kliknijcie tutaj -> klik ! Makaron z Panierką i Orzechami Brazylijskimi 2 porcje (1 porcja to ok. 400 kcal) Składniki: bułka tarta 45g oliwa do smażenia natka pietruszki 1/2 pęczka sól do smaku makaron 200g orzechy brazylijskie 15g oliwa i masło do smażenia cebula 1 sztuka czosnek 2 ząbki ciecierzyca 70g sok z 1/4 cytryny dowolny
rabarbarowoniewielka cukinia 2 duże jaja 1 czubata łyżka mąki pszennej pół szklanki słonecznika sól, pieprz do smaku rukola i pomidorki koktajlowe do dekoracji olej roślinny do smażenia Do miseczki wsyp ugotowany makaron (zimny). Niewielką cukinię zetrzyj w łezkę po czym dodaj do makaronu. Dodaj jaja, mąkę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie. Smaż niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju
Gotuj Sam!żółtej papryki 1 średnia żółta cebula 2 – 3 ząbki czosnku 3 cm kawałek imbiru 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 2 łyżeczki białego sezamu duża garść orzechów nerkowca Wykonanie: Przygotuj wszystkie składniki: Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstaw. Szpinak przepłucz pod wodą, osusz.Papryki pokrój w małą kostkę. Cebulę pokrój w drobną(...)oleju podsmaż cebulę i imbir. Gdy cebula zmięknie – dodaj czosnek i smaż przez około 1 minutę. Następnie dodaj paprykę, smaż 4 – 5 minut. Dodaj szpinak i smaż do momentu aż ‚zwiędnie’. Dodaj makaron, rzodkiewki, sos sojowy, miód, 2 łyżeczki sezamu i orzechy nerkowca. Całość wymieszaj i smaż 3 – 4 minuty. Wyłóż do miseczek. Smacznego
Moja pasja smakuPrzyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać posiekany szczypiorek. Zalać składniki na patelni i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem przez 10 – 15 minut (do czasu aż całość stężeje). Krok po kroku: 1. Ugotować makaron i groszek 2. Podsmażyć cebulę(...)Dodać kiełbasę 4. Dorzucić resztę warzyw 5. Wymieszać z makaronem 6. Roztrzepać jajka z mlekiem i doprawić 7. Zalać składniki i smażyć Pobierz wersję do druku: Pobierz Makaron zasmażany z kiełbasą Artykuł Makaron zasmażany z kiełbasą pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plsię od menu (kartki posklejane resztkami jedzenia) na początek zamawiamy zupę Tom yum (19 zł). Zupa poprawna, smakuje nam. Dostajemy również 2 porcje sałatki wakame. Na drugie zamawiamy makaron undon ze smażoną wieprzowiną i warzywami w stylu azjatyckim (29 zł), który jest zupełnie bez smaku i bez charakteru. Potem na naszym stole pojawia się zestaw Masakari
Kulinarne przygody GatityCukinia to jedno z warzyw, które wyjątkowo lubię. Można ją przygotować na wiele sposobów: grillować, faszerować, smażyć, dodawać do makaronów, zapiekanek i przygotować przetwory na zimę. W ubiegłym sezonie podałam przepisy na sałatki słoikowe z cukinią i kiszone cukinie . Tym razem przygotowałam cukinię w zalewie z curry, prawie identycznej jak do ogórków curry . Do przepisu użyłam młodych, niewielkich cukinii
Codziennik Kuchennywsypujemy do niej bób; gotujemy do miękkości, a następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą i obieramy. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni. Na patelni rozgrzewamy masło, wkładamy makaron i chwilę smażymy, na koniec dodajemy bób, mieszamy i po 1 - 2 minutach zdejmujemy z palnika. Rozkładamy porcje na talerze, posypujemy serem i słonecznikiem. Danie najlepiej smakuje na ciepło
Czary - gary w kuchnizupę warzywną , którą miksuję potem na gładki i gęsty krem . Posiłek wychodzi nadal pożywny, ale znacznie lżejszy i krócej leżakujący w żołądku niż gęsty gulasz czy smażony kotlet. Zamiast makaronu czy kaszy, lubię wtedy dorzucić do talerza lekki groszek lub słomkę ptysiową. Do tego kilka plasterków świeżej kiełbasy dla zaostrzenia smaku i miska kremowej, warzywnej dobroci jest gotowa
Grunt to przepis!obieraczki do warzyw :) Ugotować brokuł - wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 min - odcedzić. Paprykę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie wrzucamy makaron z marchwi - smażymy ok. 10 min. na średnim ogniu (marchewka ma być al dente), doprawiamy pieprzem, bazylią i papryką. Teraz dodajemy kurczaka, czosnek i paprykę - smażymy do momentu podgrzania mięska. Gotowe
Alutka-Gotujemajeranek, odrobina vegety) -2 łyżki mąki -olej Sposób przygotowania: Piersi umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z przyprawami. W tym samym czasie gotujemy makaron i brokuły. Smażymy mięso, aż będzie miękkie a następnie dodajemy ugotowany brokuł i mieszamy ze sobą oba składniki. Na patelnie dolewamy odrobinę wody i posypujemy mięso i brokuł mąką. Na koniec
Magia jedzenia.odrobiną soli i oleju. Ugotować łazanki wg przepisu na opakowaniu. Do ugotowanej (i odparowanej) kapusty dodać przesmażoną kiełbasę, koncentrat. Całość doprawić do smaku. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać i smażyć całość jeszcze przez chwilę
Smakołyki Asidoprawić do smaku.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie(powinien być al dente). Czosnek zmiksować z odrobiną oliwy.Dodać go do makaronu.Całość dokładnie wymieszać.Na talerzu układamy kolejno makaron z czosnkiem,smażone warzywa i pokrojoną Fetę.Całość dekorujemy roszponką. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytilość zależna od preferencji [ ja osobiście dodaję dość sporo]. Gdy nasz makaron i brokuł są gotowe, rozgrzewamy odrobinę oliwy na patelni i wsypujemy makaron oraz brokuł. Smażymy przez kilka chwil często mieszając. Kolejny dodajemy pokrojony w kostkę ser Mozzarella. Ciągle trzymamy na ogniu do czasu, aż ser się nie rozpuści i połączy wszystko w jedność
Jedz zdrowo żyj zdrowo!całością aby obtoczyły się ładnie. Krewetki podsmażamy na oliwie i oprószamy przyprawami. Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki. Wlewamy pozostałą marynatę, i dodajemy pomidorki. Sprawdzamy czy krewetki usmażone, dodajemy makaron i całość smażymy i dokładnie mieszamy. Smacznego
Sprawdzone przepisy kulinarnelekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy bardzo drobniutko posiekane papryczki. Dodajemy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory. Chwilę przesmażamy. Wrzucamy ugotowany i przecedzony makaron. Delikatnie mieszając smażymy razem ok. 5 minutek. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy uprażonymi pestkami dyni i odrobiną parmezanu. Zajadamy gorące
Ostra na Słodko