makaron smażony - 5576 przepisów (strona:36/372)

Makaronowy omlet z mozzarellą 336

trochę makaronu i trzeba było go wykorzystać. Przygotowałam pyszny omlecik z dodatkiem makaronu oraz mozzarellą. Pyszna propozycja na śniadanko lub kolację. składniki: 200 g ugotowanego makaronu (gniazdko 2 Czaniecki) masło do smażenia 4 jajka 2 łyżki szczypiorku sól,pieprz kulka mozzarelli Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć makaron, aby się odgrzał i miejscami przysmażył. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać(...)widelcem. Dodać szczypiorek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy makaron już lekko się przyrumieni rozłożyć go równo po całej patelni i wlać masę jajeczną. Smażyć aż omlet od spodu się przyrumieni. Następnie omlet przekręcić używając talerza. Na wierzchu rozłożyć plastry mozzarelli. Przykryć pokrywką i smażyć aż mozzarella się rozpuści. Od razu podawać, można z dodatkiem keczupu

Monia miesza i gotuje
Makaron Spaghetti z Anchois, Czosnkiem, Chili i Rukolą 239

dekoracji Wykonanie: W dużym garnku wstawiamy dobrze osoloną wodę na makaron. W czasie, w którym makaron nam się gotuje, my spokojnie możemy zająć się wokiem, do którego wlewamy oliwę z oliwek, na rozgrzaną dodajemy fileciki anchois i drobno pokrojony czosnek, oraz posiekaną papryczkę chili. Smażymy do czasu aż fileciki anchois(...)się rozpuszczą. W momencie, w którym makaron dogotowuje się wrzucamy do garnka rukolę i gotujemy jeszcze 2 minuty. W tym czasie dodajemy pokrojone pomidory i smażymy jeszcze chwilę. Na koniec pozostaje nam odcedzić makaron z rukolą, wyłożyć do woka i dobrze wymieszać, smażąc chwilkę. Makaron wykładamy do talerzy i podajemy na ciepło. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Wietnamskie zawijaski – Sajgonki 305

kurczaka (może być ugotowane mięso np z rosołu) duża marchewka 1/4 kapusty pekińskiej (dałam więcej) 3-4 pieczarki 1 cebula 1 jajko 12 płatów ryżowych 70 g makaronu ryżowego olej do smażenia sól, pieprz sos sojowy przyprawa 5 smaków Do dzieła!!! Cebulę bardzo drobno siekamy a marchewkę i pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach - wszystko razem dusimy. Dodajemy bardzo(...)drobno pokrojonego kurczaka - niemalże posiekanego. Razem smażymy. Na koniec gdy już nasze składniki są miękkie dodajemy drobno posiekaną kapustę pekińską - całość przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków i sosem sojowym (sosu nie żałujemy). Makaron kruszymy drobno (ok 2 cm kawałeczki) zalewamy wrzątkiem. Gdy zmięknie odcedzamy i dodajemy do reszty farszu. Do farszu dodajemy także jajko - mieszamy dokładnie. Do płytkiego

sierotka maRysia w kuchni
Makaron w sosie kurkowym z zielonym groszkiem 167

kurek 400 ml śmietanki 30% 1 cebula 3 łyżki zielonego groszku 100 ml białego wina sól, pieprz gruboziarnisty świeżo zmielony natka pietruszki 2 łyżki masła do smażenia 1 łyżka oleju 150 gram makaronu Bavette n.13 Barilla Przygotowanie: Na patelni na maśle i oleju smażymy cebulkę pokrojoną w piórka, po kilku minutach dodajemy kurki i zielony groszek, smażymy(...)śmietanka zgęstnieje, na koniec dodajemy natkę pietruszki. Jeśli kurki i groszek są już miękkie a sos odpowiednio gęsty i słony, możemy z czystym sumieniem zdjąć z ognia;) A makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu

Życie zaczyna się w kuchni
Makaron z kurkami 272

porcje 200 g Makaronu spaghetti 100 g kurek 80 g chudego boczku 1 cebula 1 czosnek 3/4 szklanki śmietany 30% 1 żółtko sól pieprz oliwa do smażenia opcjonalnie szczypiorek Przygotowanie 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Do przygotowania potrawy przyda nam się głęboka patelnia. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, na „szklisto”. Następnie dodajemy posiekany(...)bieżącą wodą, dodajemy je na patelnię i razem z pozostałymi składnikami smażymy około 5 minut. 2. Do podsmażonych składników dolewamy śmietankę, gotujemy sos na małym ogniu około 10/15 min do zredukowania się śmietany i powstania lekko gęstego sosu. Doprawiamy solą i pieprzem, oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem. Odcedzony makaron dodajemy na patelnie, mieszamy z sosem i podsmażamy jeszcze chwilę wszystko razem

zjem to blog kulinarny
CARBONARA Z CUKINIĄ I SZPINAKIEM 182

SKŁADNIKI: Makaron 150 g makaronu rurki 15 dag boczku wędzonego w plastrach 1 cukinia 50 g szpinaku świeżego Przyprawy:pieprz ziołowy, sól himalajska, suszona bazylia Olej do smażenia Sos 15 dag tartego sera żółtego 300 ml jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego PRZYGOTOWANIE:   Plastry boczku kroję w kostkę.  Cukinię i cebulę obieram(...)cukinię.  Dodaję przyprawy: pieprz ziołowy, bazylię suszoną oraz sól himalajską. Zmniejszam ogień i smażę jeszcze kilka minut. Na koniec dodaję umyty, świeży szpinak. Mieszam i smażę ok 2 minut. Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu.  Ugotowany makaron przekładam do dużej miski. Składniki sosu łącze ze sobą dodaję do boczku, mieszam chwilę i zdejmuję z palnika. Całość przekładam

Gotowanie Patki
Kurczak po tajsku 198

łyżki sosu sojowego ciemnego  1 łyżeczka imbiru  sól morska do smaku  pieprz kolorowy młynek do smaku  300 g warzyw chińskich  makaron ryżowy  olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w paski.  Do miseczki wlewamy sos sojowy, dodajemy imbir oraz pieprz i sól.  W powstałej marynacie obtaczamy kurczaka(...)pozostawiamy na około godzinę. Następnie  kurczaka nabijamy go na patyczki do szaszłyków  i smażymy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Warzywa chińskie wrzucamy do woka i podduszamy przez kilka minut  na niewielkiej ilości oleju. Makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą,  przykrywamy i odstawiamy  na około 3-5 minuty  (dokładny przepis dla każdego makaronu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tagliatelle ze szpinakiem 227

ząbek czosnku 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy extra vergine 100 ml śmietany 18% Pieprz, sól Opis przygotowania: Na początku gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy pokrojoną(...)paski pierś z kurczaka. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Szpinak dokładnie myjemy. Kroimy, ale na niezbyt drobno. Szpinak wrzucamy na patelnię i smażymy aż zwiędnie. Dodajemy do tego śmietanę oraz makaron (makaron najlepiej dodać bezpośrednio z garnka). Razem z dodaniem makaronu, dodajemy również odrobinę wody, w której gotował się makaron. Wszystko razem mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lasagne z mięsem i pieczarkami 149

gałka muszkatołowa sól pieprz Pieczarki 500 g pieczarek 1 cebula 1 łyzka masła klarowanego sól pieprz płaty makaronu lasagne 300 g żółtego sera Wykonanie: Sos boloński W rondlu rozgrzać olej i zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso mielone i smażyć stałe mieszając. Kiedy mięso już nie będzie surowe dodać rozgniecione pomidory z puszki wraz z sokiem, przecier pomidorowy(...)pieprzem i zetrzeć odrobinę gałki muszkatołowej. Pieczarki Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać pokrojone drobno pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż odparuje woda. Makaron W garnku zagotować wodę i do wrzątku wkładać po 5 -6 płatów makaronu, aby nam się nie posklejał. Makaron ma być tylko lekko ugotowany. W naczyniu do zapiekania

O kuchni z uczuciem
Makaron z kurczakiem w sosie Romesco 403

ciepło jak i na zimno. Makaron z kurczakiem w sosie Romesco Składniki: około 250 g makaronu świderki lub penne 2 piersi z kurczaka 1 łyżeczka oregano 1/3 łyżeczki chili w proszku 1 łyżeczka bazylii około 50 g parmezanu 1/3 pęczka cebuli dymki olej do smażenia Sos: 2 czerwone papryki  1 papryczka chili ½ szklanki migdałów 2 pomidory 2 suszone pomidory(...)suszone pomidory, oliwę, pietruszkę, oraz orzechy dokładnie miksujemy. Doprawiamy octem, skórką z cytryny, chili, solą i pieprzem.  Dymkę siekamy. Parmezan ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Makaron gotujemy al. dente. Kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju do momentu aż się zarumieni. Kiedy będzie gotowy dodajemy sos i cebulkę. Mieszamy dokładnie. Podajemy z makaronem i posypujemy parmezanem

Mania Gotowania
Dynia z makaronem spaghetti 173

paczka makaronu taki jaki mamy w kuchni 0,8 kg dyni (obranej) 150 g suszonych pomidorów  1 cebula duża 2 ząbki czosnku sól pieprz tłuszcz do smażenia natka pietruszki Przygotowanie: Makaron ugotować według przepisu. Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do rondla z niewielką ilością tłuszczu (można użyć olej z pomidorów) i dusić z 10 minut, następnie dodać pokrojoną

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zapiekanka makaronowa 321

Sposób wykonania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż do chwili gdy będzie średnio miękki. W tym czasie ser żółty trzemy na tarce, a pokrojoną kiełbasę i wędliny zasmażamy na patelni. Gdy makaron się ugotuje, odsączamy go z wody i dodajemy wszystkie składniki dokładnie mieszając. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni . Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Spaghetti aglio e olio z kurczakiem i rukolą 345

makaronu spaghetti 200g kurczaka 4 ząbki czosnku ½ średniej cebuli parmezan oliwa z oliwek rukola natka pietruszki peperoncino lub chilli sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Wstawiamy osoloną wodę na makaron. Na jednej patelni smażymy kurczaka na oliwie, przyprawionego solą i pieprzem. Na drugiej patelni z większą ilością oliwy podsmażamy posiekana cebulę, czosnek i papryczkę. W między czasie wstawiamy makaron, gotujemy

kulinarnyJa
Makaron z kapustą kiszoną i kurczakiem 161

danie na  które od czasu do czasu,  możemy sobi pozwoloć :) Składniki: 300   g makaronu ( u mnie razowy) 500 g kapusty kiszonej 500 g filetu z kurczaka 2 średnie cebule 2 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego kminek olej do smażenia słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Kapustę przepłukać, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do garnka zalać(...)miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, papryką i pieprzem. Podsmażyć na oleju, pod koniec dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić. Do kapusty dodać mięso, makaron, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać, chwilę razem wszystko podsmażyć. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczaka 791

ząbki czosnku 1  cebula 1 mała pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka pół opakowania makaronu  ( np. penne, pełnoziarnisty) WYKONANIE Pierś z kurczaka  płuczemy, kroimy na drobne kawałki, posypujemy przyprawa i zostawiamy. Cebulkę pokrojoną w kostkę lekko podsmażamy. dodajemy kurczak i dalej smażymy ,aż mięso będzie gotowe. Szpinak rozmrażamy, wstawiamy na durszlak, by ociekł(...)wody. Dodajemy do mięsa. Na to rozkruszamy ser feta, wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobina soli i pieprz. Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5 min. Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do szpinaku, mieszamy. Gotowe. SMACZNEGO   Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy