprawą curry i usmażyć na rozgrzanym
To co kochamopakowaniu. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Boczek, cebulę i paprykę kroimy w dużą kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy przez 10 minut. Następnie dodajemy makaron i pomidory. Smażymy razem jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem
Gotowanie moimi oczamipapryka słodka i ostra do smaku 3 łyżki sosu sojowego olej do głębokiego smażenia PRZYGOTOWANIE : Makaron zalej wrzątkiem, po 4 minutach odcedź, ostudź i pokrój na mniejsze kawałki. Grzybki(...)moczymy w gorącej wodzie około 10 minut, odcedzamy i drobno kroimy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, cały makaron, grzybki, przeciśnięty czosnek, startą marchew, cebulę, kapustę i wszystkie przyprawy. Dokładnie wyrabiamy masę. Do miski wlewamy ciepłą wodę, arkusze ciasta maczamy w wodzie i rozkładamy na desce. Po kilku sekundach arkusze staną się miękkie i nadając się do zwijania. Na każdy
Kulinarne Fantazje Mariolikurczaka 1 duża cebula 400 g pieczarek natka pietruszki 2 ząbki czosnku śmietanka 30% lub 18% sól, pieprz zioła prowansalskie oliwa do smażenia Przygotowanie: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plastry i dodaj do cebuli razem z czosnkiem. Całość
KukuleczkiCebulę drobno kroimy, podsmażamy na średnim ogniu. Dynię kroimy na małe kawałki i dodajemy do miękkiej cebuli. Wlewamy śmietankę i dusimy aż dynia będzie miękka. W międzyczasie gotujemy makaron i smażymy boczek do chrupkości. Gdy dynia będzie miękka rozdrabniamy ją widelcem, jeżeli chcemy żeby zostało kilka większych kawałków rozdrabniamy tylko część. Całość solimy i pieprzymy, dodajemy ugotowany makaron i mieszamy
Kulinarne życiespaghetti 1/2 kalafiora mała żółta cukinia suszone pomidory z pestkami dyni 1 puszka tuńczyka ser feta pomidorki koktajlowe sól różowa młotkowana kolendra z pieprzem olej kokosowy do smażenia/pieczenia Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego dałam troszkę oleju kokosowego i wrzuciłam do niego kalafiora, pokrojoną cukinię i suszone pomidory. Zapiekłam w 180 stopniach jakieś 20 minut
kruche babeczkikształcie ryżu) • 1 łyżeczka migdałów • 1 łyżeczka orzechów laskowych • 1 łyżeczka nasion słonecznika • sól, pieprz • 2 łyżki sosu teriyaki • kilka listków bazylii • 1 łyżeczka keczupu • olej do smażenia Wykonanie: • Makaron ugotować w posolonej wodzie, mięso pokroić w dużą kostkę i posypać solą i pieprzem. • Rozgrzać olej, podsmażyć mięso, wlać sos teriyaki i chwilę poddusić
To co kochammakaron będzie już gotowy (aldente) odcedź go. Na patelnię wlej odrobinę oliwy i dodaj wcześniej przygotowane pesto. Następnie dodaj do pesto ugotowany makaron, dopraw solą i pieprzem. Smaż na patelni makaron z pesto przez ok. 2 min. Gotowy makaron wyłóż na talerz, dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe, świeżą rukolę i posyp świeżo startym parmezanem
kulinarnyJasera feta ok. 2 garście czarnych oliwek 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano świeża natka pietruszki lub oregano lub bazylia tłuszcz do smażenia wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy posiekany czosnek, chwilkę dusimy. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą,pieprzem oraz oregano. Mieszamy i chwilę dusimy. Dodajemy
Domowy Smak Jedzeniaczerwonego, wytrawnego wina sól biały pieprz niewielka ilość gałki muszkatołowej Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek (ok. 10 ml), następnie przelewamy go zimną wodą. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek (ok. 25 ml). Mięso mielone smażymy na patelni (mięso musi być dobrze przysmażone). 2 ząbki czosnku drobno siekamy, dodajemy do mięsa, doprawiamy(...)dodajemy sól i pieprz, gotujemy. Do ciepłego garnka wlewamy oliwę z oliwek (25 ml), wrzucamy 3 ząbki czosnku pokrojone w plastry i dodajemy posiekany szpinak, chwilkę smażymy, dodajemy makaron i ser grana padano (niewielką ilość pozostawiamy do dekoracji) starty na drobnych oczkach. Na talerz wykładamy sos, na sos makaron wymieszany ze szpinakiem. Dekorujemy listkami bazylii i serem grana
Brzuszki Łakomczuszkiwieprzowego 1 duża cebula 1 czerwona papryka 2 ogórki kiszone 300 g żółtego sera 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Oregano Ostra czerwona papryka Liść lubczyku Olej do smażenia Masło Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ogórki kiszone, cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę oraz
VioletoweKucharzeniecebula - bulion - curry w proszku - 2 łyżki śmietany 18 % - oliwa - pieprz Przygotowanie: Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i całość smażymy. Dodajemy makaron, chwilę podsmażamy, posypujemy łyżeczką curry, mieszamy i zalewamy częścią bulionu. Dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając i uzupełniejąc bulionem małymi porcjami(gdy makaron będzie al dente powinien wchłonąć
Kulinarne życiedymki mały pęczek szparagów pół kubka mrożonego zielonego groszku pół kubka mrożonego bobu 2 łyżki serka Philadelphia 100ml śmietany bazylia (u mnie łyżeczka suszonej) sol, pieprz masło do smażenia Przygotowanie : Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Szparagi pokroić na mniejsze kawałki i przesmażyć na maśle wraz z dymką. Groszek i bób zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Bób obrać
Codzienne Gotowanieśrednia dymka 1 cukinia 4-5 pieczarek 1 okrągły serek camembert łyżka śmietany ewentualnie 1 łyżeczka mąki - jeśli wyjdzie zbyt rzadkie sól, pieprz do smaku oliwa do smażenia gruby makaron, świderki lub inny Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Dymkę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz - zeszklić. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do cebuli - podsmażyć. Cukinię
kolorowotorcikowo