Capunti z boczkiem i papryką 195Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Boczek, cebulę i paprykę kroimy w dużą kostkę, smażymy na oliwie przez 10 min. Następnie dodajemy makaron oraz pomidory i smażymy razem przez kilka minut, cały czas mieszając. Na koniec dodajemy posiekaną natkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
R'n'G Kitchen
Makaron curry w połączeniu mięsno warzywnym 247trzeba zamówić pizzę, zaś bardziej rezolutni zdołają przygotować przepyszne potrawy z podstawowych produktów. Tak też było w przypadku tego przepisu. Miałam makaron, warzywa na patelnię, kurczaka i jogurt naturalny, a co powstało? Sami zobaczcie... PRZEPIS Warzywa smażymy na patelni. Jeśli mamy 2 piersi z kurczaka, jedną kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy z warzywami. Mały jogurt naturalny(...)sucha. Ok. 5 minut z każdej strony, przewracając co jakiś czas. To sosu curry dodajemy makaron i wszystko mieszamy. Wykładamy na talerz. Pierś, którą smażyliśmy w całości kroimy na plasty i układamy na makaron. I voilà
Mój Smak na Życie
Omlet ze spaghetti 246smażenia ewentualnie pokrojona w drobniutką kostkę wędlina, papryka itp. 1. Na małej patelni (najlepiej takiej wielkości, jakiej ma wyjść omlet) rozgrzać olej, wyłożyć makaron formując kształt placka i na dużym ogniu smażyć aż się zrumieni. 2. Jajka roztrzepać z wodą i przyprawami, wylać na makaron, poczekać chwilę i przekręcić na drugą stronę. Smażyć pod przykryciem aż spód się przyrumieni
Kto ugości moich gości?
Makaron z Sosem Śmietanowym i Klopsikami 387namoczona w mleku 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej przyprawy: kolendra, majeranek, tymianek, gałka muszkatołowa sól pieprz ponadto: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia 300 g makaronu Sos Śmietanowy: 3 00 ml śmietanki 30% cebula 3 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny 3 łyżki masła szczypta cukru sól, pieprz, gałka muszkatołowa 3 łyżki kwaśnej śmietany(...)stron na złoty kolor (po ok. 2 - 3 min. z każdej ze stron). Kotleciki smażymy na niedużym gazie, tak aby mięso miało czas podsmażyć się w środku, a z zewnątrz było złociste i chrupkie. W tym samym czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron - al dente. Sos Śmietanow y : Cebulkę kroimy w drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy
Słodka Strona
Chińszczyzna z kurczakiem, mango i zieloną fasolką szparagową 291czerwonej cebuli 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki sosy teryiaki sok z połowy limonki łyżka miodu (zamiast cukru) 100 gram makaronu sojowego olej sezamowy Do Woka wlewamy kilka łyżek oleju sezamowego. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili, czosnek i imbir. Smażymy przez chwilę, dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka i kurczaka w kostkę lub paski. Od razu po chwili dodajemy, pokrojoną(...)fasolkę szparagową. Paprykę kroimy w paski i również wrzucamy do Woka. Całość smażymy na dość wysokim ogniu. Wlewamy sos sojowy, sos teryiaki, sok z limonki, miód i smażymy do miękkości warzyw. Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut. Do Woka wrzucamy pokrojone w kostkę mango. Smażymy dokładnie przez chwilę. Teraz czas na dodanie dymki (część zostawiamy na koniec
Mango Papaja
Wątróbka drobiowa z pieczarkami 223Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 200 g pieczarek 1 jabłko 1 cebula 250 g makaronu 200 ml śmietany 30% 1/2 pęczka koperku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać wodą i odcedzić. Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w półksiężyce, jabłko(...)zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Koperek drobno posiekać. Na patelni smażymy wątróbkę, po zdjęciu z ognia solimy. Na drugiej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, starte jabłko i wszystko dusimy kilka minut. Na koniec wlewamy śmietanę, posiekany koperek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron i dokładnie łączymy razem. Na talerz wykładamy makaron połączony z sosem
magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z zupek chińskich 260mnie 2 rosoły i kurczak curry) pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka pokrojona w kostkę (u mnie z zalewy olejowej) sól pieprz curry papryka ostra olej do smażenia majonez Wykonanie: Makaron pokruszyć według uznania i zalać go dużą ilością gorącej wody, odstawić do momentu kiedy będzie miękki, dokładnie odcedzić. Kurczaka pokroić w kostkę smażyć go na dosłownie łyżce oleju
Pychotkaaa
Makaron z krewetkami 222koktajlowych Makaron gniazdka (6-8 sztuk) 3 pomidory 1 cebula biała 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki sezamu Sól, pieprz, oregano, bazylia Olej do smażenia Przepis: Krewetki wrzucamy do wrzątku na ok. 3 minuty. Odcedzamy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (w osolonej wodzie). Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni do zarumienienia razem z przeciśniętym przez(...)sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w kostkę i dorzucić do cebuli i dusić przez ok. 10 minut. Krewetki dodajemy do cebuli i pomidorów, doprawiamy i smażymy przez ok. 5 minut. Makaron po odcedzeniu dodajemy na patelnię i całość dokładnie mieszamy. Po nałożeniu makaronu na talerze posypujemy go ziarnami sezamu. insertCookd("9843b2af08039a5dd94d4dfb3404329d
Emcia Pichci
Tagliatelle szpinakowe z kurczakiem i prażonymi migdałami w kremowym sosie 281wykonaniu danie. Możecie je przygotować zarówno na lunch jak i kolację. Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 200 g makaronu tagliatelle ( zielone ze szpinakiem) 150 g mięsa z piersi kurczaka 150 ml śmietanki kremówki 30% 50 g sera gorgonzola 50 g masła 1 cebula dymka 1 ząbek czosnku 1 łyżka migdałów(...)kroimy w kostkę. Migdały prażymy na suchej patelni, aby się ładnie zarumieniły. Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy pokrojonego kurczaka i smażymy. *W międzyczasie wstawiamy makaron do gotowania w osolonej wodzie. Do usmażonego kurczaka dolewamy śmietankę, gorgonzolę i masło. Wszystko razem smażymy, a sos powinien się zredukować (zagęścić). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany
kulinarnyJa
Makaron spaghetti z kurczakiem w sosie czosnkowym z pomidorkami 472Makaron spaghetti ze smażoną piersią kurczaka o fantastycznym, lekko cytrynowym smaku, w sosie czosnkowym przyprawianym świeżą bazylią z pomidorkami koktajlowymi. Cytrynowego kurczaka otrzymujemy dzięki marynacie cytrynowej z dodatkiem świeżych ziół takich jak tymianek i rozmaryn. Składniki: (4-5 porcji) 500 g filetu z piersi kurczaka 500 g makaronu spaghetti 2 łyżki oleju Marynata cytrynowa do kurczaka: 2 łyżeczki posiekanego(...)pachnieć (uważać, aby nie przypalić! Przypalony czosnek nabiera goryczy i jest gorzki). Dodać mąkę i smażyć przez 1 minutę . Wlać bulion z kurczaka, gotować aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Dodać posiekaną bazylię, przyprawić solą i pieprzem. Usmażonego kurczaka włożyć do sosu, dodać odcedzony makaron spaghetti. Wymieszać. Podgrzać wszystko w sosie przez pół minuty. Dodać pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe
Moja Delicja
Kiełbasa nadziewana na makaron w sosie pomidorowym 185gęsta oraz, by się nie przypaliła. Doprawiamy, na chwilę przed ugotowaniem się makaronu - pieprzami i solą. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyła się kiełbasa. Makaron z mięsem wykładamy na talerz. Całość posypujemy podsmażoną cebulką. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Życie zamknięte w smaku
Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami 313pieczarek i cebuli. Pyszne, bezmięsne i tanie danie. Polecam! Składniki: 500 g makaronu łazanki; 1 kg kiszonej kapusty; 500 g pieczarek; 2 średnie cebule; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Kapustę odcisnąć z soku, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i obgotować, uważając aby kapusta się nie rozgotowała. W trakcie gotowania
Gospodyni Miejska
Chińskie z kurczakiem, krewetkami, mango i zieloną fasolką szparagową oraz kiełkami rzodkiewki 249czerwonej cebuli 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki sosy teryiaki sok z połowy limonki łyżka miodu (zamiast cukru) 100 gram makaronu sojowego olej sezamowy Do Woka wlewamy kilka łyżek oleju sezamowego. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili, czosnek i imbir. Smażymy przez chwilę, dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka i kurczaka w kostkę lub paski. Od razu po chwili dodajemy, pokrojoną(...)fasolkę szparagową. Paprykę kroimy w paski i również wrzucamy do Woka. Całość smażymy na dość wysokim ogniu. Wlewamy sos sojowy, sos teryiaki, sok z limonki, miód i smażymy do miękkości warzyw. Makaron sojowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut. Do Woka wrzucamy krewetki i pokrojone w kostkę mango. Smażymy dokładnie przez chwilę. Teraz czas na dodanie kiełków (zostawiamy odrobinę
Mango Papaja
Zapiekanka makaronowa 222żółtego sera -3 jajka -szklanka mleka -1 i 1/4 szklanki mąki -1 dkg drożdży -pieprz, sól -przyprawa warzywna -olej do smażenia Paprykę kroimy w kostkę a cebulę i pora w ćwierćplasterki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem(...)dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Zdejmujemy mięso a na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy do odparowania wody. Makaron przelewamy zimną wodą i odsączamy. Z 1/5 szklanki mleka, drożdży, szczypty cukru i łyżeczki mąki sporządzamy rozczyn. Do reszty ciepłego mleka dodajemy jajka, pozostałą mąkę
Maminek kulinarny
Ragoût à la bolognese 226także stanowić bazę do niezliczonej ilości innych potraw. Dlatego lubię go tak bardzo. Ok. Rozpisałam się, ale już dość, to przecież sos ma być gwiazdą. Dziś zapraszam na... Makaron z sosem ragoût à la bolognese Do jego przygotowania potrzebujemy: 500 g mięsa mielonego (najlepiej wołowego lub wołowo-wieprzowego) 3 spore marchewki 2 cebule (cebuli i marchewki powinno być objętościowo mniej(...)płaskie łyżeczki cukru (zawsze stosuję zasadę: 1 łyżeczka cukru na 1 puszkę pomidorów, inaczej sos może wyjść zbyt kwaśny) przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, tymianek olej do smażenia 500 g makaronu (dowolny rodzaj) W garnku o grubym dnie rozgrzewamy ok. 2 łyżek oleju. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka i smażymy
Ratunku obiad